Προς το περιεχόμενο

GTX 295 - Θερμοκρασίες

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό θα κάνω θα βάλω 12άρι μπροστά (πρέπει να τον παίρνει). Με ψαλίδι λαμαρίνας χωράνε τα πάντα (σε βάρος των δίσκων).

• Απαντ. 260
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Χωρις παρεξηγηση τα Turbo-X ειναι κουτια της πλακας.Μονο για πολυ ελαφρυ hardware.

Με το συμπάθειο κι όλας αλλά... φούτσες :P. Κι εγώ Turbo-X κουτί έχω και δεν έχω προβλήματα από θερμοκρασίες στην GTX295 ή στον overclocked Q6600 μου :P

Δημοσ.

Και γενικότερα αυτές οι κάρτες με αυτό το σύστημα ψύξης που έχουν, το οποίο δεν είναι απλά ένας ανεμιστήρας από πάνω όπως κάποτε, δεν μασάνε τόσο με κουτιά, κλπ.

Δημοσ.

Εμενα παντος οι θερμοκρασιες μου με 32c εξω, αυτη τι στιγμη που γραφω, 54 - 51 ανα gpu.

Και σε load αντε να αγγιξω τους 92c περιπου. Ολλα αφτα με Oc 660/1423/1270. Και core voltage 1.037 Volt.

Θα βγω λιγο offtopic αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι μετα απο τον driver 191χχ σε ολλα τα παιχνιδια που εχουν dx10, π.χ ( Metro Crysis Bad Company 2 ) οταν τα τρεχω σε dx10 μου κανει κατι σα παγωμα μισου δεφτερολεπτου σχεδον καθε 3 - 5 δευτερολεπτα.

Π.χ Στο crysis μου αναβοσβινουν τα δεντρα και κανει ο ουρανος κατι σαν σπασιμο, και οταν ειμαι διπλα σε κτηριο πεφτει τρελο κολημα και παγωμα.

Ειναι πολυ σπαστικο και εψω φαει το κεφαλι μου να βρω τη λυση. Εχω κλεισει το HT επειδη εχω i7 δεν αλλαξε κατι, εχω δοκιμασει να κλεισω ολλα τα power saving feutures του επεξεργαστη απο το bios, παλι τιποτα. Εχω δοκιμασει και χωρις OC παλι τιποτα.

Εχω δοκιμασει ολλους τους driver επειτα απο τον 191.07, νομιζω ειναι ο τελεφταιος που δεν εχω το προβλημα, δεν αλλαζει κατι.

Στο crysis εχω αυτα τα προβληματα σε dx10 αλλα σε 9 δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Παντος και το Metro και ολλα τα αλλα που εχουν dx10 mode εχουν το κοινο στοιχιο οτι παγωνουν για miliseconds και τι στιγμη που γινετε αφτο ειδικα στο crysis που ειναι και πιο εντονο το φαινομενο, τι στιγμι που παγωνει ο ηχος συνεχιζει, αλλα βλεπω απο το precision οτι πεφτει το usage των gpu απο 97% που ειναι πανω κατω και στα 2 να κανει βουτια στο 20% και στα 2, και πεφτουν και οι στροφες του ανεμιστηρα σα να κανω δηλαδη Alt + Tab απο το παιχνιδι σε κατι αλλο.

Συγνωμη αν σας κουρασα και που βγηκα offtopc απλα ηθελα να ρωτησω αν εχετε παρατιρισει και εσεις παρομοια συμπτωματα.

Εχω ψαξει ατελειοτες ορες στο Google αλλα δεν εχω βρει και κατι σχετικο.

Να σημειωσω οτι αυτο γινεται και με single gpu mode, οπου το microstutter σταματαει αλλα αυτο το παγωμα που λεω συνεχιζει να το κανει ανεξαρτητος, και παντα σε DX10 mode σε dx9 ειναι ολλα μια χαρα. :fear:

Δημοσ.

με τους 197.45

δεν εχω αντιμετωπισει τετοια προβληματα se crysis kai crysis warhead

Δημοσ.

παιδες οποιος εχει την πρωτη gtx 295 και εχει τρελες θερμοκρασιες και αν την εχει αγορασει απο πλαισιο την παει πισω και του δεινουν mis gtx 295 single pcb που τρεχει default 630 με θερμοκρασιες idle 42 , load 65

Δημοσ.
με τους 197.45

δεν εχω αντιμετωπισει τετοια προβληματα se crysis kai crysis warhead

Εμενα μου το κανει πιο πολυ οταν εχει κτηριο διπλα. Δεν ξερω, εχω φαει το κεφαλι μου να βρω γιατι το κανει.

Μπορει να φταινε και τα windows ισως θελουν φρεσκια εγκατασταση.

Τι να πω :rolleyes:

Δημοσ.
Εμενα μου το κανει πιο πολυ οταν εχει κτηριο διπλα. Δεν ξερω, εχω φαει το κεφαλι μου να βρω γιατι το κανει.

Μπορει να φταινε και τα windows ισως θελουν φρεσκια εγκατασταση.

Τι να πω :rolleyes:

δοκιμασε στις επιλογες ενεργειας στο μερος που ρυθμιζεις τις επιλογες ενεργειας στο μερος που λεει για τους σκληρους δισκουσ σε ποσο χρονο να κλεινουν βαλε 0 λεπτα (και οταν πατησεις την εφαρμογη στο γυριζει σε ποτε )

---------- Προσθήκη στις 14:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:11 ----------

παιδες οποιος εχει την πρωτη gtx 295 και εχει τρελες θερμοκρασιες και αν την εχει αγορασει απο πλαισιο την παει πισω και του δεινουν mis gtx 295 single pcb που τρεχει default 630 με θερμοκρασιες idle 42 , load 65

το κανουν και στα multirama ?

