Προς το περιεχόμενο

GTX 295 - Θερμοκρασίες

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλά, αν έχεις το sandwich μπορεί να σου βγάλει πρόβλημα και χωρίς να πειράξεις τα ρεύματα. Η διαδικασία ήταν πολύ απλή και πήρε μια βδομάδα (είχα την 8800GTX τότε).

Όπως πάντα εννοείται, ίσως βρεις άτομα που είχαν πρόβλημα με το RMA. Πάντως θεωρώ ότι είναι η πιο αξιόπιστη λύση, ειδικά όταν περάσουν τα χρόνια εγγύησης ή όταν το μαγαζί δεν έχει την ίδια μάρκα κάρτας που είχες. Γιατί άνετα μπορούσα να την πάω στο Πλαίσιο για αλλαγή αλλά θα μου έδιναν μάρκα με έκαψες κι όχι EVGA (μιας και δεν έχουν πλέον). Και σιγά μην έχανα τα 10 χρονάκια εγγύησης :P

Οκ απλα το λεω επειδι δεν εχω ξανα ασχωληθει ποτε με rma γενικα και δεν ξερω.

Παντος και να παθει κατι πιστευω το πλαισιο απο τι στιγμη που εχω την αποδειξη αγορας, ειναι υποχρεομενο σε περιπτοση μη αναστρεψημης βλαβης της καρτας να μου την αλλαξει με μια gtx480 ξερω γω, και βαζω και εγω το κατι τις παραπανο.

Ελπιζω δηλαδη γιατι 500 στρογγυλα την ειχαμε πληρωσει ενα χρονο πρην.

• Απαντ. 260
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Η διαδικασία ήταν πολύ απλή και πήρε μια βδομάδα (είχα την 8800GTX τότε).

Θες να μας τη περιγράψεις?

ιατί άνετα μπορούσα να την πάω στο Πλαίσιο για αλλαγή αλλά θα μου έδιναν GTX 295 σε "μάρκα με έκαψες" κι όχι EVGA (μιας και δεν έχουν πλέον). Και σιγά μην έχανα τα 10 χρονάκια εγγύησης

Δύο χρόνια εγγύηση θα έχει. Θα κρατήσεις μία κάρτα παραπάνω από δύο χρόνια?

Δημοσ.
Θες να μας τη περιγράψεις?

Στέλνεις RMA request από το profile σου στην EVGA και λες αναλυτικά το πρόβλημά σου και τα συμπτώματα. Αν εγκριθεί το request σου, σου στέλνουν στοιχεία για να ταχυδρομήσεις την κάρτα (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΦΑΚΕΛΟ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΡΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΩΜΕΝΗ Ή ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ. Σε δέμα ή κουτί). Τα έξοδα αποστολής τα πληρώνεις εσύ (γύρω στα 50 ευρώ ήταν). Μόλις την παραλάβουν, στην αλλάζουν και στην στέλνουν με έξοδα πληρωμένα από εκείνους. Συνήθως η όλη διαδικασία διαρκεί 1 βδομάδα!

Δύο χρόνια εγγύηση θα έχει. Θα κρατήσεις μία κάρτα παραπάνω από δύο χρόνια?

Έτσι όπως πάει η τεχνολογία και γενικότερα το gaming (με την γενιά των τωρινών κονσολών που προβλέπεται να διαρκέσει περισσότερο), ναι. Προφανώς θα την κρατήσω παραπάνω από δύο χρόνια.

Δημοσ.

Έτσι όπως πάει η τεχνολογία και γενικότερα το gaming (με την γενιά των τωρινών κονσολών που προβλέπεται να διαρκέσει περισσότερο), ναι. Προφανώς θα την κρατήσω παραπάνω από δύο χρόνια.

και εγω ετσι λεω ρε john ,ειδικα αν της ριξω και ενα κλοκαρισμα .Οταν ομως βγαλει η nvidia το καινουργιο της σαντουιτς δεν θα σε τρωει λίγο ?

Δημοσ.

idle η 295 σε μενα εχει 55 με 60 βαθμους σε κατασταση load με crysis σε 1920*1080 με 8χ antialiasing φτανει 95 βαθμους με frames απο 25-40 σε μερικα σημεια και 50 dx 10 64 bit

Δημοσ.
Στέλνεις RMA request από το profile σου στην EVGA και λες αναλυτικά το πρόβλημά σου και τα συμπτώματα.[...] (γύρω στα 50 ευρώ ήταν).

Φαντάζομαι ότι αν τους πω ότι ανεβάζει 95άρια δεν θα το δεχτούν ως βλάβη ε? Όχι ότι είναι παράξενο, από τη στιγμή που δεν είναι πρόβλημα.

Δηλαδή και να το δεχτούν, η όλη φάση θα μου στοιχίσει ένα 50άρικο? Δεν παίζει να το κάνω...

Θα κρατήσουν περισσότερο οι κονσόλες αυτής της γενιάς εννοείς περισσότερο από τις παλαιότερες γενιές?

