Προς το περιεχόμενο

Μεγάλη μείωση ποικιλίας σε eshop και PC1.gr

dreamwebx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαβάζω όλα τα post των φίλων του Insomnia και παρατηρώ ότι όλες οι αναφορές και το άγχος είναι γύρω από τους "μεγάλους" του είδους, στυλ ΠΛΑΙΣΙΟ, E-SHOP, κλπ.

Γιατί τόσο άγχος βρε παιδιά; Στις γειτονιές που μένετε σίγουρα υπάρχουν και εκείνα τα "απλά", "μικρά" μαγαζιά του είδους που τα συντηρούν άνθρωποι πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν και να σας βρουν από την πιο απλή κάρτα γραφικών, μέχρι ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους σας! Ειλικρινά αυτό το σκέφτεται κανένας σας;

Ο ανταγωνισμός αρχίζει και πεθαίνει από τη στιγμή εκείνη που κλείνουν ένα ένα αυτά τα "απλά" μικρά μαγαζάκια στη γειτονιά, που τα προσπερνάμε όλοι καθημερινά και πάμε κατευθείαν στα "τέρατα" του προϊόντος που επιθυμούμε...Πως πιστεύετε ότι θα συντηρηθεί ένας υγιής ανταγωνισμός όταν θα υπάρχουν πια μόνο μεγάλα καταστήματα στην αγορά και εταιρείες που κάθε άλλο παρά το συμφέρον του πελάτη δε κοιτούν, ε; Που πίσω από κάθε εταιρεία του στυλ MEDIAMARKT, SATURN, GETITNOW, ΠΛΑΙΣΙΟ, E-SHOP κλπ. κρύβονται "μεγάλα" κεφάλια και πολλές φορές ξένοι επενδυτές!

Ο μεροκαματιάρης, ο βιοπαλαιστής και αυτός που πασχίζει να εξυπηρετήσει για τη πιο απλή μέχρι τη πιο περίεργη απαίτηση του πελάτη, αυτός είναι που κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο μαζί με την οικογένειά του, το "μαγαζάκι" της γειτονιάς σας και όχι οι μεγάλοι! Εκείνος - ως επαγγελματίας - θα υποστεί από τους πρώτους τις συνέπειες της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης.

Ας το σκεφθούμε λίγο όλοι...

Αυτό ονομάζεται "προσωπική επαφή"...

Αυτό ονομάζεται "pre-sales" και "after-sales"...

Και το διαθέτουν τα "μαγαζάκια" της γειτονιάς σας...

Ελπίζω να μη σας κούρασα...φιλικά πάντα...και χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν και τίποτα...

Κακά τα ψέματα, ο καταναλωτής (δηλ εμείς) θα κοιτάξει την τσέπη του.

Όταν για το pc της υπογραφής μου τα "συνοικιακά" μαγαζάκια μου ζητούσαν 950+€ ενώ από plaisio+eshop+multi μου βγήκε 800€, ε λυπάμαι πολύ αλλά δεν μου περισσεύουν κιόλας.

Όταν έψαχνα μια συγκεκριμένη tv για γνωστό μου και στο πλαίσιο την είχε 850€, πάω στο συνοικιακό μαγαζάκι και του λέω "στο πλάισιο την έχει 850€, εσύ πόσο θα μου τη δώσεις?". Και μου την άφησε 750€, ε δε νομίζω ούτε χάρη να μου έκανε ούτε να μην έβγαλε κέρδος.

Απλώς πριν από 5+ χρόνια που ο κόσμος φοβόταν να ψωνίσει από ίντερνετ, όλοι οι μαγαζάτορες εδώ τρώγανε με χρυσά κουτάλια. Αφού αγόραζαν κάτι 10 και το πουλούσαν 20. Έ, τώρα που υπάρχουν τα πλάσια, eshop κτλ και αυτά "βολεύονται" να τα πουλήσον 15 αντί για 20 φταίει ο καταναλωτής που θα το πάρει από εκεί?

Προσωπικά όσες φορές έγω αγοράσει από plaisio, multi και eshop, 2 φορές χρειάστηκε να στείλω κάτι πίσω (στο eshop) ένα LED φακό με 1 καμμένο led (με DOA) και ένα φλασάκι που μάλλον είχε καεί (το είχα 5 μήνες) και μου έστειλαν καινούρια (μετά από 20+ μέρες βέβαια).

