Προς το περιεχόμενο

IP camera και 3G usb stick

tech37

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Έχω μια IP camera απ΄ την οποία θέλω να στείλω εικόνες μέσω ftp σε server. ADSL δεν υπάρχει στο σημείο που θα μπεί ούτε 3G router αλλά υπάρχει ένα netbook και ένα 3G stick διαθέσιμο. Το netbook μπαίνει internet. Πως πρέπει να σεττάρω την IP της κάμερας ή τι άλλο ώστε μέσω του netbook na μπορέσει να έχει και αυτή πρόσβαση στο internet του USB stick;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Δημοσ.

ανάποδα τα λες... πως πρέπει να σετάρεις το netbook έτσι ώστε η κάμερα που θα πρέπει να μπεί στο ίδιο δίκτυο να μπορεί να βλέπει ιντερνετ είναι η σωστή ερώτηση.

Ξεκινάμε με τα απλά η κάμερα πρώτα πρέπει να μας πείς αν ειναι ασύρματη η απλή ? πως συνδέονται μεταξύ τους? με καλώδιο ? με ασύρματο ? αν δεν εχεις τιποτα απο αυτά πρέπει η ασύρματη κάρτα δικτύου του laptop να υποστηρίζει bridge (δύσκολο το βλέπω) οοοταν τα συνδέσεις... τότε πρέπει στο lapitopi να ενεργοποιήσεις το internet connection sharing.

Αυτά περιληπτικά...

Δημοσ.

Η γενική ρύθμιση γιά IP κάμερες περιγράφεται ως port forwarding :

http://www.google.gr/#hl=el&q=port+forwarding+ip+camera&meta=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=7c3062082200b703 .

Στο συγκεκριμένο, όμως θέμα, δεν φαίνεται δυνατό να μπορεί να γίνει

σε 3G (από μιά γρήγορη έρευνα φαίνεται οτι δεν το επιρέπει το δίκτυο που χρησιμοποιούν).

Περιμένω διαφορετικές πληροφορίες...

Δημοσ.

Το βρήκα.

@ Kitsos η κάμερα συνδέεται με καλώδιο ethernet στο netbook.

Στις συνδέσεις δικτύου βρίσκω την καινούρια σύνδεση που δημιουργεί η εγκατάσταση του 3G usb stick

Δεξί κλικ --> Ιδιότητες --> Για προχωρημένους --> κλικ στην Κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet.

Εκεί βγάζει μήνυμα ότι το LAN θα αλλάξει σε 192.168.0.1 και σεττάρεις σε ανάλογη IP

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Υπάρχει και λύση χωρίς να υπάρχει απαραίτητα Η/Υ.

Με την χρήση του παρακάτω προιόντος, κάνεις Routing τη 3G σύνδεσή σου σε περίσωτερες απο μία συσκευές (IP Camera, PC etc)

http://gr.level1.com/levelone.php?page=prod&cat=7027&model=WBR-6800

καλημερα σε ολους,

εχει καταφερει κανεις να κανει port forward στο wbr-6800 που προτεινει ο φιλος για να παιξει κατι που εχει στο lan του? ip camera -dvr- ή κατι αλλο? με μονη συνδεση στο Internet 3g βεβαια..Οχι adsl..γιατι με 3g που χρησιμοποιω εγω φαινεται να κανει double nat..αλλα δεν ειμαι και σιγουρος

ευχαριστω

Δημοσ.

Καλημερα! επειδη ένας απο τους τομεις που εχω φαει ποοολυ χρονο επανω του ειναι αυτος, 8α σε βοηθησω λιγακι... Voda και Cote εχουν δικα τους firewall επάνω, οποτε nat και port porwarding τα ξεχνας... Μονο η Wind (γιουργιαααααααα) δουλευει σωστα σε αυτο το θεμα... (πριν αρχισεις τα τηλεφωνα να σε βαλουν σε αλλο προφιλ, χωρις firewall κλπ... σε ενημερωνω οτι άδικα 8α χασεις το χρονο σου...) το ρουτερακι αυτο δεν το εχω δοκιμασει, αλλα αυτο που δουλευει σιγουρα ειναι της drytek to Vigor 2820, για το οποιο μαλλιστα μου εφτιαξε η εταιρια patched firmware γιατι δεν δουλευε το νατ απο το στικακι και ειχαν πει οτι θα το ανεβαζαν και στο σιτε τους (φανταζομαι το εχουν κανει... εχει περασει σχεδον χρονος!!) επισης και με μηχανημα με windows xp το εχω κανει... πραγματι με το internet connection sharing γινεται, αλλα πρεπει να πειραξεις και το firawall των windows για να δουλεψει το nat-portforwarding... ελπιζω να βοηθησα!

