Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 εσύ έχεις συμβόλαιο 24mbit αλλά κλειδώνεις στα 3mbit o καημένος ο παροχος δεν μπόρεσε να προβλέψει την ταχύτητα σου όταν υπέγραφες το συμβόλαιο… ως εδώ ωραία;;; αν όμως υπάρχει όρος στο συμβόλαιο που καλύπτει το "έως 24mbit" και ο πελάτης το υπογράφει (άρα δέχεται τον όρο), τι γίνεται? Ατυχές το παράδειγμά σου. Το μέγεθος του παπουτσιού επηρεαζει ελαχιστα το κόστος του προιόντος. και το πόσο συγχρονίζω εγώ δεν επηρεάζει καθόλου το κόστος του hardware ενός ISP, είτε κλειδώνω στα 10mbit είτε στα 20mbit το κόστος του hardware στο κάθε αστικό κέντρο παραμένει ίδιο, ένας από τους λόγους που δεν χρεώνουν βάση συγχρονισμού... Στο adsl υπάρχει μια μεγαλή ασάφεια ως προς την απόδοση και καποιος φταίει για αυτο. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαισιο. Δεν το εχω ψαξει. δεν το έχεις ψάξει αλλά προτρέπεις τον κόσμο στο αρχικό post να ζητάει μικρότερη χρέωση επειδή συγχρονίζει χαμηλότερα από 24mbit... απορία, ποιον ISP έχεις, πόσο συγχρονίζεις και έχεις κάνει κάτι το οποίο έχει φέρει ως αποτέλεσμα την μικρότερη χρέωση λόγο χαμηλότερου συγχρονισμού? αν υπάρχει βλάβη μπορεί να γίνει κάτι για να συγχρονίσεις υψηλότερα αλλά αν έχεις μεγάλη απόσταση από το dslam, το οποίο εξασθενεί στο σήμα, αμφιβάλω αν θα βάλουν μόνο για σένα mini-dslam κοντά σου ώστε να παίζεις κοντά στα 24mbit...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 εσύ έχεις συμβόλαιο 24mbit αλλά κλειδώνεις στα 3mbit o καημένος ο παροχος δεν μπόρεσε να προβλέψει την ταχύτητα σου όταν υπέγραφες το συμβόλαιο… ως εδώ ωραία;;; αν όμως υπάρχει όρος στο συμβόλαιο που καλύπτει το "έως 24mbit" και ο πελάτης το υπογράφει (άρα δέχεται τον όρο), τι γίνεται? Ατυχές το παράδειγμά σου. Το μέγεθος του παπουτσιού επηρεαζει ελαχιστα το κόστος του προιόντος. και το πόσο συγχρονίζω εγώ δεν επηρεάζει καθόλου το κόστος του hardware ενός ISP, είτε κλειδώνω στα 10mbit είτε στα 20mbit το κόστος του hardware στο κάθε αστικό κέντρο παραμένει ίδιο, ένας από τους λόγους που δεν χρεώνουν βάση συγχρονισμού... Στο adsl υπάρχει μια μεγαλή ασάφεια ως προς την απόδοση και καποιος φταίει για αυτο. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαισιο. Δεν το εχω ψαξει. δεν το έχεις ψάξει αλλά προτρέπεις τον κόσμο στο αρχικό post να ζητάει μικρότερη χρέωση επειδή συγχρονίζει χαμηλότερα από 24mbit... απορία, ποιον ISP έχεις, πόσο συγχρονίζεις και έχεις κάνει κάτι το οποίο έχει φέρει ως αποτέλεσμα την μικρότερη χρέωση λόγο χαμηλότερου συγχρονισμού? αν υπάρχει βλάβη μπορεί να γίνει κάτι για να συγχρονίσεις υψηλότερα αλλά αν έχεις μεγάλη απόσταση από το dslam, το οποίο εξασθενεί στο σήμα, αμφιβάλω αν θα βάλουν μόνο για σένα mini-dslam κοντά σου ώστε να παίζεις κοντά στα 24mbit...
