ioannitis Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Έχοντας ξεκαθαρίσει ότι το Μακμινι και οι 13 ίντσες είναι αρκετά αδύναμα και "στριμωγμένα" (αντίστοιχα) για τα "θέλω" μου και έχοντας έναν αρκετά δυνατό επιτραπέζιο ως "βάση" (rampage II, i7 930, velociraptor 150, 6giga RAM(3 σε χρήση λόγω 32 βιτ ) κλπ) κατευθύνομαι προς αγορά MacBook ως εισαγωγική μου κίνηση στην Apple (πέρα από το Iphone βέβαια ). Ψάχνοντας αρκετά και αναζητώντας αρκετή δύναμη (τους κρατάω αρκετό καιρό συνήθως τους υπολογιστές μου και όσο αντέχει η τσέπη μου τους παίρνω εξαρχής δυνατούς και απλά στην πορεία τους "πουσάρω" με εξτρά μνήμη και γρηγορότερους σκληρούς) έχω καταλήξει σε MacBook με i7 . Πιο συγκεκριμένα κοιτάω τα επόμενα κομμάτια (περισσότερο ρέπω προς το 17αρι αλλά με προβληματίζει η υψηλή ανάλυση) : 1) Apple Macbook Pro 2.66GHz 2.66 GHz 17" IntelCore i7 # 2.66GHz Intel Core i7 # 500 GB Hard Drive, 8x DVD/CD SuperDrive, 4GB DDR3 RAM # 17 inch LED-backlit display, 1920-by-1200 resolution # Intel HD Graphics and NVIDIA GeForce GT 330M with automatic graphics switching and 512 MB dedicated graphics memory # Mac OS X v10.6 Snow Leopard Operating System # AntiGlare Matte Screen INFO Link Περίπου 2100 ευρώ στην πόρτα μου. Το συγκεκριμένο με έλκει λόγω της matte οθόνης αλλά με προβληματίζει ελαφρώς η υψηλή ανάλυση (θα αναφερθώ και παρακάτω) 2) Apple Macbook Pro 2.66GHz 2.66 GHz 15" IntelCore i7 * 2.66GHz Intel Core i7 * 500 GB Hard Drive, 8x DVD/CD SuperDrive, 4GB DDR3 RAM * 15.4 inch LED-backlit display, 1440-by-900 resolution * Intel HD Graphics and NVIDIA GeForce GT 330M with automatic graphics switching and 512 MB dedicated graphics memory * Mac OS X v10.6 Snow Leopard Operating System Info Link Περίπου 1850 ευρώ (ελληνική τιμή περίπου 2300) Εκφράζω κάποια "θέλω" μου και προβληματισμούς και παρακαλώ πολύ για τη βοήθεια σας. 1) Δεν με ενδιαφέρει τόσο το μέγεθος καθώς ο υπολογιστής δεν θα μετακινείται συχνά. Άλλωστε είτε 15+ είτε 17 νομίζω το ίδιο "άβολα" είναι. Από 13 και κάτω νομίζω μιλάμε για ευκολία. Η χρήση θα είναι browsing, συγγραφή και ανάγνωση κειμένων, επεξεργασία φωτό και βίντεο και περιστασιακή θέαση ταινιών (HD αλλά και μη HD). 2) Μετά από αρκετό διάβασμα διάφορων review αλλά και από προσωπική πείρα σε ματ led οθόνη vaio έχω καταλήξει ότι η ματ μου ταιριάζει πιο πολύ. Δυστυχώς δεν έχει το συγκεκριμένο κατάστημα ματ οθόνη στις αποθήκες στην Αγγλία οπότε δε θέλω να μπλέξω με τελωνεία αν έρθει από Αμερική. Πέρα από αυτό όμως (και ο βασικότερος προβληματισμός μου αφού το "ματ" με πηγαίνει για 17αρι) έχει κάποιος από εσάς δουλέψει 17αρι MacBook? Υπάρχει κάποια ενόχληση λόγω της υψηλής ανάλυσης? Έχω διαβάσει ότι η 1920χ1200 είναι κορυφαία για επεξεργασία φωτό, βίντεο, πολλά παράθυρα κλπ αλλά υστερεί σε καθημερινή χρήση και στην ανάγνωση κειμένων και στην γενικότερη λειτουργία αφού όλα είναι πολύ μικρά (λόγω των "μόνο" 17 ιντσών σε τόσο μεγάλη ανάλυση)? Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι αντιμετωπίζεται όπως στα windows μεγαλώνοντας γράμματα και φακέλους? 3) Οι διαφορές τιμής στο συγκεκριμένο κατάστημα αγγίζουν περίπου (κατά περίπτωση) και το 500ρικο (!!!!) σε σχέση με τις ελληνικές. Υπάρχει κάποια παγίδα που δεν βλέπω? Το μόνο "μείον" που βλέπω είναι ότι είναι το αγγλικό os (που δεν με ενοχλεί καθόλου). Έχει ψωνίσει κάποιος από εκεί? Φαίνεται πολύ δυνατός seller με πάνω από 20.000 πωλήσεις και 99.5 θετικές. Αν έχει ψωνίσει κάποιος πως είναι το πακετάρισμα του? Το ταξίδι είναι μεγάλο και δεν ξέρω πόσο θα "αντέξει" ένας φορητός τα "χτυπήματα" από τους έλληνες νεάτερνταλ ... 4) έχω διαβάσει για ανέβασμα θερμοκρασίας στους 100ο . Φυσικά κάτω από μεγάλο στρες που δεν με ενδιαφέρει όμως. Κάτω από φυσιολογική χρήση υπάρχει κάποια εμπειρία κατά πόσο ζεσταίνεται απο κάτω και γίνεται ενοχλητικός ? Ούτως η άλλως βέβαια για ένα φορητό το ιδανικό είναι η χρήση μιας βάσης με ανεμιστήρα σαν αυτή : 5) Γενικότερα και κλείνοντας ποια θεωρείτε ότι είναι τα + και - των 15 έναντι των 17 ιντσών ? Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια σας !
tr3quart1sta Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 εξωτερικα εχει μονο διαφορες στην οθονη οπως επισης στο πλαι εχει μια παραπανω θυρα usb και αντι για sd card slot εχει ExpressCard/34 slot (δεν ξερω αν σε ενδιαφερει η αν δεν το προσεξες). αφου δεν θα μετακινειται συχνα εξωτερικη οθονη παιζει να συνδεσεις? ωστε να μην εχεις προβλημα στις αναλυσεις και μεγεθη... για θερμοκρασιες δεν ξερω να σου πω...
ioannitis Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Η μια παραπάνω USB είναι ένα μικρό συν σίγουρα. Η sd θύρα δεν με πολυαπασχολει. Οθόνη έχω μια 22αρα 1680χ1050 αλλά προτιμώ να είναι ανεξάρτητα τα μηχανήματα αφού στην οθόνη έχω το σταθερό.
memtsas Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 ρε φιλε αν και δεν καταλαβαινω πολλους απο τους προβληαμτισμους σου, θα προσπαθησω να σου πω 1-2 πρακτικα πραγματα. αφου μπορεις να διαθεσεις τα παραπανω χρηματα παρε το 17.η αναλυση γιατι να σε απασχολει?κατεβασε την αμα τοοοοσο πολυ σε πειραζει απο το λειτουργικο.συνηθως με την αναλυση φωναζουμε αν ειναι χαμηλοτερη απ οση θελουμε. μετα θερμοκρασιες. μπουρδες.οτι ζεσταινονται ζεσταινονται. προσωπικα χρησιμοποιω ενα Macbook Pro 2.53GHz late 2008 15'', ως τον κυριο υπολογιστη μου.αν το εχεις πανω σε κρεβατι ή γενικα ανωμαλη επιφανεια που δεν παιρνει αερα μπορει να ζεσταθει υπερβολικα σε εντονη χρηση. πανω σε ενα γραφειο δε θα σου δημιουργησει προβλημα. εκτος και αν κανεις ολη την ημερα επεξεργασια βιντεο. αλλα και αυτο να κανεις υπαρχει ενα προγραμματακι smcfancontrol που κανεις χειροκινητη ρυθμιση στροφων ανεμιστηρα. Ο,Τι και να κανεις αν δωσεις 5000 στροφες θερμοκρασια πανω απο 85 μαξ δε θα δεις. (οι στροφες τερματιζουν στις 6200 παρεπιπτοντως) στο λεω απο πειρα χρονων, και απο θερμοκρασιες του istat pro. αυτα που λενε οτι και καλα τα μακ ζεσταινονται ειναι