Δημοσ.
Καλημερα! επειδη ένας απο τους τομεις που εχω φαει ποοολυ χρονο επανω του ειναι αυτος, 8α σε βοηθησω λιγακι... Voda και Cote εχουν δικα τους firewall επάνω, οποτε nat και port porwarding τα ξεχνας... Μονο η Wind (γιουργιαααααααα) δουλευει σωστα σε αυτο το θεμα... (πριν αρχισεις τα τηλεφωνα να σε βαλουν σε αλλο προφιλ, χωρις firewall κλπ... σε ενημερωνω οτι άδικα 8α χασεις το χρονο σου...) το ρουτερακι αυτο δεν το εχω δοκιμασει, αλλα αυτο που δουλευει σιγουρα ειναι της drytek to Vigor 2820, για το οποιο μαλλιστα μου εφτιαξε η εταιρια patched firmware γιατι δεν δουλευε το νατ απο το στικακι και ειχαν πει οτι θα το ανεβαζαν και στο σιτε τους (φανταζομαι το εχουν κανει... εχει περασει σχεδον χρονος!!) επισης και με μηχανημα με windows xp το εχω κανει... πραγματι με το internet connection sharing γινεται, αλλα πρεπει να πειραξεις και το firawall των windows για να δουλεψει το nat-portforwarding... ελπιζω να βοηθησα!

1) " Voda και Cote εχουν δικα τους firewall επάνω"

Επίτρεψε μου να σου πω ότι η Cosmote έχει υπηρεσία ωσατε να σου δίνει public IP και να λειτουργεί κανονικά το Port Forward.

Φαντάζομαι ότι κάτι αντιστοιχό υπάρχει και στην Vodafone.

2) Αν είσαι πισώ απο Router της εκάστοτε εταιριας (Cosmote - Vodafone) και δεν έχεις Public IP, είναι αδυνατον να κάνεις Port Forward.

3) To Drytek Vigor 2820 ειναι καταπληκτικό router, αλλά δεν ειναι οικονομικό.

4) Για τετοιές λύσεις εγώ χρησιμοποιώ το παρακάτω 3G Router

http://www.teltonika.lt/en/pages/view/?id=952

Αν ενδιαφέρεται κάποιος για το παραπάνω Router, ασ μου κάνει ενα PM

Δημοσ.
1) " Voda και Cote εχουν δικα τους firewall επάνω"

Επίτρεψε μου να σου πω ότι η Cosmote έχει υπηρεσία ωσατε να σου δίνει public IP και να λειτουργεί κανονικά το Port Forward.

Φαντάζομαι ότι κάτι αντιστοιχό υπάρχει και στην Vodafone.

2) Αν είσαι πισώ απο Router της εκάστοτε εταιριας (Cosmote - Vodafone) και δεν έχεις Public IP, είναι αδυνατον να κάνεις Port Forward.

3) To Drytek Vigor 2820 ειναι καταπληκτικό router, αλλά δεν ειναι οικονομικό.

4) Για τετοιές λύσεις εγώ χρησιμοποιώ το παρακάτω 3G Router

http://www.teltonika.lt/en/pages/view/?id=952

Αν ενδιαφέρεται κάποιος για το παραπάνω Router, ασ μου κάνει ενα PM

καταρχην ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση

τωρα οσο αφορα το routeraκι. σας παραθετω την απαντηση του αντιπροσωπου της level1 που τους εστειλα μηνυμα:

"Για να μπορέσετε να ελέγχετε απομακρυσμένα δικτυακές συσκευές μέσω σύνδεσης 3G, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε και να ρυθμίσετε την επιλογή “Routing”, στο WBR-6800.

Πληροφορίες για την ρύθμιση της ανωτέρω λειτουργίας στον Router της Level One, περιγράφεται στο εγχειρίδιο χρήσης του CD.( σελ.51-52).

Να σας ενημερώσω όμως πως η παραπάνω διαδικασία δεν λειτουργεί πάντα, για τον λόγω ότι οι πάροχοι ιντερνέτ 3G λειτουργούν και έχουν ενεργοποιημένο NAT Firewall, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να “κλειδώνουν” θύρες για την ασφάλεια του χρήστη.

Παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με τον πάροχο της σύνδεσης ιντερνέτ 3G, για περαιτέρω πληροφόρηση."

γι'αυτο θα ηθελα να ρωτησω τους φιλους Nio και Ledis αν το εχουν δοκιμασει ή θα χασω το χρονο μου τσαμπα. Εννοειται οτι εχω φαει 2 μερες προσπαθωντας για port forward και ότι αλλο ηξερα αλλα τιποτα. Αλλα το routing δεν σκεφτηκα να το πειραξω.

Λετε να παιξει?

εν τω μεταξυ ειχα σταμπαρει κι εγω το draytek vigor 2820n αλλα μετα βρηκα το level1 και καθαρα για θεμα κοστους το πηρα.

ευχαριστω εκ των προτερων

---------- Προσθήκη στις 12:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:38 ----------

καταρχην ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση

τωρα οσο αφορα το routeraκι. σας παραθετω την απαντηση του αντιπροσωπου της level1 που τους εστειλα μηνυμα:

"Για να μπορέσετε να ελέγχετε απομακρυσμένα δικτυακές συσκευές μέσω σύνδεσης 3G, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε και να ρυθμίσετε την επιλογή “Routing”, στο WBR-6800.

