Προς το περιεχόμενο

webCam

KremTri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συναδελφοι τα φωτα σας!!!

Θελω να φτιαξω ενα software οπου κατα καποιο τροπο θα χειριζομαι την webcam μου !

Δηλαδη οταν θα αντιλαμβανεται κινηση τοτε θα γινεται κατι ας πουμε ! ! !

Ποια γλωσσα προγραμματισμου ειναι καταλληλη αλλά γενικοτερα θα ηθελα να μου πειτε ορισμενα πραγματα σχετικα με το θεμα μου ωστε να εχω "αρχικα πατηματα"....

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Δημοσ.
Δηλαδη οταν θα αντιλαμβανεται κινηση τοτε θα γινεται κατι

Υπάρχουν τουλάχιστον καμιά 20αριά τέτοια δωρεάν προγραμματάκια στο διαδίκτυο. Βρες κάποια και κράτησε όποιο σου κάνει. Δεν έχει νόημα να σπαταλάς κόπο σε κάτι που ήδη υπάρχει, αν δεν πρόκειται να φτιάξεις κάτι πολύ ανώτερο.

:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o

Δημοσ.

ΟΚ γνωρίζω πως υπάρχουν ετοιμα προγραμματακια αλλά προτιμώ να παιδευτω γιατι θέλω να το φέρω στα "μέτρα μου" το προγραμμα και να ικανοποιει απαιτησεις που εχω ορισει εγω.

( στο μυαλο μου εχω διαφορετικές περιπτώσεις χρησης γι'αυτο ποσταρω κι'ολας )

Τα φώτα σας παιδιά....

Η c++ διαθετει συναρτησεις για την web cam?????

Δημοσ.

Καμία γλώσσα αυτή καθεαυτή δεν έχει συναρτήσεις για χειρισμό web cam. Αυτό που ψάχνεις είναι μια βιβλιοθήκη με τέτοιες συναρτήσεις. Αφού βρεις μια βιβλιοθήκη κατάλληλη για τις ανάγκες σου, βλέπεις για ποιες γλώσσες προσφέρει API.

Ένα καλό σημείο για να ξεκινήσεις είναι η βιβλιοθήκη OpenCV. Εκτός από συναρτήσεις για I/O από συσκευές όπως camera, προσφέρει και πολλές υλοποιήσεις αλγορίθμων επεξεργασίας που μάλλον θα χρειαστείς.

Δημοσ.

καλησπερα

Φιλε μου αν ψαξεις θα βρεις ενα ωραιο παραδειγμα απο τον M1cro.

Ισως σου κανει

Δημοσ.

Το ειδα το παραδειγμα του φίλου αλλα κανενα link δεν ειναι ενεργο για να το κατεβασω!!!

Απο που να αρχισω ? ? ?

Δημοσ.

Το ειδα το παραδειγμα του φίλου αλλα κανενα link δεν ειναι ενεργο για να το κατεβασω!!!

Απο που να αρχισω ? ? ?

Δημοσ.

Παράθεση:

Αρχικά καταχωρημένο από KremTri Εμφάνιση Μηνύματος

Υπάρχουν τουλάχιστον καμιά 20αριά τέτοια δωρεάν προγραμματάκια στο διαδίκτυο. Βρες κάποια και κράτησε όποιο σου κάνει. Δεν έχει νόημα να σπαταλάς κόπο σε κάτι που ήδη υπάρχει, αν δεν πρόκειται να φτιάξεις κάτι πολύ ανώτερο.

μαθαίνει όμως να ζεί με δανεικά

και μετά όποιον πάρει ο PCharon !

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

.

Δημοσ.

Παράθεση:

Αρχικά καταχωρημένο από KremTri Εμφάνιση Μηνύματος

μαθαίνει όμως να ζεί με δανεικά

και μετά όποιον πάρει ο PCharon !

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

.

Δημοσ.

thanks για την απαντηση αλλα για laser λεει το site και κατι τετοια μυστηρια!!!!

αυτο που θελω δεν νομιζω να ειναι τοσο πολυπλοκο ...

Απλα να ανοιγω την καμερα απο το pc μου , να βγαζω μια φωτο και να την κλεινω!!!!

αλλα πως????

ποιες ειναι οι συνρτησεις????

Δημοσ.

thanks για την απαντηση αλλα για laser λεει το site και κατι τετοια μυστηρια!!!!

Απλα να ανοιγω την καμερα απο το pc μου , να βγαζω μια φωτο και να την κλεινω!!!!

αλλα πως????

Δημοσ.

αλλα πως????

Δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο φαντάζεσαι, δεν γίνεται όμως και κατευθείαν. Για αρχή (αφού διαβάσεις την εισαγωγή από εδώ) μπορείς να δεις τις βασικές video capture functions που προσφέρουν τα Windows από εδώ και ύστερα τις βοηθητικές ρουτίνες cap.. που προσφέρουν από εδώ. Γενικά θα χρειασθείς γνώσεις Windows API καθώς βασίζεσαι στο Multimedia API του Λ.Σ.

Δημοσ.

αλλα πως????

Δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο φαντάζεσαι, δεν γίνεται όμως και κατευθείαν. Για αρχή (αφού διαβάσεις την εισαγωγή από εδώ) μπορείς να δεις τις βασικές video capture functions που προσφέρουν τα Windows από εδώ και ύστερα τις βοηθητικές ρουτίνες cap.. που προσφέρουν από εδώ. Γενικά θα χρειασθείς γνώσεις Windows API καθώς βασίζεσαι στο Multimedia API του Λ.Σ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...