Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εμενα παντως οσο παλιομοδητη και να με πει καποιος, δεν εχω ξεφυγει απ το οριο των 500 gb. Κι αυτο γιατι εχω καψει αρκετους δισκους στο παρελθον, οποτε τωρα φυσαω και το γιαουρτι....

Η λυση του backup ιδιαιτερως σε οσους το θελουμε για δουλεια ειναι μονοδρομος για οποια χωρητικοτητα και να μιλαμε, αλλα δυστηχως πρεπει να βαζουμε καθε φορα ακριβως τα διπλασια λεφτα απ αυτο που σκοπευουμε αρχικα ν αγορασουμε.

Εγω προσωπικα αυτη τι στιγμη εχω τεσσερις 500αρηδες 2 εσωτερικους δυο εξωτερικους, απο τους οποιους ο ενας χρησιμοποιειται για το time machine του mac.

Στους υπολοιπους 3, εχω στον εναν το bootable με ολα τα προγραμματα και τα αρχεια της δουλειας που κανω την δεδομενη στιγμη και στους αλλους δυο αποθηκευμενες τις ετοιμες δουλειες (animation, γραφιστικα στον ενα και montage μουσικη στον αλλο)

Αν και ειχα σκεφτει αρκετες φορες να προχωρησω στα 2 ΤΒ καθαρα, το οτι με το κρασαρισμα του δισκου θα μπορουσα να τα χασω ολα μονομιας με κραταει ακομα δεσμιο στις μικρες χωρητικοτητες.

Εσύ κάνεις τη δουλειά σου και βγάζεις λεφτά και αφού σαν επαγγελματίας κρίνεις ότι αυτό είναι το συμφέρον σου δεν αντιλέγω ( και γω τα ίδια θα έκανα στη θέση σου)

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Ε καλα οκ, τοτε κανε μια φορα την ημερα backup....Ειναι μια λυση αλλα εγω δεν την θεωρω εφικτη για τον περισσοτερο κοσμο.

Εσύ φίλε μου αν δε θες τους σκληρούς δίσκους για επαγγελματική δουλειά χαλάρωσε ας μη κάνεις backup κάθε μέρα....κάνε μια φορά στο δίμηνο άλλωστε το να χάσεις και κανα 2 ταινίες τις ξανακατεβάζεις.

Δημοσ.

Δυστυχως 1 SSD απο αυτους που εχω τον χρησιμοποιω για δουλεια και αρα πρεπει να κανω συνεχεια backup.

Δημοσ.
Δυστυχως 1 SSD απο αυτους που εχω τον χρησιμοποιω για δουλεια και αρα πρεπει να κανω συνεχεια backup.

Εντάξει όπως είπα και σε άλλον όταν είναι για δουλειά καταλαβαίνω.

Αυτό που με εκνευρίζει είναι home users σαν και μένα να μιλάνε για τα αρχεία τους λες και ξέρω εγώ τι είναι.....

• Super Moderators
Δημοσ.
να μιλάνε για τα αρχεία τους λες και ξέρω εγώ τι είναι.....

precious...!!!

Δημοσ.
haHa , τα υποπολλαπλασια ( deci , centi κλπ. ) και τα πολλαπλασια ( deca , hecto , kilo ) του SI ειναι δυναμεις του 1000 ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΓΕθΗ ...

και λεω εγω , το byte , ειναι ενα απο αυτα ?

οχι απλα εβαλαν το kibi για να μη μπερδευονται οι ανθρωποι γενικα με το kilo στη χρηση των φυσικων μεγεθων ως 1000 και στη χρηση των bytes ως 1024 επειδη και τα 2 εχουν το προθεμα kilo και αλλαζει ο αριθμος αναλογως του context. καταλαβες?

στους δισκους ανεκαθεν ηταν kilo =1000 και εβαζαν επεξηγηση για να μη τα μπερδευουν οι ανθρωποι και το περασουν για 1024 επειδη ειναι bytes και οχι φυσικο μεγεθος.

η διαφωνια ηταν με αυτο που γραφτηκε στην wikipedia.

το λειτουργικο συστημα βλεπει τα μεγεθη ως 1024 και οχι ως 1000. γιαυτο η πραγματικη χωρητικοτα ενος USB stick 8GB sτα windows xp ειναι 7.48GB ενω κανονικα επρεπε να γραφει 7.48GiB. οταν λοιπον γραφουν οτι το NTFS υποστηριζει μεχρι 2ΤΒ εννοουν 2ΤiB γιατι το λειτουργικο βλεπει τα TB=TiB

δε ξερω τι ισχυει σε vista και seven. στα xp αναφερομαι

μαμω την IEEE με τις μοναδες της

Δημοσ.

Αυτό που με εκνευρίζει είναι home users σαν και μένα να μιλάνε για τα αρχεία τους λες και ξέρω εγώ τι είναι.....

precious...!!!

Υπάρχουν αρχεία τα οποία κανένας δεν θα ήθελε να χάσει (φωτογραφίες από την ψηφιακή, βίντεο, source code από προγράμματα κλπ) πράγματα δηλαδή που δεν μπορείς να τα ανακτήσεις, τώρα οι ταινίες και τα mp3 δεν είναι κάτι τόσο τραγικό όταν μπορείς να τα ξαναβρείς.

Το καλύτερο backup είναι οι φίλοι σου ;-)

Δημοσ.

Πόσα μπορεί να είναι οι φωτογραφίες; Εγώ έχω 17gb φωτογραφίες και 10 gb μουσική (ασυμπίεστη, δικά μου τραγούδια) σύνολο 27 gb που δε πρέπει να χάσω με τίποτα, και γι αυτό έχω κάνει το κουμάντο μου και δεν ανυσηχώ.

Άντε σου λέω εγώ κάποιος να έχει 100gb με φωτογραφίες και τέτοια, ε δεν είναι δύσκολο να κρατήσεις backup.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Πόσα μπορεί να είναι οι φωτογραφίες; Εγώ έχω 17gb φωτογραφίες και 10 gb μουσική (ασυμπίεστη, δικά μου τραγούδια) σύνολο 27 gb που δε πρέπει να χάσω με τίποτα, και γι αυτό έχω κάνει το κουμάντο μου και δεν ανυσηχώ.

Άντε σου λέω εγώ κάποιος να έχει 100gb με φωτογραφίες και τέτοια, ε δεν είναι δύσκολο να κρατήσεις backup.

Για μένα πάλι που έχω αρκετά ΤΒ είναι λίγο δύσκολο το backup...

Επεξ/σία από Alkis29
όροι forum..
Δημοσ.

Δηλαδη απο δω και περα δεν θα λεμε αγορασα ενα νεο δισκο πχ 2GB αλλα αγορασα ενα νεο δισκο 2GiB?

Ετσι θα αναφερομαστε στις χωρητικοτητες των HDDs?

Δημοσ.
Το θέμα είναι άλλο... Με τέτοιες χωρητικότητες: "Κι αν σου σκάσει;;;"

Ο παλιός μου δίσκος 40MB δεν είναι συμβατός με τις καινούριες mobo :-(

Διαφορετικά μη νομίζεις θα είχα μόνο 40αριδες (μια στιγμή να βρω κομπιουτεράκι να υπολογίσω πόσους θέλω)

Βέβαια αν μπορείς να έχεις δυο 3TB θα είναι ακόμη καλύτερα..

me wants more

Το καλύτερο backup είναι οι φίλοι σου ;-)

Χωρίς πλάκα το off site backup σε γλυτώνει και από άλλα ρίσκα, όπως για παράδειγμα να σου κλέψουν το σπίτι και το δίσκο μαζί. (που να τους καεί το βίντεο!)

Για μένα πάλι που έχω (κάποια από όσα μου έρχονται τώρα στο μυαλό)

1,8 TB games Wii

1,9 TB games XBOX 360

350 GB mp3

330 GB games PSP

1,5 TB games PS1, Saturn, Dreamcast

1 TB emulators-roms 110 Η/Υ και κονσολών

1,3 ΤΒ TV σειρές

1,8 TB ταινίες MKV

450 GB comics

είναι λίγο δύσκολο το backup ....

Καρφώθηκε κανείς ?

Move along nothing to see here

police.jpg

Δημοσ.
Ο παλιός μου δίσκος 40MB δεν είναι συμβατός με τις καινούριες mobo :-(

Διαφορετικά μη νομίζεις θα είχα μόνο 40αριδες (μια στιγμή να βρω κομπιουτεράκι να υπολογίσω πόσους θέλω)

me wants more

Χωρίς πλάκα το off site backup σε γλυτώνει και από άλλα ρίσκα, όπως για παράδειγμα να σου κλέψουν το σπίτι και το δίσκο μαζί. (που να τους καεί το βίντεο!)

Καρφώθηκε κανείς ?

Ποιός καρφώθηκε καλέ ; Φυσικά εννοείται οτι μιλάμε πάντα για backup των νομίμων original αρχείων μας.

Δημοσ.

τι τα κανετε τοσα tb:cry:

εγω εχω 320gb στο pc 500gb εξωτερικο(μονο μουσικη και 5-6 ταινιες)

και απο παιχνιδια εχω βαρεθει να παιζω καθε φορα που τερματιζω καποιο το σβηνω δεν το κραταω ενθυμιο :rolleyes:

Δημοσ.
τι τα κανετε τοσα tb:cry:

εγω εχω 320gb στο pc 500gb εξωτερικο(μονο μουσικη και 5-6 ταινιες)

και απο παιχνιδια εχω βαρεθει να παιζω καθε φορα που τερματιζω καποιο το σβηνω δεν το κραταω ενθυμιο :rolleyes:

Αυτό είναι και το σωστό γιατί στο τέλος θα φτάσουμε σε σημείο κάποια στιγμή αντί cd να έχουμε σκληρούς δίσκους !

Δημοσ.

Αν δεν φτασουμε σε σημειο του να εχουμε δισκους απο 10ΤΒ και ανω τοτε μαλλον αυτο θα γινει με μερικους...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...