bi171184 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 καλησπερα!διαβασα προσφατα ενα αρθρο σχετικα με το gpu acceleration που προσφερει ο media player classic homecinema στα αρχεια .mkv και ειπα να το δοκιμασω..επειδη εχω καπως μεγαλη οθονη και την χρησιμοποιω καθημερινα για αναπαραγωγη αρχειων βιντεο(σειρες,ταινιες,anime),εχω καθιερωσει κ εγω αυτο το προτυπο αρχειου. σχεδον παντοτε χρησιμοποιω το bsplayer,μολονοτι εχω κ αλλα προγραμματα εγκατεστημενα στο συστημα μου(vlc player,powerdvd 10,divx plus player). χθες δοκιμασα τον εν λογω player και πραγματι μετα απο καποιες ρυθμισεις(shaders),το αποτελεσμα ηταν σαφως καλυτερο απο τον αντιστοιχο Βsplayer που χρησιμοποιω καιρο τωρα... η απορια μου ειναι η εξης:συμφωνα με το συστημα της υπογραφης μου,αξιζει να χρησιμοποιω τον εν λογω player σε καθημερινη βαση??ρωταω γιατι ναι μεν καλο το gpu acceleration,κατα την διαρκεια της αναπαραγωγης βιντεο ομως,η καρτα γραφικων δουλευει με core 400mhz,memory 900mhz,θερμοκρασια γυρω στους 51 βαθμους κελσιου και load 5% περιπου(σε idle κατασταση εχω 157 και 300Mhz αντιστοιχα).δεδομενου του οτι την καρτα γραφικων ουτος η αλλος την "πιεζω",αφου 2-3 παιχνιδακια τα παιζω την ημερα(1-2 ωρες συνολικα) μηπως καλο θα ηταν καλο να αποφυγω το gpu acceleration???ο επεξεργαστης "σπερνει" κυριολεκτικα και στην αντιστοιχη αναπαραγωγη βιντεο,εχω load περιπου 2-3% και θερμοκρασιες πυρηνα γυρω στους 39 βαθμους....
bi171184 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 καλησπερα!διαβασα προσφατα ενα αρθρο σχετικα με το gpu acceleration που προσφερει ο media player classic homecinema στα αρχεια .mkv και ειπα να το δοκιμασω..επειδη εχω καπως μεγαλη οθονη και την χρησιμοποιω καθημερινα για αναπαραγωγη αρχειων βιντεο(σειρες,ταινιες,anime),εχω καθιερωσει κ εγω αυτο το προτυπο αρχειου. σχεδον παντοτε χρησιμοποιω το bsplayer,μολονοτι εχω κ αλλα προγραμματα εγκατεστημενα στο συστημα μου(vlc player,powerdvd 10,divx plus player). χθες δοκιμασα τον εν λογω player και πραγματι μετα απο καποιες ρυθμισεις(shaders),το αποτελεσμα ηταν σαφως καλυτερο απο τον αντιστοιχο Βsplayer που χρησιμοποιω καιρο τωρα... η απορια μου ειναι η εξης:συμφωνα με το συστημα της υπογραφης μου,αξιζει να χρησιμοποιω τον εν λογω player σε καθημερινη βαση??ρωταω γιατι ναι μεν καλο το gpu acceleration,κατα την διαρκεια της αναπαραγωγης βιντεο ομως,η καρτα γραφικων δουλευει με core 400mhz,memory 900mhz,θερμοκρασια γυρω στους 51 βαθμους κελσιου και load 5% περιπου(σε idle κατασταση εχω 157 και 300Mhz αντιστοιχα).δεδομενου του οτι την καρτα γραφικων ουτος η αλλος την "πιεζω",αφου 2-3 παιχνιδακια τα παιζω την ημερα(1-2 ωρες συνολικα) μηπως καλο θα ηταν καλο να αποφυγω το gpu acceleration???ο επεξεργαστης "σπερνει" κυριολεκτικα και στην αντιστοιχη αναπαραγωγη βιντεο,εχω load περιπου 2-3% και θερμοκρασιες πυρηνα γυρω στους 39 βαθμους....
