tespa_2002 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Πάντως θα επιμείνω να ρίξεις μια ματιά στο Open CV (Open library for Computer Vision) γιατί πέρα από το capture από την camera, απ΄ ότι καταλαβαίνω από το αρχικό σου μήνυμα θέλεις και άλλα πράγματα ("... όταν θα αντιλαμβάνεται κίνηση, τότε θα γίνεται κάτι ..."). Επιπλέον, με το Open CV θα μπορείς να τρέξεις σε πολλές πλατφόρμες / λειτουργικά, αν τυχόν σε ενδιαφέρει αυτό.
tespa_2002 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Πάντως θα επιμείνω να ρίξεις μια ματιά στο Open CV (Open library for Computer Vision) γιατί πέρα από το capture από την camera, απ΄ ότι καταλαβαίνω από το αρχικό σου μήνυμα θέλεις και άλλα πράγματα ("... όταν θα αντιλαμβάνεται κίνηση, τότε θα γίνεται κάτι ..."). Επιπλέον, με το Open CV θα μπορείς να τρέξεις σε πολλές πλατφόρμες / λειτουργικά, αν τυχόν σε ενδιαφέρει αυτό.
karabouzouk... Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 thanks για την απαντηση αλλα για laser λεει το site και κατι τετοια μυστηρια!!!! αυτο που θελω δεν νομιζω να ειναι τοσο πολυπλοκο ... Απλα να ανοιγω την καμερα απο το pc μου , να βγαζω μια φωτο και να την κλεινω!!!! αλλα πως???? ποιες ειναι οι συνρτησεις???? Άσχετα με το τι έχει να κάνει το πρόγραμα το γενικό σκεπτικό είναι ότι παίρνεις μια εικόνα απο τη webcam την επεξεργάζεσαι κάνεις ότι είναι να κάνεις και μετά παίρνεις την επόμενη.. και ο συγκεκριμένος για να πετύχει την ανίχνευση της κουκίδας του laser σε κάθε φότο που παίρνει από τη web cam χρησιμοποιεί και ένα άλλο πρόγραμμα που και αυτό νομίζω έχει και κώδικα για να ανιχνεύσει την κίνηση κάτι που ανέφερες αν δεν κάνω λάθος στην αρχή... Μην το πετάς έτσι αυτό που σού έδωσα έχει πάρα πολύ φαί... και είναι σε C# αν αυτή είναι μιά από τις γλώσσες που σε ενδιαφέρει...
karabouzouk... Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 thanks για την απαντηση αλλα για laser λεει το site και κατι τετοια μυστηρια!!!! αυτο που θελω δεν νομιζω να ειναι τοσο πολυπλοκο ... Απλα να ανοιγω την καμερα απο το pc μου , να βγαζω μια φωτο και να την κλεινω!!!! αλλα πως???? ποιες ειναι οι συνρτησεις???? Άσχετα με το τι έχει να κάνει το πρόγραμα το γενικό σκεπτικό είναι ότι παίρνεις μια εικόνα απο τη webcam την επεξεργάζεσαι κάνεις ότι είναι να κάνεις και μετά παίρνεις την επόμενη.. και ο συγκεκριμένος για να πετύχει την ανίχνευση της κουκίδας του laser σε κάθε φότο που παίρνει από τη web cam χρησιμοποιεί και ένα άλλο πρόγραμμα που και αυτό νομίζω έχει και κώδικα για να ανιχνεύσει την κίνηση κάτι που ανέφερες αν δεν κάνω λάθος στην αρχή... Μην το πετάς έτσι αυτό που σού έδωσα έχει πάρα πολύ φαί... και είναι σε C# αν αυτή είναι μιά από τις γλώσσες που σε ενδιαφέρει...
KremTri Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δηλαδή για να καταλάβω θα πρέπει ανα κάποιο χρονικό διάστημα π.χ 3sec να βγάζει νέα φωτογραφία και να την συγκρίνει με την προηγούμενη φωτο και αν υπάρχει διαφορά να εμφανίζει ενα message box ? ? Και αν ναί διαβασα πως με ιστόγραμμα μπορεί να γίνει η σύγκριση αυτη. Πως βοηθάει ομως το ιστόγραμμα?
karabouzouk... Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δηλαδή για να καταλάβω θα πρέπει ανα κάποιο χρονικό διάστημα π.χ 3sec να βγάζει νέα φωτογραφία και να την συγκρίνει με την προηγούμενη φωτο και αν υπάρχει διαφορά να εμφανίζει ενα message box ? ? Και αν ναί διαβασα πως με ιστόγραμμα μπορεί να γίνει η σύγκριση αυτη. Πως βοηθάει ομως το ιστόγραμμα? τα 3sec για να βγάζεις νέα φώτο είναι λίγο μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά εξαρτάται και από τη χρήση του προγράμματος(πχ αν είναι για ένα δωμάτιο σε 3sec μπορώ να πάρω ένα αντικείμενο σε αυτό το χρόνο και να μην με αντιλιφθεί η κάμερα..) αλλά γενικά το σκεπτικό αυτό είναι που είπες..! Με το ιστόγραμμα δε γνωρίζω να σε βοηθήσω αλλά δεν πρέπει να είναι κάτι δύσκολο..
