Προς το περιεχόμενο

[ΛΥΘΗΚΕ] Παράξενο πρόβλημα με LG DVD-RW

baladic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Πρόσφατα αγόρασα ένα IDE DVD-RW (LG GH22NP20, e-shop PER.330637), γιατί δεν είχα ελεύθερη SATA. Το συγκεκριμένο γράφει και DVD-9, που γι' αυτό και το αγόρασα. Το πρωτοδοκίμασα σε μια τέτοια εγγραφή και τα πήγε καλά. Μόλις δοκίμασα να γράψω απλό DVD-+R (DVD-5) κολλάει. Τι εννοώ:

Χρησιμοποιώ το nero 8 (νομίζω την 8.0....) και Windows XP Pro (SP3). Η μητρική μου (Abit AI7) έχει 2 SATA (έχω δίσκους) και τις κλασικές 2 IDE θύρες. Στην IDE1 έχω ένα τρίτο δίσκο ως master (40-pin 80άρι καλώδιο) και ένα άλλο DVD-RW ως slave. Στο άλλο IDE, έχω το καινούργιο DVD-RW (40-pin 80άρι καλώδιο) στο τέλος του καλωδίου ως master.

Όταν ξεκινάω την εγγραφή, σταματάει στο 1% και κολλάει. Το μοτεράκι δουλεύει, δεν ανάβει το led και γενικότερα μένει εκεί. Μόλις πατήσω cancel, παραδόξως αρχίζει να γράφει μέχρι κάποιο ποσοστό (~10%) και το πετάει αφού το ακύρωσα. Φυσικά το δισκάκι είναι άχρηστο.

Το δοκίμασα και σε άλλο Η/Υ με Win7 και έγραψε μια χαρά. Το έβαλα σε IDE μόνο του ως master, όπως και στο δικό μου Η/Υ. Τι μπορεί να φταίει;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Το δοκίμασα και σε άλλο Η/Υ με Win7 και έγραψε μια χαρά. Το έβαλα σε IDE μόνο του ως master, όπως και στο δικό μου Η/Υ.

To δοκίμασες με του ίδιου τύπου δισκάκια και το ίδιο αντιγραφικό πρόγραμμα?

Δημοσ.
To δοκίμασες με του ίδιου τύπου δισκάκια και το ίδιο αντιγραφικό πρόγραμμα?

Στο άλλο PC η έκδοση του nero ήταν η 8.3... Το δισκάκι ήταν το ίδιο, ένα DVD-R.

Τώρα κατεβάζω την 9.4.26.0 έκδοση.

Δημοσ.
απο το NERO δε θα περιμένα κ περισσότερα. κάθε έκδοση κ ένα bug...

Πιστεύεις ότι φταίει το πρόγραμμα; Προτείνεις κάποιο άλλο πρόγραμμα εγγραφής; Το είχα δοκιμάσει και στο DVDFab αλλά τα ίδια.

Δημοσ.
Μόλις πατήσω cancel, παραδόξως αρχίζει να γράφει μέχρι κάποιο ποσοστό (~10%) και το πετάει αφού το ακύρωσα. Φυσικά το δισκάκι είναι άχρηστο.

(μάλλον) δεν "αρχίζει να γράφει" με το cancel. Kάτι παίζει κι ενώ γράφει αργά, δεν το ΒΛΕΠΕΙΣ (μάλλον κάτι δεσμεύει πολλή RAM ή ή κάνει υψηλή χρήση CPU). Παρόμοια συμπεριφορά υπάρχει σε recovery προγράμματα, όταν συμμετέχει προβληματικός δίσκος.

Αν ήταν μόνο ένα το δισκάκι που σου αχρηστεύθηκε, παίζει να έφταιγε το ίδιο.

Αλλιώς κάτι στραβά πάει στα Win (μάλλον) (...και τρέχα γύρευε τί. Δοκίμασε να το βάλεις στη θέση του άλλου RW).

Το να φταίει η συγκεκριμένη έκδοση του αντιγραφικού προγράμματος το θεωρώ από τελευταίο έως απίθανο - διαπιστώνεται εύκολα πάντως με την χρήση άλλου.

Δημοσ.
(μάλλον) δεν "αρχίζει να γράφει" με το cancel. Kάτι παίζει κι ενώ γράφει αργά, δεν το ΒΛΕΠΕΙΣ (μάλλον κάτι δεσμεύει πολλή RAM ή ή κάνει υψηλή χρήση CPU). Παρόμοια συμπεριφορά υπάρχει σε recovery προγράμματα, όταν συμμετέχει προβληματικός δίσκος.

Αλλιώς κάτι στραβά πάει στα Win (μάλλον) (...και τρέχα γύρευε τί. Δοκίμασε να το βάλεις στη θέση του άλλου RW).

