margaritagr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μπορεί να φαίνεται «αστείο» το να ρυθμίσεις 2-3 cm το τιμόνι, αλλά αυτά τα εκατοστά ίσως σε γλυτώσουν από τον «παράξενο πόνο στον αυχένα» που θα έχεις δυο μέρες μετά από μια βόλτα των δύο ωρών και δεν θα ξέρεις από τι είναι. η πονους στα γονατα, με τη σελα κατω κατω οπως την εχουν οι περισσοτεροι που δε γνωριζουν!
11demian111 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2011 οντως,η ρυθμιση του τιμονιου και της σελας βοηθαει. για την σελα συγκεκριμενα, το υψος της πρεπει να ειναι τετοιο, ετσι ωστε οταν καθομαστε,το ποδι να τεντωνει εντελως οταν πιεζει το πεταλι στο χαμηλοτερο σημειο του. σημερα λοιπον, πηγαμε με κατι φιλους μου σε εναν λοφο στα Γιαννενα, οπου υπαρχει ενα μονοπατι, το οποιο ξεκιναει απο το νοσοκομειο Χατζηκωστα και φτανει μεχρι τον Φροτζο, αλλα ενδιαμεσα εχει και αλλα μονοπατια. δυστυχως, δεν ηξερα οτι θα ηταν τοσο ανωμαλο και δεν πηρα καθολου προστατευτικο εξοπλισμο, ουτε το ποδηλατο ηταν στην καλυτερη κατασταση του ( ο αξονας της πισω ροδας χρειαζεται αλλαγη ). το πώς την γλιτωσα απο το να βρεθω κατω απο τον λοφο, αφου δεν ειχα αναρτηση, αγνωστο.
Chrisxxx Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Μεταξυ Ideal Megisto 430ευρώ (+κοντερ κ φώτα πίσω μπρος) Ideal Megisto +δισκόφρενα 470ευρώ(+κοντερ κ φώτα πίσω μπρος) SCOTT SPORTSTER 50 MEN 490ευρώ(+κοντερ κ φώτα πίσω μπρος) SCOTT SPORTSTER 60 MEN 440ευρώ (+κοντερ κ φώτα πίσω μπρος) Ποιο θα επιλέγατε κ γιατι; να σημειώσω ότι δεν έχω ιδιαιτερες απαιτήσεις ειδικά και χώμα δύσκολα να πιάσει. Το θελω κυριως για μέσα στη πολη και για καποια χιλιόμετρα εκτός πολης 30 περιπου σε ασφαλτο (για γυμναστικη).
kuzko21 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Μεταξυ Ideal Megisto 430ευρώ (+κοντερ κ φώτα πίσω μπρος) Ideal Megisto +δισκόφρενα 470ευρώ(+κοντερ κ φώτα πίσω μπρος) SCOTT SPORTSTER 50 MEN 490ευρώ(+κοντερ κ φώτα πίσω μπρος) SCOTT SPORTSTER 60 MEN 440ευρώ (+κοντερ κ φώτα πίσω μπρος) Ποιο θα επιλέγατε κ γιατι; να σημειώσω ότι δεν έχω ιδιαιτερες απαιτήσεις ειδικά και χώμα δύσκολα να πιάσει. Το θελω κυριως για μέσα στη πολη και για καποια χιλιόμετρα εκτός πολης 30 περιπου σε ασφαλτο (για γυμναστικη). Λοιπον , κατα τη γνωμη μου κανενα απο τα ποδηλατα που εχει βαλει δεν θα επελεγα εκτος του scott 60 που εχει το ξερο πιρουνι. Ολα τα υπολοιπα που εχεις βαλει εχουν αναρτηση η οποια δεν κλειδωνει, πραγμα που μεσα στην πολη πολλες φορες ειναι κουραστικο καθως και σε μια ανηφορα εαν θελησεις να κανεις ορθοπεταλια -ή οχι- το τιμονι θα βυθιζεται , θα σου τρωει ενεργεια και θα σε κουραζει... Τα δισκοφρενα μην τα κοιτας καν , δεν τα χρειαζεσαι και γενικα τα μηχανικα ειναι και χειροτερα απο τα v brakes και προσθετουν και βαρος. Για δισκοφρενα μιλαμε μονο αν πας σε καλα υδραυλικα τα οποια βρισκονται σε ποδηλατα με πολυ μεγαλυτερο κοστος. οπως ειπα στη αρχη απο τα 4 θα επελεγα το scott 60 η θα κοιταγα ενα mtb (σαν και αυτο , του οποιου κλειδωνει και η αναρτηση...) και θα του φοραγα ενα ζευγαρι πιο λεπτα λαστιχα αν το ηθελα περισσοτερο για μεσα στην πολη , και αν ηθελα βουνο απλα θα τα αλλαζα , αλλωστε τα λαστιχα ποδηλατων δεν εχουν μεγαλο κοστος..15-20 ευρω... εαν το θες μονο για μεσα στην πολη και καθολου χωμα καλο θα ηταν να κοιταξεις για ξερο πιρουνι κατι σε φιτνες , απλα δεν εχω διαβασει ολα τα ποστ σου , σχολιασα γι αυτα τα ποδηλατα...