ca6mio Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 αν όμως υπάρχει όρος στο συμβόλαιο που καλύπτει το "έως 24mbit" και ο πελάτης το υπογράφει (άρα δέχεται τον όρο), τι γίνεται? Το οτι υπάρχει αυτός ο όρος (όπως υποθέτεις) στις πίσω σελίδες του συμβολαίου δεν σημαίνει οτι ο καθε συνδρομητής που το υπογράφει παραιτείται των δικαιωμάτων του. Ένα από τα δικαιώματα του είναι να του παρέχεται η υπηρεσία/προιον όπως την υποσχέθηκε ο πωλητής. Συμφωνώ οτι υπάρχει αυτός ο όρος και καλώς τον βάζουν οι isp αλλά ο μόνος λόγος που υπάρχει είναι για να αποτρέπει τους δυσαρεστημένους πελάτες να υπαναχωρήσουν της συμβασης λόγω μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους. Για να φτάσουν να προσφέρουν πραγματικές ταχύτητες ούτε λόγος να γίνεται... Μήν χάνεις την ουσία. Συζητάμε για τον αν είναι δίκαιο να πληρώνεις 24 ενω έχεις 12 και άλλος εχει 18 και άλλος εχει 6 ενώ δεν ευθυνεται αυτός σαν καταναλωτής. και το πόσο συγχρονίζω εγώ δεν επηρεάζει καθόλου το κόστος του hardware ενός ISP, είτε κλειδώνω στα 10mbit είτε στα 20mbit το κόστος του hardware στο κάθε αστικό κέντρο παραμένει ίδιο, ένας από τους λόγους που δεν χρεώνουν βάση συγχρονισμού... Αν θεωρητικά θες και μπορεις να αξιοποιεις το μεγιστο της γραμμής σου 24/7 τότε το bandwith που καταναλωνεις (και δεν χρεωνεσαι βάσει αυτού) είναι σημαντικα επηρεασμένο απο την ταχυτητα που κλειδώνεις. Και ειδικα στα υπερατλαντικά κατεβασματα αυτο το traffic ειναι αρκετα ακριβό στον isp. Δεν πληρωνουν μονο για το hardware αλλα και για αυτα που κατεβαζεις. δεν το έχεις ψάξει αλλά προτρέπεις τον κόσμο στο αρχικό post να ζητάει μικρότερη χρέωση επειδή συγχρονίζει χαμηλότερα από 24mbit... Δεν προτρέπω κανέναν... Εκφράζω την άποψη μου οτι ο όρος "εως" ειναι ανηθικος και υπάρχει μόνο για να μην ζητά ο συνδρομητης αυτα που πληρώνει και δικαιουται να πάρει. Με καθε επιφυλαξη, βεβαια. Αν ασχοληθουν σοβαροτερα αυτοι που πρεπει τοτε θα εξαφανιστουν ή θα συνετιστούν οι αεριτζήδες. απορία, ποιον ISP έχεις, πόσο συγχρονίζεις και έχεις κάνει κάτι το οποίο έχει φέρει ως αποτέλεσμα την μικρότερη χρέωση λόγο χαμηλότερου συγχρονισμού? Τους έχω δοκιμάσει ολους τους isp. Kαι μάλιστα με ιδιο εξοπλισμό στο ίδιο σημείο εχω πετυχει διαφορετικες ταχυτητες. Κλάσεις ανώτερη ήταν η αειμνηστη altec telecoms που σε καλο σερβερ δεν επεφτε ποτε κατω απο 2,8 mb/sec. Δηλαδή όταν εβαλα altec αλλαξανε και τα καλώδια ή φερανε το κεντρο πιο κοντά; Όλα θεμα isp είναι. Και ναι εκανα κατι για να πετυχω μικροτερη χρέωση λόγω χαμηλότερου συγχρονισμού. Πήγα σε εναλλακτικό και τώρα πληρώνω λιγότερα απο τα μισά για την ίδια και ισως μεγαλυτερη ταχυτητα. Aν ψάξεις το value for money και δεν εισαι κολλημενος ή μετοχος καποιου isp είσαι ελευθερος να επιλέξεις το καλυτερο της αγοράς (για σενα) . αν υπάρχει βλάβη μπορεί να γίνει κάτι για να συγχρονίσεις υψηλότερα αλλά αν έχεις μεγάλη απόσταση από το dslam, το οποίο εξασθενεί στο σήμα, αμφιβάλω αν θα βάλουν μόνο για σένα mini-dslam κοντά σου ώστε να παίζεις κοντά στα 24mbit... Φίλε μου δεν ειναι βλαβη το απαρχαιωμενο δίκτυο. Ουτε το φορτωμα των κεντρων... Αν έρθει ενας παροχος και κανει νεες υποδομες θα δεις τι γρήγορα που θα φτιαχτουν και τα δικτυα των αλλων... Ειναι θεμα ανταγωνισμου βλεπεις... Και το οτι εχω να επιλέξω αναμεσα σε απαράδεκτες υπηρεσίες δεν με κανει κορόιδο. Επειδή χρειαζομαι το γρηγορο ιντερνετ στα 10 mbit ενω πληρωνω 24 δεν ειμαι και βλακας. Απλα τους έχω αναγκη και δυστυχώς το ξερουν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Συζητάμε για