Προς το περιεχόμενο

Καλή ψύκτρα για o/c

randy1989

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Θέλω μία ψύκτρα για να ασχολήθω με το overclocking. Επειδή σκοπεύω να ανεβάσω αρκετά τις συχνότητες θα ήθελα να μου πείτε μια καλή ψύκτρα που να αντέχει και αποδίδει πολύ. Εγώ απ'ότι έχω δει είμαι ανάμεσα στην http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Corsair-Hydro-Series-H50-Cpu-Cooler-Lga775-1366-CWCH50.htm και στην http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-V10-CPU-Cooler-RR-B2P-UV10-GP.htm

Ποια λέτε να είναι καλύτερη? Επίσης για την Η50 , είναι εύκολη στην εγκατάστασή της όπως οι άλλες ψύκτρες ή πιο περίπλοκη? Ευχαριστώ προκαταβολικά.:-)

Δημοσ.

Εγώ έχω την coolermaster v8 στο pc kai δουλευει αψογα Full Load για 1 ωρα στο 100% 40c kai oc

---------- Προσθήκη στις 18:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:12 ----------

εξωτερικη θερμοκρασια 29c

Δημοσ.

Η v10 δν αξίζει.Χίλιες φορές καλύτερη η corsair.Ολα παίζουν ρόλο,πχ αν θες τρελό o.c καλύτερα είναι να μαζέψεις κάποια λ7 και να πας σε custom λύση νερού (υδρόψυξη) και οχι σε κάποια καλή ψύκτρα αέρα ή έτοιμη υδρόψυξη.

Επίσης αλλος ενας παράγοντας είναι πόσα χρήματα θες να δώσεις όπως επίσης και σε τι σύστημα θες να βάλεις την ψύκτρα.Μην μας πεις κανα p4 και φύγω απο το παράθυρο.....

Δημοσ.
Η v10 δν αξίζει.Χίλιες φορές καλύτερη η corsair.Ολα παίζουν ρόλο,πχ αν θες τρελό o.c καλύτερα είναι να μαζέψεις κάποια λ7 και να πας σε custom λύση νερού (υδρόψυξη) και οχι σε κάποια καλή ψύκτρα αέρα ή έτοιμη υδρόψυξη.

Επίσης αλλος ενας παράγοντας είναι πόσα χρήματα θες να δώσεις όπως επίσης και σε τι σύστημα θες να βάλεις την ψύκτρα.Μην μας πεις κανα p4 και φύγω απο το παράθυρο.....

Σε X58 ή σε 890GX θα μπει. Τώρα σε ποιο απ'τα δύο θα δούμε... Για custom υδρόψυξη για πόσα λεφτά μιλάμε? Επίσης έχω ακούσει ότι είναι δύσκολη η τοποθέτησή τους.:rolleyes:

Δημοσ.

chipset ή επεξεργαστη θες να ψύξεις γτ αυτα που μου λες δν είναι επεξεργαστές αλλα τσιπάκια.Πες μου λίγο πιο αναλυτικά τι θες να κάνεις και που;(μητρική,επεξεργαστης και αν θες να βάλεις υδρόψυξη και σε καρτα/ες γραφικών).Απλά για να υπολογίζεις μια καλή custom υδρόψυξη για επεξεργαστή πάει κάπου στα 250-300 ευρά.Ανάλογα τα κομμάτια που θες να πάρεις.Για αυτό που λες για την τοποθέτηση πιστεύω πως παίζει ρόλο πόσο σχετικός/άσχετος εισαι με το ολο θέμα(εννοώ πως αν έχεις φτιάξει μονο σου το pc,εαν εχεις τοποθετήσει μονος σου ή με βοήθεια φίλων μητρική-επεξεργαστη-καρτα γραφικών κτλ,δν νομίζω πως θα σου φανεί ιδιαίτερα δύσκολο.Εαν δν έχεις καμία επαφή με το θέμα υπάρχουν και τα multirama extreme στον Πειραιά,οπου μπορείς να αγοράσεις και να σου βάλουν κιόλας τα parts που θα επιλέξεις!!

