Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα σε site με φόρμα HTML - PHP

hackertom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θέλω να κατασκευάσω ένα site.το πρόβλημα μου είναι το εξής.

θέλω να κάνω μιά φόρμα σε html η οποία θα έχει ένα πλαίσιο κειμένου με το όνομα fname.Ο χρήστης εκεί θα καταχωρεί ένα όνομα αρχείου.οταν θα πατάει το κουμπί υποβολής θα εκτελείται ένα php script το οποίο θα ανοίγει το αρχείο που ζήτησε ο χρήστης και θα προβάλει τα περιεχόμενα του στην οθόνη.

αν το αρχείο δεν βρεθεί να πετάει το ανάλογο μήνυμα.

η να μην μπορεί να ανοίξει λόγο έλλειψης μνήμης επίσης να πετάει ένα μήνυμα....

---------- Προσθήκη στις 00:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:23 ----------

λοιπόν αρχίζω και περιμένω κάποια βοήθεια

κώδικας:

------------------------------html----------------------------------------------------

<html>

<head>

<title>Σελίδα Εισαγωγής</title>

</head>

<body>

<form method="post" action="file.php">

ΑΡΧΕΙΟ : <input type="text" name="fname">

<BR>

<input type="submit" value="Αναζήτηση Αρχείου">

</form>

</body>

</html>

</body?

</html>

90778567.jpg

-------------------------------file.php-------------------------------------------------

<html>

<title>ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ</title>

</head>

<body>

<?

$name=$_POST['fname'];

echo " ΠΡΟΒΟΛΉ ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΩΝ ΑΡΧΕΊΟΥ $fname<BR>";

?>

</body>

</html>

καταρχάς δεν ξέρω εάν είναι σωστο....

εκεί που κολλάω είναι στο πώς θα κάνω τον έλεγχο εάν δεν υπάρχει το αρχείο και αν η μνήμη είναι γεμάτη! και να δημιουργήσω ένα κουμπί για να πατήσει και να γίνει η αναζήτιση

Δημοσ.

Με μια γρηγορη ματια να σου πώ πως τους παραπάνω κώδικες να τους εχεις σε ενα κοινό αρχείο.

εσυ θέλεις το ονομα και το επωνυμο να τα στειλεις σε ενα αλλο αρχειο π.χ checkNameSurname.php αρα εδω θα εχεις

<form method="post" action="checkNameSurname.php">

Ετσι λοιπον θα υπάρχουν δυο textBoxes οπου εκει θα γραφεις ονομα κ επωνυμο και πατώντας submit θα τα στελνεις στο αρχείο checkNameSurname.php.

τωρα αν υπάρχει το αρχείο ειναι κατι το οποιο δεν σχετίζεται με τον κώδικα αυτο και πιθανολογώ πως θέλει ξεχωριστό αρχείο για να ελέγχει απο εκεί αν υπάρχει το αρχείο στέλνοντας ίσως το ονομα του αρχειου ωστε να κάνει αναζήτηση!!

Για παραδειγμα πρώτα θα πρεπει να τσεκάρεις αν υπάρχει το αρχείο και μετα να σου δινεται η δυνατοτητα να στείλεις εκει ονομα και επωνυμο.

Δημοσ.
Με μια γρηγορη ματια να σου πώ πως τους παραπάνω κώδικες να τους εχεις σε ενα κοινό αρχείο.

εσυ θέλεις το ονομα και το επωνυμο να τα στειλεις σε ενα αλλο αρχειο π.χ checkNameSurname.php αρα εδω θα εχεις

<form method="post" action="checkNameSurname.php">

Ετσι λοιπον θα υπάρχουν δυο textBoxes οπου εκει θα γραφεις ονομα κ επωνυμο και πατώντας submit θα τα στελνεις στο αρχείο checkNameSurname.php.

τωρα αν υπάρχει το αρχείο ειναι κατι το οποιο δεν σχετίζεται με τον κώδικα αυτο και πιθανολογώ πως θέλει ξεχωριστό αρχείο για να ελέγχει απο εκεί αν υπάρχει το αρχείο στέλνοντας ίσως το ονομα του αρχειου ωστε να κάνει αναζήτηση!!

Για παραδειγμα πρώτα θα πρεπει να τσεκάρεις αν υπάρχει το αρχείο και μετα να σου δινεται η δυνατοτητα να στείλεις εκει ονομα και επωνυμο.

φίλε KremTri σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση....από αυτά που έγραψες καταλαβαίνω ότι ο κώδικας μου είναι τελείως λανθασμένος....θέλω να κάνω ένα textBoxe με όνομα fname!το στο οποίο εκεί ο χρήστης θα ψάχνει για το αρχείο που θέλει και όταν το βρει να το εμφανίσει στην οθόνη....εαν δεν το βρει να πετάει μήνυμα ότι δεν βρέθηκε η ότι δεν υπάρχει ελεύθερη μνήμη.......

