pcpanos Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Καλησπέρα.Πήρα έναν εξωτερικό δίσκο πρόσφατα (αυτόν εδώ http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/External-HDD/Seagate-1Tb-Freeagent-Desk-Usb-ST310005FDD2E1-RK.htm ).Είδα τα 5 χρόνια εγγύηση και μου έκατσε καλα στο μάτι σε σχέση με κατι WD με 10 ευρώ λιγότερα αλλα με 2 χρόνια εγγύηση. Αυτό που θέλω να πώ είναι επειδη πρώτη φωρά πέρνω εξωτερικό,έχω ακουσει οτι είναι καλύτερα να τους έχεις ''ξάπλα'' παρά όρθιους στην βάση τους.Υσχιεί κάτι τετοιο? Και κάτι ακόμα.Καίγονται ποιό εύκολα απο έναν εσωτερικό? (δεν τον εχω και ολη μέρα ανοικτο,μόνο οταν δουλεύω περίπου 6 ώρες για 4 φορές στην βδομάδα) Έχει κανείς ακούσει κακιές κριτικές για αυτό το μοντέλο? Ευχαριστώ προκαταβολικα!
pcpanos Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Καλησπέρα.Πήρα έναν εξωτερικό δίσκο πρόσφατα (αυτόν εδώ http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/External-HDD/Seagate-1Tb-Freeagent-Desk-Usb-ST310005FDD2E1-RK.htm ).Είδα τα 5 χρόνια εγγύηση και μου έκατσε καλα στο μάτι σε σχέση με κατι WD με 10 ευρώ λιγότερα αλλα με 2 χρόνια εγγύηση. Αυτό που θέλω να πώ είναι επειδη πρώτη φωρά πέρνω εξωτερικό,έχω ακουσει οτι είναι καλύτερα να τους έχεις ''ξάπλα'' παρά όρθιους στην βάση τους.Υσχιεί κάτι τετοιο? Και κάτι ακόμα.Καίγονται ποιό εύκολα απο έναν εσωτερικό? (δεν τον εχω και ολη μέρα ανοικτο,μόνο οταν δουλεύω περίπου 6 ώρες για 4 φορές στην βδομάδα) Έχει κανείς ακούσει κακιές κριτικές για αυτό το μοντέλο? Ευχαριστώ προκαταβολικα!
washcloud Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 ...ξάπλα, καλύτερα για να μην τυχόν...ξαπλωθεί τη στιγμή που δουλεύει (με πιθανώς όχι ευχάριστες συνέπειες). Μόνο γι' αυτό. ...το "ζόρι" με τους εξωτερικούς, είναι ΚΥΡΙΩΣ τα "ηλεκτρονικά" τους. Υπάρχει και μία υποψία, ότι είναι πιθανό να σου βγει πιο μαπέ ο σκληρός κλεισμένος σ' ένα φιξ κουτί - παρά να πάρεις τέτοιον (μαπέ) σκέτο (...έναν καιρό μάλιστα, έπαιζε πολύ το σκηνικό : βάζανε "δευτέρας διαλογής" ή και "μεταχειρισμένους" σκληρούς, στα φιξ κουτιά. Γουρούνι στο σακκί δλδ). Τα παραπάνω, συντελούν στο εγώ να μην θεωρώ και την καλύτερη αγορά, αυτήν ενός φιξ εξωτερικού : χαλάει πχ κάποιο ηλεκτρονικό, και είσαι στο δίλλημμα "τα αρχεία ή την εγγύηση"; Γιατί συνήθως, δεν ανοίγουν χωρίς "παραβίαση" οι φιξ - πράγμα που αν γίνει (και είναι εμφανές), παίζει να σου ακυρώσει την εγγύηση. Και μιας και πολλές φορές, ο σκληρός που εμπεριέχεται, ενδέχεται είναι οκ, μπαίνει κανείς στο τριπάκι "να τον βγάλω να τον βάλω εσωτερικό μπας και δουλεύει; Κι αν χαλάσω την εγγύηση - και δεν δουλεύει ούτε ο σκληρός όταν τον βγάλω;" Για τα παραπάνω, καλύτερο ακούγεται "σκέτος" σκληρός + "σκέτο" εξωτερικό κουτί, φροντίζοντας να πάρεις τα και τα δυο στην υψηλότερη δυνατή εγγύηση (πχ 5 + 3 χρόνια, αντίστοιχα). Τον δικό σου τον πήρες ήδη βέβαια... Ευχήσου να μην χρειαστεί αλλαγή - ή μάλλον, φρόντισε να μην έχεις μέσα "αναντικατάστατα" αρχεία, ούτως ώστε σε περίπτωση ζημιάς, να τον δώσεις χωρίς σκέψη γι' αλλαγή.
