kostas1966 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να υπήρχε ένα θρεντ για τα βιβλία που αφήνουμε στην μέση. Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον να γράφει ο καθένας μας ποιο βιβλίο δεν μπόρεσε να τελειώσει και σίγουρα θα έχουμε όλοι αρκετά τέτοια. Ξεκινώ με την τελευταία αποτυχημένη μου προσπάθεια που έμεινε ατελέσφορη. Μιλώ για το υπερεκτιμημένο Εκκρεμές του Φουκώ Με τυράννησε πάρα πολύ!Το βιβλίο για μένα έχει κάποιες καταπληκτικές σελίδες (!) αλλά η συντριπτική πλειοψηφία είναι για 1002 θρησκείες, κινήματα, ομάδες κλπ. Αν τα ξέρεις όλα αυτά (ας μην κοροϊδευόμαστε, κανείς δε μπορεί να τα ξέρει) ή αν το παλεύεις να τα μάθεις τότε εντάξει. Αλλιώς είναι πολύ κούραση. Και δεν είμαι από τους ανθρώπους που τα παίρνουν όλα αψήφιστα. Αλλά αν ασχοληθώ εκτενώς με όλες αυτές τις ομάδες που αναφέρει ο Έκο, θα τελειώσω το βιβλίο σε 10 χρόνια.Προσπάθησα πολύ να με ... συνεπάρει η πλοκή του έργου όμως πελαγοδρομούσα σε ένα ανούσιο οδοιπορικό στην...Βραζιλία (περιττό ως άσχετο με την πλοκή).Το βιβλίο σε πάει από την Αθήνα στον Πειραιά μέσω Αλεξανδρούπολης κι έτσι το τίμημα των 903 σελίδων απέβη δυσβάσταχτο για τον φουκαρά τον αναγνώστη. Πέρα από την υπόθεση στην οποία ο Έκο έχει βάλει όλη του τη μαεστρία για να αποσυντονίσει τον αναγνώστη, η πληθώρα των πληροφοριών πολλές φορές φαντάζει περιττή. Δύσκολο βιβλίο με την αγωνία να κορυφώνεται,που μα την αλήθεια; Αφού η πλοκή υποβιβάζεται λόγω των πολλών πληροφοριών. Το λάθος ήταν δικό μου.Γιατί ενώ ζητούσα μυθιστόρημα μυστηρίου και αγωνίας,να το διαβάσω απνευστί,πήρα ιστοριογράφημα γραμμένο από καθηγητή σημειολογίας. Αυτά τα παραθέτω χωρίς καμμία εμπάθεια πουθενά.Απλά σαν χρηστικές πληροφορίες στους μελλοντικούς αναγνώστες και σε όσους ψάχνουν να βρουν κάποια βιβλία σύμφωνα με τα γούστα τους. Ένα πολύ δύσκολο & φλύαρο βιβλίο.Μοιάζει με πανεπιστημιακή εργασία. Έτσι μετά από οδυνηρή ανάγνωση 498 σελίδων πετάχτηκε βιαίως στο ράφι θρηνώντας τα 20+ ευρωπουλάκια που γίνανε πουλάκια. ΥΓ.Προς αποφυγή παρεξηγήσεων αυτά τα παραθέτω χωρίς καμμία εμπάθεια πουθενά.Απλά σαν χρηστικές πληροφορίες στους μελλοντικούς αναγνώστες και σε όσους ψάχνουν να βρουν κάποια βιβλία σύμφωνα με τα γούστα τους. Η αποτροπή ανάγνωσης ή αγοράς του συγκεκριμένου βιβλίου ή όσων άλλων αναφερθούν εδώ δεν είναι στις προθέσεις μου. Άλλωστε η εκτίμηση και για τα βιβλία είναι υποκειμενική. Ελπίζω να μην έχει ξανανοίξει ανάλογο θέμα,αφού σε μια πρόχειρη αναζήτηση δεν βρήκα τίποτα.
