washcloud Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 [...αυτό που σου είπα για το τί "φαίνεται" να κάνει, (παίζει να) ισχύει πάντως. Irrelevant βέβαια...] Θέμα firm δεν είναι, διότι είπες (αν δεν κάνω λάθος) πως ίδια δισκάκια-σε άλλο πισί, γράφει. Όχι ότι είναι κάτι ιδιαίτερο το up (εκτός κι αν πέσει κα'να ρεύμα στα μερικά δευτερόλεπτα ακριβώς που θα κρατήσει....). Τα Win συνεχίζουν (πακέτο...) να είναι τα πιο ύποπτα, λέω 'γω.
baladic Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Καλημέρα παιδιά, Λοιπόν, χθες έκανα μια καθαρή εγκατάσταση (winxp sp3) στον ίδιο Η/Υ και σε άλλο δίσκο. Το μόνο που εγκατέστησα ήταν οι drivers της μητρικής και το nero9. Δοκίμασα και έγραψε κανονικότατα ένα επανεγγράψιμο CD και ένα επανεγγράψιμο DVD! Μια χαρά. Μόλις δοκίμασα πάλι ένα καινούργιο DVD-R.... έμεινε στο 1%! Επίσης τσέκαρα ξανά κατά την "εγγραφή" του DVD-R εάν καταναλώνεται μνήμη και CPU. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Δεν έκανα update το firmware, αφού γράφει αλλά θα το δοκιμάσω και αυτό. Τι μπορεί να φταίει ρε παιδιά;
gorillaz_gr Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 χωρις firmware update δεν μπορείς να κρίνεις σωστά. γιατί με το update δεν σημαίνει οτι διορθώνεται κάτι στη συσκευή. αλλά ίσως κ στην επικοινωνία nero-συσκευής.
SpirtouLisS Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Ελεγξε ξανα τη συνδεση της συσκευης και εννος το καλωδιο αν ειναι σωστα συνδεμενο και δεν εχει φθορες. Επισης αφου αποσυνδεσεις ξανασυνδεσεις τη συσκευη κανεις ενα clear cmos για να γινει ξανα η αναζητηση συσκευων. μεσα απο bios επιβεβαιωνεις οτι εχει αναγνωριστει η συσκευη κανονικα και ειναι slave. αν δεν ειναι slave εχεις προβλημα . βαλε το jumperaki στη συσκευη σε θεση slave μεσα απο τα win και εφοσον αναγνωριζεται η συσκευη σωστα πας στον πινακα ελεγχου /ide atapi controllers/δεξι κλικ/ιδιοτητες/για προχωρημενους και ελεγξε σε καθε ελεγκτη πουεχει ενεργοποιηθει μηπως καποιος δεν λειτουργει με DMA αλλα πχ με Pio mode. αν συμβαινει κατι τετοιο τοτε δεν μπορεις να γραψεις DVD. επισης κανε την αναβαθμιση firmware αλλα και αναβαθμιση bios αν δεν διορθωθει τοτε να υποψιαστεις ελλατωματικο Ide ελεγκτη και απο μερους της μητρικης σου
baladic Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Ελεγξε ξανα τη συνδεση της συσκευης και εννος το καλωδιο αν ειναι σωστα συνδεμενο και δεν εχει φθορες.Επισης αφου αποσυνδεσεις ξανασυνδεσεις τη συσκευη κανεις ενα clear cmos για να γινει ξανα η αναζητηση συσκευων. μεσα απο bios επιβεβαιωνεις οτι εχει αναγνωριστει η συσκευη κανονικα και ειναι slave. αν δεν ειναι slave εχεις προβλημα . βαλε το jumperaki στη συσκευη σε θεση slave μεσα απο τα win και εφοσον αναγνωριζεται η συσκευη σωστα πας στον πινακα ελεγχου /ide atapi controllers/δεξι κλικ/ιδιοτητες/για προχωρημενους και ελεγξε σε καθε ελεγκτη πουεχει ενεργοποιηθει μηπως καποιος δεν λειτουργει με DMA αλλα πχ με Pio mode. αν συμβαινει κατι τετοιο τοτε δεν μπορεις να γραψεις DVD. επισης κανε την αναβαθμιση firmware αλλα και αναβαθμιση bios αν δεν διορθωθει τοτε να υποψιαστεις ελλατωματικο Ide ελεγκτη και απο μερους της μητρικης σου Το καλώδιο δεν νομίζω να φταίει αφού γράφει. Έχει γράψει μέχρις στιγμής DVD-9, CDRW, DVDRW. Θύμησέ μου πως κάνεις clear cmos... Το έχω μόνο του στην IDE2 ως master. Απ' ότι διάβασα μέσα στο readme του firmware update, λέει να το έχω μόνο του ως master. Έχω και δεύτερο DVDRW, ένα LiteOn το οποίο γράφει τα πάντα εκτός από τα DVD-9. Το είχα και αυτό στην IDE2 και τα πήγαινε μια χαρά. Όπως είχα πει και στην αρχή, το δοκίμασα (το LG) σε Η/Υ με win7 και δούλευε. Τέλος πάντων, θα δοκιμάσω το firmware update και βλέπουμε. Αλλιώς το αφήνω όταν θα πάρω καινούργιο Η/Υ... Σε ευχαριστώ πάντως.
