carib Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Το πιο πιθανό είναι βλάβη στην κάρτα γραφικών. Πριν αποφασίσεις να την αντικαταστήσεις σκέψου το ενδεχόμενο να την επισκευάσεις. Οι "καινούριες" συνήθως χαλάνε μέσα σε 1-2 μήνες και κοστίζουν το διπλάσιο από την επισκευή.
tao Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Οκ ας πούμε ότι δεν είναι η θερμοκρασία αν ήταν η κάρτα γραφικών δεν θα μου έβγαζε κάτι περίεργο στην οθόνη π.χ. γραμμές τρέμουλο της εικόνας στιγμιαία αλιοση των χρωμάτων και τέλος πάντων κάτι τέτοιο?
carib Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Οκ ας πούμε ότι δεν είναι η θερμοκρασία αν ήταν η κάρτα γραφικών δεν θα μου έβγαζε κάτι περίεργο στην οθόνη π.χ. γραμμές τρέμουλο της εικόνας στιγμιαία αλιοση των χρωμάτων και τέλος πάντων κάτι τέτοιο? Συνήθως έτσι γίνεται αλλά όχι πάντα, ειδικά στην αρχή. Αν συνεχίσεις να το παλεύεις κάποια στιγμή θα τα κάνει και αυτά ή απλά δεν θα ανάβει καθόλου.
randy1989 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Αν ειναι της σειρας 7χχχ η 8χχχ της nvidia ναι, γιατι θα σου μεινει στο χερι συντομα. Τωρα για τον αιμιλιο Δοκιμασε να βρεις εναν gpu stresser για να ανεβασεις την καρτα γραφικων σε θερμοκρασια να δεις αν θα γινει τιποτα. Επισης κοιταξε και το τροφοδοτικο. Ειναι πιθανο να εχει προβλημα Για τον επεξεργαστή αναφέρω την θερμοκρασιά, επειδή εμένα στους 100c που πιάνει καμιά φορά είναι μια χαρά και του φίλου μας με το φουτζίτσου σε 60c ψήνεται? Όσο για την κάρτα γραφικών που έχει το λάπτοπ του έχω ακούσει ότι δεν είναι καλή και δημιουργεί προβλήματα. Δεν λέω ότι αυτή ανεβάζει θερμοκρασίες... :rolleyes:
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Για τον επεξεργαστή αναφέρω την θερμοκρασιά, επειδή εμένα στους 100c που πιάνει καμιά φορά είναι μια χαρά Μια χαρα αποκλειεται να ειναι αν οντως πιανει 100.Tι cpu εχεις?Γιατι απο καποιο threshold και μετα,θα επρεπε να κλεινει αυτοματα.
tao Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Άρα καταλήγουμε ότι μάλλον είναι η κάρτα γραφικών? άντε αν είναι θα ψάξω να βρω μια καινούρια. Α και παιδιά οι fujitsu simens είναι άθλια 6 μόρες προσπαθώ να μιλήσω με κάποιον τεχνικό τους και δεν μου δίνουν παρά μόνο οι τηλεφωνήτριες με ρωτάνε τι πρόβλημα έχω τους λέω το και το και μετά μου λένε ότι θα με καλέσουν αυτοί ακόμα δεν με έχουν καλέσει τι να σας πω απλά μι πάρετε ποτέ τέτοια μάρκα αν κάτι πάθετε δεν θα βγάλετε άκρια ποτέ ---------- Προσθήκη στις 18:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:11 ---------- A, ναι? Και εμένα που πιάνει 100c θα πρέπει να φρικάρω? Ισα ίσα που εσένα είναι και πολύ κρύος. Τέλος πάντων άμα μιλάς για το Fujitsu Siemens Amilo Pi 1536, απ'οτι θυμάμαι είχα διαβάσει και αλλού ότι φριζάρει. Μάλλον το πρόβλημα είναι στην κάρτα γραφικών (Ati Mobility Radeon X1400 512 Mb). Αυτή δεν έχει το λάπτοπ σου? ναι Ati Mobility Radeon X1400 512 Mb
randy1989 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μια χαρα αποκλειεται να ειναι αν οντως πιανει 100.Tι cpu εχεις?Γιατι απο καποιο threshold και μετα,θα επρεπε να κλεινει αυτοματα. Ο επεξεργαστής που αναφέρω είναι ο i7-720qm. Δεν λέεω ότι είναι συνέχεια 100c αλλά κάποιες φορές σε full load τους πιάνει και δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. ---------- Προσθήκη στις 22:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:01 ---------- Άρα καταλήγουμε ότι μάλλον είναι η κάρτα γραφικών? άντε αν είναι θα ψάξω να βρω μια καινούρια.Α και παιδιά οι fujitsu simens είναι άθλια 6 μόρες προσπαθώ να μιλήσω με κάποιον τεχνικό τους και δεν μου δίνουν παρά μόνο οι τηλεφωνήτριες με ρωτάνε τι πρόβλημα έχω τους λέω το και το και μετά μου λένε ότι θα με καλέσουν αυτοί ακόμα δεν με έχουν καλέσει τι να σας πω απλά μι πάρετε ποτέ τέτοια μάρκα αν κάτι πάθετε δεν θα βγάλετε άκρια ποτέ ---------- Προσθήκη στις 18:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:11 ---------- ναι Ati Mobility Radeon X1400 512 Mb Ποιο ακριβό θα σου βγει το να αλλάξεις κάρτα απ'οτι αξίζει ποια αυτό το λάπτοπ, εκτός αν είσαι από τους ΛΙΓΟΥΣ τυχερούς που έχουν φίλους που κάνουν αυτήν την δουλειά...
