Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με αντικατάσταση δίσκου 2,5"

bokos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.:-)

Έχω ένα παλιό fujitsu-siemens amilo M6300 στο οποίο χτύπησε ο δίσκος (Toshiba MK2018GAP-20GB) και θέλησα να τον αντικαταστήσω με έναν Fujitsu MHT2040AT-40GB. Βάζοντας τον καινούριο η οθόνη κολλάει μετά την 1η οθόνη, εκτός και αν πειράξω απ' τα BIOS τα HDD timings (από Standard σε ATA -66/100) που όμως τότε τον βλέπει σαν 8,36GB. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο? :rolleyes:

Δημοσ.

Ο 40άρης είναι φορμαρισμένος και απλά έχει μπει στο σύστημα. Η οθόνη κολλάει πολύ πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση του λειτουργικού, στο post. Αφού αναγνωρίσει τις μνήμες η οθόνη κολλάει εκεί γεμίζοντας σιγά-σιγά οριζόντιες μαύρες γραμμές.. :confused:

Δημοσ.

Αυτό πιο πολύ πρόβλημα του υπόλοιπου hardware θυμίζει παρά του δίσκου.

Κατέβασε κάποιο boot cd ή τα διαγνωστικά τεστ για δίσκους fujitsu για να δεις αν έχει πράγματι πρόβλημα ο δίσκος.

Δημοσ.
Ο 40άρης είναι φορμαρισμένος και απλά έχει μπει στο σύστημα. Η οθόνη κολλάει πολύ πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση του λειτουργικού, στο post. Αφού αναγνωρίσει τις μνήμες η οθόνη κολλάει εκεί γεμίζοντας σιγά-σιγά οριζόντιες μαύρες γραμμές.. :confused:

..."περίεργα" τα λες.

Αυτό που ρώτησα και ήθελα να καταλάβω πριν, ήταν αν εννοούσες ότι κολλάει κατά την έναρξη των Windows (και αν ο 40άρης είχε λειτουργικό στημένο σε άλλο μηχάνημα).

Τεσπα, με αυτό που είπες περί μνημών, μάλλον είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το μηχάνημα κολλάει κατά το BIOS P.O.S.T.

Το οποίο, Judas, δεν καταλαβαίνω γιατί το θεωρείς απίθανο παρεπόμενο προβληματικού δίσκου.

bokos, ξεκίνα χωρίς καθόλου δίσκο. Αν κολλάει και πάλι, εδώ είσαι (και κάνε ένα reset το BIOS, μπας και).

Δημοσ.

@washcloud: Βασικά σε αυτό ακριβώς προσπάθησα να απαντήσω κ εγώ αλλά μάλλον σε μπέρδεψα όπως τα έγραψα.. :o

1) Ο δίσκος έχει περάσει από φορμάτ σε άλλο μηχάνημα οπότε είναι απλά ένας άδειος 40άρης χωρίς λειτουργικό.

2) Έχει τσεκαριστεί επίσης σε άλλο μηχάνημα και με διαγνωστικό πρόγραμμα και είναι κομπλέ.

3) Ακριβώς, κολλάει στο P.O.S.T.

4) Χωρίς δίσκο το μηχάνημα δουλεύει μια χαρά, δηλαδή Postάρει, bios κανονικά κ.λ.π..

Τα υπόλοιπα συμπτώματα είναι αυτά που γράφω και αρχικά..

@The_Judas: Όπως είπα ο δίσκος είναι κομπλέ. Εξάλλου έχει δοκιμαστεί και άλλος 40άρης -τσεκαρισμένος και αυτός- με τα ίδια ακριβώς συμπτώματα.. Όταν λες του υπόλοιπου hardware τι έχεις στο μυαλό σου? Θεωρώ ότι μητρική δεν είναι καθώς όπως είπα αν αλλάξω τα hdd timings τον βλέπει αλλά λιγότερα GB..

Ελπίζω να ξεκαθάρισα λίγο το τοπίο.. Οποιαδήποτε πρόταση δεκτή..!

Δημοσ.

1) Δοκίμασε reset bios to defaults.

2) Δοκίμασε να boot-άρεις με μια μνήμη (αν έχεις 2) ή τρέξε το memtest για να δεις αν κάποια είναι προβληματική.

Δημοσ.
reset το BIOS

Το 'χω κάνει και αυτό..Οι μνήμες είναι επίσης κομπλέ. Τα νεύρα μου δεν είναι.. :mad:

Δημοσ.

...καμμιά ξανάστροφη, είπες να του χώσεις;

(σόρι, δεν είναι πρόταση αυτό, αν θέλεις το κάνεις, αλλά άρχισε και 'μένα να μου σπάει τα νεύρα...)

Α, εν τω μεταξύ, ΓΙΑ τσέκαρε στη σελίδα του, αν είναι παμπάλαιο το εργαλείο, ΜΠΑΣ κι είχε βγει κα'να update για το BIOS, και το αναφέρει ("update for hds larger than 30GB" κτλ...)

Δημοσ.

Το είχα τσεκάρει αλλά το bios που υπάρχει στο site είναι πιο παλιό απ' αυτ'ο που έχει το λαπτοπ τώρα.. :confused: Anyway, επειδή και 'γω έχω φρικάρει θα του βάλω ένα 20άρη και τέλος..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...