zack_3367 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δοκιμασε να γραψεις ενα DVD+R μονης στρωσης κατα προτιμηση πιο παλιο και αν το γραψει τοτε το προβλημα ειναι η βιβλιοθηκη των δισκων που περιεχει το firmare.Aν ειναι αυτο τοτε μονο με firmare update ισως λυθει που θα εμπεριεχει περισσοτερα δισκακια στη βιβλιοθηκη του.Καθε δισκακι εχει το δικο του τροπο εγγραφης και το μηχανημα αν δεν γνωριζει πως να το γραψει απλα το καει..........
baladic Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Καλημέρα και πάλι, Χθες έκανα το firmware update, αν και δεν χρειαζόταν μιας και η έκδοση που έιχε πριν ήταν ίδια με αυτή του update. Τίποτα πάλι, τα ίδια. Δοκίμασα να γράψω ένα παλιό DVD-R και ένα επίσης παλιό DVD+R. Τίποτα... Χρησιμοποίησα το imgburn μπας και αλλάξει κάτι, αλλά τίποτα. Εκεί, κολλούσε στο 1%. Επισυνάπτω και μια σχετική εικόνα. Το άφησα αρκετές ώρες μην τυχόν και γράφει, αλλά πάλι τίποτα. Προσέξτε τις ώρες που "γράφει"! Επίσης βλέπετε ότι η χρήση CPU και μνήμης βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα (1,5GB RAM). Επίσης κάτι άλλο που πρόσεξα είναι ότι, όταν βάζω DVD-+R μου το δείχνει στον explorer σαν CD (και στο popup που βγάζει με τις προτεινόμενες ενέργειες). Όταν βάζω DVDRW μου το βλέπει κανονικά σαν DVD. Να υποθέσω ότι κάτι γίνεται με τη μητρική με το συγκεκριμένο DVDRW; Ξέχασα να αναφέρω ότι το device buffer γεμίζει και ξανά μηδενίζει. Κάνει κύκλο συνεχώς...
blackstar Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Επίσης κάτι άλλο που πρόσεξα είναι ότι, όταν βάζω DVD-+R μου το δείχνει στον explorer σαν CD (και στο popup που βγάζει με τις προτεινόμενες ενέργειες). Όταν βάζω DVDRW μου το βλέπει κανονικά σαν DVD. windows xp έχεις; Αν ναι τότε είναι κλασικό πρόβλημα που ποτέ δεν διορθώθηκε απο την ms. Το drive μπορείς να το δοκιμάσεις σε κάποιο άλλο pc;
baladic Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 windows xp έχεις; Αν ναι τότε είναι κλασικό πρόβλημα που ποτέ δεν διορθώθηκε απο την ms. Το drive μπορείς να το δοκιμάσεις σε κάποιο άλλο pc; Όπως έχω αναφέρει και παραπάνω το δοκίμασα σε Win7 και έγραψε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Τέλος πάντων, από όλα αυτά έχω καταλήξει στο ότι η συσκευή δεν έχει κανένα πρόβλημα. Επειδή έχω και δεύτερη συσκευή DVD-RW, τα απλά DVD θα τα γράφω εκεί και τα DVD-9 στο LG, μέχρι να φτιάξω νέο pc (το έχω από το 2005 και δεν τραβάει). Έχω βαρεθεί τόσες μέρες να αλλάζω καλώδια, να βγάζω, να βάζω δισκάκια, να περιμένω να δω τι θα κάνει, να αλλάζω jumberάκια κλπ. Πάντως σας ευχαριστώ όλους που μου απαντήσατε.
baladic Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Το πρόβλημα λύθηκε. Καταρχάς είχα δοκιμάσει να γράψω μέσα από safe mode και σαν administrator και έγραψε κανονικά! Ύστερα προσπάθησα να κάνω bios update της μητρικής μου, αλλά είδα ότι η έκδοση του bios δεν άλλαξε. Αλλά έκανα clear CMOS και μάλλον (υποθέτω) ότι αυτό έφταιγε. Ίσως και με το update bios να έγινε κάτι... Ευχαριστώ και πάλι όλους σας για την βοήθεια.
Aggeluska Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Πιστεύεις ότι φταίει το πρόγραμμα; Προτείνεις κάποιο άλλο πρόγραμμα εγγραφής; Το είχα δοκιμάσει και στο DVDFab αλλά τα ίδια.[/ashampoo burning studio χρησιμοποιω εγω, κανενα προβλημα ποτε.
baladic Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Πιστεύεις ότι φταίει το πρόγραμμα; Προτείνεις κάποιο άλλο πρόγραμμα εγγραφής; Το είχα δοκιμάσει και στο DVDFab αλλά τα ίδια.[/ashampoo burning studio χρησιμοποιω εγω, κανενα προβλημα ποτε. Δεν ήταν θέμα προγράμματος. Με το nero έγραφα και πριν το πρόβλημα και με το nero μετά την επίλυσή του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.