και λιγο υπερβολη. δεν ειναι οτι η αππλε δεν μπορει να σχεδιασει κατι που να μη ζεσταινεται. αλλα λιγο το ουνιμποτι σχεδιασμος λιγο το γεγονος οτι τα θελει ησυχα τα μηχανακια (αρα οχι πολλες στροφες) προτιμα να παιζει στα ανω οριο των θερμοκρασιων. επισης μιας και λες οτι δε θα το μετακινεις πολυ, βγαλε την μπαταρια απο μηχανημα και αστο να παιζει κατευθειαν απο το μετασχηματιστη. το μηχανημα το καταλαβαινει αυτο και ΑΥΤΟΜΑΤΑ υποχρονιζει τον επεξεργαστη. αυτο δε το ξερουν πολλοι, αλλα σε καθημερινη χρηση δεν καταλαβαινεις διαφορα απο 200MHz περιπου κατω. στην ουγκαντα δεν ειμαστε να εχει συχνες διακοπες ρευματος, οτε σερβερ ειναι.οταν δουλευω σε κατι φροντιζω να το σωζω συχνα πυκνα για να μη γινει καμια στραβη. χωρις μπαταρια (την προστατευεις κιολας ετσι), με +1000στροφες παραπανω, συνολο 3000 στροφες δηλαδη και πανω σε μια αλουμινενια βαση rain design mStand το μηχανημα σε μετρια χρηση (πχ flash video online) ΔΕΝ εχει ανεβασει πανω απο60 βαθμους ποτε. η βαση που σκεφτεσαι να παρεις για μενα ειναι εντελως αστεια. υπολογιστη θες να παρεις, οχι ηλεκτρικη σκουπα. γνωμη μου αν εχεις το χρημα 17. και με 15 οκ εισαι. παντως σκεψου εξωτρικη οθονη αν δεν το κουνας. αλλα εμπειρια. ασε που αν εισαι σαν και μενα που εχω ανοιχτα και δουλευω για το πανεπιστημιο συχνα 5-6 παραθυρα ταυτοχρονα, το real estate 15αρας συν 24 αρας που συνδεω ειναι πολυ αποδοτικο.
kpartsi Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 ρε φιλε αν και δεν καταλαβαινω πολλους απο τους προβληαμτισμους σου, θα προσπαθησω να σου πω 1-2 πρακτικα πραγματα. αφου μπορεις να διαθεσεις τα παραπανω χρηματα παρε το 17.η αναλυση γιατι να σε απασχολει?κατεβασε την αμα τοοοοσο πολυ σε πειραζει απο το λειτουργικο.συνηθως με την αναλυση φωναζουμε αν ειναι χαμηλοτερη απ οση θελουμε. μετα θερμοκρασιες. μπουρδες.οτι ζεσταινονται ζεσταινονται. προσωπικα χρησιμοποιω ενα Macbook Pro 2.53GHz late 2008 15'', ως τον κυριο υπολογιστη μου.αν το εχεις πανω σε κρεβατι ή γενικα ανωμαλη επιφανεια που δεν παιρνει αερα μπορει να ζεσταθει υπερβολικα σε εντονη χρηση. πανω σε ενα γραφειο δε θα σου δημιουργησει προβλημα. εκτος και αν κανεις ολη την ημερα επεξεργασια βιντεο. αλλα και αυτο να κανεις υπαρχει ενα προγραμματακι smcfancontrol που κανεις χειροκινητη ρυθμιση στροφων ανεμιστηρα. Ο,Τι και να κανεις αν δωσεις 5000 στροφες θερμοκρασια πανω απο 85 μαξ δε θα δεις. (οι στροφες τερματιζουν στις 6200 παρεπιπτοντως) στο λεω απο πειρα χρονων, και απο θερμοκρασιες του istat pro. αυτα που λενε οτι και καλα τα μακ ζεσταινονται ειναι και λιγο υπερβολη. δεν ειναι οτι η αππλε δεν μπορει να σχεδιασει κατι που να μη ζεσταινεται. αλλα λιγο το ουνιμποτι σχεδιασμος λιγο το γεγονος οτι τα θελει ησυχα τα μηχανακια (αρα οχι πολλες στροφες) προτιμα να παιζει στα ανω οριο των θερμοκρασιων. επισης μιας και λες οτι δε θα το μετακινεις πολυ, βγαλε την μπαταρια απο μηχανημα και αστο να παιζει κατευθειαν απο το μετασχηματιστη. το μηχανημα το καταλαβαινει αυτο και ΑΥΤΟΜΑΤΑ υποχρονιζει τον επεξεργαστη. αυτο δε το ξερουν πολλοι, αλλα σε καθημερινη χρηση δεν καταλαβαινεις διαφορα απο 200MHz περιπου κατω. στην ουγκαντα δεν ειμαστε να εχει συχνες διακοπες ρευματος, οτε σερβερ ειναι.