KremTri Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Εχεις δικιο για τα 3 sec!!!! Απο την αλλη ομως αναρωτιέμαι αν ειναι η web cam βγαζει φωτο καθε 1 sec τοτε αν τρεχω το πρόγραμμα για μια ολοκληρη ημέρα η και για ενα μήνα!!! λες να τα παίξει η web cam???? Μου φαίνεται λιγο αφυσικο να μπορεσω να κανω αυτο που θέλω με φωτο!!! Μήπως να κοιτάξω τις functions που χρησιμοποιούν video ??? και αν χρησιμοποιήσω το video πως θα μπορέσει η webcam να αντιληφθεί κίνηση ???
karabouzouk... Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Εχεις δικιο για τα 3 sec!!!! Απο την αλλη ομως αναρωτιέμαι αν ειναι η web cam βγαζει φωτο καθε 1 sec τοτε αν τρεχω το πρόγραμμα για μια ολοκληρη ημέρα η και για ενα μήνα!!! λες να τα παίξει η web cam???? Μου φαίνεται λιγο αφυσικο να μπορεσω να κανω αυτο που θέλω με φωτο!!! Μήπως να κοιτάξω τις functions που χρησιμοποιούν video ??? και αν χρησιμοποιήσω το video πως θα μπορέσει η webcam να αντιληφθεί κίνηση ??? Δεν έχεις καταλάβει ότι ουσιαστικά το video είναι συνεχόμενες φωτογραφίες που το μάτι λόγο της ταχύτητας που προβάλλονται καταλαβαίνει κίνηση σε αυτά που απεικονίζονται.. στην πραγματικότητα η web cam τραβάει φωτογραφίες.. αλλά καμιά 30αριά το δευτερόλεπτο και έτσι έχουμε τον όρο video..
KremTri Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Σωστός!!! αλλά εγω που θελω να παρακολουθώ το σπίτι μια web cam θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μου η θα πάρει φωτια???? :devil::devil::devil:
PCharon Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 αλλά εγω που θελω να παρακολουθώ το σπίτι μια web cam θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μου η θα πάρει φωτια???? Δεν "παίρνει φωτιά", αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πολύ πιθανό να φάει κόλλημα το λογισμικό (πχ οι drivers) ή το ίδιο το υλικό της webcam και να σταματήσει να δουλεύει μέχρι να αποσυνδεθεί και να ξανασυνδεθεί. Πρέπει να δοκιμάσεις στην πράξη το συγκεκριμένο υλικό και λογισμικό που έχεις για να δεις αν και για πόσο κάθεται στο ON απροβλημάτιστα.
billidani7 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Με απασχολησε και μενα προσφατα το συγκεκριμενο θεμα και το εψαξα λιγο. Δεν καταφερα να το προχωρησω λογο χρονου. Αυτο που ειδα να γινεται ειναι οτι τραβας διαδοχικα φωτογραφιες και τις συγκρινεις. Η μεθοδολογια που τις συγκρινεις ειναι δικο σου θεμα.(αλλος συγκρινει pixel προς pixel, αλλος συγκρινει χρωματα). Δηλαδη αυτο το κομματι θελει λιγο ψαξιμο να βρεις καποιο αποδοτικο τροπο. Σε οποια μεθοδο και να καταληξεις μπορεις να χρησιμοποιησεις το Java Media Framework(JMF), που σου δινει δυνατοτητα να αλληλεπιδρασεις με την camera να παρεις εικονες, να συγκρινεις pixel, χρωματα και τετοια.
ntaryl Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Καλησπερα ενα παραδειγματακι σε C++ http://www.pscode.com/vb/scripts/ShowCode.asp?txtCodeId=2679&lngWId=3 Τσεκαρισε το παραπανω site
KremTri Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Οκ ψαχνω να δω τι συμβαινει στο msdn....( χαμος απο συναρτησεις... ) Για να τις χρησιμοποιησω θα πρέπει να εχω και ενα GUI απ'οτι βλέπω στο msdn η οχι ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.