Όταν πρίν 5 χρόνια έλιωσαν τα 4 από τα 20 pins που τροφοδοτούν τη μητρική (σε pc 6 μηνών που είχα αγοράσει από συνοικιακό μαγαζάκι) μου λέει ο ιδιοκτήτης "ε και συ τώρα το καλοκαίρι δεν πρέπει να παίζεις πολλές ώρες, χαλάνε κ αυτά" και με ανάγκασε να αγοράσω καινούρια μητρική+τροφοδοτικό, ε φταίω εγώ μετά να στραφώ αλλού? (μη σχολιάσετε γιατί δεν τον έβρισα κτλ, ήμουν μικρός τότε, δεν ήξερα:cry:)

Αφού εμείς (εμείς=πολιτεία+μαγαζάτορες+πελάτες) είμαστε ανάξιοι να κάνουμε επενδύσεις στην ίδια μας τη χώρα αφού ούτε κίνητρα υπάρχουν αλλά ούτε και τα διεκδικούμε, φεύγουμε αλλού (βλέπε πόσα εργοστάσια στην Ελλάδα έκλεισαν και πήγαν στα βαλκάνια) τότε πως να μην έρθουν οι ξένοι επενδυτές που τους "παρακαλάμε" και ξεπουλάμε την Ελλάδα όσο όσο για μια μικρή μιζούλα?

Όσο για τo eshop, κάπου είχα διαβάσει ότι ιδιοκτήτες του αρχικά ήταν (και ακόμα είναι) 2 έλληνες φοιτητές (φοιτητές όταν το ίδρυσαν, επλίζω όχι ακόμα:lol:).

Συμφωνώ και εγώ όμως ότι αν αρχίσουν και κλεινουν ένα ένα τα μικρά μαγαζάκια σε μια πόλη, αυτό δε συμφέρει κανέναν.Έστω ότι εγώ είμαι ηλεκτρολόγος. Στα μαγαζά που μέχρι χθες αγόραζα τα προϊόντα μου (και δεν αναφέρομαι οπωσδήποτε πληροφορικής) όλο και κάτι θα χαλάσει και θα με χρειαστούν. Αν αυτά κλείσουν, τότε και εγώ θα έχω μειωμένη δουλειά.

'Έστω ότι είμαι οικοδόμος. Αν σταματήσουν να ανοίγουν καινούργια μαγαζιά τότε δεν έχω και εγώ δουλεία, αφού δε θα υπάρχει ζήτηση για οικοδομές. Και πάει λέγοντας.

[offtopic](-όχι ότι και τα προηγούμενα ήταν ontopic αλλά...)

Γενικότερα, δεν έχουν καταλάβει (ή κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν) πως ρίχνοντας λεφτά σε μια οικονομία τόσο αυτή θα εξελίσσεται και θα αναπτύσσεται. Αν μου κάνουν μείωση στο μισθό, τότε μειώνεται και η αγοραστική μου δύναμη και κατά συνέπεια μειώνονται και οι φόροι (άμεσοι και έμμεσοι) που εγώ πληρώνω και που θα εισπραχθούν από το κράτος.

Ένας φαύλος κύκλος είναι και δυστυχώς η Ελλάδα δε θα ξεφύγει από αυτόςνγια πολλά χρόνια τώρα πια λόγω ΔΝΤ (μπορούμε να ψάξουμε όλοι μας να δούμε τι έκανε το ΔΝΤ σε όσες χώρες έχει περάσει, όσο και να το κρύβουν τα ΜΜΕ)

[/offtopic]

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

παιδια οντως τι εχει γινει? 23 καρτες γραφικων συνολο στο eshop?!!!?

οσο για motherboard sAM3.. ουτε μια Gigabyte.. πριν λιγο καιρο ειχε οσες κ το πλαισιο. τι μπορει να κανουν? τους φευγουν κ δεν ξαναφερνουν?

Δημοσ.

Λοιπον παιδια ξεχναμε και ενα βασικο θεμα.

Εντος των επομενων 3 μηνων, μεχρι 16 Αυγουστου 2010, γυρω στους 8000 ελευθερους επαγγελματιες θα προχωρησουν στην υλοποιηση επενδυσεων μεσω ΕΣΠΑ (επιδοτουμενη σε ποσοστο 50% εως 80% για τους νεους) οπου στην επενδυση τους σχεδον ολοι εχουν βαλει ενα Η/Υ και ενα laptop.

