digimyth Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Λοιπόν έχω έναν P4 στα 3GHz και έναν Sempron στα 1.6GHz (AMD Sempron 3000+ socket AM2). Η απορία μου είναι ότι εφόσον ο Sempron είναι νεότερος γιατί είναι πιο αργός; Έκανα ένα benchmark και μου έβγαλε σκορ για τον Ρ4 45.98 ενώ για τον Sempron 75.34! (όσο πιο μικρό τόσο πιο καλό) Επίσης έχω 2 μητρικές και δυσκολεύομαι στο ποια να κρατήσω: 1) Asus M2V 2) Asrock ALiveDual-eSATA2 Ευχαριστώ
antonl Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Γιατί είναι η light έκδοση επεξεργαστή παλιότερης γενιάς της AMD. Κάτι όπως οι Celeron ας πούμε. Αν προσθέσεις σ αυτό ότι λειτουργεί και στη μισή περίπου συχνότητα του P4, έχεις το τελικό αποτέλεσμα. edit: Επίσης άλλαξε το τίτλο σε κάτι πιο περιγραφικό για να μην κλειδωθεί.
phanispal Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 S478 ο P4 ή s775; Σχετικά με το δεύτερο ερώτημα, η ASRock υποστηρίζει μέχρι και Phenom II X4 ενώ η Asus όχι. Αν δε λανθάνω όμως, αυτό το μοντέλο έχει ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο στο παρελθόν με ασυμβατότητες κλπ..
digimyth Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 S478 ο P4 ή s775; Σχετικά με το δεύτερο ερώτημα, η ASRock υποστηρίζει μέχρι και Phenom II X4 ενώ η Asus όχι. Αν δε λανθάνω όμως, αυτό το μοντέλο έχει ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο στο παρελθόν με ασυμβατότητες κλπ.. Και εγώ για την ASRock σκεφτόμουν. Είναι 775 Prescott. Μπορώ στην ASRock να βάλω κάποιο καινούργιο triple core phenom?
phanispal Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Ε η ψαλίδα ανοίγει περισσότερο με τους s775. Λογικό όπως ανέφερε και ο antonl.
benign Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Αν κλικαρεις πανω αριστερα εκει που γραφει cpu support list σου λεει ποιους επεξεργαστες υποστηριζει.Μεχρι και τετραπυρηνους μπορεις να βαλεις απ'οτι ειδα.Καλα ποτε βγηκε αυτη η μητρικη?Πρεπει να ειναι πολυ παλια ετσι?
digimyth Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Αν κλικαρεις πανω αριστερα εκει που γραφει cpu support list σου λεει ποιους επεξεργαστες υποστηριζει.Μεχρι και τετραπυρηνους μπορεις να βαλεις απ'οτι ειδα.Καλα ποτε βγηκε αυτη η μητρικη?Πρεπει να ειναι πολυ παλια ετσι? Δε ξέρω πόσο παλιά είναι να πω την αλήθεια αλλά σίγουρα δεν είναι καινούργια, αλλά γιατί λες ότι είναι τόσο παλιά (από περιέργεια) αφού μέχρι και τετραπύρηνο παίρνει... **Σημείωση: Δεν ασχολούμαι και πολύ με hardware
phanispal Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Είναι σίγουρα 3 ετών πάντως, απ' όσο θυμάμαι. (χμμ, κάπως οξύμωρο το "σίγουρα" σε συνδυασμό με το "απ' όσο θυμάμαι", αλλά τέλος πάντων.
digimyth Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 ( τι bench έκανες - κανένα spi ; ) Έκανα με ένα free προγραμματάκι που ανέβασα και εδώ. Μετράει την ταχύτητα κάποιων υπολογισμών... CPUFreeBenchMark2.zip
caution Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Αφενός δεν νομίζω ότι είναι κανένα σοβαρό bench δαύτο και αφετέρου ο amd ενδέχεται να είναι και 64bit capable και λόγω imc για καθημερινή χρήση να έχει καλύτερη απόκριση Πάντως σε bench ο intelάκος θα βγαίνει από πάνω - αλλά όχι με χαοτικές διαφορές
digimyth Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Αφενός δεν νομίζω ότι είναι κανένα σοβαρό bench δαύτο και αφετέρου ο amd ενδέχεται να είναι και 64bit capable και λόγω imc για καθημερινή χρήση να έχει καλύτερη απόκριση Πάντως σε bench ο intelάκος θα βγαίνει από πάνω - αλλά όχι με χαοτικές διαφορές Ρ4 Prescott AMD Sempron 3000+
caution Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Είχα την εντύπωση ότι έχει P4 στο παλιότερο socket - αλλά αυτός που έχεις είναι 64bitος - και μάλιστα αν έχει καλούτσικη ψύκτρα έχει και 400 - 600 εύκολα MHz ακόμα (overclock). Οπότε ανακαλώ - go with the pentium
digimyth Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Με υπερχρονισμό του Ρ4 μπορώ να αυξήσω τη ταχύτητα του διαύλου μόνο στα 207MHz! Αν το πάω στο 208 κρασάρουν τα windows στην εκκίνηση και αν το αυξήσω παραπάνω κολλάει στην εκκίνηση! Με 207MHz και multiplier x15 πάει max στα 3104MHz. Ο Sempron από την άλλη έχει φτάσει ως τώρα με υπερχρονισμό στα 2GHz. Δε το έχω δοκιμάσει παραπάνω γιατί 400MHz παραπάνω νομίζω ότι του αρκούν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.