DeSaad Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μένω Γλυφάδα σε πολυκατοικία 30 χρόνων. Πριν 2 περίπου χρόνια που ξεκίνησε το πρόγραμμα 24mb της CON-X (Αν όχι 2 χρόνια, ήταν τεσπα δυο τρεις μήνες από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα) ζήτησα να μου βάλουν 24άρα γραμμή. Μετά από τη σύνδεση ανακάλυψα ότι κατέβαζα από οπουδήποτε (torrents, rapidshare, ακόμα και από τη σελίδα της Microsoft) το πολύ με 500-600 kbps, αντί για το αναμενόμενο 2,4 mbps. Παίρνω τηλέφωνο να ζητήσω το λόγο και μου είπαν ότι όγω απόστασης από το κόμβο πήγαινε μέχρι το πολύ 500 kbps. Άσχετο αν είχα κάνει τεστ σε μία σελίδα που μου είχε δώσει γνωστός μου και έδειχνε ότι μπορούσα να πιάσω ως και 1,5-1,6 mbps. Οπότε άλλαξα τη γραμμή σε 8άρα για να πιάσω το κοντινότερο που μπορούσα (αφού μου το συνέστησαν από την ίδια τη CON-X). 2 χρόνια το μεγαλύτερο που είχα πιάσει ήταν μερικές φορές λάνα 450άρι kbps, και μία και μοναδική φορά 670kbps πριν κανα πεντάμηνο. Στο σπίτι μου έχουμε τη σύνδεση με το στάνταρντ ασύρματο Baudtech με τα 5 λαμπάκια που δίνει η CON-X. Από κει παίρνουμε τρία pcs και εκάστοτε ένα laptop το ίντερνετ μας. Προσοχή, ακόμα και όταν ήταν μόνο ένα pc ανοιχτό, η ταχύτητα δε ξεπέρναγε και πολύ τα 400kbps Και πριν δυο εβδομάδες ξαναρχίζουν τα γλέντια... Δυο εβδομάδες τώρα έχουμε σταδιακές διαλήψεις του ίντερνετ. Σε άτακτα χρονικά διαστήματα, στο κεντρικό λαμπάκι του baudtech (Link signal) εκεί που πρέπει να είναι παντοτινά αναμένο αρχίζει και αναβοσβήνει για μερικά λεπτά. Στο ίντερνετ ταυτόχρονα η ταχύτητα αρχίζει και πέφτει, πρώτα στα download, και λιγο μετα και στα upload, στο μηδέν. Μετά από λίγα λεπτά ξαναρχίζει η σύνδεση. Τη προηγούμενη εβδομάδα είχε φτάσει μερικές μέρες να πηγαίνει 3 λεπτά ΟΝ και 3 λεπτά OFF όλη μέρα. Παίρνω τηλέφωνο τη CON-X τη Πέμπτη, με συνδέουν με το τμήμα τεχνικών βλαβών, τους λέω το και το, και τη Δευτέρα μου λένε ότι η γραμμή μάλλον είχε τέτοια προβλήματα γιατί αναβαθμίστηκε, και τώρα (Δευτερα πρωϊ που δουλευα εκτος σπιτιου) δουλευε τελεια και οταν γυρναγα θα ηταν ολα στην εντελεια. Και μεχρι το άλλο πρωϊ ήταν αλήθεια, δεν είχαμε άλλες διαλήψεις. Και το μεσημέρι Τρίτης ξαναρχίσαμε. Τώρα μου λένε ότι μάλλον φταίει το μόντεμ που είναι παλιό (παλιό είναι δυο χρονων μοντεμ;;; ), ή ότι φταίει ο splitter που έχω για το τηλέφωνο και το ιντερνετ. Πάω βάζω άλλο splitter που δανείστηκα από φίλο μου και που δουλεύει κανονικά, το συνδέω, και δεν είχα καν σήμα. (!) Ξαναβάζω το δικό μου, ξαναρχίζουν διαλήψεις. Η απάντηση της CON-X είναι ότι φταίει το μόντεμ. «Ρε παιδιά μήπως φταίνε οι γραμμές της πολυκατοικίας που είναι 30 χρονών; Μήπως έχουν φαγωθεί; Μήπως έχουν σκουριάσει; Μήπως τις μασουλάει ο Γκοντζίλλα;» -Όχι κύριε, οι γραμμές σας λειτουργούν τέλεια, το βλέπω από δω. Δε θα παίρνατε 24 mbps, αλλά καμία 12άρα τη πιάνετε λόγω αποστάσεως απ'το κόμβο. Αλλάξτε μόντεμ. ___________________________________________________________________ Τι συμπεράσματα βγάζετε; Τι λύση προτείνετε;
