Προς το περιεχόμενο

Πόσο Γρήγορα κάνει Restart το PC σας;

yiannis_1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω δει πολλά benchmarks για VGA για CPU για HDD στο συγκεκριμένο site.

Αυτό που δεν εχω δει ποτέ είναι ενα συγκριτικό του επώδυνου χρόνου που πρέπει να περιμένει ο καθένας (λόγο εγκατάστασης νέου driver ή προγράμματος που απαιτεί restart) για να κάνει restart το pc του.

Ας αρχίσω εγω.

Windows 7 με mozilla ανοιχτό τιμονιέρα να κάνει autocalibrate και όλα να τρέχουν οπως το χρησιμοποιώ καθημερινά, αφου μιλάμε για restart που θα τύχει στο pc που χρησιμοποιούμε για καθημερινή χρήση.

Δε θέλω κλεψιές.:lol:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=yFvnTZ78b6A[/ame]

49,1 Δευτερόλεπτα.

Macάδες και linuxades all welcome!!!

Βάλτε και βίντεο αν θέλεται να σας πιστέψουμε.

Δημοσ.

Ε εντάξει αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Με φρέσκια εγκατάσταση, win7 τουλάχιστον -αλλά κι όχι μόνο-, το shutdown είναι στιγμιαίο. Αν εγκαταστήσεις πράμα, επιβραδύνεται, όπως και η έναρξη μέχρι να φτάσεις σε λειτουργική επιφάνεια εργασίας. Επίσης οι SSD παίζουν σ άλλο επίπεδο. Επίσης αν έχει η μητρική καν 2 controllers πάνω υπάρχει αντίστοιχη καθυστέρηση μέχρι να φτάσεις απ το post στο "loading windows" (στο δικό μου pc είναι τουλάχιστον κανα 2λεπτο αυτός ο χρόνος - από cold boot είναι αρκετά μικρότερος).

Δημοσ.

Το Mac μου ~48 δεύτερα. Το Linux PC μου ~1:14. Το laptop μου με Windows 7 ~57.

1. Το Linux PC έχει σκληρό δίσκο, τα άλλα δύο SSD.

2. Το Linux PC για κάποιο λόγο καθυστέρησε μια δεκαετία στο BIOS POST, συνήθως ανοίγει πιο γρήγορα απ' όλα. Βαριόμουν να ξανακάνω restart να δω τον κανονικό χρόνο. :P

3. Το MacOS είναι εγκατεστημένο σχεδόν ένα χρόνο. Το Linux περίπου δυο εβδομάδες, τα Windows προχθές.

Οι διαφορές όπως βλέπεις είναι αμελητέες. Όλα ανοίγουν στον ίδιο χρόνο πάνω κάτω... τις μικροδιαφορές δε τις κοιτάω γιατί μιλάμε για διαφορετικό hardware.

Δημοσ.
Ε εντάξει αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Με φρέσκια εγκατάσταση, win7 τουλάχιστον -αλλά κι όχι μόνο-, το shutdown είναι στιγμιαίο. Αν εγκαταστήσεις πράμα, επιβραδύνεται, όπως και η έναρξη μέχρι να φτάσεις σε λειτουργική επιφάνεια εργασίας. Επίσης οι SSD παίζουν σ άλλο επίπεδο. Επίσης αν έχει η μητρική καν 2 controllers πάνω υπάρχει αντίστοιχη καθυστέρηση μέχρι να φτάσεις απ το post στο "loading windows" (στο δικό μου pc είναι τουλάχιστον κανα 2λεπτο αυτός ο χρόνος - από cold boot είναι αρκετά μικρότερος).

Χμμ συμφωνώ αλλά αυτό δεν εμποδίζει όσους θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό το τέστ για να μάθουμε επαναλαμβάνω.

Τον επώδυνο χρόνου που πρέπει να περιμένει ο καθένας μας για να κάνει restart το pc του

:-):-):-)

Επίσης να πω πως δεν είναι κόντρα. Πολύ θα ήθελα να δω pc που κάνουν περισσότερο χρόνο απο όσο νομίζετε πως θα έπρεπε να κάνουν για να επανεκινήσουν.