και εγω ετσι λεω ρε john ,ειδικα αν της ριξω και ενα κλοκαρισμα .Οταν ομως βγαλει η nvidia το καινουργιο της σαντουιτς δεν θα σε τρωει λίγο ?

Φυσικά και θα είναι πιο γρήγορη. Στην αρχή μέχρι να στρώσουν οι Drivers η διαφορά θα είναι πιο μικρή, αργότερα θα μεγαλώσει.

Όπως και να έχει όμως ότι θα βγει κάτι καινούριο και θα είναι πιο γρήγορο, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται κάποιος αναβάθμιση, εκτός και αν κάνουμε αγώνες ταχύτητας και δεν το έχω καταλάβει. Αν τον εξυπηρετεί, δεν υπάρχει λόγος αναβάθμισης.

idle η 295 σε μενα εχει 55 με 60 βαθμους σε κατασταση load με crysis σε 1920*1080 με 8χ antialiasing φτανει 95 βαθμους με frames απο 25-40 σε μερικα σημεια και 50 dx 10 64 bit

Ακριβώς τα ίδια και εδώ. Έχεις το διπλό PCB φαίνεται.

Πήγα σ' ένα φίλο μου χθες που έχει 5850 και του πήγα και τη GTX295 για να τεστάρουμε τις κάρτες. Έχει και i7.

Σαφώς πιο γρήγορη η GTX295, αλλά σαφώς άλλο πράμα το Single GPU παιδιά.

Νόμιζα ότι στα ίδια Frames το Single GPU δείχνει μόνο εκεί καλύτερα, αλλά δείχνει καλύτερα ακόμα και σε 10+ Frames διαφορά. Είναι άλλο πράγμα που δυστυχώς στα νούμερα δεν φαίνεται! Dual GPU, SLI, CF, μιλάμε απλά για Epic Fail!

Αυτές τις μέρες θα ποστάρω και τα νούμερα, αν και ξαναλέω λίγη σημασία έχουν, αφού η κατάσταση στη πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Δημοσ.

Φυσικά και θα είναι πιο γρήγορη. Στην αρχή μέχρι να στρώσουν οι Drivers η διαφορά θα είναι πιο μικρή, αργότερα θα μεγαλώσει.

:lol: Σωστος αλλα δεν εννοουσα αυτο .Εννοουσα οτι θα τον τρωει ο κωλος του να παει να την αγορασει .:lol::-D

Αυτο που λες παντως με την διαφορα που ειδες 5850 με 295 μαθηματικοποιησε το λιγο να το καταλαβουμε .Αν δεν ειναι τα frames τι ακριβως ειναι ?Scaling?

Δημοσ.
Αυτο που λες παντως με την διαφορα που ειδες 5850 με 295 μαθηματικοποιησε το λιγο να το καταλαβουμε .Αν δεν ειναι τα frames τι ακριβως ειναι ?Scaling?

Τα νούμερα είναι με τος μέρος της 295.

Γενικότερα τα νούμερα έχουν 480>GTX295>5870

http://www.anandtech.com/show/2977/nvidia-s-geforce-gtx-480-and-gtx-470-6-months-late-was-it-worth-the-wait-/9

http://www.anandtech.com/show/2977/nvidia-s-geforce-gtx-480-and-gtx-470-6-months-late-was-it-worth-the-wait-/12

http://www.anandtech.com/show/2977/nvidia-s-geforce-gtx-480-and-gtx-470-6-months-late-was-it-worth-the-wait-/17

Θα ποστάρω τις μετρήσεις, αλλά λίγη σημασία έχουν.

Dual GPU και άνω, έχει θέμα συγχρονισμού. Υπάρχει μία καθυστέρηση που είναι αρκετά αισθητή. Παίζοντας Crysis στην 5850, αν δεν είχα ανοιχτό το Fraps θα έλεγα ότι έχει περισσότερα Frames.

Ο φιλαράκος που έβλεπε το Benchmark του Crysis πρώτα με την 5850 και μετά με την GTX295, χωρίς να τον προυδεάσω και χωρίς να έχει παίξει αυτός το παιχνίδι, ώστε να καταλάβει καθυστέρηση, κατάλαβε το microslutering!

Δημοσ.
κατάλαβε το microslutering!

Tωρα μιλας σωστα...Το microslutering ομως ηταν παντα το μειονεκτημα ολων των dual gpu σε σχεση με τις single.Σε πιστευω βεβαια σε αυτο που λες απλα μην το εστιαζεις τοσο και στην 295.Ειναι θεμα παντως...Το λυνεις παντως αν παιζεις πανω απο την συχνοτητα της οθονης γιατι εξομαλυνεται το step στην καμπυλη frames /sec.Το ερωτημα ομως ειναι για να παιξεις ενα παιχνιδι οπως το metro ποιες ρυθμισεις θα θυσιασεις (πχ ΑΑ,ΑF) για να ανεβεις πανω απο συχνοτητα οθονης ,συνηθως 60Ηz...και αν θες βεβαια να τις θυσιασεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...