Luciddream Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 ο τίτλος της ερώτησης σου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ρωτάς.. αν αξίζει το gpu acceleration? φυσικά... η μορφή που έχουν οι CPU σήμερα δεν τους επιτρέπει να κάνουν πολύ γρήγορα συγκεκριμένες διαδικασίες.. εδώ έρχονται οι GPU .. να τις κάνουν... παράλληλα.. !! τώρα στο θέμα σου, αυτό που θα σου επιτρέψει το συγκεκριμένο που πάς να κάνεις είναι να έχεις ελεύθερη την cpu όσο βλέπεις ταινίες, να κάνεις και άλλα πράγματα... μιλάμε πάντα για βαριές δουλειές, αφου κακά τα ψέματα ένα pc είναι πλέον σαν ένα πολεμικό tank που το χρησιμοποιούμε για να πάμε για ψώνια στο super market.. με λίγα λόγια το gpu acceleration στην περίπτωση που αναφέρεις το θεωρώ περισσότερο "εφέ" παρά χρήσιμο... υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις που το gpu acceleration ανοίγει μεγάλες πόρτες λόγω της αρχιτεκτονικής της gpu.. που δεν έχει καμία σχέση με το x86 της intel.
Luciddream Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 ο τίτλος της ερώτησης σου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ρωτάς.. αν αξίζει το gpu acceleration? φυσικά... η μορφή που έχουν οι CPU σήμερα δεν τους επιτρέπει να κάνουν πολύ γρήγορα συγκεκριμένες διαδικασίες.. εδώ έρχονται οι GPU .. να τις κάνουν... παράλληλα.. !! τώρα στο θέμα σου, αυτό που θα σου επιτρέψει το συγκεκριμένο που πάς να κάνεις είναι να έχεις ελεύθερη την cpu όσο βλέπεις ταινίες, να κάνεις και άλλα πράγματα... μιλάμε πάντα για βαριές δουλειές, αφου κακά τα ψέματα ένα pc είναι πλέον σαν ένα πολεμικό tank που το χρησιμοποιούμε για να πάμε για ψώνια στο super market.. με λίγα λόγια το gpu acceleration στην περίπτωση που αναφέρεις το θεωρώ περισσότερο "εφέ" παρά χρήσιμο... υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις που το gpu acceleration ανοίγει μεγάλες πόρτες λόγω της αρχιτεκτονικής της gpu.. που δεν έχει καμία σχέση με το x86 της intel.
VasKag Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 σε μηχανηματα μεσαιου και χαμηλου κυβισμου το gpu accelaration ειναι παρα πολυ καλο. ειδικα για 720p. καμια φορα και για 1080p. αναλογα με το bitrate
VasKag Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 σε μηχανηματα μεσαιου και χαμηλου κυβισμου το gpu accelaration ειναι παρα πολυ καλο. ειδικα για 720p. καμια φορα και για 1080p. αναλογα με το bitrate
bi171184 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 ο τίτλος της ερώτησης σου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ρωτάς.. αν αξίζει το gpu acceleration? φυσικά... η μορφή που έχουν οι CPU σήμερα δεν τους επιτρέπει να κάνουν πολύ γρήγορα συγκεκριμένες διαδικασίες.. εδώ έρχονται οι GPU .. να τις κάνουν... παράλληλα.. !! τώρα στο θέμα σου, αυτό που θα σου επιτρέψει το συγκεκριμένο που πάς να κάνεις είναι να έχεις ελεύθερη την cpu όσο βλέπεις ταινίες, να κάνεις και άλλα πράγματα... μιλάμε πάντα για βαριές δουλειές, αφου κακά τα ψέματα ένα pc είναι πλέον σαν ένα πολεμικό tank που το χρησιμοποιούμε για να πάμε για ψώνια στο super market.. με λίγα λόγια το gpu acceleration στην περίπτωση που αναφέρεις το θεωρώ περισσότερο "εφέ" παρά χρήσιμο... υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις που το gpu acceleration ανοίγει μεγάλες πόρτες λόγω της αρχιτεκτονικής της gpu.. που δεν έχει καμία σχέση με το x86 της intel. εχεις δικιο...