Ολοι απο το Σεπτεμβριο του 2009 εχουν καταθεσει στο ΕΣΠΑ προσφορες απο καταστηματα (e-shop, Πλαισιο κλπ) και δεσμευονται εαν εγκριθουν να υλοποιησουν το συνολο της επενδυσης τους.

Και εγω ρωτω τωρα.

1) Ειναι τελειως τυχαιο οτι το e-shop επελεξε αυτη τη χρονικη στιγμη για να μειωσει την ποικιλια προιοντων?:mad:

Αν θελει να ξεστοκαρει προιοντα μεσω ΕΣΠΑ τοτε συγνωμη αυτη η λογικη ειναι απαραδεκτη. Δεν δειχνει σεβασμο ουτε στο δημοσιο χρημα ουτε στα ιδια κεφαλαια των ελευθερων επαγγελματιων σε καιρους δυσκολους. Ευελπιστω παντως να μην ισχυουν ολα αυτα που γραφω ανωτερω.

Ειμαι επιχορηγουμενος μεσω ΕΣΠΑ, αλλα αν το e-shop δεν βελτιωθει και δεν ανταποκριθει στις απαιτησεις των ελευθερων επαγγελματιων που θα προβουν σε αγορα εξοπλισμου τον επομενο μηνα ουσιαστικα, τοτε να μην αναρωτιεται γιατι ολοι θα απευθυνθουν σε αλλα καταστηματα. Γιατι το ΕΣΠΑ επιτρεπει την αλλαγη προμηθευτη.

Δημοσ.
Μην γελασετε αλλα σκεφτηκε κανεις απλα να τους τηλεφωνησει και να τους ρωτησει?:devil:

Έ, θα σου πουν έτυχε, καθυστερήσεις λόγω απεργιών, τελωνείων και άλλες π@π@ριές γενικότερα.

Δημοσ.

Γιατι ρε παιδες, νομιζετε πως οι υπαλληλοι θα εχουν σιγουρα μια απαντηση να σας δωσουν?

Σε ποια εταιρια ενημερωνονται οι πωλητες ή τηλεφωνητες για τα εμπορικα της στοιχεια?

Δημοσ.

Παντα ξερουν κατι οι υπαλληλοι.Αλλα ακομη και να σου πουν αλλα εσυ μπορεις να βγαλεις μια ακρη,εξαρταται πως και τι θα ρωτησεις.

Δημοσ.
Λοιπον παιδια ξεχναμε και ενα βασικο θεμα.

Εντος των επομενων 3 μηνων, μεχρι 16 Αυγουστου 2010, γυρω στους 8000 ελευθερους επαγγελματιες θα προχωρησουν στην υλοποιηση επενδυσεων μεσω ΕΣΠΑ (επιδοτουμενη σε ποσοστο 50% εως 80% για τους νεους) οπου στην επενδυση τους σχεδον ολοι εχουν βαλει ενα Η/Υ και ενα laptop.

Ολοι απο το Σεπτεμβριο του 2009 εχουν καταθεσει στο ΕΣΠΑ προσφορες απο καταστηματα (e-shop, Πλαισιο κλπ) και δεσμευονται εαν εγκριθουν να υλοποιησουν το συνολο της επενδυσης τους.

Και εγω ρωτω τωρα.

1) Ειναι τελειως τυχαιο οτι το e-shop επελεξε αυτη τη χρονικη στιγμη για να μειωσει την ποικιλια προιοντων?:mad:

Αν θελει να ξεστοκαρει προιοντα μεσω ΕΣΠΑ τοτε συγνωμη αυτη η λογικη ειναι απαραδεκτη. Δεν δειχνει σεβασμο ουτε στο δημοσιο χρημα ουτε στα ιδια κεφαλαια των ελευθερων επαγγελματιων σε καιρους δυσκολους. Ευελπιστω παντως να μην ισχυουν ολα αυτα που γραφω ανωτερω.

Ειμαι επιχορηγουμενος μεσω ΕΣΠΑ, αλλα αν το e-shop δεν βελτιωθει και δεν ανταποκριθει στις απαιτησεις των ελευθερων επαγγελματιων που θα προβουν σε αγορα εξοπλισμου τον επομενο μηνα ουσιαστικα, τοτε να μην αναρωτιεται γιατι ολοι θα απευθυνθουν σε αλλα καταστηματα. Γιατι το ΕΣΠΑ επιτρεπει την αλλαγη προμηθευτη.

Αν ισχυει κατι τετοιο τοτε ειναι απαραδεκτοι περα για περα :mad: Οσο "γεια σου" και αν φενεται ο λογος χωρις πλακα τους εχω ικανους.