Δημοσ.

Το εχω κανει, ειναι ιδη εκει, δεν ειναι hdd lag επειδη δεν ακουω τον δισκο ουτε αναβοσβινει το λαμπακι του activity.

Ειναι καθαρα η θεμα driver, η κατι με το pc/καρτα μου.

Ισως εσυ επειδη εχεις amd και γενικα αλλη πλατφορμα να μην στο κανει, η να μην το εχεις προσεξει ποτε.

Αν και δεν νομιζω, τα windows ψυλιαζωμαι εγω. Λεω να ξαναβαλω τα svista μονο και μονο για δοκιμη, αλλα να μπω σε ολλο αυτον τον κοπο να τα βρω απο καπου και μετα σβηνε 7 και βαλε vista, και να μην αλλαξει κατι....

Δεν ξερω τι αλλο να κανω τα εχω δοκιμασει ολλα, μεχρι και την καρτα ηχου εκλεισα τελειως απο το bios εχωντας κανει unistall τους driver της και παλι τζιφος.

Δημοσ.
Και σε load αντε να αγγιξω τους 92c περιπου. Ολλα αφτα με Oc 660/1423/1270. Και core voltage 1.037 Volt.

Εγώ όλα αυτά σε Defaul με 30C θερμοκρασία δωματίου.

Όταν κλοκάρω με 1188mV και 650/1300/1100 Βλέπω και 105C.

Όσον αφορά τα δέντρα που αναβοσβήνουν το έχω και εγώ.

Ανέκαθεν το είχα και με 4870x2 και τώρα.

Τέλος το Metro σε DX10 απλά δεν παίζει. Σέρνεται τραγικά. DX9 όλα μια χαρά.

Είσαι σίγουρος?

Δημοσ.

τι να πω δοκιμασε τις ρυθμισεις του παιχνιδιου σε πρωτη φαση αλλα παλι αν ειχε προβλημα γιατι να σου το εμφανιζει στα κτηρια μονο ?

Δημοσ.

Πήρα τηλέφωνο το Πλαίσιο Αγίας Παρασκευής και μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν κάτι για αλλαγή.

Μου είπαν να τη πάω από εκεί και αν έχει πρόβλημα θα πάρω κάτι άλλο. Θα δούμε.

Δημοσ.
Εγώ όλα αυτά σε Defaul με 30C θερμοκρασία δωματίου.

Όταν κλοκάρω με 1188mV και 650/1300/1100 Βλέπω και 105C.

Όσον αφορά τα δέντρα που αναβοσβήνουν το έχω και εγώ.

Ανέκαθεν το είχα και με 4870x2 και τώρα.

Τέλος το Metro σε DX10 απλά δεν παίζει. Σέρνεται τραγικά. DX9 όλα μια χαρά.

Είσαι σίγουρος?

Στο θεμα θερμοκρασιων μην ταραζεσαι, και εγω πρην την φυσηξω με το κομπρεσερ του πατερα μου να φυγει η σκονη οπως πρεπει, με 620 core και τα μισα απο shader και mem, χαροπαλευα με 70+c idle, και στα παιχνιδια με 94& fan χτυπαγα 105+ :shock:

Δεν το πιστευα το drop σε temps μετα απο το καθαρισμα, εχω φυσηξει κατα καιρους πολλες καρτες αλλα την ανασα που πειρε η 295 μετα απο ενα γερο φυσημα, δεν την εχω ξαναδει ειδικα εκει στα πλαινα τα fins ηθελε πολυ, εφυγε ντουμανι η σκονη !

Οσο για το θεμα του κολληματος που λεω, εμενα μου τα αρχισε αυτα τα παλαβα απο τη σειρα 190xx των driver και μετεπειτα.

Τι να πω, το μονο που θα πω ειναι οτι καλλες χρυσες η dual gpu, δεν λεω πολυ δυναμη, αλλα απο εδω και περα θα της αποφευγω σα το χαρο !

Να ταν μονο το microstutter να πω νταξ παει στο δ***ο :-)

Αλλα το να περιμενω τον καθε νεο driver για το καθε νεο παιχνιδι, που θα εχει το sli profile και μετα τον επομενο driver που θα εχει το ταδε hotfix στο sli profile οστε να κοψει λιγο το stutter και να αρχισουν να αναβοσβινουν δεντρα και οτι βαλει ο νους.

Ποσο θα θελα μια GTX480 με 512 Shaders τωρα...

Δημοσ.
Πήρα τηλέφωνο το Πλαίσιο Αγίας Παρασκευής και μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν κάτι για αλλαγή.

Μου είπαν να τη πάω από εκεί και αν έχει πρόβλημα θα πάρω κάτι άλλο. Θα δούμε.

αυτα δεν γινονται τηλεφωνικα.παρε την καρτα παραμασχαλα και πηγαινε στο κεντρικο service πλαισιο αλιμου.πες τους οτι ανεβαζει 100c κατα την διαρκεια games και μυριζει.κατα 99% σε μια μερα θα εχεις αυτην στα χερια σου

http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=130&cat2_no=136&prod_no=1831

σε εφτιαξα ε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...