Προς το περιεχόμενο

μηνυμα intel cpu ucode loadind error

yogi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τοποθετησα τον intel E 5200 2.5GHZ σε mobo asus p5l - mx

βγαζει μου βγαζει το μυνημα Ιntel cpu ucode loadind error κατα την διαρκεια του start up και με f1 προχωρα κανονικα στα windows χωρις κανενα προβλημα ουτε και στην λειτουργια αυτων.

ομως απο τις ιδιοτητες του συστηματος παρατηρω οτι λειτουργει σε 1,25ghz

στο cpu configuration απο το bios βλεπω οτι εχει frequency 96mhz kai fsb speed 65mhz

Δεν γνωριζω ποιες ειναι οι σωστες τιμες.

εκανα update στο bios sto version 1103.πιστευω ειναι το τελευταιο version.

Αν καποιος γνωριζει καποιο νεοτερο.μπορει να μου το πει.

καποια αλλη ιδεα?

Δημοσ.

Πάντως καλή φάση που παίζει, έστω και κατ' αυτόν τον τρόπο (απ' το να μην έκανε καν boot).

Από BIOS δε μπορείς ν' αλλάξεις καμια τιμή, ε;

Δημοσ.

αν εννοεις το frequency kai to fsb speed.,με μια πρωτη προσπαθεια δεν μπορεσα.αλλα δεν εχω και πολλεσ γνωσεις σε αυτα.

---------- Προσθήκη στις 15:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:36 ----------

αν εννοεις το frequency και το fsb speed.,με μια πρωτη προσπαθεια δεν μπορεσα.αλλα δεν εχω και πολλες γνωσεις σε αυτα + υπαρχει φοβος μην κανω καποια ζημεια.

επισης παρατηρω πολυ χαμηλες θερμοκρασιεs -10 σε σχεση με πριν την πλακα του κανει ο cpu.

μπορει καποιος να μου δωσει την πιο φτηνη λυση σε mobo για αυτον τον cpu?

Δημοσ.

frequency 96mhz

fsb speed 65 mhz

ratio actual value 12

βλεπω μια επιλογη που ισως βοηθησει:ratio cmos setting και ειναι στο 6.

αυτο το εξειγει ως sets re ratio between the cpu core clock and thefsb frequency.

επισης εχει και το εξεις:

vid cmos ratio: 62

selects the vid setting at which the processor is to run.

εκανα προσπαθεια με το ratio cmos setting στο 7 και ανεβαζε frequency sto 112 mhz

Δημοσ.

Πιο πάνω παρέθεσα τα specs του Ε5200.

Έψαξα λίγο αλλά δε βρήκα και πολλά ώστε να καταλήξω κάπου σχετικά με το VID CMOS Setting.

Αν μπορείς να θέσεις ως FSB Speed τα 200MHz (ή 800MHz) και ως Ratio Actual Value το 12.5 ή το 12 και όλα πάνε καλά, έχει καλώς.

Ειδάλλως θα σε παρέπεμπα σ' ένα Clear CMOS μπας και διορθωθεί κάτι.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς με ~50€ να πάρεις μια μητρική που τον υποστηρίζει 100%.

Δημοσ.

Λογικά εχεις ανοιχτό το Eist και όταν δουλεύει idle ρίχνει το multi και τελικά την συχνότητα της CPU στα μισά.

Δοκίμασε να τρέξεις κάτι βαρύ να δεις αν ανεβαίνει η συχνότητα.

Επειδή το bios είναι αρχαίο δεν υποστηρίζει penryn και άρα ούτε τους half dividers θα δουλεύει σε ότι multiplier βρίσκει πιο κοντά στον σωστό εξού και τα 12χ200=2400

Αν εχει επιλογή για κλοκάρισμα του fsb η μητρική κάτι που δεν είναι απίθανο αλλά ούτε και σίγουρο σέταρε το στα 208 fsb και θα σου δουλεύει στην ταχύτητα που πρέπει.~2500

Αν θες να τον πας ακόμα παραπάνω απο 2500 δώσε και άλλο fsb αν και λογικά μετά τα 220-230 θα αρχίσει να βγάζει errors γιατί το mobo δεν είναι και κανά τέρας του oc.

Αν κάνεις στην cpu bsel mod ώστε το mobo να θεωρεί οτι είναι default 266 το fsb θα δουλέψει λογικά ακόμα και στα 12χ266 ~ 3200 οπου λογικά θα αρχίσει να ζητάει παραπάνω vcore για να ναι stable.

Τα windows πόσους πυρήνες βλέπουν?

Αν βλέπουν μόνο 1 βάψε μπλέ το mobo και πέτα το στην θάλασσα. Δε θα φτιάξει ποτέ ότι και να κάνεις εκτός αν αλλάξεις bios.

Τράβα και κανένα SS με το cpuz γιατί το πρόγραμμα που χρησημοποιείς είναι ΓΤΠ...

Το μήνυμα που παίρνεις στην αρχή σημαίνει ότι το bios σου δεν εχει το microde για τον συγκεκριμένο CPU που χρησιμοποιείς.(κοινός δεν τον υποστηρίζει)

Που δουλεύει δεν είναι θάυμα.

Θαύμα θα είναι να δουλέψει απροβλημάτιστα και στην σωστή συχνότητα ο επεξεργαστής και να δεί το σύστημα και το λειτουργικό και τους 2 πυρήνες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...