Seldimi Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος κάποιο framework όπως το cake, zend κτλ? Θα μπορούσε να μοιραστεί την εμπειρία μαζί μας ή να συζητήσουμε πάνω σε αυτά; Αν αξίζουν να χρησιμοποιηθούν, αν είναι εύκολα στην μεταφερσημότητα και γενικά απόψεις πάνω σε αυτά; (ξέρω να ψάχνω στο google απλά θέλω προσωπικές απόψεις απο εδώ)
@sterios Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Εδώ και λίγο καιρό πειραματίζομαι με codeIgniter και προς το παρόν λέω πως είμαι ευχαριστημένος, η νεκροψία θα δείξει.
zinas Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Σε προηγούμενη εταιρεία που δούλευα χρησιμοποιούσαμε ένα framework που είχε δημιουργηθεί εντός εταιρείας και ήταν στα πρότυπα της RoR. Έμοιαζε πάρα πολύ στο cake, αν και βέβαια το cake έχει περισσότερες δυνατότητες. Γενικά είμαι υπέρ τέτοιων frameworks. Θεωρώ ότι για κάποιον που γνωρίζει php, και 5 απλά πραγματάκια γενικότερα για προγραμματισμό (πχ τι είναι το MVC) ο χρόνος εκμάθησης ενός τέτοιου framework είναι σχετικά μικρός, και μόλις το μάθεις βελτιώνει το χρόνο υλοποίησης ενός έργου. Επίσης βοηθάει πάρα πολύ στην συντήρηση του έργου, ακόμα και από τρίτους που δεν μετείχαν στην ανάπτυξη. Για οποιοδήποτε φυσιολογικό project θα είμουν υπέρ της χρήσης ενός τέτοιου framework.
dimis283 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Εγώ έχω ασχοληθεί κοντά 2 χρόνια με τα php frameworks (Yiiframework,cakephp,codeigniter). Πρέπει κάποιος όμως να ξέρει κάποια πράγματα από php (έτσι κι αλλιώς php θα γράφει ) όπως και να ξέρει (ή να τα μάθει παράλληλα) από OOP και design paterns/best practices. Από αυτά που έχω δει θα συνιστούσα το Yiiframework, το cakephp έχει κι αυτό ενδιαφέρον ενώ από το codeigniter λείπουν κάποια πράγματα σε σχέση με τα άλλα - απλά έχει καλό documentation κι είναι γρήγορο.
Seldimi Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Απλά έχω την απορία γιατί είμαι χρόνια developer σε PHP αλλά ποτε δεν μπήκα στον κόπο να υιοθετήσω κάποιο framework και έγγραφα στο χέρι ότι ήθελα... γι αυτό θέλω να δω αν θα έχω πλεονεκτήματα ή όχι
dimis283 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Πλεονεκτήματα είναι πχ ο πιο συστηματικός κώδικας όπως έχει αναφερθεί. Με την εμπειρία σε ένα framework και την εκμάθησή του σίγουρα γλυτώνεις και χρόνο και γράφεις λιγότερο κώδικα. Κάποια όπως το cakephp και το Υιι έχουν εργαλεία σε command line που πχ φτιάχνουν έναν βασικό crud μηχανισμό. ίσως στην αρχή χρειαστεί κάποιος χρόνος να τα μάθει κάποιος αλλά μακροπρόθεσμα σίγουρα βοηθάει... Σύγκρινε πχ τις plain φόρμες της php και το insertion σε db με τις φόρμες του Yii και του cake Μπορείς να τα "κατεβάσεις" και να παίξεις μαζί τους...
Seldimi Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Ομολογώ ότι δεν μπόρεσα να τα λειτουργήσω.. έχουν διαφορετική φιλοσοφία και κακογραμμένα beginner guide... Ούτε το zend, ούτε το cakePHP... το 2ο μόνο να τρέξει το defautl κατάφερα... υπάρχει κάποια πηγή ή καποις να μπορεί να πει μια απλή σελίδα πως θα την κάνω εκεί; Έστω ένα hello world..
@sterios Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δεν υπάρχει πολύ υλικό για beginners αν και το documentation τους είναι πολύ καλό αλλά απευθύνεται σε λίγους, γενικότερα αυτό συμβαίνει σε όλα τα frameworks. Btw επειδή ήμουν στην θέση σου πριν λίγο καιρό, όπου διάβασα για mvc, ενημερώθηκα αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω πως στο διάολο θα μπορέσω να γράψω κώδικα με την φιλοσοφία του framework και μου φαινόταν πολύ δύσκολο, μέχρι που βρήκα στο nettuts screencast για το codeigniter from scratch και είπα να του δώσω μια ευκαιρία. Τώρα μετά από λίγο καιρό και με άφθονη ενασχόληση ακόμα ζορίζομαι αρκετά, αλλά σε γενικές γραμμές έπιασα το νόημα. Αν σε ενδιαφέρει αυτό είναι το πρώτο μέρος και ακολουθούν αλλά 13 tutorials. P.S.1 Πραγματικά δεν ξέρω αν το codeigniter είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα ή όχι, απλά ήθελα υλικό για να ξεκινήσω από κάπου και αφού βρήκα για αυτό, το επέλεξα. P.S.2 Hello world! στο codeigniter!
zinas Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Ομολογώ ότι δεν μπόρεσα να τα λειτουργήσω.. έχουν διαφορετική φιλοσοφία και κακογραμμένα beginner guide...Ούτε το zend, ούτε το cakePHP... το 2ο μόνο να τρέξει το defautl κατάφερα... υπάρχει κάποια πηγή ή καποις να μπορεί να πει μια απλή σελίδα πως θα την κάνω εκεί; Έστω ένα hello world.. Έλα ρε συ... το cake έχει πολύ καλό documentation http://book.cakephp.org/ Αυτό δεν σε βόλεψε?
Seldimi Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Ευχαρίστώ @sterios θα το ρίξω μια ματια σήμερα @zinas όχι :/ Ενώ αφιέρωσα καμια ωρίτσα για να δω τι λέει και πως, αν δεν έχεις κάποιο απτο παράδειγμα, ότι και να κάνεις,.....θα προτιμούσα στο examples & tutorials να έχει κάτι απλό και όχι απευθείας ένα blog που βάζουν... εδώ δεν ξέρει αυτός που το περνάει πως φτιάχνεις μια αρχική σελίδα, με τι κλάσεις κτλ... θα κάνεις και το blog?
dimis283 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Ευχαρίστώ @sterios θα το ρίξω μια ματια σήμερα @zinas όχι :/ Ενώ αφιέρωσα καμια ωρίτσα για να δω τι λέει και πως, αν δεν έχεις κάποιο απτο παράδειγμα, ότι και να κάνεις,.....θα προτιμούσα στο examples & tutorials να έχει κάτι απλό και όχι απευθείας ένα blog που βάζουν... εδώ δεν ξέρει αυτός που το περνάει πως φτιάχνεις μια αρχική σελίδα, με τι κλάσεις κτλ... θα κάνεις και το blog? Για zend,cakephp και codeigniter όσο ξέρω υπάρχουν κάποια βιβλία. Προφανώς θα ξέρεις που θα τα βρεις (αν όχι στείλε πμ) Για το Υιι θα βγει κάποιο εντός, του χρόνου αν δεν έχει βγει ήδη όσο ξέρω, τα docs του είναι ίσως για κάποιον που έχει μια εμπειρία-αν δεις τα βιβλία του cakephp θα σου είναι προφανώς πιο εύκολο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.