Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση Διανομών Linux ή FreeBSD σε USB ή Εξωτερικό Σκληρό δίσκο

pgmank

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν γίνεται να εγκαταστήσω μία οποιαδήποτε διανομή Linux ή FreeBSD σε ένα USB Flash ή Σκληρό εξωτερικό Δίσκο ;Σας ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε το μήνυμά μου !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, αυτό εννοούσα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου !

Θα ήθελα επίσης να σε ρωτήσω εάν μπορούν και αποθηκεύονται εκεί (μέσα στο στικάκι) οι αλλαγές μου (που θα κάνω στο λειτουργικό σύστημα) ? και αν είναι εμπιστευτικό αυτό το προγραμματάκι που κάνει την δουλειά, αν θες πες μου την εμπειρία σου αν το έχεις δοκιμάσει ;

Εφοσον το θες, ναι αποθηκευονται. Ειναι αυτο που στην παραπανω σελιδα το αναφερει ως persistence.

Εννοειτε οτι ακολουθεις τις οδηγιες που λενε "Install bla bla" και οχι "Put bla bla". Το μεν ειναι κανονικη εγκατασταση, το αλλο ειναι σαν live cd.

Ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι

---------- Προσθήκη στις 16:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:04 ----------

Α,και κάτι άλλο, αυτό ισχύει μόνο για διανομές linux, όσον αφορά FreeBSD ή OpenSolaris, πώς γίνεται η δουλειά ;

Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο με την σειρά μου.Επειδή το είχα κάνει αυτό παλαιότερα,είχα βάλει windows στον εσωτερικό σκληρο και linux στον εξωτερικό,αλλα όταν δεν τα είχα συνδεδεμένα ο υπολογιστής δεν άνοιγε με τίποτα.Όταν πάλι ήταν συνδεδεμένα με ρώταγε με ποιό λειτουργικό θέλω να ξεκινήσω επέλεγα και όλα καλά.Πως μπορώ να το αποφύγω αυτό το πρόβλημα?

Και επίσης,γίνετε να βάλω linux στον εσωτερικό και windows στον εξωτερικό σκληρό;

Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο με την σειρά μου.Επειδή το είχα κάνει αυτό παλαιότερα,είχα βάλει windows στον εσωτερικό σκληρο και linux στον εξωτερικό,αλλα όταν δεν τα είχα συνδεδεμένα ο υπολογιστής δεν άνοιγε με τίποτα.Όταν πάλι ήταν συνδεδεμένα με ρώταγε με ποιό λειτουργικό θέλω να ξεκινήσω επέλεγα και όλα καλά.Πως μπορώ να το αποφύγω αυτό το πρόβλημα?

Προφανώς, όταν εγκατέστησες το linux, εγκατέστησες και κάποιο bootmanager που ζητά και τα δυο λειτουργικά. Δεν έκανες κακό. Μια ερώτηση, για να μην γράφουμε περιττές διαδικασίες. Το πρόβλημα σου είναι ότι ενώ δεν έχεις πια το linux, σου ζητά να είναι συνδεμένος ο δίσκος ή ότι θες να κρατήσεις και τα δυο λειτουργικά και απλά να μη ζητά πάντα τον εξωτερικό δίσκο;

Και επίσης,γίνετε να βάλω linux στον εσωτερικό και windows στον εξωτερικό σκληρό;

Όχι γιατί τα windows είναι κακομαθημένα και μπαίνουν μόνο σε εσωτερικούς δίσκους.

Μια ερώτηση, για να μην γράφουμε περιττές διαδικασίες. Το πρόβλημα σου είναι ότι ενώ δεν έχεις πια το linux, σου ζητά να είναι συνδεμένος ο δίσκος ή ότι θες να κρατήσεις και τα δυο λειτουργικά και απλά να μη ζητά πάντα τον εξωτερικό δίσκο;

ΤΑ ειχα και τα 2 λειτουργικα.αλλα για να ξεκινησει ο υπολογιστης επρεπε να ειχα συνδεδεμενο τον εξωτερικο.κατι που σε loptop δεν βολευει και πολυ,και επειδη σκεφτομαι να το ξανακανω καποια στιγμη για αυτο ρωταω πως θα αποφυγω αυτο το προβλημα.

ΤΑ ειχα και τα 2 λειτουργικα.αλλα για να ξεκινησει ο υπολογιστης επρεπε να ειχα συνδεδεμενο τον εξωτερικο.κατι που σε loptop δεν βολευει και πολυ,και επειδη σκεφτομαι να το ξανακανω καποια στιγμη για αυτο ρωταω πως θα αποφυγω αυτο το προβλημα.

Απλά είχε μπει ο grub στον εσωτερικό δίσκο. Οπότε με το που ξεκίναγε ο υπολογιστής ξεκίναγε κι ο grub, κι έψαχνε το menu.lst/grub.cfg. Έλα όμως που αυτό το αρχείο ήταν στον εξωτερικό δίσκο!

Αν το ξανακάνεις, βάλε τον grub στον εξωτερικό δίσκο ;)

Απλά είχε μπει ο grub στον εσωτερικό δίσκο. Οπότε με το που ξεκίναγε ο υπολογιστής ξεκίναγε κι ο grub, κι έψαχνε το menu.lst/grub.cfg. Έλα όμως που αυτό το αρχείο ήταν στον εξωτερικό δίσκο!

Αν το ξανακάνεις, βάλε τον grub στον εξωτερικό δίσκο ;)

Πολυ "επιστημονικοι" οροι μεσα σε μονο μια φραση....

Καταρχας τι ειναι ο grub,και πως τον βαζω στον εξωτερικο δισκο ;

Πολυ "επιστημονικοι" οροι μεσα σε μονο μια φραση....

Καταρχας τι ειναι ο grub,και πως τον βαζω στον εξωτερικο δισκο ;

Ο grub είναι ο bootloader του linux, αυτός που φορτώνει όλα τα λειτουργικά του υπολογιστή (και linux και windows) :-)

Ο grub μπαίνει πάντα κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού. Αν μιλάμε για εγκατάσταση ubuntu από το livecd, η ρύθμιση για το που θα μπει ο grub γίνεται στο 7ο βήμα της εγκατάστασης.

edit: Βρήκα και εικόνα:

95280348.png

Αν πατήσεις "προχωρημένα" επιλέγεις σε ποιον δίσκο θέλεις να μπει ο grub.

Α,και κάτι άλλο, αυτό ισχύει μόνο για διανομές linux, όσον αφορά FreeBSD ή OpenSolaris, πώς γίνεται η δουλειά ;

Παιδιά μήπως μπορείτε να απαντήσετε και σε αυτό το ερώτημα ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...