Δημοσ.
chipset ή επεξεργαστη θες να ψύξεις γτ αυτα που μου λες δν είναι επεξεργαστές αλλα τσιπάκια.Πες μου λίγο πιο αναλυτικά τι θες να κάνεις και που;(μητρική,επεξεργαστης και αν θες να βάλεις υδρόψυξη και σε καρτα/ες γραφικών).Απλά για να υπολογίζεις μια καλή custom υδρόψυξη για επεξεργαστή πάει κάπου στα 250-300 ευρά.Ανάλογα τα κομμάτια που θες να πάρεις.Για αυτό που λες για την τοποθέτηση πιστεύω πως παίζει ρόλο πόσο σχετικός/άσχετος εισαι με το ολο θέμα(εννοώ πως αν έχεις φτιάξει μονο σου το pc,εαν εχεις τοποθετήσει μονος σου ή με βοήθεια φίλων μητρική-επεξεργαστη-καρτα γραφικών κτλ,δν νομίζω πως θα σου φανεί ιδιαίτερα δύσκολο.Εαν δν έχεις καμία επαφή με το θέμα υπάρχουν και τα multirama extreme στον Πειραιά,οπου μπορείς να αγοράσεις και να σου βάλουν κιόλας τα parts που θα επιλέξεις!!

Σόρρυ νόμιζα ότι αυτό ήθελες να σου πω.:shock: Επεξεργαστή θέλω να ψύξω. Θα είναι ή i7-930/950 ή AMD Phenom II X6 1090T Black Edition, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα.:rolleyes: Μου φαίνεται καλύτερα AMD επειδή έχει ξεκλείδωτο multiplier και θα είναι πιο εύκολο το overclock. Το PC μόνος μου το έχω στήσει, αλλά εκεί υπήρχε κανονική ψύκτρα.;) Και απ'ότι έχω δει κάποιες εικόνες για υδρόψυξη δεν φαίνονται και τόσο εύκολες...Τέλοσπαντων, μια custom είναι για όλα τα parts του υπολογιστή? Γιατί εγώ μό CPU και GPU θέλω να κλοκάρω. Αν και τα 300γιούρα μου φαίνονται κάπως πολλά για την ψύξη και μόνο. :devil:

Δημοσ.

Εχουμε κανει πιπιλα την custom υδροψηξη και παραπληροφορουμε τον καθε ανθρωπο που δεν γνωριζει απο αυτα.

Φιλε μου τις θερμοκρασιες που θα παρεις με μια υδροψυξη των 300ε μπορεις να τις εχεις και με 100ε αν βαλεις μια πολυ καλη αεροψυξη και την μονταρεις (εξτρα ανεμιστηρες).

Οσο για την απαντηση μια υδροψυξη μπορει να χρησιμευσει για ολα τα μερη ενος συστηματος ( CPU / GPU / Chipset ) αλλα σε αυτη την περιπτωση περα του οτι θελεις και αλλα blocks και αρα θα δωσεις περισσοτερα χρηματα χανεις και σε επιδοσεις αφου απο την μια μεγαλωνει η αποσταση που διανυει το υγρο και απο την αλλη εχει περισσοτερα ζεστα μερη που πρεπει να κρυωσει.

Αποψη μου ειναι να πας σε i7 και σε αεροψυξη D14 προσθετοντας ακομα εναν 120mm ανεμιστηρα AN δεις πως δεν σε καλυπτει με τους 2 που εχει ηδη.

Δημοσ.
Εχουμε κανει πιπιλα την custom υδροψηξη και παραπληροφορουμε τον καθε ανθρωπο που δεν γνωριζει απο αυτα.

Φιλε μου τις θερμοκρασιες που θα παρεις με μια υδροψυξη των 300ε μπορεις να τις εχεις και με 100ε αν βαλεις μια πολυ καλη αεροψυξη και την μονταρεις (εξτρα ανεμιστηρες).