bnvdarklord Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Γενικά δεν αφήνω βιβλία στην μέση, οτι αρχίζω το τελείωνω... Μόνο 2 προς το παρόν εχω παρατήσει: Εχω αφήσει στην μεση(τι μεση δηλαδη κοντα στο τελος ημουν) το 8 της Chatheline Neville... Μ'αρεσε αλλα κατι ετυχε οταν το διαβαζα και δεν προχωρησα για περιπου μια βδομαδα και ετσι το παράτησα και δεν το εχω ξαναξεκινήσει από τοτε... Επίσης τα αστέρια της Βερινίκης το εχω αρχίσει 3 φορες και δεν εχω καταφέρει να περάσω το 2ο κεφάλαιο... Δεν ξερω γιατι, κατι με χαλαει μαλλον ;P
insomniaK Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Στα επιστημονικά, διαβάζω ότι με ενδιαφέρει. Από λογοτεχνία δεν παρατάω κανένα και από ποίηση μέχρι και ποιήματα τα διαβάζω μισά.
De@th L0rd Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Επιστημονικά όταν λες εννοείς συγγράμματα πανεπιστημιακών ή θεωρητικά όπως το "Σύμπαν σε ένα καρυδότσουφλο" του Χώκινγκ; Γιατί αν εννοείς τα πρώτα , αγανακτώ να τα διαβάζω αναγκαστικά όμως. Πρέπει να είναι ότι πιο κουραστικό υπάρχει στο κόσμο.
nickarmy Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 να αφήνεις κάτι στη μέση είναι αμαρτία αν και κάποια βιβλία έχω να τα ανοίξω ένα χρόνο ... αλλά κάποια στιγμή θα τα ξαναρχίσω
arxaggelos Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Τον "Αγγελο του Βορρά" του Μικα Βάλταρι. Σε αντίθεση με το (κατά πολύ μεγαλύτερο σε όγκο) "Αιγύπτιο" του ιδίου, που το βρήκα καταπληκτικό και το τελείωσα με τη μία.
johnykim Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Εγώ είχα αφήσει παλιότερα "Το Μυστικό"(Rhonda Byrne).Με κούραζε αρκετά.Σε ένα σημείο το διάβαζα με το ζόρι,αλλά δεν άντεξα. Θυμάμαι ότι επαναλάμβανε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Το έχει διαβάσει κανείς; Γενικά δεν αφήνω βιβλία στην μέση, οτι αρχίζω το τελείωνω... Μόνο 2 προς το παρόν εχω παρατήσει: Εχω αφήσει στην μεση(τι μεση δηλαδη κοντα στο τελος ημουν) το 8 της Chatheline Neville... Μ'αρεσε αλλα κατι ετυχε οταν το διαβαζα και δεν προχωρησα για περιπου μια βδομαδα και ετσι το παράτησα και δεν το εχω ξαναξεκινήσει από τοτε... Επίσης τα αστέρια της Βερινίκης το εχω αρχίσει 3 φορες και δεν εχω καταφέρει να περάσω το 2ο κεφάλαιο... Δεν ξερω γιατι, κατι με χαλαει μαλλον ;P Εσύ ή στο τέλος ή στην αρχή θα τα αφήνεις;Το thread είναι"Tα βιβλία που άφησα στη μέση"!
Αδμιν Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Από τα παιδικά μου χρόνια: Ποτέ δεν κατάφερα να τελειώσω τις 20 χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα. Αν και γενικά μ' άρεσε ο Βερν.
black_widow Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Τον Αλχημιστή του Paulo Coelho, λίγες σελίδες άντεξα. Από συγγράμματα το βιβλίο του μαθήματος που χρωστάω στο ΤΕΙ σχετικά με τους ευρωπαικούς οικονομικούς οργανισμούς, μία απαρίθμηση οργάνων και επιτροπών, βαρετό και σχεδιασμένο για παπαγάλους φοιτητές. Ο συγγραφέας του συγγράμματος συνταξιοδοτήθηκε ( πολύ καλός καθηγητής στις διαλέξεις- πραγματικά μαθαίνεις, βαρετός συγγραφέας όμως) αλλά το βιβλίο παραμένει στην ύλη... Δε θα πάρω πτυχίο ποτέ...