damastes Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 επειδή μου έχει τύχει, πέραν της περίπτωσης να φταίει ο ΟΤΕ (η αναβάθμιση σε 24αρες των γραμμών είχε αναφερθεί οτι θα φέρει τέτοια προβλήματα), μην αποκλείεις το μοντεμ. Μου έκανε και εμένα συνέχεια αποσυνδέσεις και είμουνα σίγουρος οτι έφταιγε ο ΟΤΕ, αφού τους ζάλισα τελικά άλλαξα μοντεμ και ολα πήγαινα ρολόι. Δανείσου απο ένα φίλο να το τσεκάρεις
Paladinos Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Για τις αποσυνδέσεις μπορεί να φταίει το modem αλλά και πάλι αφού πριν δεν είχε πρόβλημα πως ξαφνικά δημιουργήθηκε. Πιο πιθανό να φταίει ο οτε μου φαίνεται γιατί με τις 24αρες τώρα έχει γίνει χαμός, αλλά δε χάνεις τπτ να δοκιμάσεις και άλλο modem ποτε δε ξες. Η κάνε update το firmware του δικού σου αν υπάρχει κάνα καινούριο. Για τις ταχύτητες που λες , πόσο θόρυβο έχει η γραμμή σου? Έχεις κοιτάξει?
DeSaad Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Eίμαι σχετικά αρχάριος ως ασχετος απο πολλά πολλά με το ιντερντετ. Δυστυχως δε γνωρίζω κανέναν που να έχει πρόχειρο ασύρματο μόντεμ γαμώτο. Θα ψαξω αλλο λιγο, αλλα με βλεπω μαλλον να αγοραζω. ΠΡΙΝ αγορασω ομως, τι παιζει με το θορυβο; Το εχω ξανακούσει σα πιθανο προβλημα, αλλα δε ξερω πως να το τσεκαρω. (υπομνημα: Σήμερα από τις 7:00 που εχω μπει να κοιταξω πραγματα στο ιντερνετ, ως τωρα, με εχει πετάξει έξω τεσσερις φορες. Ειναι 7:36.)
papajo_r Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Κάθε χρόνο (κάθε ανανέωση συμβολαίου για την ακρίβεια) δικαιούσε νεο δωρεάν Modem... ζήτησε το.
DeSaad Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 λοιπον μολις πηρα τηλεφωνο να ρωτησω και μου ειπαν οτι: -το μοντεμ εχει εγγυηση ενα χρονο. -με την ανανεωση δε δικαιουμαι νεο μοντεμ. -αν θελω να μου δωσουν νεο μοντεμ θα πρεπει να κανω ακυρωση και επανασυνδεση της γραμμης, που σημαινει αρκετες μερες χωρις ιντερνετ. -Εγω εχω τη συγκεκριμμενη συνδεση κατι λιγοτερο απο 2 χρονια. Λυση; p.s. Με το θορυβο που ειπατε πριν τι παιζει; δεν ειναι ο splitter (διαχωριστης) γι αυτο το λογο;
Paladinos Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Ο splitter είναι απλά για να διαχωρίζει το τηλέφωνο από το internet. Αν δεν έχεις σε όλες τις τηλεφωνικές συσκευές από έναν ή αν το έχεις βάλει ανάποδα πχ μπορεί να δημιουργεί προβλήματα. Οπότε ρίξε μια ματιά. Θόρυβο εννοώ αυτό που σου είπανε και στο τηλέφωνο για το πόσο μακρυά είσαι από κόμβο του οτε. Για να το δεις μπες στη σελίδα του Router σου και ψάξε το Attenuation (dB):και SNR Margin (dB): για download και upload. Σε μένα το έχει το STATUS>>statistics. Λογικά και σε σένα κάπως έτσι θα είναι διαμορφωμένο το menu. Αν και από ότι βλέπω γράφεις MODEM στο αρχικό post σου. Μήπως έχεις σκέτο modem? Ή modem router? Αν έχεις σκέτο modem λογικά μπορείς να το δεις κάπως από το πρόγραμμά του αλλά δε ξέρω να σου πω ακριβώς πως.
