Προς το περιεχόμενο

Δίλημμα αναβάθμισης: Intel Core i7 ή AMD Phenom II X6 ;

N3CR4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι θα το κάνεις ρε φιλαράκι το 1000 το τροφοδοτικό

πες μας και εμάς να ξέρουμε!(έτσι για να υπάρχει ε ?):lol:

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Δημοσ.

γτ χρειάζεσαι 10 sata? θα στήσεις κανένα περίεργο raid;

Δημοσ.
Τι θα το κάνεις ρε φιλαράκι το 1000 το τροφοδοτικό

πες μας και εμάς να ξέρουμε!(έτσι για να υπάρχει ε ?):lol:

Για να ξέρεις ρε φιλαράκι, δεν είναι έτσι για να υπάρχει. Πώς θα λειτουργήσουν 9 δίσκοι ;

γτ χρειάζεσαι 10 sata? θα στήσεις κανένα περίεργο raid;

Τα χρειάζομαι λόγω πολλών δίσκων.

Δημοσ.

omg :confused:

Μα καλά 10 HD? ? ? Σαν να λέμε 10*1T= 10Tera ! ! !

Πες μου ότι ανήκεις στην κατηγορία "αρνούμαι να κρατήσω τα αρχεία μου σε δισκάκια"? ? ?

Αν είναι έτσι τότε βολέψου με ένα εξωτερικό docking-station να τους αλλάζεις κατα βούληση και να γλυτώσεις και λεφτά από το τροφοδοτικό.

Εκτός αν ασχολείσαι με ταινίες μουσική κόψε-ράψε κλπ (rendering, μοντάζ, μίξη ήχου θέλω να πω ) οπότε και πάω πάσο :P

Επισκέπτης
Δημοσ.
Η χρήση που το προορίζω είναι γενικής φύσεως. Βέβαια υπάρχουν και στιγμές για απαιτητικές εφαρμογές όπως Autocad και διάφορες εφαρμογές για ripping και encode. Σε αυτές τις εφαρμογές ο Q6600 τερμάτιζε. :shifty:

το λέει...μάλλον υπερβολή τα 9 hdd...

Δημοσ.
Για να ξέρεις ρε φιλαράκι, δεν είναι έτσι για να υπάρχει. Πώς θα λειτουργήσουν 9 δίσκοι ;

Επειδή ας πούμε καταναλώνει 50W/each και γι' αυτό θεωρείς αναγκαίο 1KW psu..

Ή επειδή θα λειτουργούν όλοι στο full ταυτόχρονα..

Δημοσ.
Επειδή ας πούμε καταναλώνει 50W/each και γι' αυτό θεωρείς αναγκαίο 1KW psu..

Ή επειδή θα λειτουργούν όλοι στο full ταυτόχρονα..

Όλοι σε λειτουργία ταυτόχρονα δεν μου έχει τύχει ποτέ.

Αλλά μου έχει τύχει το εξής (πριν καεί η μητρικούλα μου :lol:) : να έχω στο 800w PSU

8 δίσκους sata πάνω στην μητρική μου και πάνω σε ένα καταραμένο sata controller σε κανονική λειτουργία. Μόλις πρόσθεσα άλλον 1 seagate το pc δεν άνοιγε.

Οπότε είναι λίγο σπαστικό να παίζω κορώνα γράμματα με τα Watt. ;)

Δημοσ.

Τα χρειάζομαι λόγω πολλών δίσκων.

και με 620 δουλεύει άλλα άντε να βάλω 700 να είσαι και άνετος !

http://www.enermax.outervision.com/PSUEngine

Είναι και ανάλογά την ποιότητά εγώ μιλάω για enermax και Corsair

Δημοσ.

Ίσως τελικά αυτές οι 2 να είναι οι καλύτερες, απλά είπα να δοκιμάσω και την CollerMaster γτ γενικά την εμπιστεύομαι.

Αυτά τα Power Calculators πόσο τα εμπίστευεστε;

Δημοσ.

Όταν καταλήξεις στα υπόλοιπα parts, το συζητάμε εκτενέστερα για το πως θα τα τροφοδοτήσεις.

Αρκετά, αλλά είναι δύσκολο να υπολογίσεις την πραγματική κατανάλωση.

Δημοσ.

Καλησπέρα και συγνώμη αν ενοχλώ. Μόνο μια γρήγορη ερώτηση. Ο i7-920/930/940/950 από τον i7-960/975 διαφέρουν μόνο στην συχνότητα. Δηλαδή με λίγο overclocking στον i7-920/930 στα 3.33GHz έχω στην ουσία έναν i7-975?

Δημοσ.
Καλησπέρα και συγνώμη αν ενοχλώ. Μόνο μια γρήγορη ερώτηση. Ο i7-920/930/940/950 από τον i7-960/975 διαφέρουν μόνο στην συχνότητα. Δηλαδή με λίγο overclocking στον i7-920/930 στα 3.33GHz έχω στην ουσία έναν i7-975?

Αν εξαιρέσεις τ' ότι ένας i7 975 εχει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, σε γενικές γραμμές ναι.

Δημοσ.
Αν εξαιρέσεις τ' ότι ένας i7 975 εχει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, σε γενικές γραμμές ναι.

Kαι δηλαδή μου λες ότι ο i7-920 με i7-975 έχουν 600+ευρώ διαφορά για 0,67GHz ?:shock::shock:

Δημοσ.

Περίπου έτσι, όχι ακριβώς έτσι όμως.

Αυτά τα κομμάτια προορίζονται για συγκεκριμένη πολύ μικρή μερίδα χρηστών, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα καταφέρουν να τους προμηθευτούν.

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότινα να πας σε AMD. Άσε που εκτός από τη σχέση αξίας-τιμής, το socket τους δεν αλλάζει γρήγορα, οπότε μια καλή επένδυση θα ήταν μια καλή μητρική sAM3 με usb3 κτλ. την οποία δεν θα αλλάξεις για πολύ καιρό, για επεξεργαστή για μένα πάρε τον Phenom II X4 955 (ο οποίος είναι υπερ-ικανοποιητικός και τον αλλάζεις όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου) και πολύ γρήγορες μνήμες DDR3, τις οποίες επίσης θα κρατήσεις πολύ καιρό. Έτσι θα έχεις και πολύ καλό σύστημα και μπορείς να αναβαθμιστείς με λίγα χρήματα μετά από κάποια χρόνια. Αυτά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...