Προς το περιεχόμενο

GTX 295 - Θερμοκρασίες

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

offtopic

Με πόσα fps σου τρέχει το Conviction ρε συ; Είμαι limited από την μητρική μου και μόνο μέχρι το πολύ 3.2Ghz μπορώ να ανέβω.

• Απαντ. 260
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν το έχω.

Θα το βάλω και θα σου πω.

3.2 ή 3.02?

Στην υπογραφή σου λες 3.02.

Δεν νομίζω ότι έχεις πρόβλημα από το CPU πάντως.

Δημοσ.

Stable 24/07 σε 3.02. Για tests μόνο στα 3.2. Χτυπάω FSB wall της μητρικής (όταν την είχα πάρει πήγαινε κομπλέ με τον Core2Duo... με τους Quad τον πίνει :P), δεν φταίει η CPU.

Δημοσ.

Τρως καλο bottle john :-)

Αν ησουν στα 3.4-3.6 δεν θα ειχες κανενα προβλημα πουθενα

---------- Προσθήκη στις 21:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:33 ----------

Όχι με τίποτα ATi!

Γιατι αν επιτρεπεται?

Δημοσ.
Τρως καλο bottle john

Σε τέτοιες αναλύσεις που παίζει?

Δεν νομίζω...

Γιατι αν επιτρεπεται?

Λόγω Drivers ή ασυμβατότητας παιχνιδιών με τη κάρτα δεν ξέρω τι φταίει από τα δύο στα παιχνίδια κάνουν διάφορα χρώματα. Ασυμβατότητες γενικότερα.

Δεν έχουν την απόδοση που τελικά φαίνεται στα benchmarks.

Θα μου πεις έχει στοιχεία για κάτι τέτοιο?

Όχι δεν έχω και γι' αυτό δεν επιμένω (όχι ότι δεν συμβουλεύω) σε όσους θέλουν να πάρουν κάρτα να πάρουν τελικά nVidia.

Όμως από προσωπικές εμπειρίες μπορώ να κάνω τη δική μου επιλογή.

Τα παραπάνω προς αποφυγή Flame.

Δημοσ.

Σορρυ αλλα αφου δεν εχεις στοιχεια δεν μπορεις να λες.Anyway ο καθενας εχει την γνωμη του

Οσο για τις ασυμβατοτητες εισαι πολυ λαθος

Ο John δεν τρωει παντου bottleneck αλλα π.χ σε cpu heavy παιχνιδια οπως το GTA τρωει

Δημοσ.
Σε τέτοιες αναλύσεις που παίζει?

Δεν νομίζω...

Λόγω Drivers ή ασυμβατότητας παιχνιδιών με τη κάρτα δεν ξέρω τι φταίει από τα δύο στα παιχνίδια κάνουν διάφορα χρώματα. Ασυμβατότητες γενικότερα.

Δεν έχουν την απόδοση που τελικά φαίνεται στα benchmarks.

Θα μου πεις έχει στοιχεία για κάτι τέτοιο?

Όχι δεν έχω και γι' αυτό δεν επιμένω (όχι ότι δεν συμβουλεύω) σε όσους θέλουν να πάρουν κάρτα να πάρουν τελικά nVidia.

Όμως από προσωπικές εμπειρίες μπορώ να κάνω τη δική μου επιλογή.

Τα παραπάνω προς αποφυγή Flame.

Η ρετσινια ειναι κακο πραγμα! Εδω το pro evolution βασταει, οχι που δεν θα βασταγε η Nvidia.

Το παραμυθι -> ΑTI μακρια 666 κακο τερας με τους χαζους drivers! :lol:

Ξερω πολλους που θα ηθελαν να κοιμοντουσαν το βραδυ και να ξυπναγαν Οκτωβριο 2009 για να παρουν ΑΤΙ .... αλλα ο χρονος πισω δεν γυρναει ;)

• Super Moderators
Δημοσ.
Το παραμυθι -> ΑTI μακρια 666 κακο τερας με τους χαζους drivers! :lol:

αν έχεις καεί στο χυλό φυσάς και το γιαούρτι και ο Heatspreader αν θυμάμαι καλά είχε προβλήματα με τις 4870Χ2

Δημοσ.

Με πρόλαβε ο thresh, απότι θυμάμαι ο Heatspreader είχε μεγάλο θέμα με τις 4870χ2.

