Προς το περιεχόμενο

Tα βιβλία που άφησα στη μέση

kostas1966

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ισχύει. Μπορεί το αντικείμενο των σπουδών σου να είναι γαμάτο, να χάνεσαι ώρες σε εγκυκλοπαίδειες και συγγράμματα και ίντερνετς, αλλά σαν έρθει η εξεταστική...

Μα για αυτό υπάρχουν οι βαθμοί, διαβάζεις μόνο ότι σου αρέσει για να πάρεις πτυχίο καβλουά με 5 - 6 και όχι με 10...

Δημοσ.

Δεν κατάφερα ποτέ να τελειώσω το «Ζω για να τα διηγούμαι» του Marquez που μου γάνωσαν το μυαλό φίλοι ότι είναι υπέροχο και το αγόρασα ...μέγα λάθος!!μαζεύει σκόνη στην βιβλιοθήκη χρόνια τώρα !!!

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

Δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να υπήρχε ένα θρεντ για τα βιβλία που αφήνουμε στην μέση. Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον να γράφει ο καθένας μας ποιο βιβλίο δεν μπόρεσε να τελειώσει και σίγουρα θα έχουμε όλοι αρκετά τέτοια.

Ξεκινώ με την τελευταία αποτυχημένη μου προσπάθεια που έμεινε ατελέσφορη.

Μιλώ για το υπερεκτιμημένο Εκκρεμές του Φουκώ

Με τυράννησε πάρα πολύ!Το βιβλίο για μένα έχει κάποιες καταπληκτικές σελίδες (!) αλλά η συντριπτική πλειοψηφία είναι για 1002 θρησκείες, κινήματα, ομάδες κλπ. Αν τα ξέρεις όλα αυτά (ας μην κοροϊδευόμαστε, κανείς δε μπορεί να τα ξέρει) ή αν το παλεύεις να τα μάθεις τότε εντάξει. Αλλιώς είναι πολύ κούραση. Και δεν είμαι από τους ανθρώπους που τα παίρνουν όλα αψήφιστα. Αλλά αν ασχοληθώ εκτενώς με όλες αυτές τις ομάδες που αναφέρει ο Έκο, θα τελειώσω το βιβλίο σε 10 χρόνια.Προσπάθησα πολύ να με ... συνεπάρει η πλοκή του έργου όμως πελαγοδρομούσα σε ένα ανούσιο οδοιπορικό στην...Βραζιλία (περιττό ως άσχετο με την πλοκή).Το βιβλίο σε πάει από την Αθήνα στον Πειραιά μέσω Αλεξανδρούπολης κι έτσι το τίμημα των 903 σελίδων απέβη δυσβάσταχτο για τον φουκαρά τον αναγνώστη.

Πέρα από την υπόθεση στην οποία ο Έκο έχει βάλει όλη του τη μαεστρία για να αποσυντονίσει τον αναγνώστη, η πληθώρα των πληροφοριών πολλές φορές φαντάζει περιττή.

Δύσκολο βιβλίο με την αγωνία να κορυφώνεται,που μα την αλήθεια;

Αφού η πλοκή υποβιβάζεται λόγω των πολλών πληροφοριών.

Το λάθος ήταν δικό μου.Γιατί ενώ ζητούσα μυθιστόρημα μυστηρίου και αγωνίας,να το διαβάσω απνευστί,πήρα ιστοριογράφημα γραμμένο από καθηγητή σημειολογίας.

Αυτά τα παραθέτω χωρίς καμμία εμπάθεια πουθενά.Απλά σαν χρηστικές πληροφορίες στους μελλοντικούς αναγνώστες και σε όσους ψάχνουν να βρουν κάποια βιβλία σύμφωνα με τα γούστα τους.

Ένα πολύ δύσκολο & φλύαρο βιβλίο.Μοιάζει με πανεπιστημιακή εργασία.

Έτσι μετά από οδυνηρή ανάγνωση 498 σελίδων πετάχτηκε βιαίως στο ράφι θρηνώντας τα 20+ ευρωπουλάκια που γίνανε πουλάκια.

ΥΓ.Προς αποφυγή παρεξηγήσεων αυτά τα παραθέτω χωρίς καμμία εμπάθεια πουθενά.Απλά σαν χρηστικές πληροφορίες στους μελλοντικούς αναγνώστες και σε όσους ψάχνουν να βρουν κάποια βιβλία σύμφωνα με τα γούστα τους.

Η αποτροπή ανάγνωσης ή αγοράς του συγκεκριμένου βιβλίου ή όσων άλλων αναφερθούν εδώ δεν είναι στις προθέσεις μου.

Άλλωστε η εκτίμηση και για τα βιβλία είναι υποκειμενική.

Ελπίζω να μην έχει ξανανοίξει ανάλογο θέμα,αφού σε μια πρόχειρη αναζήτηση δεν βρήκα τίποτα.

Και δεν είσαι ο μόνος που τον κούρασε.

Άφησα στη μέση το ''Λευκή Τζαζ'' του Ελρόι. Όντως θέλει να σου περάσει την τεχνοτροπία της λευκής τζαζ σαν μουσική. Πολλές ιδέες κοφτά διατυπωμένες . θα το παλέψω αργότερα

Δημοσ.

Την ξένη λογοτεχνία που διαβάζετε αρκετοί τη διαβάζετε σε ελληνικά ή αγγλικά; Ειδικά κάποιοι συγγραφείς είναι πολύ δύσκολοι για να βγάλεις νόημα στην ελληνική μετάφραση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...