Προς το περιεχόμενο

[C] Πρόβλημα με Netbeans 6.8

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, εδώ και πολύ καιρό γράφω σε C στο Visual Studio επειδή το Netbeans μου παρουσιάζει το παρακάτω πρόβλημα κάθε φορά που κάνω compile . Το έψαξα λίγο χωρίς να βρω μια σωστή λύση. Γνωρίζει κανείς τι φταίει; (Netbeans 6.8 cywgin τελευταίο, Windows 7 64)

post-39152-129063088475_thumb.jpg

Δημοσ.

Είναι καλύτερα νομίζω να χρησιμοποιείς το GCC toolchain που παρέχεται από το MinGW project, αντί από το Cygwin...

Δημοσ.

δοκίμασε να βάλεις το φάκελο με τα project σου σε ένα φάκελο στο C: με όνομα γραμμένο με αγγλικούς χαρακτήρες γιατί παίζει να μην αναγνωρίζει τους ελληνικούς.. δοκίμασε το και πες αν δούλεψε.. το compiling γίνεται σωστά χωρίς σφάλματα..?

Δημοσ.
Είναι καλύτερα νομίζω να χρησιμοποιείς το GCC toolchain που παρέχεται από το MinGW project, αντί από το Cygwin...

Θα ψάξω λίγο ακόμα μήπως βρω λύση με cygwin, διαφορετικά θα δοκιμάσω GCC toolchain

δοκίμασε να βάλεις το φάκελο με τα project σου σε ένα φάκελο στο C: με όνομα γραμμένο με αγγλικούς χαρακτήρες γιατί παίζει να μην αναγνωρίζει τους ελληνικούς.. δοκίμασε το και πες αν δούλεψε.. το compiling γίνεται σωστά χωρίς σφάλματα..?

Δοκίμασα να το βάλω σε C: με αγγλικούς χαρακτήρες αλλά πάλι τίποτα. Το compiling κανονικα γίνεται...

Δημοσ.

Είδες εκεί που λέει consult user guide for POSIX paths?

Ίσως είναι μπέρδεμα με τα μονοπάτια (στο configuration του project, ή του compiler στο NetBeans) χαρακτήρες \ είναι για windows, ενώ το λίνουξ θέλει αυτούς /. Επίσης το linux δεν θέλει κενά spaces, τα μονοπάτια πρέπει να είναι γιομάτα.

π.χ.

C:/Program_Files/

Βλέπω ότι σκαλώνει το script dorun.sh με το μονοπάτι του NetBeans στην γραμμή 3. Επίσης χρησιμοποιεί και τον φάκελο Temp των Windows στην γραμμή 6. Εάν τον χρησιμοποιείς εσκεμμένα πρέπει να ξέρεις ότι ο Temp είναι πολύ ρευστός και δυναμικός οπότε πιθανώς να αλλάζει το μονοπάτι δίχως να το ελέγξεις.

Δημοσ.

χρησιμοποιεί το user temp του windows user, και ο user εχει username στα ελληνικά. δηλ.. βράστα.

φτιαξε ενα νεο φακελο C:\TEMP

πηγαινε στα system properties και αλλαξε τα environment variables

(global) TEMP=C:\TEMP

(user) TEMP=C:\TEMP

Δημοσ.

Αυτό εδώ μου την δίνει...

MS-DOS style path detected: C:\Program Files (x86)\NetBeans 6.8\dlight2\bin\nativeexecution\dorun.sh

Preferred POSIX equivalent is /cygdrive/c/Program Files μπλα μπλα

:P

Γιατί δεν χρησιμοποιεί το Netbeans μονοπάτια POSIX;

Edit:

Εδώ λέει πως να κάνεις την ρύθμιση, για πες εάν λειτουργήσει.

http://forums.netbeans.org/topic22033.html

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...