Προς το περιεχόμενο

ati overdrive σε sapphire radeon 5850..αξιζει???

bi171184

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα!ειπα να ασχοληθω με ενα ελαφρυ overclocking τοσο σε cpu οσο και σε gpu στο συστημα της υπογραφης μου..το σκεπτικο ηταν να κερδισω ενα ποσοστο αυξησης σε frames στα παιχνιδια +10 χωρις ωστοσο να ζορισω ουτε τον επεξεργαστ αλλα ουτε και την καρτα γραφικων μου..προσφατα εκανα ενα oc στον επεξεργαστη της ταξεως των 3.33ghz(με turbo on=3.50ghz) και πετυχα σε καποια παιχνιδια εως και +7 frames..θα ηθελα να ρωτησω αν θα εχω καποιο προβλημα αν ενεργοποιησω το ati overdrive απο τον catalyst control center για χρηση 24/7..και τι κερδος εχω σε frames με αυτο το (πολυ)ελαφρυ oc????

Δημοσ.
Φυσικά και αξίζει, ιδιαίτερα για την 5850 που πάει στο θεό.

Όχι μέσα απ' τον CCC βέβαια.

Περίμενε για λεπτομέρειες :-)

μιλαω μεσα απο ccc παντα για το overdrive μονο..τον επεξεργαστη δεν τον φοβηθηκα,εχω και καλη ψυκτρα οποτε δεν διστασα..για την καρτα γραφικων ομως,δεν θελω να μπλεξω με αλλαγες τασεων και υψηλους χρονισμους σε πυρηνα και μνημη!παιζω καθημερινα 1-2 ωρες περιπου παιχνιδια(και βαρια παιχνιδια μαλιστα) οποτε θελω ενα ΟC μονιμο αλλα και συναμα σταθερο(=μικρης ταξεως).με το overdrive αυξανονται οι επιδοσεις κατα 5% περιπου,αν ομως αυτο συνεπαγεται σε μεση αυξηση 3 frames,τοτε ειμαι καλυμμενος οσον αφορα στον γενικοτερο στοχο μου...

---------- Προσθήκη στις 15:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:59 ----------

Φυσικά και αξίζει, ιδιαίτερα για την 5850 που πάει στο θεό.

Όχι μέσα απ' τον CCC βέβαια.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=370017

εριξα μια ματια στο link που μου εδωσες...μου φανηκε καλη η προοπτικη OC με το amd gpu clock για μια μονο περιπτωση με δυο σχετιζομενους παραγοντες:

1)δεν πειραζω ρευματα και παω για oc με stock.καποιοι απ'οτι ειδα μιλανε για χρονισμους 850/1200 με stock ρευματα!αν ισχυει κατι τετοιο θα ηθελα να το δοκιμασω..τι παρενεργειες θα μπορουσαν να υπαρξουν ετσι??? frame drops η μεγαλες θερμοκρασιες???

2)αν παει καλα η παραπανω περιπτωση,το oc δεν θα ειναι μονιμο..με save profile settings απο το προγραμμα(δεν ξερω αν γινεται βεβαια με amd gpu clock) και load μονο καθε φορα που θα θελω να παιξω ενα παιχνιδι...τι λετε??

Δημοσ.

Κοιτα φιλε,καλυτερα βαλε το MSI afterburner και παιξε με αυτο.Φτιαξε ενα προφιλ και να το βαζεις οταν θες να παιξεις.Ετσι θα μπορεσεις να την κλοκαρεις πανω απο τα 775-1125 που σου επιτρεπει ο ccc.Για θερμοκρασιες δεν νομιζω να εχει προβλημα διοτι απο τη στιγμη που δεν πειραζεις ρευμα δεν αυξανονται οι θερμοκρασιες.Tωρα το 775-1125 που σου επιτρεπει,ειναι κοροιδια.Οχι γιατι δεν θα δεις διαφορες αλλα γιατι πραγματικα η 5850 παει πολυ ψηλα.Και το 850-1200 μην το παιρνεις δεδομενο.Καθε κομματι διαφερει.Και εννοειτε καθε φορα που κλοκαρεις furmark and check for artifacts.

Επειδη βλεπω οτι εχεις Sapphire,ενημερωτικα στο λεω,αν εχεις την toxic εχει βγαλει η Sapphire ενα bios που επιτρεπει να πας 1000-1300 απο ccc.

Δημοσ.
Κοιτα φιλε,καλυτερα βαλε το MSI afterburner και παιξε με αυτο.Φτιαξε ενα προφιλ και να το βαζεις οταν θες να παιξεις.Ετσι θα μπορεσεις να την κλοκαρεις πανω απο τα 775-1125 που σου επιτρεπει ο ccc.Για θερμοκρασιες δεν νομιζω να εχει προβλημα διοτι απο τη στιγμη που δεν πειραζεις ρευμα δεν αυξανονται οι θερμοκρασιες.Tωρα το 775-1125 που σου επιτρεπει,ειναι κοροιδια.Οχι γιατι δεν θα δεις διαφορες αλλα γιατι πραγματικα η 5850 παει πολυ ψηλα.Και το 850-1200 μην το παιρνεις δεδομενο.Καθε κομματι διαφερει.Και εννοειτε καθε φορα που κλοκαρεις furmark and check for artifacts.

Επειδη βλεπω οτι εχεις Sapphire,ενημερωτικα στο λεω,αν εχεις την toxic εχει βγαλει η Sapphire ενα bios που επιτρεπει να πας 1000-1300 απο ccc.

δυστυχως δεν εχω την toxic...αλλα απο την στιγμη που δεν θελω να μπλεξω ουτε με φλασαρισμα του bios,αλλα ουτε κ με αλλαγες ρευματων,δεν εχει κκαι μεγαλη σημασια για μενα! οσο για το 850/1200,δεν το παιρνω δεδομενο,απο την στιγμη ομως που δεν θελω να μπλεξω με ρευματα,αν καταφερω και πλησιασω κ εγω αυτα τα επιπεδα θα ειμαι ευχαριστημενος!το msi afterburner δεν νομιζω να το χρησιμοποιησω αφου συνισταται μονο γ αλλαγη volts+ρυθμιση fan αλλα θα δοκιμασω το amd gpu clock για αλλαγη πυρηνα κ μνημης,για να ξεπερασω το οριο των 775/1125!συμφωνω κ εγω παντως,εχει δυνατοτητες η καρτα αυτη.....τοσες που κατανταει ειρωνεια το limitation του ati overdrive απο ccc!!!

αυτο που δεν ξερω ειναι κατα ποσο θα πρεπει να αυξανω τις τιμες σε core/memory καθε φορα σταδιακα??παραλληλες αυξησεις η πρωτα το ενα κ μετα το αλλο???επισης,με furmark ποση ωρα πρεπει να τεσταρω καθε φορα??????????????????

---------- Προσθήκη στις 22:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:38 ----------

( το i7 γιατί το "χαϊδεύεις" και δεν το βάζεις στα "stock" 4GHz btw; )

το "χαιδευω",γιατι κοιταζω παντα την χρυση τομη επιδοση-καταναλωση οσον αφορα στο overclocking..κ αυτη ειναι τα 3.66ghz ενω μετα ακολουθουν τα 3.33ghz με turbo on. περα απο το γεγονος οτι στα 4ghz,η καταναλωση ειναι κατι παραπανω απο τρομακτικη,δεν υπαρχει κανενας λογος να φτασω τον επεξεργαστη στα ορια του απο την στιγμη που και τωρα ειμαι υπερ-καλυμμενος!με την παροδο του χρονου,θα ανεβω στα 3.66 και βλεπουμε....:-)

Δημοσ.

Καλύτερα να δοκιμάσεις με profile στο afterburner γιατί αν clockάρεις δεν θα κατεβαίνουν σε 2d τα ρολόγια.

Βρες το max για τις μνήμες πρώτα - και σέταρε 20 - 30 Mhz παρακάτω. Κατόπιν ψάχνεσαι για core. Furmark κανένα 20 λεπτo... :-)

( για το cpu - σε σώζουν τα eist/c1e μία ή άλλη )

Δημοσ.

Οπως ειπε και ο caution ενεβασε πρωτα μνημες και μετα πυρηνα.Κθε φορα που ανεβαζεις furmark.Μολις δεις artifacts(απο μνημες θα σου βγαλει) κατεβαζεις λιγο.Μετα πας για πυρηνα.Ο πυρηνας δεν θα βγαλει artifacts,θα πεταξει μπλε οθονη η θα κολλησει ο υπολογιστης.Μην αγχωθεις,απλα θα τον κατεβασεις και αυτον μετα λιγο.

Δημοσ.
Καλύτερα να δοκιμάσεις με profile στο afterburner γιατί αν clockάρεις δεν θα κατεβαίνουν σε 2d τα ρολόγια.

Βρες το max για τις μνήμες πρώτα - και σέταρε 20 - 30 Mhz παρακάτω. Κατόπιν ψάχνεσαι για core. Furmark κανένα 20 λεπτo... :-)

αυτο δεν το καταλαβα κ πολυ...τι εννοεις αν κλοκαρω δεν θα κατεβαινουν σε 2d τα ρολογια??δηλαδη σε idle δεν θα πεφτουν τα ρολογια 157/300?? επομενως core,memory και fan μονο απο msi afterburner??? κ μετα save σε profile?? ναι,δεν θελω μονιμο oc..μονο οταν θελω να παιξω παιχνιδια..να μην χρησιμοποιησω καθολου το amd gpu clock??επισης,να ξεκινησω με ati overdrive μεχρι τα 775/1125 η ολα απο την αρχη με msi afterburner???

τελος,5-10mhz αυξηση καθε φορα για πυρηνα και μνημη??με 20λεπτο furmark,θα τελειωσω του χρονου!!!:fear:

---------- Προσθήκη στις 23:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:13 ----------

(οσο για το cpu,ουτε τα eist/c1e με σωζουνε!απλα σε idle στα 4ghz,εχω μονο(:shock:) 40% αυξηση στην καταναλωση σε σχεση με την 100% αυξηση σε load(:cry:)!!!!τι να την κανω ομως την idle,αφου ειναι παραμενει idle????:rolleyes:)

Δημοσ.

Οχι αμα πας 5-10 MHz θα σωσεις του χρονου οπως ειπες.Ξεκινα με το Msi και βαλε μνημες 1175 και furmark.No artifacts,δωσε 1200 και παλι furmark.Meta 1220,1240 κοκ.Αν πχ στα 1240 εχεις artifacts,βαλτο 1220 και δοκιμασε.Αν δεν εχεις στα 1220,βαλτο 1200 για σιγουρια.Μετα το ιδιο με πυρηνα.Στον πυρηνα να μη δινεις και πολυ μεγαλες τιμες αποτομα.Απο 775 βαλτο 800,μετα 840,880,900.Καλα τοσο δεν πιστευω να πας αλλα λεμε.Αμα ομως θες να βρεις μεγιστο oc,να κατεβαζεις 5-5 Mhz στον πυρηνα.Απλα καλα ειναι να κατεβασεις 20+Mhz διοτι μπορει στο furmark να περασει και σε κανενα παιχνιδι να φας μπλε οθονη και να ψαχνεσαι.Αυτα.

Δημοσ.

Οι μνημες θα πανε 1250 χωρις προβληματα (λογικα)

Το Core ανεβασε το,δες ποσο φτανεις με stock voltage μολις βγαλει artifacts δωσε 1.2V δες παλι τα ορια.Τα καλα κοματια με 1.25V πανε 1000mhz core

Υποψην οτι το voltage ειναι μονο για τον πυρηνα

Α και κατι αλλο,κατι παιζει με τα 40nm και μερικες φορες δεν φτανει μονο να εισαι ενταξει απο voltage,πρεπει να κρατας την καρτα below 67C π.χ για να μην βγαλει artifacts

Δημοσ.
Οχι αμα πας 5-10 MHz θα σωσεις του χρονου οπως ειπες.Ξεκινα με το Msi και βαλε μνημες 1175 και furmark.No artifacts,δωσε 1200 και παλι furmark.Meta 1220,1240 κοκ.Αν πχ στα 1240 εχεις artifacts,βαλτο 1220 και δοκιμασε.Αν δεν εχεις στα 1220,βαλτο 1200 για σιγουρια.Μετα το ιδιο με πυρηνα.Στον πυρηνα να μη δινεις και πολυ μεγαλες τιμες αποτομα.Απο 775 βαλτο 800,μετα 840,880,900.Καλα τοσο δεν πιστευω να πας αλλα λεμε.Αμα ομως θες να βρεις μεγιστο oc,να κατεβαζεις 5-5 Mhz στον πυρηνα.Απλα καλα ειναι να κατεβασεις 20+Mhz διοτι μπορει στο furmark να περασει και σε κανενα παιχνιδι να φας μπλε οθονη και να ψαχνεσαι.Αυτα.