antonl Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Επίσης μειονέκτημα κάποιων εξωτερικών είναι το γεγονός ότι δε μπορείς να κάνεις κάτι για την απαγωγή της θερμότητας απ το κουτί, αν αυτός ζεσταίνεται αρκετά. Πάντως προσωπική μου εντύπωση είναι πως μέρος της «κακής» φήμης που χουν οι εξωτερικοί, οφείλεται στους χρήστες τους. Γι αυτό λίγη παραπάνω προσοχή στις αναταράξεις και στις πτώσεις
washcloud Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Επίσης μειονέκτημα κάποιων εξωτερικών είναι το γεγονός ότι δε μπορείς να κάνεις κάτι για την απαγωγή της θερμότητας απ το κουτί, αν αυτός ζεσταίνεται αρκετά. ε σιγά το πρόβλημα :
Luciddream Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Καλησπέρα.Πήρα έναν εξωτερικό δίσκο πρόσφατα (αυτόν εδώ http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/External-HDD/Seagate-1Tb-Freeagent-Desk-Usb-ST310005FDD2E1-RK.htm ).Είδα τα 5 χρόνια εγγύηση και μου έκατσε καλα στο μάτι σε σχέση με κατι WD με 10 ευρώ λιγότερα αλλα με 2 χρόνια εγγύηση. Αυτό που θέλω να πώ είναι επειδη πρώτη φωρά πέρνω εξωτερικό,έχω ακουσει οτι είναι καλύτερα να τους έχεις ''ξάπλα'' παρά όρθιους στην βάση τους.Υσχιεί κάτι τετοιο? Και κάτι ακόμα.Καίγονται ποιό εύκολα απο έναν εσωτερικό? (δεν τον εχω και ολη μέρα ανοικτο,μόνο οταν δουλεύω περίπου 6 ώρες για 4 φορές στην βδομάδα) Έχει κανείς ακούσει κακιές κριτικές για αυτό το μοντέλο? Ευχαριστώ προκαταβολικα! λοιπόν θα σου απαντήσω σε όλες τις απορίες σου.. έχω ακούσει να λένε τα χειρότερα για αυτον τον δίσκο σε διάφορα forums.... για κάποια "clicks" που ακούγονται.. και πολλοί τον έχουν γυρίσει πίσω.. 3-4 φορές για να τους έρθει κάποιος χωρίς αυτα τα "clicks".. μου τα έκανε και μένα κάποιο καιρό αλλα δεν έδωσα σημασία και τώρα δεν κάνει τίποτα... προσωπικά είμαι υπερευχαριστημένος απτον δίσκο θερμοκρασίες είναι οκ, είναι γρήγορος, και δεν πιάνει χώρο.. και για μένα το 5 χρόνια εγγύηση έχει μεγάλη σημασία. το θέμα είναι όμως πως τον χρησιμοποιείς τον δίσκο σου. για μένα ο εξωτερικός μου δίσκος είναι για να αφήνω τα σημαντικά αρχεία μέσα. εκεί που έχω τα λειτουργικά δεν με νοιάζει αν χαλάσουν.. γιαυτό και τα έχω σε raid. αν μου χαλάσει ο εξωτερικός, θα έχω θέμα. όσον αφορά το ξάπλα η όρθιο, να σου πώ απλά οτι αυτον τον δίσκο τον πήρα σαν αντικατάσταση απο έναν WD που μια μέρα εκει που ήταν όρθιος βιαζόμουν να φύγω απτο σπίτι και τον έστειλα αδιάβαστο..... !!!! :)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.