τον αν είναι δίκαιο να πληρώνεις 24 ενω έχεις 12 και άλλος εχει 18 και άλλος εχει 6 ενώ δεν ευθυνεται αυτός σαν καταναλωτής. είναι θέμα φυσικής, αυτός που πιάνει 18 είναι πιο κοντά από μένα που πιάνω 14 και όπως και να το κάνουμε είναι αρκετά δαπανηρό να βάλει ο ΟΤΕ και οι υπόλοιποι ISPs mini dslams για να πιάνουμε όλοι πολύ καλούς συγχρονισμούς ναι ok το νόμιμο δεν είναι και ηθικό προφανώς, αλλά δεν πιστεύω ότι κάνουν κάτι παράνομο αλλιώς θα τους είχαν τρέξει στα δικαστήρια μέχρι τώρα και θα το είχαμε μάθει σίγουρα... Αν θεωρητικά θες και μπορεις να αξιοποιεις το μεγιστο της γραμμής σου 24/7 τότε το bandwith που καταναλωνεις (και δεν χρεωνεσαι βάσει αυτού) είναι σημαντικα επηρεασμένο απο την ταχυτητα που κλειδώνεις. Και ειδικα στα υπερατλαντικά κατεβασματα αυτο το traffic ειναι αρκετα ακριβό στον isp. Δεν πληρωνουν μονο για το hardware αλλα και για αυτα που κατεβαζεις. ναι για αυτό ανέφερα μόνο το hardware, αλλά μην ξεχνάμε ότι στην adsl δεν αναλογεί στον χρήστη κάποιο bandwidth λες και είναι 1:1 contest ratio, το ratio είναι πολύ χειρότερο (1:50? 1:60?) και ουσιαστικά το bandwidth μοιράζεται ανάμεσα στους συγκεκριμένους χρήστες οπότε το traffic δεν είναι και τόσο ακριβό στη συγκεκριμένη περίπτωση όπως είναι σε μια μισθωμένη γραμμή... Δεν προτρέπω κανέναν... Εκφράζω την άποψη μου οτι ο όρος "εως" ειναι ανηθικος και υπάρχει μόνο για να μην ζητά ο συνδρομητης αυτα που πληρώνει και δικαιουται να πάρει. Με καθε επιφυλαξη, βεβαια. Αν ασχοληθουν σοβαροτερα αυτοι που πρεπει τοτε θα εξαφανιστουν ή θα συνετιστούν οι αεριτζήδες. ναι sorry δικιά μου βλακεία σε μπέρδεψα με τον OP δεν είναι ανήθικος ο όρος μιας και ουσιαστικά βασίζεται στη φυσική, ο τρόπος που τον χρησιμοποιούν για τα πάντα οι ISPs είναι... Τους έχω δοκιμάσει ολους τους isp. Kαι μάλιστα με ιδιο εξοπλισμό στο ίδιο σημείο εχω πετυχει διαφορετικες ταχυτητες. Κλάσεις ανώτερη ήταν η αειμνηστη altec telecoms που σε καλο σερβερ δεν επεφτε ποτε κατω απο 2,8 mb/sec. Δηλαδή όταν εβαλα altec αλλαξανε και τα καλώδια ή φερανε το κεντρο πιο κοντά; Όλα θεμα isp είναι. Και ναι εκανα κατι για να πετυχω μικροτερη χρέωση λόγω χαμηλότερου συγχρονισμού. Πήγα σε εναλλακτικό και τώρα πληρώνω λιγότερα απο τα μισά για την ίδια και ισως μεγαλυτερη ταχυτητα. Aν ψάξεις το value for money και δεν εισαι κολλημενος ή μετοχος καποιου isp είσαι ελευθερος να επιλέξεις το καλυτερο της αγοράς (για σενα) . το 2.8mb/sec είναι κλείδωμα η throughput? γιατί throughput δεν εγγυάται κανείς πουθενά παγκοσμίως για adsl τι άλλαξε? το πιταρισμένο δίκτυο του ISP μιας και λογικά δεν μιλάς για συγχρονισμό router αλλά throughput sorry αλλά δεν πέτυχες αυτό που προτρέπει ο OP, ουσιαστικά πήγες σε άλλο ISP, δεν ανάγκασες αυτόν στο οποίο ήσουν να αυξήσει το συγχρονισμό ή να σου ρίξει την χρέωση βάση αυτού... Φίλε μου δεν ειναι βλαβη το απαρχαιωμενο δίκτυο. Ουτε το φορτωμα των κεντρων... Αν έρθει ενας παροχος και κανει νεες υποδομες θα δεις τι γρήγορα που θα φτιαχτουν και τα δικτυα των αλλων... Ειναι θεμα ανταγωνισμου βλεπεις...Και το οτι εχω να επιλέξω αναμεσα σε απαράδεκτες υπηρεσίες δεν με κανει κορόιδο. Επειδή χρειαζομαι το γρηγορο ιντερνετ στα 10 mbit ενω πληρωνω 24 δεν ειμαι και βλακας. Απλα τους έχω αναγκη και δυστυχώς το ξερουν. κανένας εναλλακτικός πάροχος δεν έχει κάνει δικό του last mile (χαλκός) παγκοσμίως, το κόστος είναι απλά τεράστιο, άσε που απαγορεύεται να αγγίξουν το last mile οι εναλλακτικοί, μόνο ο ΟΤΕ που όπως φαντάζεσαι τις δικές του βλάβες τις φτιάχνει μπαμ μπαμ ενώ των άλλων όχι...