οταν δουλευω σε κατι φροντιζω να το σωζω συχνα πυκνα για να μη γινει καμια στραβη. χωρις μπαταρια (την προστατευεις κιολας ετσι), με +1000στροφες παραπανω, συνολο 3000 στροφες δηλαδη και πανω σε μια αλουμινενια βαση rain design mStand το μηχανημα σε μετρια χρηση (πχ flash video online) ΔΕΝ εχει ανεβασει πανω απο60 βαθμους ποτε. η βαση που σκεφτεσαι να παρεις για μενα ειναι εντελως αστεια. υπολογιστη θες να παρεις, οχι ηλεκτρικη σκουπα. γνωμη μου αν εχεις το χρημα 17. και με 15 οκ εισαι. παντως σκεψου εξωτρικη οθονη αν δεν το κουνας. αλλα εμπειρια. ασε που αν εισαι σαν και μενα που εχω ανοιχτα και δουλευω για το πανεπιστημιο συχνα 5-6 παραθυρα ταυτοχρονα, το real estate 15αρας συν 24 αρας που συνδεω ειναι πολυ αποδοτικο. Το ίδιο μηχάνημα έχω κι εγώ (MacBook Pro 15,4 2.53GHz late 2008) και βρήκα πολύ χρήσιμο το προγραμματάκι Coolbook που κατεβάζει το voltage του επεξεργαστή. Δεν υπάρχει καθόλου μείωση στις επιδόσεις, μόνο στη θερμότητα και πράγματι από τότε που το εγκατέστησα δεν είδα θερμοκρασίες πάνω από 75-76 βαθμούς C, χωρίς βάση με ανεμιστηράκια και χωρίς να βγάζω ποτέ την μπαταρία. Επίσης στα καινούργια unibody η μπαταρία είναι ενσωματωμένη και δεν θα μπορεί να την βγάζει.
ixthy Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Φίλε έχω το 17άρι. Έχεις δίκιο τα γράμματα είναι πολύ μικρά, αλλά παρόλα αυτά είναι ευδιάκριτα. Δεν μπορείς όμως να είσαι πάρα πολύ μακρυά από την οθόνη. Το να κατεβάσεις ανάλυση που λέει ο φίλος είναι μια λύση, αλλά νομίζω όχι η καλύτερη, αφού οι TFT παίζουν καλύτερα στη φυσική τους ανάλυση. Πάντως κατεβάζοντας την ανάλυση πειραματικά δεν πρόσεξα κάτι πολύ άσχημο. Δλδ όχι θαμπάδα που κουράζει. Είναι πιο κρύο από το παλιό μου 15άρι, κατά μέσο όρο, αν και νομίζω ότι το 15άρι μου είναι πιο θερμό μετά την αλλαγή logic board (ωωω ναι μου κάηκε η 8600, αλλά μου αλλάξαν logic board δωρεάν, αλλά μέχρι να γίνει αυτό αγόρασα το 17άρι γιατί χρειαζόμουν υπολογιστή). Χωρίς να κάνω κάτι απαιτητικό η θερμοκρασία τώρα είναι στους 70 στο gpu temp diode, στο παλιό μου μηχάνημα, ενώ το νέο έχει σαν υψηλότερη θερμοκρασία την cpu στους 41 C. Το gpu είναι κάτω από 40, αλλά αυτό είναι και λογικό αφού το νέο mbp έχει 2 κάρτες, οπότε η 330 "κάθεται". Κοίτα αν το έχεις σταθερό δεν καταλαβαίνω γενικά να πάρεις φορητό. Το φορητό δεν είναι για να κάθεται σε ένα γραφείο. Αν το θες για desktop replacement σε περίπτωση που κάνεις κάποιο ταξίδι, το mbp 17" είναι άριστη επιλογή. Εγώ γι' αυτό το πήρα. Είμαι εξωτερικό και δεν έχω τίποτε άλλο. Τα πάντα γίνονται από τα mbp που έχω. Τώρα το 15άρι είναι ο υπολογιστής που παίρνω μαζί μου οπουδήποτε. Σίγουρα είναι πιο βολικό από το 17άρι, αλλά ξέρεις ότι το 17άρι μου χωρά στην ίδια θήκη που χωρά