Προς το περιεχόμενο

Δίλημμα αναβάθμισης: Intel Core i7 ή AMD Phenom II X6 ;

N3CR4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παίδες,

πρόσφατα χάλασε η μητρική μου (ASUS P5K) μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας (κρίμα που τα έφτυσε...) και βρίσκομαι πλέον σε ένα δίλημμα για το νέο σύστημά μου.

Πάνω σε ποιον cpu θα πρέπει κάποιος να δομήσει το σύστημα του; Σε ένα από τους quad core i7 ή σε ένα από τους six core Phenom ; Βέβαια τα mobos με i7 (socket 1366) είναι καλύτερα εξοπλισμένα από τα αντίστοιχα των Phenom. Αλλά τα τελευταία έχουν πολύ καλές τιμές.

Οποιαδήποτε άποψη θα βοηθούσε.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν μας έλεγες και για τι χρήση προορίζεται και πόσα διαθέτεις..

Υπάρχει failures "έξαρση" τις τελευταίες μέρες ή είναι ιδέα μου;

Δημοσ.

Και εμενα ενδιαφερει ενα τετοιο θεμα...

οσο αναφορα τη χρηση, ας βαλουμε τον πιο απαιτητικο τομεα που ειναι τα games...

αλλα γενικοτερα ποια συστηματα εχουν την καλυτερη σχεση τιμη/αποδοσης...

ξερετε site με συγκρισεις??

Δημοσ.

Βασει τιμης/αποδοσης παιρνεις AMD με κλειστα ματια.Και οι δυο εταιριες εχουν αξιοθαυμαστη προοδο,οποτε εγω αγοραζω το πιο φτηνο.Πολυ απλα.

Φανη δεν ειναι εντυπωση σου.Σημερα σε 2 μαθητες μου καηκαν οι μητρικες!Και οι δυο ηταν για intel συστηματα και ειναι λογικο γιατι ειναι πιο καυτα και τα cpu και οι μητρικες για Intel.

Δημοσ.

Και εγω αυτο σκεφτομαι...

Αλλα απο οτι φαινεται δεν ειναι τοσο ασχημοι οι X6.Βεβαια τουσ σκίζουν οι i7 αλλά αυτο ειναι άλλο θέμα...

Δηλαδη χρειαζόμαστε τόσο καλό cpu ;

Φανη δεν ειναι εντυπωση σου.Σημερα σε 2 μαθητες μου καηκαν οι μητρικρες!Και οι δυο ητνα για intel συστηματα και ειναι λογικο γιατι ειναι πιο καυτα και τα cpu και οι μητρικες για Intel.

Λες να ειναι χρονισμένα να το παθαίνουν; χαχα

Δημοσ.
Αν μας έλεγες και για τι χρήση προορίζεται και πόσα διαθέτεις..

Η χρήση που το προορίζω είναι γενικής φύσεως. Βέβαια υπάρχουν και στιγμές για απαιτητικές εφαρμογές όπως Autocad και διάφορες εφαρμογές για ripping και encode. Σε αυτές τις εφαρμογές ο Q6600 τερμάτιζε. :shifty:

Δημοσ.

παίρνεις έναν http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-Phenom-Ii-X4-955-3-2Ghz-8Mb-HDZ955FBGIBOX.htm που μέχρι στιγμής είναι υπέρ αρκετός για όλες σχεδόν τις εφαρμογές , games

και οπότε σου χρειαστεί κάτι καλύτερο τον αλλάζεις χωρείς να κλαις τα λευτακια σου και χωρίς να αλλάζεις μητρικές ;)

Δημοσ.

AMD Phenom II X6 1055T 199€

+

Asrock 890GX Extreme3 127€ (ακόμα απορω γιατι αυξήθηκε κατα 10€ η τιμή του)

+

Kingston 2GB DDR3-1333 Ram Dimm Χ 2 ή Χ4 σε περίπτωση που α)χρειάζεσαι αρκετή μνημη ram και β)δεν θα σχοληθεις με o/c

P.s Ακομα και αν βαλεις 8gb ram με Amd συνθεση θα σου βγει φθηνότερα συγκριτικα με Intel i-7,μητρικη και 6gb ram λογω του Triple Chanel

Επίσης ενας SSD θα βοηθούσε αρκετά στην περίπτωση σου

Δημοσ.

όντως πολύ πράμα... να είναι οι ζέστες?? πολύ χαλασμένο motherboard τις τελευταιες μέρες.. :fear::fear:

Δημοσ.

οντως και εγω προτινω εξαπυρηνο AMD. κ οχι μονο εξαπυρηνο αλλα γενικοτερα προτιμω την AMD απο την Intel. πριν απο 2 μηνες αγορασα i7 κ τωρα το εχω μετανιωσει ελεινα!!! με την πρωτη ευκαιρια θα παω σε AM3 και SixCore

Δημοσ.
πριν απο 2 μηνες αγορασα i7 κ τωρα το εχω μετανιωσει ελεινα!!! με την πρωτη ευκαιρια θα παω σε AM3 και SixCore

Γιατι? :rolleyes: :rolleyes:

Δημοσ.
AMD Phenom II X6 1055T 199€

+

Asrock 890GX Extreme3 127€ (ακόμα απορω γιατι αυξήθηκε κατα 10€ η τιμή του)

+

Kingston 2GB DDR3-1333 Ram Dimm Χ 2 ή Χ4 σε περίπτωση που α)χρειάζεσαι αρκετή μνημη ram και β)δεν θα σχοληθεις με o/c

P.s Ακομα και αν βαλεις 8gb ram με Amd συνθεση θα σου βγει φθηνότερα συγκριτικα με Intel i-7,μητρικη και 6gb ram λογω του Triple Chanel

Επίσης ενας SSD θα βοηθούσε αρκετά στην περίπτωση σου

Γιατί είχε ίδια τιμή με την asus η οποία δεν είχε usb3 με αποτέλεσμα όλοι να παίρνουν αυτήν και να τους μένει η asus .

Δημοσ.
οντως και εγω προτινω εξαπυρηνο AMD. κ οχι μονο εξαπυρηνο αλλα γενικοτερα προτιμω την AMD απο την Intel. πριν απο 2 μηνες αγορασα i7 κ τωρα το εχω μετανιωσει ελεινα!!! με την πρωτη ευκαιρια θα παω σε AM3 και SixCore

Tώρα πρέπει να αστειέυεσαι;Δηλαδή δεν σε καλύπτει σε υπολογιστική ισχύ ο i7 και θές να πάς σε 6απύρηνο;Άλλο να πείς ότι οι τιμές δεν λένε στην intel σε σχέση με την amd αλλά μην τρελαθούμε ότι σε ξενέρωσε ο ι7 και είναι για αλλαγή.Άλλωστε μην ξεχνάς ότι όπως αναφέρθηκε κι εδώ μέσα σε μερικές περιπτώσεις ο εξαπύρηνος χάνει απο τους ι7.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...