ca6mio Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μια χαρα τα λες αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι σε εχει πιασει και λες τα δικα σου. Λαθος μου που σου απανταω καθως το μονο που περιμεναμε ειναι να σεβαστεις οτι καποιοι ανθρωποι θεωρουν αισχρο το γεγονος να κρυβεται μια εταιρεια πισω απο ενα "εως" για να μην δεσμευτει να δωσει στους συνδρομητες την ποιοτητα των υπηρεσιων που πληρωνουν. Μην απαντησεις με τεχνικους ορους και ορολογιες. Απλα δεν μας ενδιαφερει να μαθουμε. Αλλο ρωτησε ο φιλος που ξεκινησε το νημα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 και λες τα δικα σου. Απλα δεν μας ενδιαφερει να μαθουμε. no comment, βλακεία μου που postαρα... καλή τύχη στην προσπάθειά σας...
antonl Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 [...]Αλλο ρωτησε ο φιλος που ξεκινησε το νημα. Τι ακριβώς ρώτησε; Επειδή κάπου το χασα. Αν είναι νόμιμο αυτό που γίνεται; Δεν απάντησε κανείς (ή δεν το πρόσεξα) αν πουθενά στον κόσμο όπου γίνεται χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας υπάρχει κλιμακωτή χρέωση. Επίσης κι από μένα ασχολίαστο το «δε μας ενδιαφέρει να μάθουμε». ΟΚ και μένα δε μ ενδιαφέρει να μάθω πώς να επιτευχθεί αλλά θέλω να αμειβόμαστε όλοι με 2000€ καθαρά το μήνα. Δε μ ενδιαφέρει το πώς λειτουργεί η οικονομία στην κοινωνία μας. Εγώ αυτά θέλω.
Heatspreader Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Νομίζω ότι ουτε το 10% των συνδρομητων γνωριζει οτι κλειδώνει πολυ χαμηλα σε σχεση με την ονομαστικη ταχυτητα τους. Εδώ και κάποιοι που ασχολούνται, τους ρωτάς τι ταχύτητα έχουν και σου λένε το πακέτο που έχουν επιλέξει. Σου λέει "24άρα έχω", "8αρα έχω". -"Στα πόσα συγκχρονίζει ρε παιδί μου?" -"ε?" και το πόσο συγχρονίζω εγώ δεν επηρεάζει καθόλου το κόστος του hardware ενός ISP, είτε κλειδώνω στα 10mbit είτε στα 20mbit το κόστος του hardware στο κάθε αστικό κέντρο παραμένει ίδιο, ένας από τους λόγους που δεν χρεώνουν βάση συγχρονισμού... Δεν χρεώνουν με βάση παραπάνω συγχρονισμό επειδή δεν υπάρχει παραπάνω συγχρονισμός. Έχουν βάλει μία μέγιστη τιμή για όλα και ότι κάτσει! αν υπάρχει βλάβη μπορεί να γίνει κάτι για να συγχρονίσεις υψηλότερα αλλά αν έχεις μεγάλη απόσταση από το dslam, το οποίο εξασθενεί στο σήμα, αμφιβάλω αν θα βάλουν μόνο για σένα mini-dslam κοντά σου ώστε να παίζεις κοντά στα 24mbit... Δεν μας νοιάζει ο λόγος που δεν συγχρονίζουμε ψηλά. Δεν ξέρω τι είναι το Ping, δεν ξέρω τι είναι ο συγχρονισμός, δεν ξέρω στη τελική πως να συνδέω το Router βρε αδελφέ. Πληρώνω τον παροχέα για να μου τα προσφέρει αυτός όλα αυτά και να μη ψάχνω. Πως? Δεν ξέρω. Ας μου τα φέρνει μέσα από τη βρύση, μέσα από τη τουαλέτα, μέσα από δορυφόρο. Δεν είναι δικό μου θέμα, δικό μου θέμα είναι να πηγαίνω στη δουλειά μου ώστε να έχω χρήματα να τους πληρώνω στην ώρα τους. Το να γίνω εγώ τεχνικός για το τι συμβαίνει στη γραμμή μου δεν μου λέει κάτι... Άλλοι είναι αρμόδιοι γι' αυτό. Μια χαρα τα λες αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι σε εχει πιασει και λες τα δικα σου. Λαθος μου που σου απανταω καθως το μονο που περιμεναμε ειναι να σεβαστεις οτι καποιοι ανθρωποι θεωρουν αισχρο το γεγονος να κρυβεται μια εταιρεια πισω απο ενα "εως" για να μην δεσμευτει να δωσει στους συνδρομητες την ποιοτητα των υπηρεσιων που πληρωνουν. Μην απαντησεις με τεχνικους ορους και ορολογιες. Απλα δεν μας ενδιαφερει να μαθουμε. Αλλο ρωτησε ο φιλος που ξεκινησε το νημα. +1 ρε φίλε πραγματικά. Όλα αυτά τα φώναζα πριν λίγο καιρό. Απορώ πως μερικοί και για ποιον λόγω υποστηρίζετε της εταιρείες... Πραγματικά απορώ. Η το κάνετε από σπ@σ@ρχιδισμό για να προκαλέσετε (το οποίο το δέχομαι προσωπικά) ή δεν καταλαβαίνετε. +1000 στον Topic Starter! Απλά να πω ότι άλλο παράνομο και άλλο άδικο. Νόμοι ψηφίζονται σε μία νύχτα για συμφέροντα μεγάλων, θα βγάλεις άκρη με τη κάθε μεγαλοεταιρία? Οι νόμοι όλοι είναι με το μέρος τους, παρόλο που είναι άδικοι! Τέλος έτσι είναι η ζωή ρε παιδιά... Ο πάροχος δεν σου δίνει αυτά που θες, ο σουβλατζής σε χρεώνει λίγο παραπάνω και σου βάζει λίγο λιγότερο τζατζίκι, εσύ κατεβάζεις κάποιο πρόγραμμα σπασμένο, κλπ... Ρευστά είναι όλα... Αν λειτουργούσαν όλα ρολόι πάλι δεν θα μας άρεσε.