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Ο επεξεργαστής που αναφέρω είναι ο i7-720qm. Δεν λέεω ότι είναι συνέχεια 100c αλλά κάποιες φορές σε full load τους πιάνει και δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. Συμφωνα με την intel o επεξεργαστης σου εχει tjmax 100 βαθμους.Το οποιο σημαινει πως αν οντως επιανες τους 100,θα ειχε κλεισει αυτοματα το μηχανημα σου.
randy1989 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Συμφωνα με την intel o επεξεργαστης σου εχει tjmax 100 βαθμους.Το οποιο σημαινει πως αν οντως επιανες τους 100,θα ειχε κλεισει αυτοματα το μηχανημα σου. Δεν ξέρω τι να σου πω φίλε. Ίσως τότε το core temp τα λέει λάθος αλλά μετά το Crysis και το Metro 2033 μου έχει δείξει τέτοιες θερμοκρασίες. Τέλος πάντων αυτό που ήθελα να πω εξαρχής είναι ότι οι 60 βαθμοί που έχει ο επεξεργαστής του tao δεν είναι "ψήσιμο", αν συμφωνείς και'συ βέβαια.
randy1989 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Συμφωνα με την intel o επεξεργαστης σου εχει tjmax 100 βαθμους.Το οποιο σημαινει πως αν οντως επιανες τους 100,θα ειχε κλεισει αυτοματα το μηχανημα σου. Δεν ξέρω τι να σου πω φίλε. Ίσως τότε το core temp τα λέει λάθος αλλά μετά το Crysis και το Metro 2033 μου έχει δείξει τέτοιες θερμοκρασίες. Τέλος πάντων αυτό που ήθελα να πω εξαρχής είναι ότι οι 60 βαθμοί που έχει ο επεξεργαστής του tao δεν είναι "ψήσιμο", αν συμφωνείς και'συ βέβαια.
alexis333 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 40-60 βαθμοι δεν ειναι πολλοι ... Παντως εμενα σε ενα λαπτοπ γνωστου μου εχει χαλασει η ψυχτρα του επεξεργαστη και το μηχανημα μετα απο κανα 2ωρο ( το πολυ ) πιανει 105 και σβηνει αυτοματα ... Το θεμα ειναι πως αν βαλω καμια βαση με ανεμιστηρια ( ξερετε τι εννοω ) θα κανω δουλεια .. ?? Εχει δοκιμασει κανεις ?? Κανει δουλεια .. ?? Αν οχι τι αλλο υπαρχει για τετοιες περιπτωσεις ... Κυκλοφορουν ψυχτρες για cpu για παλια μοντελα ... ?? Για να ακουω γνωμες ...
randy1989 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Χμμμ...Nobody .. ??? Θα δεις διαφορά μέχρι και 10C ίσως και περισσότερο. Ανάλογα ποια θα πάρεις. Εγώ έχω αυτήν εδώ και έχω ξενιάσει πια.
lagoudakis Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 συμφωνω,η συγκεκριμενη βαση ειναι απο τις καλυτερες,καλη επιλογη αλλα οχι σαν την enermax ειναι και αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912211,δες και την τελευταια κατω δεξια την λευκη εδω http://www.checkmate.gr/products.php?cid=40 πολυ καλη και σε λογικοτατη τιμη
aquasonic Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Το πιο πιθανό είναι βλάβη στην κάρτα γραφικών. Πριν αποφασίσεις να την αντικαταστήσεις σκέψου το ενδεχόμενο να την επισκευάσεις. η οποια επισκευη βεβαια δεν επιλυει για παντα το προβλημα (εκτως αν εχεις μηχανιμα reball)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.