Προς το περιεχόμενο

Χειρωνακτική αφαίρεση virus

johnyb98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Θέλω να καθαρίσω ένα pc με xp από ιούς αλλά manually αφού το antivirus που έχει επάνω, και όχι μόνο αυτό, γενικά τα antivirus, δεν κάνουν και τόσο καλή δουλειά (προσωπική μου άποψη).

Ήθελα μία βοήθεια σχετικά με το ποιά σημεία πρέπει να ελέγξω, τί αρχεία να διαγράψω, μήπως μπορέσω και συνεφέρω το pc πριν πάω σε format. π.χ. να μπω στο φάκελο temp των windows και να διαγράψω προληπτικά όλα τα αρχεία και ανάλογες μεθόδους.

Έχετε κάποια μέθοδο να προτείνετε;

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Δεν μπορείς να καθαρίσεις ένα PC από ιούς "με το χέρι",το κακό με τους ιούς ξέρεις είναι ότι δεν βγαίνουν τα αρχεία τους με το όνομα π.χ. xxx.virus για να ξέρεις τι να σβήσεις.

Δημοσ.

Όπως τα πε ο TheELF. Αν δεν ξέρεις που βρίσκεται ο ιός, τι αρχεία έχει μολύνει, τι registry entries έχει πειράξει κλπ τι να κάνεις «με το χέρι»;

Δημοσ.
Καλημέρα.

Θέλω να καθαρίσω ένα pc με xp από ιούς αλλά manually αφού το antivirus που έχει επάνω, και όχι μόνο αυτό, γενικά τα antivirus, δεν κάνουν και τόσο καλή δουλειά (προσωπική μου άποψη).

Ήθελα μία βοήθεια σχετικά με το ποιά σημεία πρέπει να ελέγξω, τί αρχεία να διαγράψω, μήπως μπορέσω και συνεφέρω το pc πριν πάω σε format. π.χ. να μπω στο φάκελο temp των windows και να διαγράψω προληπτικά όλα τα αρχεία και ανάλογες μεθόδους.

Έχετε κάποια μέθοδο να προτείνετε;

Ευχαριστώ!!

φιλε? αν γνωριζες τι ρωτας..... μαλλον δε θα το ρωταγες...... ακολουθα την συμβουλη των απο πανω

Δημοσ.

Τα antivirus's και εγώ δεν τα πολυ-εμπιστεύομαι για αφαίρεση ιών. Προτιμώ προγράμματα τύπου spybot και malwarebytes antimalware.

Αν βρεθεί ο ιός και δεν αφαιρεθεί με αυτά τα προγράμματα ή αφήσει υπολείμματα , τότε προχωράς χειροκίνητα. Ετσι τουλάχιστον ξέρεις τι να ψάξεις... αλλιώς κινείσαι στα τυφλά.

Δημοσ.

Παιδιά δεν είναι ζήτημα εμπιστοσύνης, είναι ζήτημα γνώσης και απ' ότι

φαίνεται δεν την διαθέτουμε σε αρκετό βαθμό.

Χρησιμοποιήστε περισσότερα ή καλύτερα, πάντως μην αφήνετε τους

υπολογιστές χωρίς προστασία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...