Μόνο μην περιμένετε να δούμε ολα αυτά τα βίντεο ώς το τέλος.:lol::lol::lol:

2. Το Linux PC για κάποιο λόγο καθυστέρησε μια δεκαετία στο BIOS POST, συνήθως ανοίγει πιο γρήγορα απ' όλα. Βαριόμουν να ξανακάνω restart να δω τον κανονικό χρόνο.

:lol::lol::lol:

Δημοσ.

Δε μπορούμε να «μάθουμε» και πολλά φίλε μου.

Το κάθε μηχάνημα έχει διαφορετική σύνθεση και διαφορετικό ρόλο. Δεν είναι συγκρίσιμα δύο μηχανήματα με άλλο υλικό και άλλη χρήση.

Δημοσ.

Μπορούμε να μάθουμε αν τα windows βαραίνουν με τον καιρό.:lol:

Αν είναι ούτος ή άλλος πιο βαριά απο τα άλλα home λειτουργικά MAC-Linux.

Αν τα Vista επανεκινούν το ίδιο γρήγορα με τα Seven ή τα XP.:lol:

Αν ενας γρήγορος σκληρός βοηθάει και πόσο βοηθάει.

Αν οι νέες γενιές επεξεργαστών βοηθούν στην γρήγορη επανεκίνηση.

Αν κάποια μητρική είναι γρηγορότερη στο postάρισμα απο κάποια άλλη.

Αν οι πολλοί δίσκοι, κοντρόλερς κτλ κτλ κτλ καθυστερούν ενα μηχάνημα και πόσο.

Οπότε δε συμφωνώ πως είναι άχρηστο το post.

Άσε που επειδή δεν ανοίγω post συχνά θα το υπερασπιστώ μέχρι τέλους.:-D

Δημοσ.

Σε ίδιο πάνω κάτω pc με το δικό μου και σε σχέση με άλλο που είχα κάνει σε φίλη μου με μόνη διαφορά gpu και αυτή τη μητρική (φρέσκια εγκατάσταση windows 7 ίδια έκδοση και στα 2) η asrock bootare πολύ πιο γρήγορα ,είχε μάλιστα και μία λειτουργία που λεγόταν quick boot.

Δημοσ.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει όλα τα μηχανήματα να προορίζονταν για ίδια χρήση.

Λογικό δεν είναι ένα μηχάνημα που με το άνοιγμα σηκώνει torrent client, mail client, instant messenger, κάποιο voip -κι ένα σωρό άλλα- να κάνει πιο πολύ να ανοίξει από ένα άλλο που είναι αμιγώς web server -χωρίς καν DE- βασισμένο σε μια lightweight Linux διανομή;

;)

Τέλος πάντων, μη σου χαλάσω και το θέμα. Τους χρόνους για τα μηχανήματά μου στους είπα. Άμα έχω όρεξη να ξανακάνω restart το PC θα κάνω edit, για να φτιάξω το χρόνο του Linux. :P

Δημοσ.
Σε ίδιο πάνω κάτω pc με το δικό μου και σε σχέση με άλλο που είχα κάνει σε φίλη μου με μόνη διαφορά gpu και αυτή τη μητρική (φρέσκια εγκατάσταση windows 7 ίδια έκδοση και στα 2) η asrock bootare πολύ πιο γρήγορα ,είχε μάλιστα και μία λειτουργία που λεγόταν quick boot.

Αν δεν εχεις δει το Boot Easy που είχαν οι QDI κάποτε δεν εχεις δει τπτ απο γρήγορο bootάρισμα μητρικής.

Δεν σκάναρε τπτ ούτε μνήμες ούτε vga ούτε δίσκους.

Βουρ στο λειτουργικό με τη μια.

Καθε φορά απορρούσα πως πετύχαινε να το φορτώσει.(καθαρά θέμα τύχης) :lol:

Τέλος πάντων, μη σου χαλάσω και το θέμα. Τους χρόνους για τα μηχανήματά μου στους είπα. Άμα έχω όρεξη να ξανακάνω restart το PC θα κάνω edit, για να φτιάξω το χρόνο του Linux.

GOGOGO !!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...