ισως επρεπε να συμπληρωσω στον τιτλο "....αξιζει το εν λογω feature για το συστημα μου..??" οπως κ να εχει,ετσι καπως ετσι σκεπτηκα κ εγω κ αναρωτηθηκα αν μου χρησιμευει η οχι...με εναν επεξεργαστη νεας γενιας με διαφορα καλουδια(hyperthreating,turbo boost) και μαλιστα υπερχρονισμενο,αλιμονο αν η αναπαραγωγη βιντεο(με ουτε 4% load) με εμποδιζε να χρησιμοποιω την cpu και για αλλες διεργασιες!τεσπα,κρατησα τον media player classic hc με τις ρυθμισεις των shaders,και προσθεσα το πακετακι coreavc pro 2.0 για πολυ-πυρηνους επεξεργαστες....ετσι κ αλλιως εχω και το powerdvd 10 στην ακρη για χρηση gpu αν ποτε το θελησω... γενικα παντως,μου κανει εντυπωση πως κ μετα τον mpc,κ αλλοι ενδιαφερονται για την αξιοποιηση της καρτας γραφικων στην αναπαραγωγη αρχειων .mkv καπου διαβασα οτι και η μελλοντικη εκδοση του vlc οπως και του divx plus player θα ενσωματωνουν αυτην την λειτουργια.αν δεν εισαι κατ'εξοχην gamer για να δωσεις βαση στην καρτα γραφικων,ο casaual χρηστης προτιμαει να ριξει τα λεφτα του σε εναν καινουργιο επεξεργαστη...πως αξιοποιειται λοιπον η καρτα γραφικων?? σιγουρα σε αλλους τομεις οπως προειπες η γ αυτους που εχουν μικρους επεξεργαστες(υαπρχει πλεον κανεις αραγε???)
bi171184 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 ο τίτλος της ερώτησης σου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ρωτάς.. αν αξίζει το gpu acceleration? φυσικά... η μορφή που έχουν οι CPU σήμερα δεν τους επιτρέπει να κάνουν πολύ γρήγορα συγκεκριμένες διαδικασίες.. εδώ έρχονται οι GPU .. να τις κάνουν... παράλληλα.. !! τώρα στο θέμα σου, αυτό που θα σου επιτρέψει το συγκεκριμένο που πάς να κάνεις είναι να έχεις ελεύθερη την cpu όσο βλέπεις ταινίες, να κάνεις και άλλα πράγματα... μιλάμε πάντα για βαριές δουλειές, αφου κακά τα ψέματα ένα pc είναι πλέον σαν ένα πολεμικό tank που το χρησιμοποιούμε για να πάμε για ψώνια στο super market.. με λίγα λόγια το gpu acceleration στην περίπτωση που αναφέρεις το θεωρώ περισσότερο "εφέ" παρά χρήσιμο... υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις που το gpu acceleration ανοίγει μεγάλες πόρτες λόγω της αρχιτεκτονικής της gpu.. που δεν έχει καμία σχέση με το x86 της intel. εχεις δικιο...ισως επρεπε να συμπληρωσω στον τιτλο "....αξιζει το εν λογω feature για το συστημα μου..??" οπως κ να εχει,ετσι καπως ετσι σκεπτηκα κ εγω κ αναρωτηθηκα αν μου χρησιμευει η οχι...με εναν επεξεργαστη νεας γενιας με διαφορα καλουδια(hyperthreating,turbo boost) και μαλιστα υπερχρονισμενο,αλιμονο αν η αναπαραγωγη βιντεο(με ουτε 4% load) με εμποδιζε να χρησιμοποιω την cpu και για αλλες διεργασιες!τεσπα,κρατησα τον media player classic hc με τις ρυθμισεις των shaders,και προσθεσα το πακετακι coreavc pro 2.0 για πολυ-πυρηνους επεξεργαστες....ετσι κ αλλιως εχω και το powerdvd 10 στην ακρη για χρηση gpu αν ποτε το θελησω... γενικα παντως,μου κανει εντυπωση πως κ μετα τον mpc,κ αλλοι ενδιαφερονται για την αξιοποιηση της καρτας γραφικων στην αναπαραγωγη αρχειων .mkv καπου διαβασα οτι και η μελλοντικη εκδοση του vlc οπως και του divx plus player θα ενσωματωνουν αυτην την λειτουργια.αν δεν εισαι κατ'εξοχην gamer για να δωσεις βαση στην καρτα γραφικων,ο casaual χρηστης προτιμαει να ριξει τα λεφτα του σε εναν καινουργιο επεξεργαστη...πως αξιοποιειται λοιπον η καρτα γραφικων?? σιγουρα σε αλλους τομεις οπως προειπες η γ αυτους που εχουν μικρους επεξεργαστες(υαπρχει πλεον κανεις αραγε???)
VasKag Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 παντως επειδη ειδα οτι το αναφερεις, τα shaders του mpc δεν εχουν σχεση με το gpu accelaration.
VasKag Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 παντως επειδη ειδα οτι το αναφερεις, τα shaders του mpc δεν εχουν σχεση με το gpu accelaration.
bi171184 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 παντως επειδη ειδα οτι το αναφερεις, τα shaders του mpc δεν εχουν σχεση με το gpu accelaration. ναι,το ξερω..το ανεφερα γιατι με τις καταλληλες ρυθμισεις,η ποιοτητα εικονας του mpc σε σχεση με τον bsplayer που χρησιμοποιω χρονια,ηταν πολλη καλυτερη!πραγμα το οποιο και δεν περιμενα καθως ο πρωτος ειναι και free player...
bi171184 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 παντως επειδη ειδα οτι το αναφερεις, τα shaders του mpc δεν εχουν σχεση με το gpu accelaration. ναι,το ξερω..το ανεφερα γιατι με τις καταλληλες ρυθμισεις,η ποιοτητα εικονας του mpc σε σχεση με τον bsplayer που χρησιμοποιω χρονια,ηταν πολλη καλυτερη!πραγμα το οποιο και δεν περιμενα καθως ο πρωτος ειναι και free player...
Luciddream Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 αν δεν εισαι κατ'εξοχην gamer για να δωσεις βαση στην καρτα γραφικων,ο casaual χρηστης προτιμαει να ριξει τα λεφτα του σε εναν καινουργιο επεξεργαστη...πως αξιοποιειται λοιπον η καρτα γραφικων?? είναι πολύ απλό.. τα προγράμματα η μάλλον ένα μέρος του προγράμματος θα τρέχει σε όποιο υλικό είναι διαθέσιμο, και πιο χρήσιμο.... με λίγα λόγια αν μπορεί η κάρτα γραφικών σου να αξιοποιήσει την δυνατότητα, θα το κάνει... αν όχι, θα τρέχει απο την CPU. η 5770 πάντως που θεωρείται αδύναμη κάρτα για gaming, έχει πολύ καλές επιδόσεις σε ότι έχει να κάνει με gpu acceleration.. οπότε δεν είναι απόλυτα Επίσης το vlc έχει αυτήν την δυνατότητα εδώ και πολύ καιρό (απο τον ιανουάριο) αλλα στην beta έκδοση του.. αλλα το θέμα όπως είπα και πρίν δεν είναι στο αν θα σου δείξει το video.... υπάρχουν πιο ωραία πράγματα που μπορείς να κάνεις.. όπως συμπίεση ενός video σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.... συστήματα physics για εμπορικές εφαρμογές (π.χ τα εφέ που βλέπεις σε μια ταινία θα μπορούν να τα επεξεργάζονται ακόμα πιο γρήγορα) ..
micos000 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Αφού είχες ήδη ένα θέμα ανοιχτό από τις 11-5, γιατί άνοιξες και αυτό και μάλιστα για το θέμα του mpc και του hardware acceleration πάλι. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=377812 Μου φαίνεται σου αρέσει να σου παινεύουν το μηχάνημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.