panosno1com Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 αχά! Ευχαριστω για την πληροφορια! Θα μπορουσες αν ειχες τη διαθεση να μου πεις ποιο ειναι το πιο απλο και φτηνοτερο αντρικο ποδηλατο για χρηση αποκλειστικα σε ασφαλτο; φροντιδα με στοργη και προδερμ (δλδ ουτε καν καβαλημα πεζοδρομιου δλδ) απλα να κανω ποδηλατο; ευχαριστω εκ των προτερων
Marria Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Εκτος απο τον διαφορετικο σκελετο, τα γυναικεια ποδηλατα βγαινουν και σε χρωματα ροζ,κοκκινο και τετοια.
kuzko21 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 αχά! Ευχαριστω για την πληροφορια! Θα μπορουσες αν ειχες τη διαθεση να μου πεις ποιο ειναι το πιο απλο και φτηνοτερο αντρικο ποδηλατο για χρηση αποκλειστικα σε ασφαλτο; φροντιδα με στοργη και προδερμ (δλδ ουτε καν καβαλημα πεζοδρομιου δλδ) απλα να κανω ποδηλατο; ευχαριστω εκ των προτερων και παλι , μεχρι ποσα χρηματα εισαι διατεθιμενος να δωσεις για ποδηλατο? Αν δεις παραπανω εχω δωσει ενα λινκ με φτηνα σιδερενια μεχρι 100 ευρω... υπαρχουν και ποδηλατα των 5000 ευρω που θελουν φροντιδα και προδερμ, δε λεει κατι αυτο @marria επισης ειναι και ειδικα σχεδιασμενα για τις φουστες σας...
Chrisxxx Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Τελικά πήρα το Scott 60. Εκανα καμια 50αρια km τις τελευταίες 2 μέρες, πολυ καλό έως πάρα πολύ καλο στην άσφαλτο και στις οποιες μικρές ατέλειες της. Με παίδεψε αρκετά όταν το πήγα σε πετρινο δρόμο, ειδικά όταν καθόμουν.. Λίγο άβολο στη σέλα του αλλά ίσως είναι επειδή δεν το συνήθισα ακόμα..
kuzko21 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Πολυ σωστη επιλογη μιας και το ηθελες περισσοτερο για μεσα στην πολη. 1)Οταν λες πετρινο δρομο, εννοεις χωματοδρομο με πετρες ή πλακοστρωτο; (Λογικο να σε κουρασει λιγο περισσοτερο αφου δεν εχει αναρτηση, αλλα θα σε κουραζε περισσοτερο μια αναρτηση χωρις lockout γεια μεσα στην πολη.) 2)Αν δεις οτι δε σε βολευει η σελα , μπορεις να την αλλαξεις δεν ειναι ολες για ολους.Ετσι κι αλλιως δεν ειναι μεγαλο το κοστος. Τελος , Καλες βολτες , να του πιεις το αιμα , και παντα ορθιος!
imr Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Επαναφερω το θεμα γιατι θελω να αγορασω ενα ποδηλατο για τον αδεφο μου. Η χρηση που κανει ειναι κυριως σχολειο, φροντιστηριο κτλ. Θελει full size mountain (εχει ηδη ενα μικρο που πλεον δεν του κανει) Καμια προταση? τι να κοιταξω? budget γυρω στα 300 ευρω. Κατι που ιδανικα θα το κρατησει για πολλα χρονια Ειδα σε συνοικιακο καταστημα που ειχε και προτεινε 2 carrera, (200 και 300). Κλινω στο 300ρι το οποιο ειχε μπροστα αναρτηση που κλειδωνει, καλυτερα υλικα (νομιζω shimano acer για ταχυτητες). Τα carrera αξιζουν τα λεφτα τους? Καμια προταση? Προταση για καταστημα Αθηνα?