papajo_r Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 @mihalakis Δεν είναι θεωρητικός ο προβληματισμός φίλε μου.. γιατί ο ΟΤΕ μπορεί να έχει πλέον 2 προγράμματα οι άλλες εταιρίες (που χρησιμοποιών κατά κόρων την δικαιολογία αυτή) έχουν περισσότερα! Τέλος δεν είναι προβληματισμός… εγώ απλά ξέρω ότι ισχύει και ήθελα να παρακινήσω άτομα που δεν το ξέρουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους… δεν ρωταω κανέναν προτρέπω! @_Anonymous_ Όπως είπα και πιο πάνω… ΔΕΝ είναι έτσι η αγορά φίλε μου… μόνο τα κορόιδα ή αφελείς το take it or το leave it… αν ανήκεις λοιπόν στις κατηγορίες που έθιξα διεκδίκησε τα δικαιώματα σου και πολύ απλά θα δικαιωθείς... @ ca6mio Το μηχάνημα που γεμίζει τα ποτήρια ειναι ρυθμισμενο και απλά πατας το καταλληλο κουμπί………. Αυτό με την βενζίνη είναι άσχετο.. λέω ένα και μόνο πράγμα ξανά και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά…. Και εσύ επιμένεις να μην το προσέχεις!!!!!!!!!!!! δεν μηλαω για λογικές αποκλίσεις εγώ… πχ λίγο μικρότερο κλείδωμα ή λίγο μεγαλύτερο……………… πχ αντίστοιχα με την βενζίνη που λες στο adsl αν έχουμε 3 συμβόλαια 2Mbit, 8 Mbit 24Mbit… όπως το εκφράζεις εσύ αν έχεις αγοράσει το 24 και κλειδώνεις χαμηλά στα πχ 9800 Κbps ΔΕΝ παράνομο………………………… μέχρι εδώ συμφωνούμε; Ωραία… Αυτό που λέω εγώ (και τα ρημάδια τα βιβλία που διάβασα) ότι αν αντί για 9800Kbps κλαδώσεις σε 7999Kbps και χρεώνεσαι για έως 24 τότε ΝΑΙ είναι παράνομο γιατί σου δίνουν ουσιαστικά ΑΛΛΟ ΠΡΟΙΟΝ!!!!!!!!!!!!! Στο παράδειγμα με την βενζίνη που έκανες είναι σαν να πας να βάλεις πετρέλαιο κίνησης και σου βάζουν πιο φτηνό πετρέλαιο θέρμανσης αλλά στο χρεώνουν για κίνησης~!!!!! Πάλι πετρέλαιο είναι πάλι το αμάξι θα προχωρήσει αλλά είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!! Αν συνεχίζεις να επιμένεις δεν μπορώ να στο εξηγήσω πιο απλοϊκά συγγνώμη τα παραταω. εσύ έχεις συμβόλαιο 24mbit αλλά κλειδώνεις στα 3mbit o καημένος ο παροχος δεν μπόρεσε να προβλέψει την ταχύτητα σου όταν υπέγραφες το συμβόλαιο… ως εδώ ωραία;;; αν όμως υπάρχει όρος στο συμβόλαιο που καλύπτει το "έως 24mbit" και ο πελάτης το υπογράφει (άρα δέχεται τον όρο)' date=' τι γίνεται? [/quote'] Ε διάβασε ρε φίλε μου τι έγραψα στο πρώτο post να δεις τι γίνεται… από την μια δεν διαβάζετε τι γράφω η διαβάζετε περιληπτικά… από την άλλη παίρνετε επιλεγμένα σημεία του λόγου μου χωρίς αρχή και τέλος και τα αναλύετε… Τέλος κάνετε όλοι λάθη… δεν είναι λάθος οι σκέψεις σας.. (τουλάχιστον μερικές από αυτές) αλλά ο τρόπος που προσεγγίζετε το θέμα είναι λανθασμένος… Δεν είναι ούτε θέμα φυσικής ούτε φιλότιμο ούτε τεχνικό ούτε ηθικό ούτε φιλοσοφίας ούτε καλής θέλησης ούτε τίποτα από αυτά!!!! Βλέπετε το δέντρο και όχι το δάσος. Ο αλογοσκουφης για παράδειγμα έχει καμία 10 offshore εταιρίες στο όνομα του κτλ… για να γλιτώνει φόρους από το ελληνικό κράτος ενώ παράλληλα αυτό δεν τον εμπόδιζε να κλίνει τα σπίτια σε ανθρωπάκους που χρεωστάγανε μερικά χιλιάρικα στο δημόσιο…. Είναι ηθικό αυτό;; ΟΧΙ!!! Είναι νόμιμο; ΝΑΙ!!! Κανένας δεν μπορεί να του πει τίποτα είναι σωστός και 100% νόμιμος στα μάτια του δικαστηρίου που δεν έχουμε καν το δικαίωμα να τον πάμε γιαυτο τον λόγο…. Τώρα στο θέμα μας.. τα πράγματα είναι απλά δεν μας νοιάζει αν είσαι σε θάλασσα σε χωριό σε βουνό… δεν μας νοιάζει αν ο γείτονας κατεβάζει με 100Mbit ή η γειτόνισσα με 1Mbit…. Δεν μας νοιάζει αν έχουμε οπτικές ίνες ή χαλκό… Δεν μας νοιάζει αν αυτός πους σας πούλησε το πακέτο είναι καλό παιδί και που και που πηγαίνετε μαζί για καφέ…. Ούτε μας νοιάζει αν εσάς δεν σας νοιάζει αν σέρνετε η σύνδεση σας ή θέλετε να έχει χαμηλά Pings ή οτιδήποτε άλλο… ΟΛΑ τα παραπάνω ανήκουν σε άλλες συζητήσεις… (με το “δεν μας νοιάζει” εννοώ ότι δεν έχει σχέση με το θέμα του topic) Τι μας νοιάζει; Ότι υπογράψατε για να έχετε ένα πακέτο. = ότι συμβαίνει από εδώ και πέρα υπάγεται στους νόμους εμπορικών συναλλαγών και συμβάσεων. Βάση αυτού λοιπόν αν ο παροχος έχει πχ 4 πακέτα ΙΔΙΑΣ ΦΥΣΗΣ και τα χρεώνει κλιμακωτά (το πρώτο το φτηνότερο και το 4 το ακριβότερο) Εσείς υπογράφεται για το 4ο Αλλά δεν παίρνετε το 4ο ουσιαστικά έχετε το 2οπακετο. ΤΟΤΕ ή πρέπει (εφόσον δεν γίνεται για τεχνικούς λογούς να πάτε στο 4ο και εφόσον εσείς συμφωνείτε) να χρεώνεστε με τους όρους του 2ου. ή Να γίνουν όλες οι τεχνικές εργασίες για να αποκτήσετε το συμφωνημένο πακέτο και μέχρι τότε εσείς να μην χρεωθείτε. ή αποχωρίσετε από το συμβόλαιο χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε το πρόστιμο που προβλέπεται γιατί θεωρείται πως ο παροχος το έχει παραβιάσει. Αυτά τα ολίγα… αν θέλετε ζητάτε τα δικαιώματα σας γιαυτο εξάλλου έγραψα το topic δεν ρώτησα κανένα αν ισχύον τα παραπάνω… τα δήλωσα. Αν δεν θέλετε με ‘γεια σας με χαρά σας καθίστε και αφήστε τους να εκμεταλλεύονται την αδράνεια σας… end of the story .-
ee3509 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 δηλαδή λες οτι αν έχει μόνο ενα πακέτο μέχρι 24 Mbit, και εσύ πιάνεις 1 Mbit, δεν έχεις πρόβλημα. Το πρόβλημα σου είναι αν ο ISP πουλάει άλλο πακέτο στο 1 Mbit πιο φθηνά... δεκτό. Στην αγγλία π.χ. η o2 εχει πακέτο για 8 mbit, και 24, αν πάρεις τα 24 και πιάνεις λιγότερο απο 8 σε περνάει αυτόματα στο χαμηλότερο που συνεπάγεται και χαμηλότερη χρέωση Πάντως με τη λογική σου αν βάζουν όλοι μόνο ένα πακέτο θα είναι οκ. Anyway, όλη αυτή η ιστορία με τις ταχύτητες νομίζω εστιάζεται σε λάθος πράγματα Οταν εσύ αγοράζεις χ Mbit αυτή είναι το bandwidth απο το router μέχρι το dslam απο εκεί και πέρα υπάρχει μια ένδειξη ratio για κάθε ISP που σου λέει πόσο bandwidth εχει αγοράσει και πόσο έχει "πουλήσει" σε συνδρομητές. Αυτό για το οποίο θα έπρεπε να γκρινιάζουμε είναι οτι δεν μπορεί μια σύνδεση στα 10 Mbit κάθε απόγευμα να είναι κλαταρισμένη γιατί δεν υπάρχει bandwidth διαθέσιμο για τους πελάτες. Απο εκεί και πέρα αν σου λέει μέχρι 24 και εσυ πιάνεις 6 δεν έχει να κάνει όσο νομίζεις με τον ISP, αν διαβάσεις πως ορίζεται το adsl θα δείς οτι η ταχύτητα είναι συνάρτηση της απόστασης θέλουμε δε θέλουμε.
papajo_r Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 δηλαδή λες οτι αν έχει μόνο ενα πακέτο μέχρι 24 Mbit, και εσύ πιάνεις 1 Mbit, δεν έχεις πρόβλημα. Το πρόβλημα σου είναι αν ο ISP πουλάει άλλο πακέτο στο 1 Mbit πιο φθηνά... δεκτό. Οχι λεω απλα οτι θα ειναι ΝΟΜΙΜΟ (και αυτο για χαρη ενος παραδειγματος αλλιως ουτε θα το ειχα αναφερει ...) φυσικα και θα ειχα πρόβλημα... Στην αγγλία π.χ. η o2 εχει πακέτο για 8 mbit, και 24, αν πάρεις τα 24 και πιάνεις λιγότερο απο 8 σε περνάει αυτόματα στο χαμηλότερο που συνεπάγεται και χαμηλότερη χρέωση Άι 'γεια σου! Αυτο γραφω τοσες μέρες κανεις δεν λεει να το καταλάβει... βασικά μονο τρελο που δεν με βγαλανε.... δεν γινεται αυτο μονο στην αγγλια σε ολες τις χωρες που ο νομος και το δικαιο εφαρμόζονται αυτονόητα και αυτοματα... δυστυχώς στην χωρα μας ακομη και το νομιμο πρεπει να το απετουμε αντι να μας διδεται μονομιάς... για να μην σου πω πρεπει να το παλευουμε... αλλα εδω αλλοι πισματικα αρνιουντε τα δικαιώματα τους και τραβαει το αίμα τους εκμετάλλευση τι να λεμε τωρα.... Anyway, όλη αυτή η ιστορία με τις ταχύτητες νομίζω εστιάζεται σε λάθος πράγματα Οταν εσύ αγοράζεις χ Mbit αυτή είναι το bandwidth απο το router μέχρι το dslam απο εκεί και πέρα υπάρχει μια ένδειξη ratio για κάθε ISP που σου λέει πόσο bandwidth εχει αγοράσει και πόσο έχει "πουλήσει" σε συνδρομητές. Αυτό για το οποίο θα έπρεπε να γκρινιάζουμε είναι οτι δεν μπορεί μια σύνδεση στα 10 Mbit κάθε απόγευμα να είναι κλαταρισμένη γιατί δεν υπάρχει bandwidth διαθέσιμο για τους πελάτες. Απο εκεί και πέρα αν σου λέει μέχρι 24 και εσυ πιάνεις 6 δεν έχει να κάνει όσο νομίζεις με τον ISP, αν διαβάσεις πως ορίζεται το adsl θα δείς οτι η ταχύτητα είναι συνάρτηση της απόστασης θέλουμε δε θέλουμε. Αυτα ολα που λες ειναι τεχνικες λεπτομέρειες με τις οποιες συμφωνώ... άλλο ομως τα τεχνικα και άλλο ο νομος... εγω ενημερωσα για το δικαίωμα που εχει ενας καταναλωτής υπογράφοντας μια σύμβαση με τα χαρακτηριστικά που εδωσα παραπανω... πιο απλα.. το πως θα λυθεί το προβλημα εχει να κανει μεαυτο που λες. Το τι πρεπει να γινει για να ειναι καλυμμένη απο νομικης πλευρας η εταιρια ειναι αυτο που εγραψα εγω κατω κατω στο προηγούμενο μου Post.
