pappous_soulis Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζω πρόβλημα με συχνά BSOD, και, μιας και οι κωδικοί σφάλματος είναι πολύ γενικοί και από μόνοι τους δεν μου δείχνουν συγκεκριμένα που μπορεί να βρίσκεται το πρόβλημα, αποφάσισα να κοιτάξω τα minidumps. Μπήκα στο site της Microsoft και κατέβασα το Debugging Tools, το εγκατέστησα, αλλά δε μπορώ να βρω πως ανοίγω τα αρχεία. Με λίγο search στο Google βρήκα οδηγίες, αλλά για τα Windows XP που όμως δεν βοηθήσαν. (μου βγάζει μήνυμα ότι οι εντολές είναι λανθασμένες, κτλ) Θα μπορούσε κάποιος που γνωρίζει να με βοηθήσει?
Luciddream Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 δές και αυτό που μου είχαν προτείνει: http://www.resplendence.com/whocrashed .. πάντως δεν θα βγάλεις και πολύ άκρη για το τι φταίει, απλα για το τι crasharei ... συνήθως φταίει hardware. (η drivers)
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζω πρόβλημα με συχνά BSOD, και, μιας και οι κωδικοί σφάλματος είναι πολύ γενικοί και από μόνοι τους δεν μου δείχνουν συγκεκριμένα που μπορεί να βρίσκεται το πρόβλημα, αποφάσισα να κοιτάξω τα minidumps. Μπήκα στο site της Microsoft και κατέβασα το Debugging Tools, το εγκατέστησα, αλλά δε μπορώ να βρω πως ανοίγω τα αρχεία. Με λίγο search στο Google βρήκα οδηγίες, αλλά για τα Windows XP που όμως δεν βοηθήσαν. (μου βγάζει μήνυμα ότι οι εντολές είναι λανθασμένες, κτλ) Θα μπορούσε κάποιος που γνωρίζει να με βοηθήσει? Δωσε ενα link του tutorial που βρηκες,για να δω τι λεει.Ποιε εντολες σου βγαζει λαθος? Πχ !analyze -v δεν την δεχεται?Αν εισαι βεβαιος πως δεν μιλαμε για προβλημα στο hardware,ανεβασε τα dumps και το kernel dump καπου να σου κανω την αναλυση. δές και αυτό που μου είχαν προτείνει: http://www.resplendence.com/whocrashed .. πάντως δεν θα βγάλεις και πολύ άκρη για το τι φταίει, απλα για το τι crasharei ... συνήθως φταίει hardware. (η drivers) Ναι,γιατι το παραπανω δεν"ξερει"αν πχ ο driver που εμφανιζει ως προβλημα ειναι οντως το προβλημα,η απλα εκατσε πανω σε corrupted memory και"εσκασε"με αποτελεσμα να θεωρηθει αυτος υπαιτιος χωρις να ειναι.
pappous_soulis Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δωσε ενα link του tutorial που βρηκες,για να δω τι λεει.Ποιε εντολες σου βγαζει λαθος?Πχ !analyze -v δεν την δεχεται?Αν εισαι βεβαιος πως δεν μιλαμε για προβλημα στο hardware,ανεβασε τα dumps και το kernel dump καπου να σου κανω την αναλυση. http://www.techspot.com/vb/topic31341.html (post #4) Όταν δίνω την εντολή "kd -z ..." μου βγάζει το μήνυμα σφάλματος. Αν το πρόβλημα οφείλεται σε ελαττωματικό hardware δεν έχει νόημα να διαβάσουμε τα dumps? Επειδή κατά καιρούς μου πετάει απανωτά BSOD, και έχουν μεσολαβήσει 2-3 φορμάτ, έχω την υποψία ότι πρόκειται για πρόβλημα στο υλικό. Για να μη μπαίνουμε και σε άδικο κόπο..
Luciddream Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 δώσε specs απο το σύστημα.. motherboard, cpu, μνήμες ... και τι drivers έχει η κάρτα γραφικών.. ??
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Αν το πρόβλημα οφείλεται σε ελαττωματικό hardware δεν έχει νόημα να διαβάσουμε τα dumps? Επειδή κατά καιρούς μου πετάει απανωτά BSOD, και έχουν μεσολαβήσει 2-3 φορμάτ, έχω την υποψία ότι πρόκειται για πρόβλημα στο υλικό. Για να μη μπαίνουμε και σε άδικο κόπο.. Δεν εχει νοημα καθως δεν μπορουν τα minidumps να σου δειξουν οτι υπαρχει προβλημα στο hardware.Μονο software.Η μονη ενδειξη που μπορεις να παρεις πως ισως φταιει το hardware,ειναι να κανεις την αναλυση και να βγαλεις ενα 5-6 δοαφορετικους υπαιτιους του προβληματος. Θα προτεινα να ξεκινησεις με hardware tests μια και εχουν προηγηθει formats.
