Προς το περιεχόμενο

Πως να κανω overclocking intel pentium 4 2,66ghz

lefteris_nik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια...

Εχω ενα (intel pentium 4 2,66ghz) με (fsb bus 133) και (multiplier 20).

Μητρικη εχω (intel p865).

θελω να κανω (overclocking) και να αναιβασω το (fsb bus) στα 150 για να γινει (3,00ghz)...!

Tι αλλο πρεπει να αλλαξω;;;Τα (volt) στα ποσα να τα ρυθμισω...;;;Το (overclocking) να το κανω μεσα απο το (bios) η υπαρχει προγραμμα....;;;;

Δημοσ.

Ο λογος ειναι για να παιζει 720p ταινιες χωρις να κολλαει...Για να παιζει (flash games)

χωρις να χτυπαει 100 ο πυρηνας...Η matlab να μου κανει γρηγορα τις πραξεις..

Δημοσ.

Και στα 3.5GHz να τον πας, δε θα καταφέρεις αυτό που θες.

Μάλλον πας γι' αλλαγή επεξεργαστή στην καλύτερη, και μητρικής-μνημών στη χειρότερη.

Δημοσ.
Ο λογος ειναι για να παιζει 720p ταινιες χωρις να κολλαει...Για να παιζει (flash games)

χωρις να χτυπαει 100 ο πυρηνας...Η matlab να μου κανει γρηγορα τις πραξεις..

αν νομίζεις ότι με 15% αύξηση των mhz θα "μεταμορφωθεί" κάνεις λάθος :lol: άσε που, με το καλοκαίρι να πλησιάζει, αν ο p4 σου είναι από τους "καλούς" - βλέπε prescott - και κλοκαριστεί, σύντομα θα 'ναι για το μνήμα :-)

Δημοσ.

Πάντως εγώ έχω σύστημα με pentium 4 @ 2,6Ghz και παίζει απροβλημάτιστα οποιοδήποτε βίντεο στα 720p. Τα ζόρια είναι πιο πάνω.

Αν ο υπολογιστής σου δεν παίζει τέτοιας ανάλυσης βίντεο πιστεύω ότι θα φταίει κάποιο από τα εξής:

-Η κάρτα γραφικών σου δεν υποστηρίζει dxva

-Η εγκατάσαση των windows(guessing..) είναι παλιά και έχει αρχίσει να βαρένει

-Τρέχεις πολλά προγράμματα στο παρασκήνιο

-Δεν χρησιμοποιείς βέλτιστους codecs ή πρόγραμμα αναπαραγωγής

Για φλασάκια είναι ανάλογα τις απαιτήσεις του εκάστοτε παιχνιδιού. Υπάρχουν παιχνίδια που γονατίζουν πολύ δυνατότερους επεξεργαστές. Αν και για παράδειγμα στο miniclip το pc μου δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα.

Προσωπικά θα απέφευγα το overclocking στην ηλικία του υπολογιστή σου και με το καλοκαιράκι να μπαίνει. Άσε που δεν νομίζω να καταφέρεις σοβαρό overclocking με την στάνταρ ψύχτρα(another guess..).

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Eυχαριστω πολυ παιδια για το χρονο σας.....

---------- Προσθήκη στις 05:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 05:26 ----------

Πάντως εγώ έχω σύστημα με pentium 4 @ 2,6Ghz και παίζει απροβλημάτιστα οποιοδήποτε βίντεο στα 720p. Τα ζόρια είναι πιο πάνω.

Αν ο υπολογιστής σου δεν παίζει τέτοιας ανάλυσης βίντεο πιστεύω ότι θα φταίει κάποιο από τα εξής:

-Η κάρτα γραφικών σου δεν υποστηρίζει dxva

-Η εγκατάσαση των windows(guessing..) είναι παλιά και έχει αρχίσει να βαρένει

-Τρέχεις πολλά προγράμματα στο παρασκήνιο

-Δεν χρησιμοποιείς βέλτιστους codecs ή πρόγραμμα αναπαραγωγής

Για φλασάκια είναι ανάλογα τις απαιτήσεις του εκάστοτε παιχνιδιού. Υπάρχουν παιχνίδια που γονατίζουν πολύ δυνατότερους επεξεργαστές. Αν και για παράδειγμα στο miniclip το pc μου δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα.

Προσωπικά θα απέφευγα το overclocking στην ηλικία του υπολογιστή σου και με το καλοκαιράκι να μπαίνει. Άσε που δεν νομίζω να καταφέρεις σοβαρό overclocking με την στάνταρ ψύχτρα(another guess..).