Haldol Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Θα σου έλεγα να πας σε κάποιο σωστό ποδηλατικό κατάστημα, διότι το ποδήλατο που θέλει ο αδερφός σου δεν κάνει γι αυτή τη χρήση. Θα σε καθοδηγήσουν καλύτερα και όχι με βάση το «πάρε αυτό, είναι καλό επειδή αυτό πουλάω».
snik Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2012 Επαναφερω το θεμα γιατι θελω να αγορασω ενα ποδηλατο για τον αδεφο μου. Η χρηση που κανει ειναι κυριως σχολειο, φροντιστηριο κτλ. Θελει full size mountain (εχει ηδη ενα μικρο που πλεον δεν του κανει) Καμια προταση? τι να κοιταξω? budget γυρω στα 300 ευρω. Κατι που ιδανικα θα το κρατησει για πολλα χρονια Ειδα σε συνοικιακο καταστημα που ειχε και προτεινε 2 carrera, (200 και 300). Κλινω στο 300ρι το οποιο ειχε μπροστα αναρτηση που κλειδωνει, καλυτερα υλικα (νομιζω shimano acer για ταχυτητες). Τα carrera αξιζουν τα λεφτα τους? Καμια προταση? Προταση για καταστημα Αθηνα? Εγω προσωπικα την carrera δεν την ξερω σαν μαρκα, αλλα απο οτι θυμαμαι παλια carrera πουλαγαν και τα carrefour οποτε δεν νομιζω να ειναι και τοσο ποιοτικα. Επισης λες οτι το θες μονο για πολη οποτε ποιος ο λογος να παρεις mountain και να μην παρεις ενα trekking για τις ελαχιστες φορες που ισως παει χωμα-βουνο. Παρακατω σου βαζω μερικα μοντελα που ειναι κοντα στα χρηματα σου Trek 3500 '12 (Mountain) IDEAL N-ERGETIC (Trekking) Και αν ανεβεις αλλα 70-100 ευρω πας σε αυτα που ειναι καλυτερα απο τα 2 παραπανω IDEAL MEGISTO (Trekking) IDEAL STROBE (Mountain) SPECIALIZED HARDROCK (Mountain) Εγω ημουν στο ιδιο δίλημμα τον Σεπτεμβρη με την μονη διαφορα που εγω θα πηγαινα και σε βουνο ειχα καταληξει στο ideal megisto και στο specialized hardrock, τελικα πηρα το hardrock γιατι παω αρκετα συχνα σε χωματινες διαδρομες και ειμαι υπερ-ευχαριστημενος αν ομως ο αδερφος σου δεν παει σε μονοπατια και μπορεις να πας +100 τοτε το megisto ειναι παρα πολυ καλο ποδηλατο.
imr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Εγω προσωπικα την carrera δεν την ξερω σαν μαρκα, αλλα απο οτι θυμαμαι παλια carrera πουλαγαν και τα carrefour οποτε δεν νομιζω να ειναι και τοσο ποιοτικα. Επισης λες οτι το θες μονο για πολη οποτε ποιος ο λογος να παρεις mountain και να μην παρεις ενα trekking για τις ελαχιστες φορες που ισως παει χωμα-βουνο. Παρακατω σου βαζω μερικα μοντελα που ειναι κοντα στα χρηματα σου Trek 3500 '12 (Mountain) IDEAL N-ERGETIC (Trekking) Και αν ανεβεις αλλα 70-100 ευρω πας σε αυτα που ειναι καλυτερα απο τα 2 παραπανω IDEAL MEGISTO (Trekking) IDEAL STROBE (Mountain) SPECIALIZED HARDROCK (Mountain) Εγω ημουν στο ιδιο δίλημμα τον Σεπτεμβρη με την μονη διαφορα που εγω θα πηγαινα και σε βουνο ειχα καταληξει στο ideal megisto και στο specialized hardrock, τελικα πηρα το hardrock γιατι παω αρκετα συχνα σε χωματινες διαδρομες και ειμαι υπερ-ευχαριστημενος αν ομως ο αδερφος σου δεν παει σε μονοπατια και μπορεις να πας +100 τοτε το megisto ειναι παρα πολυ καλο ποδηλατο. Ευχαριστω, βασικα τι διαφορα εχουν τα trecking με τα Mountain? Δηλαδη ενα Mountain με λαστιχα δρομου δεν ειναι το ιδιο πραγμα? Θα κοιταξω τα 2 πρωτα link μου φαινονται μια χαρα. Παντως τωρα που βλεπω χαρακτηριστικα και απο οτι θυμαμαι το carrera ειχε πολυ καλα εξαρτηματα για την τιμη του, shimano acer, αναρτηση που κλειδωνε κτλ.
