StavrosD Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Βρήκα στο internet ότι υπάρχουν πολλοί με αντίστοιχο πρόβλημα, κυρίως με μητρικές της asus. Το πρόβλημα παρουσιάζεται κυρίως σε΄οσους έχουν μεγάλη ψύκτρα. Έχω την megahalems, ίσως έχει σχέση.
StavrosD Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Βρήκα στο internet ότι υπάρχουν πολλοί με αντίστοιχο πρόβλημα, κυρίως με μητρικές της asus. Το πρόβλημα παρουσιάζεται κυρίως σε΄οσους έχουν μεγάλη ψύκτρα. Έχω την megahalems, ίσως έχει σχέση.
_PrInCe_ Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 δεν νομίζω να επιρεάζει η ψυκτρα, εγώ με στοκ το είχα το πρόβλημα.. έκανες κανένα bios update? εμένα στο πλαισιο μου τις αλλάξανε όταν τους είπα οτι δεν τις βλέπει.. καλή τύχη!!!
_PrInCe_ Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 δεν νομίζω να επιρεάζει η ψυκτρα, εγώ με στοκ το είχα το πρόβλημα.. έκανες κανένα bios update? εμένα στο πλαισιο μου τις αλλάξανε όταν τους είπα οτι δεν τις βλέπει.. καλή τύχη!!!
StavrosD Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Σου αλλάξανε τις μνήμες ή την μητρική; Θα προσπαθήσω να βρω άλλες μνήμες να δοκιμάσω.
StavrosD Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Σου αλλάξανε τις μνήμες ή την μητρική; Θα προσπαθήσω να βρω άλλες μνήμες να δοκιμάσω.
StavrosD Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δεν θα πιστέψετε τι έφταιγε! Ο perc 5/i έχει bug με τα intel chipset και εμπόδιζε την σωστή αναγνώριση της μνήμης. Έβαλα ζελοτέιπ στα 2 πιν του smbus και λύθηκε το πρόβλημα, τώρα βλέπει και τα 6GB. Έδώ μια εικόνα που βρήκα στο overclockers.co.uk με την λύση (έχει χρησιμοποιήσει βερνίκι νυχιών αντί για ζελοτέιπ).
StavrosD Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Έκανα και BIOS update αλλά υπήρχε το πρόβλημα όσο είχα τον perc χωρίς το fix. Μπορεί να φταίγανε και τα 2, χτες τα έφτιαξα. Επιτέλους, και το είχα έννοια τόσους μήνες να το πάω για αντικατάσταση. Παρατηρώ τρελή διαφορά μεταξύ dual και tripple channel (πριν είχα τα DIMM σε A1/C1/C2 για να βλέπει και τα 6GB). Δεν περίμενα τέτοια διαφορά στις επιδόσεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Παρατηρώ τρελή διαφορά μεταξύ dual και tripple channel (πριν είχα τα DIMM σε A1/C1/C2 για να βλέπει και τα 6GB). Δεν περίμενα τέτοια διαφορά στις επιδόσεις. τρελή διαφορά σε ποιες εφαρμογές?
StavrosD Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Στα πάντα. Τα παράθυρα ανοίγουν και κλείνουν αισθητά πιο γρήγορα. Visual Studio, Office, Firefox... Αν έχεις i7 και ξέρεις να βγάζεις και να βάζεις τα dimm μνήμης χωρίς κίνδυνο ζημιάς (κλειστό τροφοδοτικό, χωρίς να ακουμπήσεις επαφές) δοκίμασε να αλλάξεις ένα dimm και να το βάλεις σε άλλη θέση έτσι ώστε να λειτουργεί σε dual channel (Πχ Α1/C1/C2).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.