Sun1997 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Καλημέρα, θα ήθελα να δημιουργήσω ένα online παιχνίδι! Ξέρει μήπως κανένας πως μπορώ να το καταφέρω αυτό;
redLizard Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Καλημέρα, θα ήθελα να δημιουργήσω ένα online παιχνίδι! Ξέρει μήπως κανένας πως μπορώ να το καταφέρω αυτό; τι είδους?
Alchemist` Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Στρατηγικής! Εναι σαν να βγω και να πω ρε σύ "Θέλω να φτιάξω το δικό μου αυτοκίνητο, πως θα το κάνω?" Τέσπα, λογικά πρέπει να βρείς μια γλώσσα προγραμματισμού η οποία είνια visual (επιτρέπει την χρήση γραφικών) και εμπεριέχει εντολές/δυνατότητες για Networking, να μάθεις την καθεαυτή γλώσσα αλλά και πως λειτουργεί ένα δίκτυο υπολογιστών/ίντερνετ, και φυσικά να εξοπλιστείς με διάφορες εφαρμογές για επεξεργασία ήχου και εικόνων ώστε να φτιάξεις οπτικοακουστικό υλικό. Πριν απόπ όλα αυτά όμως, πρέπει να αποφασίσεις τι ακριβώς θες να κάνεις... Στρατηγικής είναι και ένα RTS, Και ένα TBS, ακόμη και το σκάκι...
redLizard Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Στρατηγικής! Πολύ γενική απάντηση. Θέλεις να παίζεται online αλλά δεν μας είπες αν θες να είναι σαν πρόγραμμα ή να παίζεται μέσα από ιστοσελίδα. Αν θες μέσω ιστοσελίδας ξεκίνα να διαβάζεις HTML, PHP και MySQL (και να δουλεύεις PhotoShop) Αν θες σαν πρόγραμμα ξεκίνα να διαβάζεις C/C++ αφού την μάθεις μετά διάβασε OpenGL, μάθε και 3d modelling και σε 5-10 άντε βαριά 15 χρόνια θα έχεις φτιάξει ένα παιχνιδάκι λίγο χειρότερο από το Age of Empires 1. Δεν στο λέω για να τα παρατήσεις (και εγώ τα ίδια σκεφτόμουν πριν μερικά χρόνια), αλλά για να καταλάβεις πως τα video games δεν είναι από τα πιο εύκολα προγράμματα που μπορεί να γράψει κάποιος... ή μάλλον κάποιοι, γιατί αυτές οι παιχνιδάρες που παίζεις καθημερινά τις έφτιαξε ομάδα όχι ένα άτομο μόνο του. ΥΓ. Όπως είχε πει κάποτε κάποιος σοφός: Οι ιδέες είναι φτινές, η πραγματική αξία βρίσκεται σε αυτόν που μπορεί να τις υλοποιήσει. Δηλαδή σημασία δεν έχει αν είχες μια καλή ιδέα για ένα game ή ένα πρόγραμμα, σημασία έχει αν έχεις τη γνώση για να την υλοποιήσεις.
Sun1997 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Θέλω να φτιάξω ένα παιχνίδι όπως είναι οι Φυλετικές Μάχες κλπ! Το ξέρω πως αυτές οι παιχνιδάρες δεν φτιάχτηκαν από ένα και μόνο άτομο! Ούτε καν και τα μικρά παιχνίδια!(π.χ Age of Empires 1)
redLizard Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Θέλω να φτιάξω ένα παιχνίδι όπως είναι οι Φυλετικές Μάχες κλπ! Το ξέρω πως αυτές οι παιχνιδάρες δεν φτιάχτηκαν από ένα και μόνο άτομο! Ούτε καν και τα μικρά παιχνίδια!(π.χ Age of Empires 1) Τώρα πολύ καλύτερα... άρα πρέπει να μάθεις HTML που είναι σχετικά εύκολη και μετά PHP/MySQL για να κάνεις το παιχνίδι διαδραστικό. Αν ξέρεις ήδη πάνω κάτω από προγραμματισμό και ασχοληθείς, σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα μπορείς να κάνεις πολλά πράματα. Βέβαια χρειάζεσαι και γραφικά για το παιχνίδι σου. Οπότε πρέπει ή να βρείς κάποιον να σου φτιάξει ή να μάθεις να φτιάχνεις εσύ (στη θέση σου θα έκανα το πρώτο) Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσεις είναι το http://w3schools.com
Dimitris1948 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Θέλω να φτιάξω ένα παιχνίδι όπως είναι οι Φυλετικές Μάχες κλπ! Το ξέρω πως αυτές οι παιχνιδάρες δεν φτιάχτηκαν από ένα και μόνο άτομο! Ούτε καν και τα μικρά παιχνίδια!(π.χ Age of Empires 1) οι φυλετικές μάχες συμπεριλαμβάνεται στις παιχνιδάρες?
Aztec Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Αυτό είναι απο τα λεγόμενα browser based games ? Έχω δει πολλούς να κολλάνε με αυτά . Αλλά λογικά θες πολύ δύνατα μηχανήματα, bandwidth και performance tuning .
Sun1997 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Ανάλογα πως το βλέπει καθένας! Για παιχνίδι στο διαδίκτυο πιστεύω ότι είναι πολύ καλό! Για τις παιχνιδάρες εννοώ (π.χ. Age of Empires 3) κλπ!
Seldimi Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 μικρό παιχνίδι το age of empires? Σε λίγο θα μας βγάλεις και το starcraft παιχνιδάκι :Ρ
Sun1997 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δεν είπα μικρό παιχνίδι το Age of Empires ίσα ίσα που είπα το ακριβός αντίθετο!
Mika Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Ούτε καν και τα μικρά παιχνίδια!(π.χ Age of Empires 1) :devil:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.