Πάντως μας πήρε το καλοκαίρι βλέπω, και εδώ η 280 ανεβάζει αρκετά υψηλά temps πλέον, σε σχέση με πριν :-D.

Δημοσ.

Aπλα ειναι η ρετσινια... και ο φοβος του καταναλωτη να αγορασει κατι που παλιοτερα του δημιουργησε προβλημα. Ειναι απο μια αποψη σωστο.

Αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι εφταιγε η καρτα για κατι τετοιο, τοσοι τις αγορασαν!

Δημοσ.
Ο John δεν τρωει παντου bottleneck αλλα π.χ σε cpu heavy παιχνιδια οπως το GTA τρωει

It depends κατά πόσο γίνεται αξιοποίηση των τεσσάρων πυρήνων από το Χ-Ψ παιχνίδι. Το Dragon Age κανεί πραγματικά τρελό scalling στους τέσσερις πυρήνες και η διαφορά με τον E6600 στα 3.51Ghz που είχα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Από την άλλη, παιχνίδια όπως το RE5 (έχω υψηλό framerate εδώ, αλλά η διαφορά στις επιδόσεις με τον I7 είναι τρελή) ή το Conviction πολύ απλά θέλουν τον Ι7 τους (το θέμα της αρχιτεκτονικής στο οποίο έχω ξαναφερθεί). Ειδικά στο Conviction, στα 3.27Ghz που είχα κάνει τεστ, είχα 30fps minimum. Ε και στα 3.6Ghz να πάει ο Q6600, δεν θα έχω 60άρι (το ίδιο φαινόμενο με χαμηλό framerate έχουν παρατηρήσει κι άλλοι με υπερχρονισμένους Q6600/9650). Γι' αυτό ρώτησα τον Heat να μου πει πάνω κάτω ο Q6600 στα 3.6Ghz τι κάνει.

Δημοσ.
Σορρυ αλλα αφου δεν εχεις στοιχεια δεν μπορεις να λες.Anyway ο καθενας εχει την γνωμη του

Οσο για τις ασυμβατοτητες εισαι πολυ λαθος

Σε μία κουβέντα όπου κάποιος θέλει να αγοράσει κάρτα γραφικών θα του προτείνω nVidia.

Δεν θα επιμείνω όμως, γιατί απλά δεν έχω στοιχεία.

Ακόμα και οι προσωπικές μου εμπειρίες δεν αποτελούν στοιχείο. Ωστόσο όμως αποτελούν ένδειξη για τις προσωπικές μου επιλογές, αλλά και για συμβουλές.

Σε φίλους που θέλουν να αγοράσουν κάρτα γραφικών πάντα nVidia τους λέω να πάρουν.

αν έχεις καεί στο χυλό φυσάς και το γιαούρτι και ο Heatspreader αν θυμάμαι καλά είχε προβλήματα με τις 4870Χ2

Με πρόλαβε ο thresh, απότι θυμάμαι ο Heatspreader είχε μεγάλο θέμα με τις 4870χ2.

Πάντως μας πήρε το καλοκαίρι βλέπω, και εδώ η 280 ανεβάζει αρκετά υψηλά temps πλέον, σε σχέση με πριν :-D.

Είχα 2 κάρτες 4870x2 σε CF. (Στο Call of duty θυμάμαι το UPS της υπογραφής μου μου έβγαζε Overload! - Δεν το αναφέρω σαν πρόβλημα των καρτών, απλά είναι εντυπωσιακό ότι πέρναγα τα 750+W)

Ας πούμε ότι ήταν πολύ νωρίς για CF με δύο διπλές κάρτες. Με πολύ ζόρι το δέχομαι, αν και δεν δικαιολογείται να έχω καλό mobo, και ότι καλύτερο μπορεί να σου δώσει η ATi και να σέρνομαι στα παιχνίδια. Δεν πειράζει, είχα δύο κάρτες , οπότε ήταν νωρίς, τις πήρα με το που βγήκαν.

Όταν έδωσα τη μία γιατί η άλλη έκανε τη πάπια και πάλι δεν έπαιζε και είχα μπλε φωτιές στο Far Cry 2?

Γιατί σε πολλά παιχνίδια δεν μπορούσα να δω σωστά τις σκιές?

