Προς το περιεχόμενο

Εξωτερικός LG 2,5" δεν φαίνεται στα 7 για αποσύνδεση

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν εξωτερικό σκληρό 500άρη σαν αυτόν:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.330903

Τώρα στα Windows 7, ενώ με το που τον συνδέσω τον βλέπει κανονικά και αντιγράφω κλπ κλπ, όταν πάω να τον αποσυνδέσω με "Safely remove Hardware and Eject Media" δεν βρίσκεται στην λίστα, ενώ οι άλλοι 2 εξωτερικοί σκληροί που έχω φαίνονται κανονικά.. Οπότε κανά 2 φορές που χρειάστηκε, τον έβγαλα έτσι.. Δεν ξέρω ΠΟΣΟ επικίνδυνο είναι κάτι τέτοιο (έχω την εντύπωση πως έχει καταντήσει ένα είδος "urban legend", ξέρω άτομα που βγάζουν τα USB στικάκια τους και σκληρούς χωρίς ασφαλή αποσύνδεση και δεν έχουν πάθει ποτέ ζημιά), αλλά...μήπως ξέρει κανείς γιατί δεν υπάρχει στις συσκευές ο σκληρός μου;

EDIT: Δεν υπάρχει ούτε επιλογή για Eject με δεξί κλικ πάνω στον δίσκο

Δημοσ.

Αν τον ειχες συνδεδεμενο σαν eSATA δεν θα μου εκανε εντυπωση αφου εχει αλλο πρωτοκολλο, σε USB2.0 ομως δεν θα επρεπε να εχεις προβλημα. Εχω συνδεσει συνολικα 12 διαφορετικα μοντελα σε 2 συστηματα με Win7 και κανενα προβλημα.

Δημοσ.

Όχι, δεν είναι με eSata.. Κανονικός με USB 2.0 είναι.. Έχω και άλλους 2, που τους βλέπει κανονικά. Με την διαφορά πως εκείνοι είναι με εξωτερική τροφοδοσία. Αυτός τροφοδοτείται από το usb.. Αλλά δεν βλέπω τι σχέση μπορεί να έχει αυτό..

Να επαναλάβω, πως και αυτόν τον βλέπει κανονικά, ανοίγω αρχεία, αντιγράφω από/προς αυτόν, απλά δεν τον βλέπει στις συσκευές που μπορώ να κάνω αποθήκευση..

Τον ίδιο σκληρό, πριν με τα ΧΡ τον έκανα κανονικά και αποσύνδεση..

Δημοσ.

Δοκιμασες να τον συνδεσεις στις πισω θυρες του PC ?

Μηπως δεν παιρνει αρκετο ρευμα απο μπροστα και "κοροιδευει" το συστημα ?

Δημοσ.

Χμμμ.. Δοκίμασα και τώρα θυμήθηκα κάτι που μου είχε κάνει στην αρχή (κατά 90% αν δεν με απατάει η μνήμη μου σε ΑΛΛΟΝ εξωτερικό σκληρό από αυτούς που έχω, έναν green που είναι σε θήκη IcyBox).. Αν θυμάμαι καλά μετά από διακοπή λοιπόν, ανοίγω τον άλλο σκληρό (δεν μιλάμε για αυτόν τον 2,5άρη για τον οποίο άνοιξα το τόπικ) και μου πετάει μήνυμα πως πρέπει να γίνει φορμάτ στον σκληρό πριν χρησιμοποιηθεί. Ψιλοπάγωσα, επειδή είχα πολύ πράμα εκεί μέσα, αλλά τελικά με κλείσιμο του διακόπτη (του IcyBox) και ξαναάνοιγμα τον είδε κανονικά.. Και να προσθέσω πως αυτόν τον σκληρό τον βλέπει κανονικά στις συσκευές προς αποσύνδεση..

Τώρα λοιπόν, όταν δοκίμασα να συνδέσω τον LG 2,5άρη σε μια από τις πίσω θύρες, έβγαλε ακριβώς το ίδιο μήνυμα. Ενώ έλεγε πως εγκαταστάθηκε κανονικά η νέα συσκευή, πετούσε συνέχεια το μήνυμα για φορμάτ και δεν σε άφηνε να δεις τα περιεχόμενα του δίσκου.. Φορμάτ δεν μπορώ να κάνω αυτή την στιγμή, αφού ο δίσκος είναι τιγκαρισμένος με δεδομένα που δεν έχω άλλο χώρο για να τα κάνω backup..

Πάντως, όταν τον συνδέω από τις μπροστά θύρες του κουτιού (που είναι hub), τον συνδέω με διπλό καλώδιο usb.. Τον βλέπει κανονικά σαν δίσκο, κάνω την δουλειά μου, αλλά δεν τον βλέπει στις συσκευές προς αποσύνδεση..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...