De@th L0rd Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Τον Αλχημιστή του Paulo Coelho, λίγες σελίδες άντεξα. Από συγγράμματα το βιβλίο του μαθήματος που χρωστάω στο ΤΕΙ σχετικά με τους ευρωπαικούς οικονομικούς οργανισμούς, μία απαρίθμηση οργάνων και επιτροπών, βαρετό και σχεδιασμένο για παπαγάλους φοιτητές. Ο συγγραφέας του συγγράμματος συνταξιοδοτήθηκε ( πολύ καλός καθηγητής στις διαλέξεις- πραγματικά μαθαίνεις, βαρετός συγγραφέας όμως) αλλά το βιβλίο παραμένει στην ύλη... Δε θα πάρω πτυχίο ποτέ... Μια απο τα ίδια με το βιβλίο των διαφορικών εξισώσεων στα μαθηματικά και των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων. Μόνο από τα σύμβολα που υπάρχουν εκει μέσα. Τα διπλοτριπλοτετραπλά ολοκληρώματα παθαίνεις γλαύκωμα. Πιστεύω όμως οτι η κούραση αυτή προέρχεται περισσότερο από το κομφορμιστικό "ΠΡΕΠΕΙ" επειδή είναι τελευταία...
Lucifer Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Ισχύει. Μπορεί το αντικείμενο των σπουδών σου να είναι γαμάτο, να χάνεσαι ώρες σε εγκυκλοπαίδειες και συγγράμματα και ίντερνετς, αλλά σαν έρθει η εξεταστική...
nickarmy Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Εγώ είχα αφήσει παλιότερα "Το Μυστικό"(Rhonda Byrne).Με κούραζε αρκετά.Σε ένα σημείο το διάβαζα με το ζόρι,αλλά δεν άντεξα. Θυμάμαι ότι επαναλάμβανε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια.Το έχει διαβάσει κανείς; Εσύ ή στο τέλος ή στην αρχή θα τα αφήνεις;Το thread είναι"Tα βιβλία που άφησα στη μέση"! εγώ,όντως σε κάποιο σημείο έλεγε τα ίδια και τα ίδια αλλά όχι δεν μπορώ να πω οτι ήταν μονότονο και μετά δεν άλλαζε (είδα και την ταινία)
Morticia Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δεν άντεξα να τελειώσω "τα σταφύλια της οργής" του σταινμπεκ. Έχω διαβάσει βιβλιοθήκες ολόκληρες με βαρετά ή αδιάφορα βιβλία, αλλά αυτό μου φάνηκε επώδυνο : πολύ λεπτομέρεια και αργό, πολύ αργό... Πρέπει να έχει γυριστεί σε ταινία. Το "ανατολικά της εδεμ" του ίδιου είναι άπιαστο. @ black-widow Τον "αλχημιστής" τον παράτησα δύο φορές μέχρι να τον διαβάσω ολόκληρο. Δεν έχασες τίποτα. @ johnykim Είχα διαβάσει κάποτε "Το Μυστικό" της Rhonda Byrne. Είναι αμπελοφιλοοσοφία ολκής, του τύπου "ό,τι θέλεις θα το πετύχεις, αρκεί να το θέλεις πολύ" (βλέπε "αλχημιστή"), όπου επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια για να σε πείσει ότι ο λόγος που δεν έχεις αυτά που θέλεις* είναι ότι δεν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου γιατί εάν ήσουν το σύμπαν (πρωταγωνιστής στο βιβλίο) θα σου τα είχε δώσει. Κεντρική ιδέα : "εάν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν θα σε βοηθήσει να το αποκτήσεις" Πραγματικό νόημα : "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, πάτα πάνω σε πτώματα και άρπαξε ό,τι θες" Ξέρω άτομα που ακολουθούν το συγκεκριμένο βιβλίο κατά γράμμα. Φανταστείτε περίπτωση που αυτό που σε αποπροσανατολίζει και δεν στέλνεις ειλικρινή μηνύματα στο συμπαν να είναι το ίδιο σου το παιδί. Υπάρχει πολυ βλακεία στον κόσμο... *η πιθανότητα να είσαι ευτυχισμένος δεν παίζει. Σου λέει αφού αγόρασες αυτό το βιβλίο κάτι λείπει... θυματάκι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.