Εχω τα windows 7 ,καρτα γραφικων Radeon 9600 pro 256mb μνημη ,μητρικη intel 865p , μνημη RAM 2GB στα 200hz...Οποτε πιστευω τα codecs κανουν την δουλεια...Σωστα???

Δημοσ.
Eυχαριστω πολυ παιδια για το χρονο σας.....

---------- Προσθήκη στις 05:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 05:26 ----------

Εχω τα windows 7 ,καρτα γραφικων Radeon 9600 pro 256mb μνημη ,μητρικη intel 865p , μνημη RAM 2GB στα 200hz...Οποτε πιστευω τα codecs κανουν την δουλεια...Σωστα???

Για τα codecs αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις ΟΛΑ τα προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο (εκτός του win media player γιατί δε βγαίνει ούτως η άλλως) και να εγκαταστήσεις το K-lite mega codec pack το οποίο περιλαμβάνει ΟΛΟΥΣ τους codec που υπάρχουν! Αν έχεις πολλά προγράμματα για βίντεο το πιο πιθανό είναι να έχεις αρκετούς χαλασμένους codecs, διαφορετικές εκδόσεις και δε βοηθάει καθόλου τον υπολογιστή σου...

Όσον αφορά για το τι φταίει και δε παίζει HD ταινίες είναι η κάρτα σου 100%.

Εγώ έχω ένα P4 Prescott στα 3GHz με ATI Radeon HD2600 στα 512MB και τα παίζει όλα! Εχτές είδα μάλιστα το Avatar σε 1080p που πιάνει χώρο 19.5GB!!! Η ανάλυση έπιανε όλη την 27άρα οθόνη μου και έπαιζε τέλεια χωρίς κολλήματα!

Αρχικά όταν πήρα την 2600 είχα ένα παλιό AMD 1.6GHz και δεν πήγαινε μία. Μετά πήρα τον P4 και είδα άσπρη μέρα...

Πάντως θεωρώ ότι η κάρτα σου φταίει... ;)

Δημοσ.
Για τα codecs αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις ΟΛΑ τα προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο (εκτός του win media player γιατί δε βγαίνει ούτως η άλλως) και να εγκαταστήσεις το K-lite mega codec pack το οποίο περιλαμβάνει ΟΛΟΥΣ τους codec που υπάρχουν! Αν έχεις πολλά προγράμματα για βίντεο το πιο πιθανό είναι να έχεις αρκετούς χαλασμένους codecs, διαφορετικές εκδόσεις και δε βοηθάει καθόλου τον υπολογιστή σου...

Όσον αφορά για το τι φταίει και δε παίζει HD ταινίες είναι η κάρτα σου 100%.

Εγώ έχω ένα P4 Prescott στα 3GHz με ATI Radeon HD2600 στα 512MB και τα παίζει όλα! Εχτές είδα μάλιστα το Avatar σε 1080p που πιάνει χώρο 19.5GB!!! Η ανάλυση έπιανε όλη την 27άρα οθόνη μου και έπαιζε τέλεια χωρίς κολλήματα!

Αρχικά όταν πήρα την 2600 είχα ένα παλιό AMD 1.6GHz και δεν πήγαινε μία. Μετά πήρα τον P4 και είδα άσπρη μέρα...

Πάντως θεωρώ ότι η κάρτα σου φταίει... ;)

Δεν ξερω κατα ποσο κατι τετοιο ειναι εφικτο παντως εμενα ο παλιος μου 640 οχι μονο 1080 δεν επαιζε αλλα ουτε για surfing δεν εκανε...:-(

Δημοσ.

Αν η καρτα του ειναι nvidia και εχει αναλαβει την καθε ειδους επεξεργασια ειναι λογικοτατο να παιξει και 1080p πιστευω...

Τωρα περι του 2.66 ειχα και εγω τετοιο πραγμα και 720p επαιζε με περιπου 70-80% χρηση αλλα εβλεπες κανονικα... (ati radeon hd3650 agp φοραγε τοτε )

Δημοσ.
Αφού λέει ότι έχει την 2600 :Ρ

Με coreAVC δεν είναι εφικτό;

Δε το πηρε το ματι μου για την καρτα να πω την αληθεια..:P

Κατι θα καταφερει μαλλον με αυτο χωρις να ειμαι σιγουρος για τα αποτελεσματα...

Δημοσ.

Παιδιά εγώ προτείνω τον KMPlayer είναι ο καταλληλότερος player κατά την γνώμη μου για να αναπαράγει HD ταινίες σε όλα τα είδη των επεξεργαστών (Εκτός από αυτών από την Κατοχή :lol:).

http://www.insomnia.gr/forum/downloads.php?do=file&id=145 <=== Αυτό είναι το link για να κατεβάσεις τον KMPlayer από το foroum !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...