Haldol Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Όχι λόγω σκελετού και αναρτήσεων. Επίσης ένα mountain δε μπορεί να πάρει λάστιχα δρόμου (κούρσας). Και να τα έπαιρνε, το θέαμα θα ήταν αστείο. Εάν οι αναρτήσεις κλειδώνουν, έχει καλώς. Αλλιώς μέρος της δύναμης που ασκείς στο πετάλι, θα πηγαίνει στο γκελάρισμα του ποδηλάτου αντί για τον πίσω τροχό. Η μπροστά ανάρτηση δεν κάνει την ίδια ζημιά, είναι πολύ πιο... φιλική. Ακόμα και να κλειδώνουν όμως, το βάρος του σκελετού ενός mountain bike είναι μεγαλύτερο από αυτό ενός ποδηλάτου πόλης, ή άντε trekking. Πες ότι οκ, παίρνεις ποδήλατο με αναρτήσεις που κλειδώνουν και το χρησιμοποιείς στην πόλη. Ωραία, πηγαίνεις κλειδωμένος και δεν έχεις θέμα. Αλλά γιατί α) να δώσεις παραπάνω λεφτά για κάτι που σου είναι άχρηστο και, β) να έχεις παραπάνω πολυπλοκότητα στο ποδήλατο (θέλει και η ανάρτηση συντήρηση). Καταλαβαίνω ότι ο αδερφός σου «ενθουσιάζεται» περισσότερο με ένα ποδήλατο με ανάρτηση, και ας είναι χειρότερη επιλογή. Ίσως λόγω ηλικίας. Αλλά προσπάθησε να μιλήσεις μαζί του και να του εξηγήσεις ότι δεν είναι το σωστό ποδήλατο για τη χρήση που θέλει. Εάν πετύχεις και καταλάβει, άριστα, αλλιώς τουλάχιστον πάρε ένα που να κλειδώνει η πίσω ανάρτηση.
imr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Για λαστιχα δρομου δεν λεω φυσικα τα λεπτα αλλα απλα ιδιου μεγεθους πιο slick απο τα κλασικα τρακτερωτα. Τα trecking εχουν πιο λεπτους τροχους και σκελετο απο τα mountain? Δεν προκειται να παρω με πισω αναρτηση μονο μπροστα, γιαυτο θεωρω θετικο το να κλειδωνει εαν χρεαστει. Βασικα απο οτι ειδα δεν υπαρχουν και πολες επιλογες χωρις μπροστα αναρτηση Ο αδερφος μου δεν εχει καποιο προβλημα να θελει αναρτησεις, ισα ισα αυτο που εχει τωρα με μπροστα πισω λεει οτι ειναι κουραστικο γενικα. Μια μπροστα που να κλειδωνει πιστευω οτι χρειαζεται κυριως για ανεση απο λακουβες πεζοδρομια κτλ και αν χρειαστει απλα την κλειδωνει.
snik Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Μπορεις να δεις εδω που εξηγει της κατηγοριες. Αφου δεν σε δεσμευει η μπροστινη αναρτηση μπορεις να πας στο Scott Sportster 60 η αν βρεις καποιο Specialized Sirrus μεταχειρισμενο που θα ειναι σε αυτα τα χρηματα.
athlios Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2012 Για λαστιχα δρομου δεν λεω φυσικα τα λεπτα αλλα απλα ιδιου μεγεθους πιο slick απο τα κλασικα τρακτερωτα. Τα trecking εχουν πιο λεπτους τροχους και σκελετο απο τα mountain? Δεν προκειται να παρω με πισω αναρτηση μονο μπροστα, γιαυτο θεωρω θετικο το να κλειδωνει εαν χρεαστει. Βασικα απο οτι ειδα δεν υπαρχουν και πολες επιλογες χωρις μπροστα αναρτηση Ο αδερφος μου δεν εχει καποιο προβλημα να θελει αναρτησεις, ισα ισα αυτο που εχει τωρα με μπροστα πισω λεει οτι ειναι κουραστικο γενικα. Μια μπροστα που να κλειδωνει πιστευω οτι χρειαζεται κυριως για ανεση απο λακουβες πεζοδρομια κτλ και αν χρειαστει απλα την κλειδωνει. Απλα στην περιπτωση που θα το χρησιμοποιει μονο μεσα στην πολη, το μονο που θα κανει η μπροστα αναρτηση ειναι να προσθετει λιγα κιλα χωρις λογο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα