Praetorianos Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Οι μισθοί που αναφέρετε δεν υπάρχουν απλά. Θα συνεχίσω να αμφιβάλλω, ωστόσο να διευκρινήσω κάτι. Εγώ (δεν ξέρω για τον De@th L0rd) δεν αναφερόμουν στα "επίσημα" στοιχεία και στους μισθούς που παίρνει τυπικά ένας Δ.Υ. Αναφέρομαι σε μαλαγανιές που μπορεί να παίξουν με οδοιπορικά, εκτός έδρας, επιδόματα που δεν έπρεπε να λαμβάνονται, συμμετοχή σε σεμινάρια και τα ρέστα. Δεν είναι μίζες αυτά, αν τις συμπεριλάβω μπορεί να πιάσει κάποιος ό,τι ταβάνι θέλει. Εγώ μιλάω για "νόμιμες" απολαβές.
Dropsreef Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Εγω σαν Έλληνας ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ εχω την εξης απορία? Δεν μας "πουλανε" την καραμέλα οτι απο εδω και πέρα θα υπάρχει αξιοκρατία?Δεν μας "πουλάνε" την καραμέλα οτι καθε προσληψη θα πραγματοποιείται μεσω ΑΣΕΠ?Τα συγκεκριμενα ατομα που διοριστηκαν επαναλαμβάνω διορίστηκαν με ποια κριτήρια τους επέλεξαν?Επίσης γιατί δεν μας λένε ποιοι είναι αυτοι οι διορισμένοι της βουλής?Με όνομα και επίθετο ρε αδερφε!Σε καθε διορισμό άλλωστε ανακοινώνεται πίνακας επιτυχόντων σωστά? Γιατί αυτός και οχι εγω?(οταν λεω εγω δεν αναφέρομαι σε εμένα προσωπικά αλλα στον οποιονδήποτε ο οποίος διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα και βάση μοριοδότησης οι 250 με τον υψηλότερα μόρια προσλαμβάνονται ως υπάλληλοι της Βουλής) Συνοψίζοντας 1.Ονόματα διορισθέντων(ότι ακριβώς ισχύει σε κάθε πρόσληψη στο δημόσιο) 2.Κριτήρια επιλογής τους(εφόσον προσπαθούν να μας πείσουν με παχυλά λόγια παρουσιάζοντας το "μοντέλο" αξιοκρατία) 3.Είδε κανένας απο εσάς οι συκεκριμένες προσλήψεις να γινονται με διαφανή κριτήρια,να προκηρύσσονται δημόσια και να διεξάγεται διαγωνισμός ανοικτός σε κάθε ενδιαφερόμενο ? P.s Όχι το μήνυμα μου δεν σχετίζεται με παράπονονο που δεν έγινα ο νερουλάς της Βουλης.Δοξα τον θεο την βγάζουμε καλά(ακόμα)!Το μήνυμα μου απλά αποδυκνείει απο μία ακόμη σκοπιά την ύπαρξη πολιτών δυο ταχυτήτων!Των εξυπνάκιδων και των κορόιδων.Τώρα για το ποιοι ειναι η πλειοψηφία μάλλον δεν χρειάζεται να απαντήσει κανείς
De@th L0rd Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Εγω σαν Έλληνας ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ εχω την εξης απορία? Δεν μας "πουλανε" την καραμέλα οτι απο εδω και πέρα θα υπάρχει αξιοκρατία?Δεν μας "πουλάνε" την καραμέλα οτι καθε προσληψη θα πραγματοποιείται μεσω ΑΣΕΠ?Τα συγκεκριμενα ατομα που διοριστηκαν επαναλαμβάνω διορίστηκαν με ποια κριτήρια τους επέλεξαν?Επίσης γιατί δεν μας λένε ποιοι είναι αυτοι οι διορισμένοι της βουλής?Με όνομα και επίθετο ρε αδερφε!Σε καθε διορισμό άλλωστε ανακοινώνεται πίνακας επιτυχόντων σωστά? Γιατί αυτός και οχι εγω?(οταν λεω εγω δεν αναφέρομαι σε εμένα προσωπικά αλλα στον οποιονδήποτε ο οποίος διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα και βάση μοριοδότησης οι 250 με τον υψηλότερα μόρια προσλαμβάνονται ως υπάλληλοι της Βουλής) Συνοψίζοντας 1.Ονόματα διορισθέντων(ότι ακριβώς ισχύει σε κάθε πρόσληψη στο δημόσιο) 2.Κριτήρια επιλογής τους(εφόσον προσπαθούν να μας πείσουν με παχυλά λόγια παρουσιάζοντας το "μοντέλο" αξιοκρατία) 3.Είδε κανένας απο εσάς οι συκεκριμένες προσλήψεις να γινονται με διαφανή κριτήρια,να προκηρύσσονται δημόσια και να διεξάγεται διαγωνισμός ανοικτός σε κάθε ενδιαφερόμενο ? P.s Όχι το μήνυμα μου δεν σχετίζεται με παράπονονο που δεν έγινα ο νερουλάς της Βουλης.Δοξα τον θεο την βγάζουμε καλά(ακόμα)!Το μήνυμα μου απλά αποδυκνείει απο μία ακόμη σκοπιά την ύπαρξη πολιτών δυο ταχυτήτων!Των εξυπνάκιδων και των κορόιδων.Τώρα για το ποιοι ειναι η πλειοψηφία μάλλον δεν χρειάζεται να απαντήσει κανείς Δυστυχώς αν μιλήσεις με κάποιον στο τομέα θα σου αναπαράγει τις ίδιες μπαρούφες περι αξιοκρατίας ,με την κυβέρνηση που τον βόλεψε. Κάποιοι έβγαιναν όταν δημιουργήθηκε ο ΑΣΕΠ και μιλούσαν πέρι αξιοκρατίας και ότι στην Ελλάδα έπαψε να υπάρχει το "Ότι δηλώσεις είσαι". Ε δεν έπαψε καθόλου. Ο καθένας διορίζει τους δικούς του. Αυτό κανονικά θα έπρεπε να το πάρουν στα χέρια οι Δ.Υ. που κακοπληρώνονται,και έχουν μπει αξιοκρατικά κι επίσης δουλεύουν σωστά. Αλλά επειδή υπάρχει μια μυστηρίωδης αλληλλεγύη μεταξύ Δ.Υ. προτιμούν να τα πέφτουν στη σύρραξη με τους Ι.Υ. κ λοιπούς και οι μεν ,κ οι δε ως κατεξοχήν αδικημένοι σε θέματα απολαβών. Ξεκαθάρισμα του δημοσίου τομέα ΤΩΡΑ Αλλά έχουμε τις δικαιολογίες: Ο τάδε έχει οικογένεια(λες κ οι υπόλοιποι που απολύονται είναι όλοι εργένηδες στον ιδιωτικό τομέα), ο άλλος είναι ανάπηρος (ξέρετε από τους "αληθινούς" ανάπηρους που φθάνουν σε τέτοιο τρελό ποσοστό που πλέον δεν έχεις υπηρεσίες αλλά ίδρυμα),είναι λίγο πριν τη σύνταξη κ.ο.κ. Ειλικρινά αν ξέρει κανένας ας μας πει σε ποιά άλλη χώρα ισχύει καθεστώς μόνιμης και ακλόνητης εργασίας σε περίπτωση που ο υπάλληλος δεν αποδίδει ή πέφτει σε παρατυπίες. Δε θέλουμε να σβήσει ο δημόσιος τομέας, αλλά μειωθεί το ποσοστό των ΑΧΡΗΣΤΩΝ που παίρνουν υπερβολικούς μισθούς.