και το 15άρι μου; Επίσης πρόσεξε ότι τα 17άρια έχουν πιο στενό πλαίσιο οθόνης, από τα νέα 15άρια, όχι όμως και από το παλιό μου 15άρι. Οπότε για μένα αν έχεις τα λεφτά πάρε 17άρι. Και πιο κρύο θα είναι από το αντίστοιχο 15άρι λόγω μεγαλύτερης ευρυχωρίας, είναι το ίδιο λεπτό, λίγο πιο βαρύ και πλατύ, αλλά θα χωρά στην ίδια περίπου τσάντα, και η μεγάλη ανάλυση, αν και λίγο... μεγάλη, είναι θεϊκή αν θες να διαβάσεις. Αν διαβάζεις ένα κείμενο στο κάτω κάτω κάνε καλύτερα ένα zoom (όχι αλλαγή ανάλυσης). Αλλά άμα θες πολλά πράγματα στο ίδιο desktop (ειδικά αν είσαι προγραμματιστής) η μεγαλύτερη ανάλυση βολεύει καλύτερα και ας βλέπεις "ψηράκια"! Όσον αφορά για την εξωτερική οθόνη που λένε άλλα παιδιά ένα θα πω: Αν πας ταξίδι σιγά μην κουβαλήσεις desktop οθόνη. Την οθόνη του laptop σου θα έχεις, οπότε όσο πιο μεγάλη τόσο πιο καλά. Βέβαια αυτά ισχύουν σε περιπτώσεις σαν τη δική μου που είμαι 1 χρόνο στη Σκωτία και δεν έχω τίποτε άλλο πέρα από τα laptop μου. Έβλεπα ταινίες και από το 15άρι, αλλά το 17άρι είναι καλύτερο. Φυσικά και δεν αγοράζω οθόνη. Δεν έχω όρεξη να κουβαλώ. Βέβαια αν ήξερα ότι κάποια στιγμή θα είμαι εκεί και τέλος, τότε έχει νόημα η εξωτερική οθόνη, αλλά όχι το 17άρι. Το 15άρι ή και το 13άρι ίσως. Βέβαια το θέμα δεν είναι μόνο η οθόνη. Είναι πολύ καλύτερο να έχεις express card σε σχέση με το sd slot, καθώς και είναι προτιμότερες οι 3 usb από τις 2.
ioannitis Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Σας ευχαριστώ όλους για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας. Με αφορμή αυτές να συμπληρώσω κάποιες σκέψεις και ερωτήσεις. - Έχω καταλήξει σε φορητό παρόλο που δεν θα μετακινείται και πολύ λόγω του "όλα σ'ένα". Έχω ήδη ένα σταθερό με ότι αυτό συνεπάγεται από περιφερειακά (οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι, τρακμπολ κλπ) και αφού δεν έχω και τον άπειρο χώρο διαθέσιμο σκέφτηκα να είναι σε φορητή μορφή ο Μακ. - Έχω στο Vaio μου express card και είχε δώσει η Σονυ μια κάρτα εξπρες με υποδοχή για sd. Αρκετά χρήσιμο θα έλεγα και μάλλον θα πάρει το δρόμο της προς το 17αρι(αν καταλήξω εκεί). Τι άλλες επιλογές υπάρχουν για την υποδοχή express card? Δεν έχω δει κάτι. - Από το electronic king κατάστημα του ebay έχει μήπως ψωνίσει κάποιος φίλος? Θα με ενδιέφερε η εμπειρία του από την αγορά. - Εγγύηση έχουν μόνο ένα χρόνο τα Μακ και στην Ελλάδα? Λίγο μου φαίνεται (όταν πλέον οι περισσότεροι δίνουν 2 χρόνια). Η εγγύηση είναι "πάγκόσμια"? Δλδ αν το πάρω από Αγγλία, σε ενδεχόμενο πρόβλημα πηγαίνω εδώ ή το στέλνω Αγγλία? (Πολλά θέλω εεε ? Αγγλία μάλλον εεε? )
tr3quart1sta Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 στην express card μπορεις να βαλεις καρτα που σε συνδεει σε 3G δυκτιο, μνημη SSD, θυρες e-SATA ισως και usb 3.0,tv tuner και αλλα... δεν ξερω ποια απο τα παραπανω υποστηριζονται απο τα mac... η εγγυηση ειναι "παγκοσμια" αρκει να βρεις ενα authorized apple service ... δεν χρειαζεται να το στειλεις αγγλια...
haHa Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 @topic starter: Μην ξεχνας οτι μπορεις και το 15αρι να το παραγγειλεις με ματ οθονη. (δεν ξερω βεβαια αν μπορεις απο τον electronic king του ebay) Τελος, αν τα γραμματα μας φαινονται μικρα, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν κατεβαζουμε την αναλυση σε tft οθονη. Η ευκρινεια παει περιπατο. Η λυση ειναι να αυξησουμε τα dpi μεσα απο το λειτουργικο.
memtsas Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 http://gizmodo.com/5538624/macbook-pro-15-is-the-higher-resolution-screen-worth-it
ixthy Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 @topic starter:Μην ξεχνας οτι μπορεις και το 15αρι να το παραγγειλεις με ματ οθονη. (δεν ξερω βεβαια αν μπορεις απο τον electronic king του ebay) Τελος, αν τα γραμματα μας φαινονται μικρα, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν κατεβαζουμε την αναλυση σε tft οθονη. Η ευκρινεια παει περιπατο. Η λυση ειναι να αυξησουμε τα dpi μεσα απο το λειτουργικο. Εννοείς να αυξήσουμε μέγεθος γραμματοσειράς και το μέγεθος των icons από το view options?
memtsas Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Εννοείς να αυξήσουμε μέγεθος γραμματοσειράς και το μέγεθος των icons από το view options? αν πας system preferences>displays>resolutions
haHa Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Τελος, αν τα γραμματα μας φαινονται μικρα, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν κατεβαζουμε την αναλυση σε tft οθονη. Η ευκρινεια παει περιπατο. Η λυση ειναι να αυξησουμε τα dpi μεσα απο το λειτουργικο. Εννοείς να αυξήσουμε μέγεθος γραμματοσειράς και το μέγεθος των icons από το view options? Δυστυχως ,τωρα κοιταξα και ειδα οτι σε mac os x δεν υπαρχει τροπος ωστε να αυξησεις τα dpi οπως σε windows και linux . (ετσι ωστε να φαινονται τα παντα μεγαλυτερα χωρις να χανεται ευκρινεια) Οποτε μονοδικη λυση ειναι πχ για τον finder να αυξησεις το text size απο το view options και για τις υπολοιπες εφαρμογες να δοκιμαζετε να πατατε το command μαζι με το + ωστε να αυξανεται την γραμματοσειρα. Στους browsers δουλευει μια χαρα.
Heatspreader Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Αφού δεν θα το κουνάς γιατί δεν παίρνεις έναν iMac?
ioannitis Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Αφού δεν θα το κουνάς γιατί δεν παίρνεις έναν iMac? Είχα αναφέρει και πιο πάνω : - Έχω καταλήξει σε φορητό παρόλο που δεν θα μετακινείται και πολύ λόγω του "όλα σ'ένα". Έχω ήδη ένα σταθερό με ότι αυτό συνεπάγεται από περιφερειακά (οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι, τρακμπολ κλπ) και αφού δεν έχω και τον άπειρο χώρο διαθέσιμο σκέφτηκα να είναι σε φορητή μορφή ο Μακ. Ο imac καλός χρυσός και άγιος αλλά η πρόσεγγιση "όλα σ'ένα" ποτέ δεν μου άρεσε. Η θα έπαιρνα ένα κανονικό σταθερό ή ένα φορητό. Και πέρα από αυτό μπορεί να μην μετακινείται συχνά αλλά το καλοκαίρι με το βάιο πολλά βράδια είμαι στη δροσιά του μπαλκονιού ή σε κάποιο ταξίδι τον βάζω στη τσάντα του και τον παίρνω μαζί, οπότε κάτι τέτοιο θέλω και από τον Μακ. Ας μετακινείται δύσκολα λόγω μεγέθους. Τουλάχιστον να είναι φορητός όμως σε μια τσάντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.