Και εγω εχω φακελο για ΕΣΠΑ αλλα ακομα απαντηση δεν εχω παρει. Ως το τελος του μηνα μου ειπαν απο το γραφειο οτι θα ξερουμε. Εχω μαθει ομως οτι κοβουν αβερτα και την εγκριση την εχουν στο τσεπακι μονο επιχειρησεις που εχουν δεικτη καινοτομιας 7 και πανω και καποιες μεγαλοεταιριες που εχουν κανει τρελες επενδυσεις και περιμενουν τα λεφτα τους.

Δημοσ.

αυτο για την επιδοτηση δεν το γνωριζω αν ισχυει.

παντως εικαζω οτι ειναι να γινει θα γινει συντομα...

Σημερα παρατηρησα οτι αυξησε τιμες και σε επεξεργαστες οπως τους Core i3 53, 540, Ε7500 ...

Δημοσ.
Διαβάζω όλα τα post των φίλων του Insomnia και παρατηρώ ότι όλες οι αναφορές και το άγχος είναι γύρω από τους "μεγάλους" του είδους, στυλ ΠΛΑΙΣΙΟ, E-SHOP, κλπ.

Γιατί τόσο άγχος βρε παιδιά; Στις γειτονιές που μένετε σίγουρα υπάρχουν και εκείνα τα "απλά", "μικρά" μαγαζιά του είδους που τα συντηρούν άνθρωποι πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν και να σας βρουν από την πιο απλή κάρτα γραφικών, μέχρι ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους σας! Ειλικρινά αυτό το σκέφτεται κανένας σας;

Ο ανταγωνισμός αρχίζει και πεθαίνει από τη στιγμή εκείνη που κλείνουν ένα ένα αυτά τα "απλά" μικρά μαγαζάκια στη γειτονιά, που τα προσπερνάμε όλοι καθημερινά και πάμε κατευθείαν στα "τέρατα" του προϊόντος που επιθυμούμε...Πως πιστεύετε ότι θα συντηρηθεί ένας υγιής ανταγωνισμός όταν θα υπάρχουν πια μόνο μεγάλα καταστήματα στην αγορά και εταιρείες που κάθε άλλο παρά το συμφέρον του πελάτη δε κοιτούν, ε; Που πίσω από κάθε εταιρεία του στυλ MEDIAMARKT, SATURN, GETITNOW, ΠΛΑΙΣΙΟ, E-SHOP κλπ. κρύβονται "μεγάλα" κεφάλια και πολλές φορές ξένοι επενδυτές!

Ο μεροκαματιάρης, ο βιοπαλαιστής και αυτός που πασχίζει να εξυπηρετήσει για τη πιο απλή μέχρι τη πιο περίεργη απαίτηση του πελάτη, αυτός είναι που κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο μαζί με την οικογένειά του, το "μαγαζάκι" της γειτονιάς σας και όχι οι μεγάλοι! Εκείνος - ως επαγγελματίας - θα υποστεί από τους πρώτους τις συνέπειες της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης.

Ας το σκεφθούμε λίγο όλοι...

Αυτό ονομάζεται "προσωπική επαφή"...

Αυτό ονομάζεται "pre-sales" και "after-sales"...

Και το διαθέτουν τα "μαγαζάκια" της γειτονιάς σας...

Ελπίζω να μη σας κούρασα...φιλικά πάντα...και χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν και τίποτα...

Ας ξεκινησει ο βιοπαλαιστης πρωτος την κινηση , δηλαδη ο pcας να παει στο μπακαλικο της γειτονιας και οχι στο μεγαλο σουπερμαρκετ της πολης και θα ακολουθησουμε και εμεις....:lol:

Δυσκολοι καιροι για προσωπικες επαφες φιλε μου, και δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι ειναι προς οφελος του πελατη..:P

Δημοσ.

Ειχα αγορασει απο αυτους το PC της αδερφης μου με ενα monitor 19" samsung στα 88 ευρω. Μετα απο μερικες μερες το ιδιο μονιτορα το ανεβασαν στα 121 ευρω. Ετσι, πληροφοριακα.

Δημοσ.

Ειχα αγορασει απο αυτους το PC της αδερφης μου με ενα monitor 19" samsung στα 88 ευρω. Μετα απο μερικες μερες το ιδιο μονιτορα το ανεβασαν στα 121 ευρω. Ετσι, πληροφοριακα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...