Praetorianos Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Επίσης γιατί δεν μας λένε ποιοι είναι αυτοι οι διορισμένοι της βουλής?Με όνομα και επίθετο ρε αδερφε!Σε καθε διορισμό άλλωστε ανακοινώνεται πίνακας επιτυχόντων σωστά? Εκτός των λιστών που δημοσίευσα, δεν νομίζω να βρεις κάτι πιο οργανωμένο στο ίντερνετ. Αν έχεις υπομονή μπορείς να ψάχνεις στα ΦΕΚ όπου κατά καιρούς δημοσιεύονται τα ονόματα όλων των εργαζομένων. Επίσης το Κεφάλαιο ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του λίστες με 50 πλήρη ονοματεπώνυμα και συνεχίζει την έρευνα μέχρι να βρει τουλάχιστον τους τελευταίους 200+. Αλλά και πάλι, και να ξέρεις τα ονόματα αλλάζει κάτι? Έστω ότι ξέρεις ότι ο τάδε Ταδόπουλος μπήκε στην Βουλή ως βοηθός νερουλά, μπορείς να τον αγγίξεις από πουθενά εκτός από το να τον φτύνεις όπου τον πετύχεις (να που θα βγει χρήσιμο και το Facebook ). Πριν από λίγα χρόνια υπήρχε νόμος (δεν ξέρω αν καταργήθηκε) όπου Δήμαρχος μπορούσε να διορίσει 4 συγγενείς στο δημόσιο. Φαντάσου τι προνόμια θα έχει ένας βουλευτής. Νόμιμα πράματα. Εδώ βουλευτής μικρού κόμματος που κλαιγόταν πριν λίγες μέρες στα κανάλια (και στο youtube) ότι άδικα τους βρίζει ο λαός γιατί δεν παίρνουν πια τόσα πολλά λεφτά για laptop, έμπασε το γιο του στη Βουλή. Ο ίδιος που μετά θα μιλάει για την αδιαφάνεια του δικομματισμού. Τέλος πάντων θα ήθελα να πω κι άλλα, αλλά είναι νωρίς ακόμα για banια.
noname2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Τέλος πάντων θα ήθελα να πω κι άλλα, αλλά είναι νωρίς ακόμα για banια. Όπως είπες.
Dropsreef Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Αλλά και πάλι, και να ξέρεις τα ονόματα αλλάζει κάτι? Έστω ότι ξέρεις ότι ο τάδε Ταδόπουλος μπήκε στην Βουλή ως βοηθός νερουλά, μπορείς να τον αγγίξεις από πουθενά εκτός από το να τον φτύνεις όπου τον πετύχεις (να που θα βγει χρήσιμο και το Facebook ) Φιλε μου Praetorianos δεν το λεω με αυτην την εννοια.Να βρω τα ονοματα και να αρχιζω να τους φτυνω!Απλά τα συγκεκριμένα ονόματα που θα δεις ειμαι σίγουρος οτι τα περισσότερα απο αυτα θα τα έχεις ακούσει
Praetorianos Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Απλά τα συγκεκριμένα ονόματα που θα δεις ειμαι σίγουρος οτι τα περισσότερα απο αυτα θα τα έχεις ακούσει Χμ έχεις ένα δίκιο τώρα που το λες, δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Πρώτους πρώτους, επειδή με αγγίζει πιο πολύ, θα έψαχνα τίποτα "εκπροσώπους φοιτητών" και ακολουθούν συγγενείς "άμεμπτων" πολιτικών, "ανεξάρτητοι" εκπροσώποι εργαζομένων, "καθαροί" δημοσιογράφοι κτλ κτλ. Σε κακό μπελά μ' έβαλες. Θέλω τη λίστα εδώ και τώρα
KWSN_Men Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Έχει αναφέρει κανείς ότι για τη μη κατάργηση των "επιδομάτων" αυτών συμφώνησαν ΟΛΑ τα κόμματα, μαζί και τα "επαναστατικά";
Praetorianos Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Έχει αναφέρει κανείς ότι για τη μη κατάργηση των "επιδομάτων" αυτών συμφώνησαν ΟΛΑ τα κόμματα, μαζί και τα "επαναστατικά"; Ναι αλλά τουλάχιστον ένα από αυτά ζητάει την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και υποστηρίζει την κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για την συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ή σε άλλες δραστηριότητες του κοινοβουλίου, με το σκεπτικό ότι η συμμετοχή αυτή δεν συνιστά υπερωριακή απασχόληση αλλά είναι μέσα στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του βουλευτή. Πηγή Θέλω να δω πως θα τους απαντήσουν και με ποιο σκεπτικό θα αρνηθούν. Άντε για να μην λέω μόνο τα άσχημα τους
fastmanakos Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Ρε παίδες τι περιμένετε απο αυτούς στην βουλή να αλλάξουν;Που είναι 50 φεύγα όλοι;Εδώ η νέα γενιά(απο μαλάκες) που θα έπρεπε να τους πάει γαμιώντας όλους αυτούς που τα τρώνε χρόνια και χρόνια μου κάθονται και μου είναι το 80% στα ΤΕΙ και στα ΑΕΙ σε πολιτικές παρατάξεις.Τί να λέμε τώρα.