chiderboy Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 λοιπον μολις πηρα τηλεφωνο να ρωτησω και μου ειπαν οτι:-το μοντεμ εχει εγγυηση ενα χρονο. -με την ανανεωση δε δικαιουμαι νεο μοντεμ. -αν θελω να μου δωσουν νεο μοντεμ θα πρεπει να κανω ακυρωση και επανασυνδεση της γραμμης, που σημαινει αρκετες μερες χωρις ιντερνετ. -Εγω εχω τη συγκεκριμμενη συνδεση κατι λιγοτερο απο 2 χρονια. Λυση; Πήγαινε πες τους ότι θα το κόψεις και θα κάνεις επανασύνδεση αλλά με άλλη εταιρία που ίσως να δίνει και καλυτερό modem Μπορέι να το ξανασκεφτούν Δε κατάλαβα, δηλαδή τί ειναι αυτό, κοροιδεύουμε τον εαυτό μας;
DeSaad Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 πηρα ξανα τηλεφωνο (παρεπιπτοντως για καθε κληση στους τεχνικους της conn-x σε ΧΡΕΩΝΟΥΝ κι απο πανω!) τους ειπα το και το, τη προηγουμενη Πεμπτη μου ειπατε θα στειλετε τεχνικο, τη Δευτερα με πηρατε τηλεφωνο να μου πειτε οτι φτιαχτηκε το προβλημα και η «αρση βλαβης» κρατησε μονο μεχρι το επομενο πρωϊ. Τωρα με καταχωρησαν ως κατεπειγουσα κληση για συνεχομενη βλαβη. Υποτιθεται οτι θα στειλουν κατεπειγον τεχνικο. Ειδωμεν. Περισσοτερα νεα οταν ερθει κανεις. Εντωμεταξυ πως βλεπω τι παιζει με το modem-router μου; Το κοιταξα και ειναι το TW263R4-B0 (adsl2+router) αμα βοηθαει. πατησα το μοντελο στο google και μου εβγαλε μια σελιδα για update του firmware. http://www.otenet.gr/hd/HTML/adsl/dsl_baudtec_TW263R4_firmware.htm#b1 λετε να δω μηπως μπορω να κανω τιποτε απο δω; ---------- Προσθήκη στις 11:19 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:48 ---------- FANTASTIC! με ρωτησαν αν εχω κανει update το firmware και αφου ειπα οχι μου ειπαν να κανω μηπως φτιαξει κατι. Κατεβαζω το firmware update, πάω να κάνω εγκατάσταση και ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ!!! Τωρα παταω να βρω τα settings και η σελιδα ΔΕ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΚΑΝ!!! Ωπα μισο λεπτο, αφου μπαινω απο τη συνδεση καποιου εδω γυρω που μαντεψα κατα τυχη τον κωδικό του. Αυτη τη στιγμή η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗ δεν υπαρχει καν! Δεν ειναι καν μεσα στη λιστα των γυρω wireless lans. Θα μου στριψει!
analyz33r Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Καλημερα Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα με εσενα πριν μερικους μηνες... και αφου μου ειπανε οτι σου ειπανε και εσενα ακριβως ομως... μεχρι και οτι φταιει το σπιτι μου πο ειναι μακρια απο τον κομβο λες και εχς τροχοσπιτο και μετα απο 2 χρονια το πειρα και πηγα πιο μακρια.... τελος παντων το προβλημα ητανε ι ISDN γραμμη... Αν εχεις ISDN κανε την απλη... λυση βεβαια που θα σε αφησει χορις internet ια 10 μερες περιπου... εκτος αν εχεισ γνωστο μεσα και ως (Ελληνικης) διαμαγιας γινει σε 1 μερα
papajo_r Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Κοίτα το modem το δικαιούσε κανονικά χωρίς πολλά πολλά… αλλά τώρα για να μην μπλέξεις και απειλείς κτλ κτλ απλά πες τους να σε συνδέσουν με το τεχνικό τμήμα εκεί πες τους ότι το Modem χάλασε και θέλεις καινούργιο θα σε ρωτήσουν τι έχει… θα τους πεις είναι στην μπριζα και δεν ανάβει κανένα λαμπάκι και δεν έχεις Internet…. Αυτοί με κουριερ θα σου στείλουν νέο και εσύ θα δώσεις στον κουριερ το παλιό.. Μην στενοχωριέσαι δεν θα σου πουνε τίποτα μετά… στο κάτω κάτω πληρωμένο το έχεις.
