Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Καλησπέρα παιδιά, εδώ και πολύ καιρό ψάχνω κάποιο plugin αλλά δεν βρίσκω τίποτα, και είπα μήπως γνωρίζει κάποιος να βοηθήσει. Έχω φτιάξει ένα site για ένα γραφείο, στο οποίο έχω δώσει πρόσβαση σε κάποιους συνεργάτες για να γράφουν κάποια κείμενα, μέσω του admin panel. Θα ήθελα όμως κάποιο plugin που να περιορίζει την πρόσβασή τους! Για παράδειγμα, δεν θέλω να μπορούν να κάνουν edit όλα τα κείμενα του site, αλλά μόνο μία κατηγορία. Επίσης δεν θέλω να έχουν πρόσβαση σε ρυθμίσεις, components, και τέτοια πράγματα (Ο ρόλος που έχουν αυτή τη στιγμή στο panel είναι "manager"). Γνωρίζετε κάποιο δωρεάν plugin, το οποίο να κάνει αυτή τη δουλειά; Να κάνει δηλαδή login ο άλλος στο panel, και να βλέπει μόνο μια-δυο επιλογές για να κάνει edit τα κείμενα που είναι η αρμοδιότητά του. Ή έστω και στο front end, κάνοντας login να έχει δυνατότητα edit μόνο στα άρθρα ή τις κατηγορίες που θα έχω ορίσει. Γίνεται κάτι τέτοιο; . Δεν είμαι και πολύ προχωρημένος στο Joomla, γι αυτό ψάχνω κάτι σε plugin, μήπως μπορέσω να το ρυθμίσω εύκολα και ανώδυνα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Seldimi Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Αν κρίνω από το CMSMS γίνετια να δημιουργήσεις κατηγορίες χρηστών και πρόσβαση σε πολλά σημεία. Απλά κανεις usergroups και τους θέτεις previlledgeis (τώρα για το joomla δεν γνωρίζω) Με μια γρήγορα ματιά στο Deom του joomla πήγαινε στο : User > New User και τους βάζεις ως Manager ή ότι θέση θέλεις
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Thanks, αυτό έχω κάνει, ως manager είναι, αλλά αυτό επιτρέπει να κάνουν edit οποιοδήποτε κείμενο μέσα στο site, καθώς και πρόσβαση σε αρκετά menu. Χρειάζομαι κάτι με περισσότερες παραμέτρους, ώστε να περιορίσω την πρόσβαση μόνο σε 2-3 σελίδες όπου θα μπορούν να κάνουν edit για να τις ανανεώνουν κάθε τόσο και τίποτα άλλο... Καμία ιδέα?
Seldimi Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Νομίζω έπεσα πάνω σε ένα... ψάξε στο google Custom Group Access Joomla
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Αυτό ψάχνω, όπως και ACL, backend access control, backend restrict access, και διάφορα άλλα τέτοια, αλλά δεν έχω βρει κάποιο απλό plugin: Να γίνεται η εγκατάσταση, και με εύκολο τρόπο να επιλέγεις για τον κάθε χρήστη/ομάδα τί μπορεί να δει στο admin panel και τί όχι... Και μερικές πληροφορίες που βρήκα για τροποποίηση του κώδικα, τρέχα γύρευε! Πολύ μπλέξιμο, προσπαθώ να μην ανακατευτώ με κώδικα..
bobosss Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 switch to drupal. Το joomla δεν το κάνει αυτό που θές ακόμα.Τουλάχιστον το ίδιο το joomla.Είναι στα to do για την 1.6 εκδοση του joomla.Αλλα ούτε έχω ακούσει για κάποιο Plugin που να προσθέτει αυτή τη δυνατότητα στο joomla...
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια, τελικά έβγαλα άκρη με άλλον τρόπο. Χρησιμοποίησα δύο plugins: Frontend user article list Content submit Τους άλλους users τους έκανα Author απο Manager, που σημαίνει οτι δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στο admin panel. Απο το κυρίως site, κάνοντας login, με τα παραπάνω plugins έχουν τη δυνατότητα να δουν σε μια λίστα τα κείμενα που έχουν γράψει οι ίδιοι ώστε να κάνουν edit, delete και ο,τι άλλο θέλουν μόνο στα δικά τους κείμενα όμως, καθώς και μια επιλογή new article όπου είναι διαθέσιμη μόνο μία κατηγορία στην οποία μπορούν να κάνουν νέα δημοσιεύση. Έτσι ο καθένας έχει μόνο μία κατηγορία που μπορεί να επεμβαίνει, και καθόλου πρόσβαση στις υπόλοιπες ρυθμίσεις του site. Με παίδεψε λίγο αλλά αυτός ο τρόπος με βόλεψε. Ελπίζω οι πληροφορίες να φανούν χρήσιμες για όποιον ψάχνει κάτι ανάλογο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.