Dropsreef Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Εδώ η νέα γενιά(απο μαλάκες) που θα έπρεπε να τους πάει γαμιώντας όλους αυτούς που τα τρώνε χρόνια και χρόνια μου κάθονται και μου είναι το 80% στα ΤΕΙ και στα ΑΕΙ σε πολιτικές παρατάξεις.Τί να λέμε τώρα Offtopic Καλά αυτό είναι μεγάλο θέμα!Τι να κάνουμε?Καποια φυντάνια πρεπει να πάρουν πτυχίο χωρίς να έχουν πατήσει σε αμφιθέατρο,καποια φυντάνια πρέπει να κάνουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό χωρίς να έχουν ιδέα περι της επιστήμης τους και καποια φυντάνια πρέπει να πάρουν κανένα αυτοκινητάκι μεσω "αχαλινωτων" Party.Και αν δεν τα κάνουν όλα αυτά πρέπει να ονειρεύονται "για μια θεση στη βουλη σε λιγα χρονια ρε γαμωτο".και μην μου πει κανενας οτι οι παρατάξεις εχουν παιξει καθοριστικό ρόλο στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των φοιτητών!Παπαρια μαντολες θα απαντήσω! Τέλος offtopic Έχω ακομη μια απορια.15 μερες πριν διορίστηκαν αλλα 16 ατομα στην Βουλή!Οι διορισμοι δεν έχουν παγώσει?Γιατι φιλαράκι που ήταν απο τους πρωτους σε βαθμολογία στις εξετασεις του Υπουργειου οικονομικων μεσω ΑΣΕΠ τον Απριλιο του 2009(αν θυαμαμαι καλα) του λένε δεν ξέρουμε ποτε θα διοριστείτε! Άρα ποιοι διορισμοί έχουν παγώσει?Οι διορισμοί των κοροϊδων?Πότε βγήκε η προκύρηξη για αυτες τις 16 θέσεις?Ποιοι ειναι αυτοί?Και ποιο το επίπεδο των γνώσεων τους?
Blondeamon Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Αυτά δεν είναι ολα πλέον στο Ίντερνετ? Ή απλά μερικά βγαίνουν. Το λεω επειδή θυμάμαι οτι όλα θα βγαίνανε online, ίσως τα βρούμε κάπου.