Οσο για την απαντηση μια υδροψυξη μπορει να χρησιμευσει για ολα τα μερη ενος συστηματος ( CPU / GPU / Chipset ) αλλα σε αυτη την περιπτωση περα του οτι θελεις και αλλα blocks και αρα θα δωσεις περισσοτερα χρηματα χανεις και σε επιδοσεις αφου απο την μια μεγαλωνει η αποσταση που διανυει το υγρο και απο την αλλη εχει περισσοτερα ζεστα μερη που πρεπει να κρυωσει.

Αποψη μου ειναι να πας σε i7 και σε αεροψυξη D14 προσθετοντας ακομα εναν 120mm ανεμιστηρα AN δεις πως δεν σε καλυπτει με τους 2 που εχει ηδη.

Μπορείς να μου αιτιολογήσεις την καθοδήγηση προσ i7? Η D14 μου φάνηκε πολύ καλή σε κάποια βιντεάκια στο youtube, αλλά από'κει δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά. Την έχει μήπως κανείς? Θα δω χαμηλότερες θερμοκρασίες από την H50? Πως μπορώ να προσθέσω και άλλον ανεμιστήρα?

Δημοσ.

Η D14 εχει περασει απο τα χερια μου οπως σχεδον ολες οι ψυκτρες της αγορας. Ερχεται με 2 ανεμιστηρες, εναν 120mm μπροστα και εναν 140mm στην μεση. Αν θελεις βαζεις και εναν τριτο 120mm στο τελος για ακομη καλυτερες επιδοσεις, ΑΝ τις χρειαζεσαι.

Τωρα οσο για τον i7, πολυ απλα δεν νομιζω πως εχει κατι η AMD αυτη την στιγμη που να πηγαινει το ιδιο καλα, εκτος αν θελεις μοναχα να παιζεις παιχνιδια που εκει οι διαφορες ειναι οντως μικρες.

Δημοσ.
Η D14 εχει περασει απο τα χερια μου οπως σχεδον ολες οι ψυκτρες της αγορας. Ερχεται με 2 ανεμιστηρες, εναν 120mm μπροστα και εναν 140mm στην μεση. Αν θελεις βαζεις και εναν τριτο 120mm στο τελος για ακομη καλυτερες επιδοσεις, ΑΝ τις χρειαζεσαι.

Τωρα οσο για τον i7, πολυ απλα δεν νομιζω πως εχει κατι η AMD αυτη την στιγμη που να πηγαινει το ιδιο καλα, εκτος αν θελεις μοναχα να παιζεις παιχνιδια που εκει οι διαφορες ειναι οντως μικρες.

Αυτό που με προβληματίζει είναι το μέγεθός της.:shock: Θα χωρέσει λες στην HAF932?:fear: Θα επηρεάσει καθόλου την RAM? Εννοώ δεν θα μπορώ να βάλω/βγάλω την RAM?:rolleyes:

Δημοσ.

Αν ειναι μεγαλου προφιλ οι μνημες σου, δλδ ψηλες, ναι θα εχεις ενα θεμα. Αν ειναι νορμαλ οχι βγαινουν σχετικα ευκολα.

Αν και δεν καταλαβαινω γιατι να βαζεις και να βγαζεις τις μνημες.

Οσο για το HAF μια χαρα χωραει, το εχω και εγω αυτο το κουτι.

Δημοσ.
Αν ειναι μεγαλου προφιλ οι μνημες σου, δλδ ψηλες, ναι θα εχεις ενα θεμα. Αν ειναι νορμαλ οχι βγαινουν σχετικα ευκολα.

Αν και δεν καταλαβαινω γιατι να βαζεις και να βγαζεις τις μνημες.

Οσο για το HAF μια χαρα χωραει, το εχω και εγω αυτο το κουτι.

Φαντάζομαι ότι εννοεί άμα θα του τρώει κανένα slot απο τις ράμ η ψύκτρα .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...