Το να φταίει η συγκεκριμένη έκδοση του αντιγραφικού προγράμματος το θεωρώ από τελευταίο έως απίθανο - διαπιστώνεται εύκολα πάντως με την χρήση άλλου.

Χτες εγκατέστησα το nero 9. Πάλι τα ίδια. Αν έπαιζε θα μου έκανε εντύπωση, μιας με την έκδοση 8 έγραψε το DVD-9. Όσον αφορά τη χρήση μνήμης και CPU, όταν αρχίζει να γράφει δεν καταναλώνει τίποτα. Όλα είναι σαν να μην κάνεις τίποτα. Το έχω αφήσει και μισή ώρα μπας και δω κάτι, αλλά τίποτα.

Μάλλον όπως λες κάτι φταίει με τα Win. Αλλά δεν ήταν ένα το δισκάκι, ήταν 4! Και έγραψε με τον ίδιο τύπο δίσκο σε άλλο Η/Υ που το δοκίμασα.

Δεν ξέρω τι να υποθέσω...

Δημοσ.

Χτες εγκατέστησα το nero 9. Πάλι τα ίδια. Αν έπαιζε θα μου έκανε εντύπωση, μιας με την έκδοση 8 έγραψε το DVD-9. Όσον αφορά τη χρήση μνήμης και CPU, όταν αρχίζει να γράφει δεν καταναλώνει τίποτα. Όλα είναι σαν να μην κάνεις τίποτα. Το έχω αφήσει και μισή ώρα μπας και δω κάτι, αλλά τίποτα.

Μάλλον όπως λες κάτι φταίει με τα Win. Αλλά δεν ήταν ένα το δισκάκι, ήταν 4! Και έγραψε με τον ίδιο τύπο δίσκο σε άλλο Η/Υ που το δοκίμασα.

Δεν ξέρω τι να υποθέσω...

Δημοσ.
Πιστεύεις ότι φταίει το πρόγραμμα; Προτείνεις κάποιο άλλο πρόγραμμα εγγραφής; Το είχα δοκιμάσει και στο DVDFab αλλά τα ίδια.

δοκίμασε να δεις κ με το imgburn αν σου κάνει κολπάκια, κ επίσης δοκίμασε μέσα από το site της LG , μήπως έχει βγεί καμία αναβάθμιση;

Δημοσ.

δοκίμασε να δεις κ με το imgburn αν σου κάνει κολπάκια, κ επίσης δοκίμασε μέσα από το site της LG , μήπως έχει βγεί καμία αναβάθμιση;

Δημοσ.

Περασε του το πιο τελευταιο firmware που θα βρεις. Μου το εχει κανει και εμενα με επωνυμα dvd δισκακια sony,philips κυριως DVD-R.

Δημοσ.

Περασε του το πιο τελευταιο firmware που θα βρεις. Μου το εχει κανει και εμενα με επωνυμα dvd δισκακια sony,philips κυριως DVD-R.

Δημοσ.

Το κατέβασα το τελευταίο firmware. Θα το δοκιμάσω το απόγευμα.

Αν υποθέσουμε ότι φταίει το firmware, πως γράφει τα DVD-9 και μάλιστα τα επώνυμα που λες TDK; Παρεμπιπτόντως να σου πω ότι δοκίμασα και DVD+R TDK, Philips και κάποια άλλα noname.

Να σου πω την αλήθεια, το φοβάμαι το firmware update. Γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι φταίει αυτό. Εσένα με το update δούλευε κανονικά μετά;

Πάντως, ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια. Θα το δοκιμάσω σήμερα και αύριο θα σας πω τι έγινε.

Δημοσ.

Το κατέβασα το τελευταίο firmware. Θα το δοκιμάσω το απόγευμα.

Αν υποθέσουμε ότι φταίει το firmware, πως γράφει τα DVD-9 και μάλιστα τα επώνυμα που λες TDK; Παρεμπιπτόντως να σου πω ότι δοκίμασα και DVD+R TDK, Philips και κάποια άλλα noname.

Να σου πω την αλήθεια, το φοβάμαι το firmware update. Γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι φταίει αυτό. Εσένα με το update δούλευε κανονικά μετά;

Πάντως, ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια. Θα το δοκιμάσω σήμερα και αύριο θα σας πω τι έγινε.

Δημοσ.

[...αυτό που σου είπα για το τί "φαίνεται" να κάνει, (παίζει να) ισχύει πάντως. Irrelevant βέβαια...]

Θέμα firm δεν είναι, διότι είπες (αν δεν κάνω λάθος) πως ίδια δισκάκια-σε άλλο πισί, γράφει. Όχι ότι είναι κάτι ιδιαίτερο το up (εκτός κι αν πέσει κα'να ρεύμα στα μερικά δευτερόλεπτα ακριβώς που θα κρατήσει....).

Τα Win συνεχίζουν (πακέτο...) να είναι τα πιο ύποπτα, λέω 'γω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...