mpentenis Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 παντως στην αρχη των ADSL τα συμβόλαια δεν ανεφεραν πουθενα το εως, ενώ αν δεν κανω λαθος στην forthnet μου ειχαν αναφερει οτι αν δεν φτανεις τα 2/3 της ονομαστικης ταχύτητας της γραμμής (πχ για 24αρα ειναι τα 16) τοτε το θεωρουν βλάβη, αν ειναι παραπάνω απο τα 2/3 δεν θεωρείται βλάβη αλλά απώλειες λόγω...οποιουδήποτε παράγοντα. το οτι πουλάνε 8αρες σε περιοχές που είναι 3 χιλιόμετρα απο DSLAM και κλειδώνουν στα 2 (στα 8 και τα 4 επεφτε η γραμμή) πάλι δεν είναι σωστό, αφού 1) Πουλάς 8αρα και δίνεις 2αρα, αλλα δίνεις το 1/4, αρα πρέπει (δεν γίνεται πάντα) να σε γυρίσουν στην χαμηλότερη κλίμακα. 2) Οταν η ADSL έχει μέγιστη απόσταση 4χλμ, περιμένεις σε αυτά να πιάσει 8άρα? Στο εξωτερικό οπου μπορεί να έχουν καινούρια καλώδια ναι, εδώ που τα καλώδια ειναι αρχαία και εχουν κοπεί 2 φορές ανα χιλιόμετρο απο διάφορα συνεργεία, είναι θαύμα που παίζει στα 2 χιλιόμετρα η γραμμή. Αυτά φυσικά ισχύουν στην 8άρα γιατι στην 24άρα τα γλέντια είναι ακόμα μεγαλύτερα. Δεν θυμάμαι βέβαια να μου ανέφερε ποτε πελάτης πως, οταν εκανε αίτηση τον ενημέρωσαν οτι λόγω απόστασης ίσως να μην έχει καλή λήψη, να μην έχει γρήγορη γραμμή η κάτι άλλο....τους λένε μόνο οτι το πλησιέστερο DSLAM (στο οποιο θα τον κουμπώσουν) έχει 24άρα αρα ο ίδιος θα έχει ΕΩΣ 24 mbit. Συγκεκριμένα το dslam είναι 200 μέτρα απο το σπίτι μου, στο χωριό μου είμαστε 30-40 χρήστες, οι υπόλοιποι είναι 2-3 χιλιόμετρα παραπέρα(οι πλησιέστεροι, γιατι παίζει και 5-6). Σε αυτούς λενε λοιπόν οτι "οταν βάλουμε το ιδιόκτητο δίκτυο, βλέπε tellas-forthnet) θα παίξει ποιο γρήγορα. Το οτι πάλι θα παίξουν πανω απο τα καλώδια ΟΤΕ και ΔΕΝ θα αλλάξει τιποτα στην ποιοτητα το αναφέρουν πουθενά?
Heatspreader Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Απο εκεί και πέρα αν σου λέει μέχρι 24 και εσυ πιάνεις 6 δεν έχει να κάνει όσο νομίζεις με τον ISP, αν διαβάσεις πως ορίζεται το adsl θα δείς οτι η ταχύτητα είναι συνάρτηση της απόστασης θέλουμε δε θέλουμε. Αποκλείεται να διάβασες προηγούμενα Posts! @papajo_r Ωραία τα λες, αλλά τι να τους πω? Είμαι στα 5mbit με αποσυνδέσεις. Έχω έως 24. Πως θα ορίσω τη τιμή? Με την μέδοθο των τριών? Τα 24 έχουν 39Ευρώ το 1 έχει τόσο, άρα τα 5 έχουν τόσο?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Τα 24 έχουν 39Ευρώ το 1 έχει τόσο, άρα τα 5 έχουν τόσο? 40+ πλέον με το 21% ΦΠΑ και σε λίγο καιρό με το 23% ακόμα πιο πάνω @papajo_rΩραία τα λες, αλλά τι να τους πω? μωρέ να τα πεις, αυτοί θα ακούσουν? γιατί δεν νομίζω ότι ο papajo_r έχει καταφέρει κάτι, εκτός και αν κατάλαβα λάθος
Heatspreader Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 μωρέ να τα πεις, αυτοί θα ακούσουν? γιατί δεν νομίζω ότι ο papajo_r έχει καταφέρει κάτι, εκτός και αν κατάλαβα λάθος Αν έχω δίκαιο το ξέρω και λέω ότι έχω και όλοι συμφωνούμε με αυτό. Ότι είναι λαμόγια το ξέρουμε... ΑΛΛΑ! Έτσι έχει, υπάρχει κάποιος νόμος ή κουβεντιάζουμε για το τι είναι δίκαιο ή όχι? Ωραία όλα αυτά με τις πορτοκαλάδες, αλλά εγώ τι θα τους πω? Να με χρεώσετε λιγότερο επειδή όταν παίρνω πορτοκαλάδα από τα goodys είναι όσο πληρώνω? Για το RMA κατάλαβα και γνωρίζω πλέον ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο που με καλύπτει για κάποια πράγματα (θα πάω με αυτό το χαρτί και τέλος - αν δεν συμφωνήσουν θα κάνω μήνυση.) Αλλά τώρα τι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.