σ'ευχαριστω για τις πληροφοριες!απλα σε αλλο thread διαβασα πως δεν μπορεις μονο με msi afterburner να ξεπερασεις τις τιμες του ati overdrive!και το msi "κολλαει" στα 775/1125!θελει amd gpu clock για core+memory και msi afterburner για fan speed και voltages!αν ισχυει αυτο,δεν μπαινω στον κοπο γιατι το amd gpu clock δεν σωζει σε profiles κ εγω δεν θελω μονιμο oc!

---------- Προσθήκη στις 00:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:42 ----------

Οι μνημες θα πανε 1250 χωρις προβληματα (λογικα)

Το Core ανεβασε το,δες ποσο φτανεις με stock voltage μολις βγαλει artifacts δωσε 1.2V δες παλι τα ορια.Τα καλα κοματια με 1.25V πανε 1000mhz core

Υποψην οτι το voltage ειναι μονο για τον πυρηνα

Α και κατι αλλο,κατι παιζει με τα 40nm και μερικες φορες δεν φτανει μονο να εισαι ενταξει απο voltage,πρεπει να κρατας την καρτα below 67C π.χ για να μην βγαλει artifacts

αληθεια??παντως εγω πριν που ετρεχα furmark κανενα 10 λεπτο,ειχα ξεχασει στο ccc το fan σε automatic λειτουργια και μου ανεβαζει κατι ωραια 79 θερμοκρασια,χωρις ομως να μου βγαλει artifacts!

Δημοσ.
Για θερμοκρασιες δεν νομιζω να εχει προβλημα διοτι απο τη στιγμη που δεν πειραζεις ρευμα δεν αυξανονται οι θερμοκρασιες.

φυσικα κ αυξανονται οι θερμοκρασιες . κλοκαρε πχ εναν cpu χωρις ταση, δεν θα αυξηθουν?

)

+1 για τα profils του afterburner aλλα αν πας για max oc καποια στιγμη πρωτα θα βρεις max mhz στον πυρηνα κ μετα στις μνημες

.Meta 1220,1240 κοκ.Αν πχ στα 1240 εχεις artifacts,βαλτο 1220 και δοκιμασε.Αν δεν εχεις στα 1220,βαλτο 1200 για σιγουρια.

σε μερικες περιπτωσεις δεν φτανει το ρευμα των VRM να τροφοδοτησει τις μνημες και υπαρχει πτωση τασεως πανω απο 1200 κ frame drop αρα το 1200 ειναι μια χαρα ,δεν θα αξιζει παραπανω . εμενα πανε μεχρι ~1270mhz αλλα αντι να κερδιζω χανω ,ασε που τις ζοριζεις τσαμπα ,πιο πολλα θα σου δωσει ο πυρηνας .

Απλα καλα ειναι να κατεβασεις 20+Mhz διοτι μπορει στο furmark να περασει και σε κανενα παιχνιδι να φας μπλε οθονη και να ψαχνεσαι.Αυτα.

+1

Δημοσ.
σ'ευχαριστω για τις πληροφοριες!απλα σε αλλο thread διαβασα πως δεν μπορεις μονο με msi afterburner να ξεπερασεις τις τιμες του ati overdrive!και το msi "κολλαει" στα 775/1125!θελει amd gpu clock για core+memory και msi afterburner για fan speed και voltages!αν ισχυει αυτο,δεν μπαινω στον κοπο γιατι το amd gpu clock δεν σωζει σε profiles κ εγω δεν θελω μονιμο oc!

αληθεια??παντως εγω πριν που ετρεχα furmark κανενα 10 λεπτο,ειχα ξεχασει στο ccc το fan σε automatic λειτουργια και μου ανεβαζει κατι ωραια 79 θερμοκρασια,χωρις ομως να μου βγαλει artifacts!

κανε κ αυτο

program files / msi afterburnert

aνοιξε MSIAfterburner.cfg με notepad κ κανε τις ρυθμησεις απο την εικονα

μην τρεχεις furmark με το fan στο auto βαλε το 100% .

post-120420-129063088407_thumb.png

Δημοσ.
κανε κ αυτο

program files / msi afterburnert

aνοιξε MSIAfterburner.cfg με notepad κ κανε τις ρυθμησεις απο την εικονα

μην τρεχεις furmark με το fan στο auto βαλε το 100% .

το εκανα και αυτο...ευχαριστω για τις συμβουλες!αρχιζω τις δοκιμες με afterburner...βεβαια θα χρειαστω κ ενα ζευγαρι ωτοασπιδες γιατι με fan στο 100%,θα με ακουσει ολη η γειτονια!!!:lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...