Mercyful_Fate Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 καλημέρα σας, λόγω ταξιδιού στον εξωτερικό φόρτωσα με ταινίες και μουσική έναν Lacie εξωτερικό ethernet δίσκο 500 γιγαμπαϊτίων. Σπίτι τον είχα συνδέσει στον mac και φόρτωσα κανονικά το υλικό (τον έβλεπε κανονικά ως shared). Ωστόσο (στην ξενιτιά πλέον ) τώρα που τον σύδεσα στο εταιρικό laptop με Windows XP που έχω μαζί μου, ο δίσκος δεν εμφανίζεται πουθενά. Το πόσες φορές έχω ξαναπεράσει τους drivers ούτε καν το θυμάμαι. Ο δίσκος έχει συνδεθεί τόσο με ethernet, όσο και με usb, αλλά αποτέλεσμα κανένα. Το ethernet connection που προσομοιώνεται όταν συνδέω τον δίσκο στο usb παίρνει κανονικά ip της μορφής 10.208.75.101, την οποία μπορώ και ping-αρω κανονικά, ενώ στο My Computer ή στα Network Places δεν εμφανίζεται. Επίσης, όταν χτυπάω την ip μέσω ftp (δηλαδή ftp://[email protected]) τότε εμφανίζεται το authentication παράθυρο, εισάγω κανονικά admin/admin (τα οποία είναι τα credentials του admin user του δίσκου) αλλά δεν φαίνεται να επαληθεύεται (μου ξαναζητάει credentials - λέτε να παίζει κανένα κλείδωμα με user accounts στο εταιρικό laptop??). Γενικά ο δίσκος φαίνεται να λειτουργεί, αλλά δεν βλέπω να έχω πρόσβαση σ' αυτόν. Έχω δοκιμάσει να δώσω static ips σε λαπτοπ και δίσκο ώστε να μπουν στο ίδιο LAN, αλλά δεν προέκυψε κάτι ούτε απ' αυτό. Επίσης έχω δοκιμάσει άπειρες φορές το IP Configurator (utility της Lacie για να "συνδέεις" τον δίσκο), αλλά ούτε εκεί εμφανίζεται ο σκληρός... Υπάρχει κάτι που έχω ξεχάσει να δοκιμάσω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.