pappous_soulis Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δεν εχει νοημα καθως δεν μπορουν τα minidumps να σου δειξουν οτι υπαρχει προβλημα στο hardware.Μονο software.Η μονη ενδειξη που μπορεις να παρεις πως ισως φταιει το hardware,ειναι να κανεις την αναλυση και να βγαλεις ενα 5-6 δοαφορετικους υπαιτιους του προβληματος.Θα προτεινα να ξεκινησεις με hardware tests μια και εχουν προηγηθει formats. Αφού είναι έτσι, ξεκινάω απ'το hardware. δώσε specs απο το σύστημα.. motherboard, cpu, μνήμες ... και τι drivers έχει η κάρτα γραφικών.. ?? Intel Q9950 σε default ρυθμίσεις, Asus Rampage Formula v.0601 BIOS, Corsair 4GB Dominator ρυθμισμένες στα 1066Mhz χωρίς να πειράξω ρεύματα ή ρολόγια, 8800GTS 512MB με τους 197.45 drivers, και σκληρό έναν Velociraptor 300GB. Είχα τεστάρει τις μνήμες με memtest για κανα δυωρο και δεν είχαν βγάλει πρόβλημα. Λέω να τις αφήσω να τρέξουν για κάνα 10ωρο ξανά μπας και. Για επεξεργαστή λίγο απίθανο. Τώρα για τη μητρική τρέχα γύρευε. Η κάρτα γραφικών έχει τραβήξει ζόρια με overclocking παλιότερα και σκοπεύω να τη τεστάρω κι αυτή με κάνα OCCT. Απ'την άλλη έχω και τον σκληρό. Τον έχω τσεκάρει με το Seatools και δεν μου έχει βγάλει πρόβλημα, ωστόσο έχω φάει BSODs στο παρελθόν που υποδεικνύουν μνήμη, ή σκληρό. Μου έχει πετάξει και σφάλμα για το ntfs επίσης. Ξέρετε κάποιο άλλο πρόγραμμα για να τον τεστάρω?
Waldo_Vrs Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Έχει η ίδια η Western Digital το Diagnostics...για κάνε και ένα τσεκ με εκείνο Έχω αλλάξει 3 Velociraptor έως τώρα με την εγκύηση
Luciddream Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 εμένα με προβληματίζουν οι μνήμες.. είναι 4x1gb? επίσης λές οτι δεν έχεις πειράξει ρεύματα.. τρέχουν σε auto? συνήθως για 1066 θέλεις 2.1v... επειδή τα bios δεν την πολυπαλεύουν (η δική μου σε AUTO βάζει τον q6600 σε 1.55v) .. θα πρότεινα να τα ρυθμίσεις μόνος σου.
pappous_soulis Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Έχει η ίδια η Western Digital το Diagnostics...για κάνε και ένα τσεκ με εκείνο Έχω αλλάξει 3 Velociraptor έως τώρα με την εγκύηση Θα το δοκιμάσω. Πραγματικά εύχομαι να μην είναι ο σκληρός όμως. εμένα με προβληματίζουν οι μνήμες.. είναι 4x1gb? επίσης λές οτι δεν έχεις πειράξει ρεύματα.. τρέχουν σε auto? συνήθως για 1066 θέλεις 2.1v... επειδή τα bios δεν την πολυπαλεύουν (η δική μου σε AUTO βάζει τον q6600 σε 1.55v) .. θα πρότεινα να τα ρυθμίσεις μόνος σου. 2x2GB είναι. Θα κοιτάξω να τους δώσω χειροκίνητα το voltage.
Luciddream Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 παίζουν πολλά. μπορεί να χρειάζεται +volt στο NB για να τρέξουν... μπορεί να έχουν πρόβλημα τα slots (εμένα έχει πρόβλημα στα channels 3,4 και μέχρι να το βρώ αυτό έψαξα το μισό internet) .. πάντως μου φαίνεται οτι το θέμα σου είναι απτις μνήμες. για να μην ψάχνεσαι απο δώ και απο εκεί, βάλτες να τρέξουν στα 800... και αν δεν έχεις άλλα BSOD φταίνε οι μνήμες. και δυστυχώς το memtest καμια φορά αργεί πολύ να βγάλει error...
pappous_soulis Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Έτρεξα quick test στον Velociraptor και μέσα απ'τα Windows και από boot cd. Στα Windows για κάποιο λόγο δεν ολοκλήρωνε το τεστ και συνέχιζε για ώρα. Στο boot cd έκανε το τεστ σε 2μιση λεπτά και δεν έβγαλε κάποιο σφάλμα. Ρύθμισα και τα 2.1v στις μνήμες. Αύριο μάλλον θα βάλω να τρέξει memtest για μερικές ώρες μήπως βγει κάνα συμπέρασμα.
pappous_soulis Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Έτρεξα quick test στον Velociraptor και μέσα απ'τα Windows και από boot cd. Στα Windows για κάποιο λόγο δεν ολοκλήρωνε το τεστ και συνέχιζε για ώρα. Στο boot cd έκανε το τεστ σε 2μιση λεπτά και δεν έβγαλε κάποιο σφάλμα. Ρύθμισα και τα 2.1v στις μνήμες. Αύριο μάλλον θα βάλω να τρέξει memtest για μερικές ώρες μήπως βγει κάνα συμπέρασμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.