Γιατί το Mirrors Edge (αυθεντικό) σερνόταν όταν έβαζα PhysX on και είχα τον john2gr αν θυμάμαι καλά να απολαμβάνει το παιχνίδι με κατώτερη κάρτα από τη δικιά μου και να μας λέει για το πόσο πιο ωραίο γίνεται το παιχνίδι και εγώ να κοιτάω τη κάρτα με απορία?

Ναι αλλα επειδη ειχε προβληματα με τις 4870x2 δεν σημαινει οτι η ATI εχει ασυμβατοτητες και χαζομαρες......

Aπλα ειναι η ρετσινια... και ο φοβος του καταναλωτη να αγορασει κατι που παλιοτερα του δημιουργησε προβλημα. Ειναι απο μια αποψη σωστο.

Αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι εφταιγε η καρτα για κατι τετοιο, τοσοι τις αγορασαν!

Τότε έγραφα στο e-pcmag.gr.

Όλοι μου έλεγαν περίμενε λίγο ακόμα και περίμενε λίγο ακόμα για νέους Drivers.

Θυμάμαι ρε παιδιά ότι περίμενα τους νέους Drivers λες και έβλεπα κάποια σειρά και περίμενα να κατεβάσω το επόμενο επεισόδιο!

Ήταν πολύ νωρίς και τότε είχαν αρκετοί προβλήματα + ότι δεν την είχαν αγοράσει και τόσοι πολλοί και ειδικά δεν ξέρω κάποιον που τότε να είχε αγοράσει 2 κάρτες!

Το λάθος ήταν δικό μου γιατί ήμουν beta tester!

Όταν πληρώνω για κάτι έχω απαιτήσεις.

Άντε μην αρχίσω τα παραδείγματα με πορτοκαλάδες στα Goody's! :P

+ Ότι για να κλοκάρω ήταν πολύ δύσκολο λόγω 2GPU. Έπρεπε να ανοίξω το πρόγραμμα να το ξανακλείσω και κάτι αχλιμίες.

Τουλάχιστον με την GTX295 έχεις το κιριλέ σου το πρόγραμμα που δίνει τάση, το κιριλέ σου το πρόγραμμα που ανεβάζεις συχνότητες, είναι τα πράματα πιο σοβαρά.

Με δεδομένο όλα αυτά, Ati δεν ξαναβάζω στο PC. ΕΓΩ!

Δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλές, δεν σημαίνει τίποτα, δεν ασχολούμε πλέον εγώ με Ati.

It depends κατά πόσο γίνεται αξιοποίηση των τεσσάρων πυρήνων από το Χ-Ψ παιχνίδι. Το Dragon Age κανεί πραγματικά τρελό scalling στους τέσσερις πυρήνες και η διαφορά με τον E6600 στα 3.51Ghz που είχα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Από την άλλη, παιχνίδια όπως το RE5 (έχω υψηλό framerate εδώ, αλλά η διαφορά στις επιδόσεις με τον I7 είναι τρελή) ή το Conviction πολύ απλά θέλουν τον Ι7 τους (το θέμα της αρχιτεκτονικής στο οποίο έχω ξαναφερθεί). Ειδικά στο Conviction, στα 3.27Ghz που είχα κάνει τεστ, είχα 30fps minimum. Ε και στα 3.6Ghz να πάει ο Q6600, δεν θα έχω 60άρι (το ίδιο φαινόμενο με χαμηλό framerate έχουν παρατηρήσει κι άλλοι με υπερχρονισμένους Q6600/9650). Γι' αυτό ρώτησα τον Heat να μου πει πάνω κάτω ο Q6600 στα 3.6Ghz τι κάνει.

Δεν μιλάμε για bottleneck (δηλαδή ότι στη συνεργασία CPU GPU το CPU μένει πίσω) μιλάμε για CPU limited παιχνίδια τα οποία όσο καλύτερο CPU έχεις τόσο το καλύτερο.

Αυτές τις μέρες θα το εγκαταστήσω και θα πω εντυπώσεις πάντως, όσον αφορά το Conviction.

Δημοσ.

Μιλας για 2χ4870x2 που το θεωρω αναπηρο setup(ακου quadfire.....:lol:) εδω με μια διπλη και τα πραγματα ειναι τραγικα.

Κανονικα επρεπε να συγκρινεις με 2xGTX295 και να δεις διαφορες....Οπως και να χει γνωμη μου ειναι(Ξεκολλα απο τις διπλες)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...