ALdaperan Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 καλησπέρα σας έχω ubuntu 10.04 καθαρη εγκατασταση και σε τυχαίες χρονικες στιγμές ο ήχος κάνει Mute απο μονος του και πρέπει να το αυξήσω παλι χειροκινητα (ευτυχως εχει κουμπακι το πληκτρολογιο) να επισυμανω οτι και με 9,10 που είχα το προβλημα παρεμενε εχετε καμια λυση να το φτιάξω να μη κάνει mute? ευχαριστω εκ των προτέρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Να βγαλεις το pulseaudio εντελως, να ανοιξεις τον alsamixer, να σηκωσεις τα επιπεδα του εκει που θες και τελος δινεις ενα "sudo alsactl store" και εισαι τζετ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALdaperan Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Μηπως μπορεις να τα πεις πιο αναλυτικα γτ ειμαι αρχαριος? σορρυ αν κουραζω ε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zynif Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Η προσθαφαίερεση προγραμμάτων γίνεται μέσα από το Synaptic System->Administration->Synaptic Θα γράψεις στο search button το όνομα της εφαρμογής που θες να βάλεις/βγάλεις και στην λίστα που θα σου εμφανίσει με δεξί κλικ θα επιλέξεις τι θές να κάνεις. Το alsamixer μάλλον θα μπει στο μενού sound and video αλλά αν δεν το βρεις εκεί μπορείς να το τρέξεις από την κονσόλα (Applications->Accessories->Terminal) απλα γράφοντας alsamixer Μετά με τα βελάκια μπορείς να αλλάζεις τα επίπεδα και να μετακινήσε σε κανάλια. Κάπως σαν το παρακάτω είναι το alsamixer Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALdaperan Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 ευχαριστω παρα πολυ τα εκανα ολα ελπιζω να δουλεψει εχω ενα προβλημα ομως τωρα: το ηχειακι στο tray μετα απο επανεκινηση δεν εμφανιζεται...πως θα το εμφανισω παλι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 ευχαριστω παρα πολυ τα εκανα ολα ελπιζω να δουλεψει εχω ενα προβλημα ομως τωρα: το ηχειακι στο tray μετα απο επανεκινηση δεν εμφανιζεται...πως θα το εμφανισω παλι? πονεμένη ιστορία. Απλά το ξεχνάς προς το παρόν και κάνεις δουλειά με το gnome alsamixer που μπορείς να κατεβάσεις. Γιατί η canonical επιλέγει να ενσωματώνει το pulse audio ακόμη δεν κατάλαβα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δεν το επιλεγει η canonical, οι !@#$%^&* του gnome το επιλεγουν. Λογικα με το pulseaudio βγηκε και το gnome-media... Ενας πολυ καλος μεικτης με gui ειναι το alsamixergui. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALdaperan Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 πονεμένη ιστορία. Απλά το ξεχνάς προς το παρόν και κάνεις δουλειά με το gnome alsamixer που μπορείς να κατεβάσεις.Γιατί η canonical επιλέγει να ενσωματώνει το pulse audio ακόμη δεν κατάλαβα. ναι εβαλα το gnome alsa mixer!! προς το παρων δεν εχει κανει mute o ηχος twiner ειχες και εσυ το ιδιο prob? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gega Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 παιδια για οσους ενδιαφερονται να φτιαξουν το tray icon του gnome alsamixer αφου εχετε αφαιρεσει το pulseaudio βρηκα δυο λυσεις http://ubuntu-ky.ubuntuforums.org/showthread.php?p=8284273 https://launchpad.net/~dtl131/+archive/ppa το πρωτο δουλεει σιγουρα.... το δευτερο δεν το εχω δοκιμασει ακομη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 το πρωτο δουλεει σιγουρα.... το δευτερο δεν το εχω δοκιμασει ακομη το πρώτο ποιό είναι; Αυτό με το alltray δε μου αρέσει. Θέλω να ναι όπως πρώτα ο μείκτης ήχου. Και μιας που γκρινιάζω: ξέρει κανείς πώς βγάζουμε την ένδειξη γλώσσας πληκτρολογίου απ'την περιοχή ειδοποιήσεων; @ALdaperan όχι το ίδιο, παρόμοιο όμως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gega Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 το πρώτο ποιό είναι; Αυτό με το alltray δε μου αρέσει. Θέλω να ναι όπως πρώτα ο μείκτης ήχου. Και μιας που γκρινιάζω: ξέρει κανείς πώς βγάζουμε την ένδειξη γλώσσας πληκτρολογίου απ'την περιοχή ειδοποιήσεων; @ALdaperan όχι το ίδιο, παρόμοιο όμως. ναι το πρωτο ειναι με το alltray ... για το δευτερο ακομα δεν ξερω τι γινεται ... θα το δοκιμασω σε κανενα virtual machine Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 μια εύκολη λύση αν κάποιος θέλει να ρυθμίζει τον ήχο απ'το desktop ενώ δεν έχει pulse είναι η εξής: αντικατάσταση του κάτω gnome panel με το lxpanel το οποίο έχει ένα plugin για ρύθμιση ήχου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Επισης, μια αλλη καλη λυση ειναι να βαλει το gvolwheel, ή καποιο desklet με τα gdesklets Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sordnaxela Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Πόσο κλασσικό πρόβλημα ρε παιδιά... Το Linux και ο ήχος έχουν τσακωθεί πολύ άσχημα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 μια ακόμη λύση είναι η ανάθεση shortcuts [Σύστημα--->Προτιμήσεις---->Συντομεύσεις Πληκτρολογίου] στις παρακάτω εντολές: αύξηση ήχου: >amixer set Master 3+ unmute μείωση ήχου: >amixer set Master 3- unmute σίγαση: >amixer set Master toggle τα περισσότερα πληκτρολόγια έχουν multimedia keys. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.