Aggeluska Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 καλησπερα παιδια, προσφατα εβαλα εναν τετραπυρινο τον intel core quad Q9300 2.5Ghz μου τον εδωσε ενας φιλος που πηρε καινουργιο οποτε δν με χαλασε απο τον dual core στα 2.1Ghz που ειχα. το προβλημα ειναι πως χτυπαει μεγαλεσ 8ερμοκρασιες. συμφωνα με το speefan λεει Idle 48C ο 1 πυρινας και κλιμακωτα ανα πυρινα μεγαλωνει ως που στον τελευταιο βαραει 52. οταν κανω 100% χρηση,το θεμα ειναι πως αν βαλω αλλο προγραμμα μετρησεις θερμοκρασιας οπως το CPUID HWMonitor μου δειχνει ψιλο νορμαλ θερμοκρασιες ενω και ενα αλλο που χρησιμοποιησα και εκεινο νορμαλ μου δειχνει. μηπως το speedfan ειναι υπερβολικο?και πως στο καλο μετρανε τα προγραμματα αυτα θερμοκρασιες χωρις sensors?
Invader Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Να βεβαιωθείς ότι η ψύκτρα πατάει καλά πάνω στη CPU.Επίσης θεωρώ αυτονόητο ότι έχεις καθαρίσει την παλιά θερμοαγώγιμη πάστα (και απο CPU και από ψύκτρα) και έβαλες νέα.
Luciddream Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 μηπως το speedfan ειναι υπερβολικο? εμένα πάλι το speedfan αλλα και το everest μου δίνουν μια θερμοκρασία 15 βαθμούς χαμηλότερη απο realtemp.... άντε να βγάλεις άκρη μετά.
nikos21aek Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Είναι καμένο χαρτί.Και εμένα ο Q8200 με την true 120 πάνω κάτι 50-60 βαθμούς έχει idle. Απλά δεν είναι καλό το μοντέλο του επεξεργαστή.Μην το συγκρίνεις με άλλα μοντέλα.Μην ασχοληθείς και καθόλου.Κάνε τη δουλειά σου και μη σε νοιάζει αν είναι και 10 βαθμούς παραπάνω.Και λεφτά να χαλάσεις πάλι σχετικά μεγάλη θα παραμείνει η θερμοκρασία.
SpirtouLisS Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 κανε update τη bios σου με την τελευταια εκδοση. μετα reset cmos και επιλεγεις bios defaults. ο αισθητηρας του επεξεργαστη βγαζει μια ταση. τη μετατροπη σε ενδειξη θερμοκρασιας την κανει το bios...
Aggeluska Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 ευχαριστω για τις απαντησεις σας, δοκιμασα coretemp και everest και μου δειχνουνε ακριβως τα ιδια core 1 42C core 2 44C core 3 48C core 4 51C ,βασικα σπιρτουλι δν καταλαβα γιατι να κανω ypdate τα BIOS τι προσφερει? ---------- Προσθήκη στις 03:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:07 ---------- Να βεβαιωθείς ότι η ψύκτρα πατάει καλά πάνω στη CPU.Επίσης θεωρώ αυτονόητο ότι έχεις καθαρίσει την παλιά θερμοαγώγιμη πάστα (και απο CPU και από ψύκτρα) και έβαλες νέα. μια χαρα παταει κια αλλαξα και παστα
F33L Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 μα πραγματικα τι σε νιαζει ? εφοσον δεν ειναι 80-100 να εχεις throttling μια χαρα εισαι.. enjoy life.. and play your games..
Aggeluska Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Aggeluska ποιά ψύκτρα έβαλες στον Q9300; εχω αυτη αλλα αμα κανει δουλεια σκευτομαι να βαλω αυτην αυτη . ---------- Προσθήκη στις 12:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:44 ---------- μα πραγματικα τι σε νιαζει ? εφοσον δεν ειναι 80-100 να εχεις throttling μια χαρα εισαι.. enjoy life.. and play your games.. παει 75 οταν παιζω ... και επεισης το ανεμηστιρακι που εχω κουμπωσει πανω ζωριζεται πολυ... και δεν θελω να κανει θορυβο οποτε θα το αλλαξω να βαλω κανα τουμπανακι οπως το v8 ---------- Προσθήκη στις 12:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:47 ---------- αλλα γενικα εχω ακουσει απο διαφορους πως οι quad εχουνε προβληματα με θερμοκρασιες. τωρα δεν ξερω
phanispal Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Η Xigmatek σε απόδοση δεν έχει διαφορές απ' τη stock του. Επίσης σίγουρα υπάρχουν φθηνότερες και καλύτερες λύσεις απ' τη V8.
STENDHAL Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Ειχα τον ιδιο επεξεργαστη, με τον ενα πυρηνα καρφωμενο μονιμως στους 51C idle. Και οι υπολοιποι πυρηνες απο 43 εως 49 περιπου. Οταν εβαλα την Xigmatec S1283 (δυνατο εργαλειο) οι θερμοκρασιες επεσαν το πολυ 2 βαθμους ανα πυρηνα σε idle, αλλα μου εδινε χαμηλοτερες θερμοκρασιες σε φορτωμα και μεγαλυτερη δυνατοτητα overclocking (εως 3,5ghz). Οποτε θεωρω τις θερμοκρασιες σου φυσιολογικες (μπαινει και το καλοκαιρι). Παντως αν ειναι να αγορασεις ψυκτρα θα σου προτεινα την παραπανω, μιας και ειναι αρκετα φθηνοτερη!!
phanispal Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Όχι ένας.. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=211171&highlight=%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%82+overclocking
Evgenios1 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Εφοσον μιλαμε για intel, πιστευω οτι με ενα ελαχιστο under-volting θα δεις μεγαλη διαφορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.