DeSaad Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Λοιπον θα καταγραψω τα ολικα χρονικα εδω μεσα: Χτες πηραμε τους τεχνικους, και αφου μας εφτιαξαν τελικα το μοντεμ και δε φταιει αυτο καθολου (δικα του λογια στο τηλεφωνο), μας εφτιαξε και τη συνδεση. Τον ρωταμε γιατι ενω κανανε ταχα αναβαθμιση εγω κατεβαζω με ακριβως την ιδια ταχυτητα, 450 περιπου kbps, αντε μερικες φορες γυρω στα 500, αντι για 2400 (2,4mbps). Εννοειται οτι δε περιμενα ποτε να πιασω 2400, αντε το πολυ 1500, αλλα ειπα ετσι για πλακα. Μου λεει οτι τοσο υποστηριζει η γραμμη. -Τοτε τι σοι αναβαθμιση μας κανατε;;; Τοσο ακριβως ειχαμε και πριν! -Αν θελετε θα σας στειλω τεχνικους να δουν εξω απο τη πολυκατοικια σας ποσο παιρνει η γραμμη, οποτε αν υπαρχει μεγαλη διαφορα θα ξερετε οτι φταινε τα καλωδια της πολυκατοικιας. -Ποτε; -Εντος 2 (εργασιμων) ημερων. ------------------------------------- Περιμένω Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη λοιπον για νεότερα. Εντωμεταξύ έχω πάλι διακοπές, απλά όχι τόσες πολλές. Σήμερα π.χ. είχα μόνο δύο για κανα λεπτό. Να χαρώ τρεις φορές άρση βλάβης...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 καταρχάς δεν κατεβάζεις με 450-500kbps αλλά με 450-500KBps (όταν το γράφουμε με μικρό είναι kilobit ενώ με κεφαλαία kilobyte), που σημαίνει ότι συγχρονίζεις πάνω κάτω στα 5mbps τι modem router έχεις? μπες σε web config του και δες τα στατιστικά της γραμμής σου παρεπιπτόντως το ότι έχεις "ΕΩΣ 24mbit" πακέτο ενός ISP δεν σημαίνει ότι θα παίζει στα 24mbit. Η ταχύτητα στην οποία κλειδώνει το modem router βασίζεται στην απόσταση του σπιτιού σου από το Α/Κ της περιοχής σου και από την ποιότητα καλωδιώσεων της γραμμής. Όσο πιο μακρυά είσαι τόσο πιο χαμηλά κλειδώνεις...
DeSaad Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 To μοντέλο είναι το ασύρματο modem-router Baudtec tw263r4-b0 το μαύρο γυαλιστερό. Και δε δικαιολογείται να μου λένε τη πρώτη φορά οι τεχνικοί ότι λόγω απόστασης από το κόμβο να πιάνω περίπου τη μισή ταχύτητα, ονομαστικά γύρω στα 1,2 MBps, και τη τελευταία φορά άλλος τεχνικός να μου λέει ότι λόγω απόστασης από τον ίδιο κόμβο θα πιάνω το πολύ 560-580KBps. Δεν παίζει. Ο ένας από τους δύο λέει ψέμματα και δε το έχει ψάξει. Το ζήτημα είναι ποιος. Ο πρώτος, που νομίζοντας ότι διόρθωσε το πρόβλημα μου είπε ότι τσεκάρωντας την απόσταση μου θα πιάνω 1,2 MBps. Αυτός μπορεί να είπε ψέμματα ότι έψαξε και να υπολόγισε στο περίπου. Ή Ο δεύτερος, που αφού είδε ότι δε μπορεί να κάνει τίποτα άλλο και δε μπορούσε να εξηγήσει γιατί έχω τόσο μικρή ταχύτητα, ενώ δύο διαφορετικοί φίλοι μου μένουν στη διπλή ακριβως απόσταση απο το κόμβο και κατεβάζουν και οι δύο με 1,4 MBps, είπε ό,τι είπε για να σταματήσω να τον πρήζω. «Ετσι είναι κανονικά, μη μας ταλαιπωρείς άλλο»
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 για αυτό σου λέω μπες στο web config του Baudtec (από τον browser σου βάζοντας την ip του router), δες τα Line Stats του και στα πόσα κλειδώνει και γράψτα εδώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.