Προς το περιεχόμενο

Noctua NH-D14 ή Corsair Hydro Series H50;

kostas2142

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο 1 ανεμιστηρας με τον οποιο ερχεται η H50 βγαζει 43dBA.....Η D14 βγαζει 49dBA.....

Αν καταφερεις και καταλαβεις την διαφορα των 6dBA εγω ειμαι ο Chackie Chan :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Ο 1 ανεμιστηρας με τον οποιο ερχεται η H50 βγαζει 43dBA.....Η D14 βγαζει 49dBA.....

Δεν είπα ότι θα την καταλάβω στα σίγουρα απλά ότι με την corsair θα εκμεταλλευτώ τον ήδη υπάρχων ανεμιστήρα του κουτιού και θα γλιτώσω από άλλους δύο εξτρά ανεμιστήρες. Και από τη στιγμή που θα έχω ίσως και καλύτερη ψήξη αυτό είναι καλοδεχούμενο.

Ξερεις απο την αρχη του θεματος βλεπω πως ηδη εχεις αποφασισει να αγορασεις την Η50, ασχετα με επιδοσεις αφου ειναι χειροτερη.

Τωρα περα απο αυτο επειδη κατανταω και κουραστικος αλλα και κουραζομαι ο ιδιος δεν θα κατσω να σου αποδειξω το αντιθετο. Δεν σου λεω πως η Η50 ειναι ασχημη λυση, απλα η D14 ειναι καλυτερη. Αυτα απο μενα :)

Επισκέπτης

τόσο πολύ ρε παιδιά;;; μόνο ένα ανεμιστηράκι έχει...το οποίο στις πόσες στροφές λειτουργεί για να βγάλει 43dΒΑ;

τόσο πολύ ρε παιδιά;;; μόνο ένα ανεμιστηράκι έχει...το οποίο στις πόσες στροφές λειτουργεί για να βγάλει 43dΒΑ;

Ο θόρυβος είναι σχετικός με την απόσταση από την οποία τον μετράς. Συνήθως σε πολλά reviews τον μετράνε από αρκετά κοντά π.χ. στα 30 εκατοστά από τον ανεμιστήρα. Γι αυτό δεν μπορούν να γίνονται συγκρίσεις ανάμεσα σε διαφορερικά reviews αλλά μόνο σε μετρήσεις με ίδιες συνθήκες.

πράγματι έχει καλές επίδοσης η D14 .ποτε όμως δεν θα έβαζα αυτό το κακάσχημο πράμα στο pc mou.sa παντόφλα είναι.(την κολακεύω με τι λέξη παντόφλα αλλα τέλος πάντων)

Aπο μενα Η50.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=353056&page=36

δεν τα πάει και άσχημα η h50......

Κάποιο λάθος κάνεις, το fan της H50 έχει απ'όσο γνωρίζω 29.75 dB και σε μένα τουλάχιστον είναι "αθόρυβο" σε full rpm.

Ξερεις απο την αρχη του θεματος βλεπω πως ηδη εχεις αποφασισει να αγορασεις την Η50, ασχετα με επιδοσεις αφου ειναι χειροτερη.

Τωρα περα απο αυτο επειδη κατανταω και κουραστικος αλλα και κουραζομαι ο ιδιος δεν θα κατσω να σου αποδειξω το αντιθετο. Δεν σου λεω πως η Η50 ειναι ασχημη λυση, απλα η D14 ειναι καλυτερη. Αυτα απο μενα :)

Λάθος κάνεις, ήμουν σχεδόν αποφασισμένος να πάρω τη Noctua απλά άλλαξα γνώμη περισσότερο λόγω του μεγέθους και λόγω ότι θα φαινόταν πιο ωραία στο κουτί η corsair. Και από επιδόσεις όσα reviews και αν διάβασα δεν κατέληξα σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για το ποια είναι η καλύτερη, άλλα βγάζαν τη noctua άλλα την corsair.

@ Slackurator

Ναι αν πιστευεις τις εργοστασιακες τιμες της Η50 ειναι 29.75dBA οπως και η Noctua λεει πως η D14 δεν βαραει πανω απο 30dBA...

Δεν μιλαμε ομως για εργοστασιακους αριθμους.

@ Kostas2142

Επειδη αν σου δωσω δικα μου αποτελεσματα μαλλον θα ειναι περιεργο παρε αποτελεσματα απο το Tweaktown :

http://www.tweaktown.com/reviews/3254/corsair_hydro_series_h50_cpu_cooler/index6.html

@ Slackurator

Ναι αν πιστευεις τις εργοστασιακες τιμες της Η50 ειναι 29.75dBA οπως και η Noctua λεει πως η D14 δεν βαραει πανω απο 30dBA...

Δεν μιλαμε ομως για εργοστασιακους αριθμους.

@ Kostas2142

Επειδη αν σου δωσω δικα μου αποτελεσματα μαλλον θα ειναι περιεργο παρε αποτελεσματα απο το Tweaktown :

http://www.tweaktown.com/reviews/3254/corsair_hydro_series_h50_cpu_cooler/index6.html

Δεν μπορώ να κάτσω να μετρήσω τα dba μόνος μου, οπότε ναι αυτούς τους αριθμούς που λέει έδωσα. Το θέμα είναι πως δεν κάνει θόρυβο...

Και συγγνώμη, το review που δίνεις το λες αξιόπιστο; 52C idle με H50 - εγώ γιατί έχω 30...

Ναι και στον βορειο πολο καποιος θα εχει 20....Στην Αιγυπτο 60....

Αυτο δεν λεει κατι, και οι 2 ψυκτρες ειναι τεσταρισμενες στο ιδιο TEC και με ιδιες Ambient θερμοκρασιες, αυτο μετραει.

Εδώ βγάζει την V10 καλύτερη ενώ εγώ είδα διαφορά περίπου -5C με την Η50 τι να λέμε τώρα...

Τέλος πάντων. Εγώ την προτίμησα και λόγο εμφάνισης/μεγέθους δεν λέω πως είναι και η καλύτερη.

Λοιπόν πήρα την corsair τελικά. Τα πρώτα test είναι θετικά. Μόνο ο θόρυβος δεν μου άρεσε και κατέβασα τις στροφές του ανεμιστήρα στις 1200. Λοιπόν με κατεβασμένες τις στροφές και με ανοιχτό το κουτί πιάνω με τον Intel 860 30 βαθμούς σε idle και 50 το πολύ σε load. Τώρα τον έκανα overclock στα 3,6 και έχω 37 σε idle και 56 σε load. Μια χαρά είναι πιστεύω θα δοκιμάσω και παραπάνω overclock στη συνέχεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...