Δημοσ.
φίλε KremTri σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση....από αυτά που έγραψες καταλαβαίνω ότι ο κώδικας μου είναι τελείως λανθασμένος....θέλω να κάνω ένα textBoxe με όνομα fname!το στο οποίο εκεί ο χρήστης θα ψάχνει για το αρχείο που θέλει και όταν το βρει να το εμφανίσει στην οθόνη....εαν δεν το βρει να πετάει μήνυμα ότι δεν βρέθηκε η ότι δεν υπάρχει ελεύθερη μνήμη.......

Τελείως λάθος δεν ειναι απλα πρέπει να χρησιμοποιησεις HTML και PHP στο ιδιο αρχείο.

Ωραία φτιαξε ενα textBox οπου εκεί θα γραφεις το ονομα του αρχείου που θέλεις.

Πως ομως θα ψάχνει το αρχείο???? Ουσιαστικά αυτο ειναι το πρόβλημα και δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει.Δηλαδή να αναζητά μεσα σε ενα φάκελο ενα συγκεκριμένο αρχείο.( Λογικά γινεται αλλα θελει ψαξιμο και ισως ακομα δεν εισαι σε θεση να κανεις ενα τετοιο πρόγραμμα ).Πάντως κατι γρηγορο που σκεφτηκα ειναι να γράψεις τα ονοματα των αρχείων σε μια db ( αν εχεις τον xamp η τον wamp ) και απο εκεί να αναζητάς με SQL ερωτήματα αν υπάρχει το αρχείο.( βλακεία μέθοδος καθώς πρεπει να γραφεις τα ονοματα των αρχείων εσυ ο ιδιος )

Παντως η αναζητηση που θέλεις να κάνεις μπλέκει και το λειτουργικο συστημα και μαλλον χρειαζεται δουλειά.Ψαχνοντας στο google για την συγκεκριμενη φορμα που θελεις θα βρείς απειρα παραδείγματα και κώδικα ετοιμο.

Δημοσ.

thnx παιδιά για την βοήθεια ... όταν εννοείς να τα κάνω ένα αρχείο γιατί το λες?έτσι δέν θα διαβάσει το αρχείο php η HTML...??

θα το ήθελα σε δύο αρχεία αν γινετε έτσι ώστε το html να εκτελεί το php script.... το html κομμάτι λύθηκε και έχω ποστάρει και φωτογραφία για το πώς το θέλω.

πάμε στο δύσκολο της php τώρα.......πραγματικά κάθε βοήθεια δεκτή......... (για το πώς να το συντάξω.....)

Δημοσ.

Οταν λεω ενα αρχείο εννοω τον κωδικα HTML που εχεις παραπανω αλλα και τον κωδικα PHP να τους εχεις μαζι σε ενα αρχειο something.php , διαφορετικά δεν μπορει να γινει η δουλεια σου και αφου δεις το link του παραπάνω για την αναζητηση να τον συμπεριλάβεις και αυτον τον κώδικα στο something.php

Δημοσ.

μπορείς να μου κανείς το ένα αρχείο να δουλέψει?γιατί εγώ αλλιώς το είχα στο μυαλό μου....πιστεύω και με δυο αρχεία θα δουλέψει πατάς το κουμπί αναζήτηση -> εκτελείτε το ξεχωριστό php το οποίο είναι κ αυτό μέσα στο html tags -> ποστ άρει αποτέλεσμα...

Δημοσ.
ψαξε στο google θα βρεις ακριβως

5.334.435.534.132.767.878.243.565.787.134.432.154.154.562.653.767.487.487.87 αποτελέσματα

lol...........

Δημοσ.

μετά από αρκετή σκέψη ακολούθησα την συμβουλή του KremTri ωστε να κάνω ένα αρχείο και όχι δυο...δημιούργησα τον παρακάτω κώδικα .... το πρόβλημα τώρα είναι ότι το πρόγραμμα ανοίγει μόνο ότι αρχείο του βάλω εγώ σε αυτην την γραμμή κώδικα (δηλ. το 1.txt) <form action=" 1.txt " method="post"> την αναζήτηση την κάνει στη επιφάνεια εργασίας μου...το θέμα είναι πώς θα παίρνει τις επιλογές του χρήστη από το πεδίο που γράφει ο χρήστης..??

<html>

<head>

<title>ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

</title>

</head>

<body>

<div>

<form action=" 1.txt " method="post">

<p>

<input type="text" value=""name="manpage" />

<input type="submit" value="Αναζήτηση Αρχείου">

</p>

</form>

<pre>

<?php

if (isset( $_REQUEST['manpage'] )) {

system("man ".$_REQUEST['manpage']." : col -b");

}

?>

</pre>

</div>

</body>

</html>

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...