Ather Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δεν μας "πουλανε" την καραμέλα οτι απο εδω και πέρα θα υπάρχει αξιοκρατία?Δεν μας "πουλάνε" την καραμέλα οτι καθε προσληψη θα πραγματοποιείται μεσω ΑΣΕΠ?Τα συγκεκριμενα ατομα που διοριστηκαν επαναλαμβάνω διορίστηκαν με ποια κριτήρια τους επέλεξαν?Επίσης γιατί δεν μας λένε ποιοι είναι αυτοι οι διορισμένοι της βουλής?Με όνομα και επίθετο ρε αδερφε!Σε καθε διορισμό άλλωστε ανακοινώνεται πίνακας επιτυχόντων σωστά? Αυτά τα λένε οι δημοσιογράφοι και κανένας άλλος. Μπορώ να σου πω πολλά παραδείγματα που ξεφεύγουν από την πραγματικότητα αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Αν θες να δεις τι γίνεται μπορείς να διαβάσεις το νόμο περί προσλήψεων και το πως έχει αλλάξει. Πριν την τελευταία αλλαγή είχα μετρήσει νομίζω 21 κατηγορίες που εξαιρούνταν από ΑΣΕΠ. Πχ ένα παράδειγμα είναι οι καθηγητές πανεπιστημίων που δε διορίζονται από ΑΣΕΠ. Επίσης στη βουλή υπάρχουν και μετακλητοί υπάλληλοι. Βέβαια για να μην κοροιδευόμαστε οι περισσότεροι στις κατηγορίες που εξαιρούνται είναι "βυσματικές" καταστάσεις αφού δε γίνεται καν ανοιχτός διαγωνισμός. Αλλά και στις κατηγορίες που διορίζονταν από ΑΣΕΠ υπήρχαν απλά διαδικασίες ή και φορείς που τις επόπτευαν, ενώ οι γραπτοί διαγωνισμοί για διορισμό ήταν λίγοι. Αυτοί που γίνονταν τακτικά ήταν της ΥΠΑ και των εκπαιδευτικών. Κλείνοντας να πω ότι μπορεί αυτοί στη βουλή να μπήκαν νόμιμα μόνο που το ΝΟΜΙΜΟΝ διαβάζεται και ανάποδα.
Erwdios Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Πατρίκιοι και πληβείοι... Κάποτε, θεωρούνταν ο «Ναός της Δημοκρατίας». Σήμερα όμως, η Βουλή των Ελλήνων, θυμίζει περισσότερο τη δουλειά των ονείρων μας... Καλύτεροι και περισσότεροι μισθοί, παχυλές συντάξεις, και εργασιακές συνθήκες που θυμίζουν πρότυπες ευρωπαϊκές πόλεις. Εννοείται πως δεν χρειάζεται να εκλεγεί κανείς βουλευτής για να απολαμβάνει αυτά τα προνόμια. Αρκεί απλώς να εργάζεται εκεί. Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η κύρια σύνταξη που λαμβάνει ο γενικός διευθυντής της Βουλής, έπειτα από 28,5 χρόνια δουλειάς είναι 5.169 ευρώ, περισσότερα και από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας, και περίπου τα διπλάσια από έναν γενικό διευθυντή ενός απλού υπουργείου. Τα πράγματα δεν είναι χειρότερα για τους υφισταμένους του γενικού διευθυντή τους απλούς υπαλλήλους δηλαδή της Βουλής. Καταρχάς λαμβάνουν πλήρη σύνταξη ίση με το 100% του μισθού τους όταν οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ξεπερνούν το 80%, ενώ το εφάπαξ που θα λάβουν, ισούται ούτε λίγο ούτε πολύ με 58 μισθούς. Αφού λάβουν μία προσαύξηση 15% επί του ήδη προσαυξημένου μισθού τους και 2 μισθούς για κάθε έτος ασφάλισής τους από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής.. Θα πάρουν δηλαδή έπειτα από 28,5 χρόνια δουλειάς αποζημίωση που θα φτάσει μέχρι και τα 147.320 ευρώ, όταν στον ιδιωτικό τομέα, ο εργαζόμενος με διπλάσιο μισθό, δεν θα λάμβανε εφάπαξ μεγαλύτερο των 83 χιλιάδων ευρώ! Όσον αφορά την αποζημίωση που έχει λαμβάνειν κάθε ένας από τους «300», αγγίζει τα 5.500 ευρώ, ενώ η συμμετοχή τους σε κάθε συνεδρίαση, κοστολογείται στα 270 ευρώ... Παράλληλα, οι βουλευτές παίρνουν μέχρι και 13.500 ευρώ το χρόνο για τηλέφωνα, 250 ευρώ το μήνα για κινητά και 1000 για την αποστολή επιστολών. Εξάλλου, ο εξοπλισμός και η οργάνωση του γραφείου τους, κοστολογείται μέχρι και 7.000 ευρώ - αναλόγως την παλαιότητα του βουλευτή το επίδομα ξενοδοχείου ή δεύτερης κατοικίας ανέρχεται στα 1000 ευρώ το μήνα, όσα και τα έξοδα κίνησης... Λαμόγια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.