Πληροφορίες για την ρύθμιση της ανωτέρω λειτουργίας στον Router της Level One, περιγράφεται στο εγχειρίδιο χρήσης του CD.( σελ.51-52).

Να σας ενημερώσω όμως πως η παραπάνω διαδικασία δεν λειτουργεί πάντα, για τον λόγω ότι οι πάροχοι ιντερνέτ 3G λειτουργούν και έχουν ενεργοποιημένο NAT Firewall, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να “κλειδώνουν” θύρες για την ασφάλεια του χρήστη.

Παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με τον πάροχο της σύνδεσης ιντερνέτ 3G, για περαιτέρω πληροφόρηση."

γι'αυτο θα ηθελα να ρωτησω τους φιλους Nio και Ledis αν το εχουν δοκιμασει ή θα χασω το χρονο μου τσαμπα. Εννοειται οτι εχω φαει 2 μερες προσπαθωντας για port forward και ότι αλλο ηξερα αλλα τιποτα. Αλλα το routing δεν σκεφτηκα να το πειραξω.

Λετε να παιξει?

εν τω μεταξυ ειχα σταμπαρει κι εγω το draytek vigor 2820n αλλα μετα βρηκα το level1 και καθαρα για θεμα κοστους το πηρα.

ευχαριστω εκ των προτερων

και κατι αλλο που ξεχασα ειναι οτι οταν προτοεκανα τη συνδεση για mobile internet τους ειχα εξηγησει γιατι ακριβως το θελω(οτι θελω να παρακολουθω ενα dvr απο Internet) και μου ειχαν πει οτι θα παιζει γιατι μου δινουν πραγματικη ip, πραγμα που διαπιστωσα οταν εκανα connect. το θεμα ειναι οτι μετα αν εχεις βαλει το στικακι στον router, τοτε παιρνω ενα subnet mask 255.255.255.255 και ενα gateway 10.x.x.x που παραπεμπει σε nat.

αυτα για βοηθεια σας μπας και βγαλω ακρη χωρις να μπλεξω με vodafone

ευχαριστω και παλι

Δημοσ.

δεν ξερω αν αλλαξε κατι η cosmote πραγματι, (δεν εχω λογο να αμφισβητησω τον Ledis) αλλα ισως η vodafone να μην αλλαξε!!! μου ειχαν δωσει και διαφορετικα apn να δοκιμασω, αλλα τίποτα! η cosmote εντωμεταξύ ήταν κατηγοριματικη οταν μου ελεγε οτι για λογους προστασιας των πελατων τους, δεν θα αλλαξει κατι τετοιο στα firewall rules της! η συμβουλη μου:

μιλα με voda και αν δεν βγαλεις ακρη, παρε μια καρτουλα Q απο το περιπτερο, βαλε μεσα ενα ευρώ, να παρεις τα 100mb internet που δινουν, και κανε τις δοκιμες σου!

ο αντιπροσωπος του drytek ειναι η Lexis στο Γερακα αττικης. Η χονδρικη, πολλες φορες ειναι ακριβοτερη απο τη λιανικη του πλαισιου!!! και φυσικα δεν μιλαμε για το στοκχαους του πλαισιου, που μπορει να το πετυχεις το ρουτερακι σφραγισμενο στη μιση τιμη απο την χονδρικη... μπορει να ειναι λοιπον ακριβοτερο, αλλα αξίζει!!!!

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το εξης παραδοξο: έχω 3g συνδεση voda και ένα dvr που συνδέεται με κάποιες κάμερες. Έχω lynksis router στον οποίο εφαρμόζει το στικακι 3G και έχω κάνει forward την πόρτα του dvr. Με λογαριασμο dyndns προσπαθω να συνδεθω μέσω Adsl γραμμή και δεν γίνεται τίποτα. Με 3G απο το κινητό μου στην ιδια ακριβως διευθυνση συνδεομαι κανονικά. Αν όπως λέτε οι πόρτες στα 3G δικτυα είναι κλειδωμενες δε θα έπρεπε να μη βλέπω τίποτα και απο το κινητό;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτό γίνεται γιατί οι ISP's στα 3g σου παρέχουν proxied συνδεση δηλαδή περνάει το traffic προς το internet μέσω απο αυτούς. Εάν έχεις ίδια σύνδεση στο κινητό σου εννοείτε πως περνώντας μέσα απο το δικό τους router φτάνεις στο σημείο. Εάν προσπαθήσεις να μπείς απο dsl δεν θα μπεί διοτι θα ψάχνει το 10.20.30.χ το οποίο δεν είναι διεύθυνση internet. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα site to site vpn με 2 router Draytek και το router με το στικάκι να κάνει dial στο άλλο. Τότε θα έχεις ένα δικό σου δίκτυο και τα resources θα τα βλέπεις με 10.0.0.0 απλά όμορφα και ωραία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...