Chrisxxx Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Γι'αυτό τι γνωμη εχεις; http://www.tsirikosbikes.gr/bikes/on-off-road-bikes/ideal-crossmo-1.html Μου αρεσαν αρκετα τα scott ως προς τον σκελετο. Γενικότερα το θελω για πορεια αρκετων χιλιομέτρων σε πολη ακι εκτος αυτης που δεν εχει καλους δρομους.
kuzko21 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Γι'αυτό τι γνωμη εχεις; http://www.tsirikosbikes.gr/bikes/on-off-road-bikes/ideal-crossmo-1.html Μου αρεσαν αρκετα τα scott ως προς τον σκελετο. κοιτα, γενικα να σου πω οτι δεν τα συπμαθω αρκετα τα trekking (αυτα που κοιτας ειναι trekking) αλλα ας το αφησουμε αυτο στην ακρη. και αυτο που κοιταξες τωρα, δεν εχει κλειδωμα αναρτησης (το οτι κλειδωνει σημαινει οτι το πιρουνι γινεται λες και ειναι ξερο) και επιμενω σε αυτο γιατι μπορει να μην το καταλαβαινεις τωρα , παρολαυατα ειναι πολυ σημαντικο ωστε να μποεις να κανεις ευχαριστα και με λιγοτερη κουραση ποδηλατο... Γενικα το θελεις για μεσα στην πολη αντε και κανενα καλο χωματοδρομο με χωμα (μονο χωμα κατω , οχι κοτρονες) η το θες για βουνο , μονοπατια και παραλληλα μετακινησεις στην πολη?
Chrisxxx Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 κοιτα, γενικα να σου πω οτι δεν τα συπμαθω αρκετα τα trekking (αυτα που κοιτας ειναι trekking) αλλα ας το αφησουμε αυτο στην ακρη. και αυτο που κοιταξες τωρα, δεν εχει κλειδωμα αναρτησης (το οτι κλειδωνει σημαινει οτι το πιρουνι γινεται λες και ειναι ξερο) και επιμενω σε αυτο γιατι μπορει να μην το καταλαβαινεις τωρα , παρολαυατα ειναι πολυ σημαντικο ωστε να μποεις να κανεις ευχαριστα και με λιγοτερη κουραση ποδηλατο... Γενικα το θελεις για μεσα στην πολη αντε και κανενα καλο χωματοδρομο με χωμα (μονο χωμα κατω , οχι κοτρονες) η το θες για βουνο , μονοπατια και παραλληλα μετακινησεις στην πολη? Βουνο και μονοπάτια όχι. Ισως κανα μονοπατακι αλλά κυριως για ασφαλτο.. ΤΟ θεμα ειναι οτι η ασφαλτος στις επαρχιακες πολεις ειναι συνηθως σε τραγική κατασταση ειδικά σε παραδρομους, η σκονη έχει γινει χωμα και οι λακουβες ειναι παρουσες σε ολη τη διαδρομη. Κυριως για γυμναστική και βόλτες το θελω. καταλαβα τι λες για την αναρτηση, το θεμα ειναι δυσκολα να παω σε ποδήλατο πόλης ενώ η μοντα με Μountain bike μου φαινεται λίγο μπελας. Στόχος μου δεν απαραιτητα η ευκολία σε καποια ανηφόρα γιατι δεν το θελω για την ώρα σαν μέσο μετακινησης.. Επίσης κατι που ηθελα να ρωτησα ειναι η γνωμη σου για το Dahon Espresso. Δεν θα με χαλουσε καθόλου ενα σπαστό! Πιστευω παντως ότι καποια στιγμη θα το παρω και σε στρωμένα μονοπατακια σε βουνα..
kuzko21 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 κοιτα εχεις δυο επιλογες 1)η θα περνας διπλα απο τις λακουβες 2)η θα περνας μεσα απο τις λακουβες αν παρεις ενα ποδηλατο με αναρτηση (και ειδικα με τις αναρτησεις που κοιτας) και αρχισεις να βουλωνεις οτι λακουβα βλεπεις επειδη εχεις αναρτηση μπορει και να μην το χαρεις και παρα πολυ... για μικρες ανωμαλιες του οδοστρωματος μπορεις ακομα και να παιξεις με την πιεση των ελαστικων οταν εχεις ενα ξερο πιρουνι για αποσβεση μικροκραδασμων. Εφοσον δεν το θες για μονοπατια (δεν υπαρχουν στρωμενα μονοπατια) και το θες για χωματακι χωρις πετρες και ασφαλτο το ξερο πιρουνι θα σου ειναι μια χαρα και βασικα πολυ καλυτερα απο τις συγκεκριμενες αναρτησεις που κοιτας. Επισης για γυμναστικη θα σε βολεψει πολυ περισσοτερο μιας και θα βγαζεις περισσοτερα χλμ , θα ειναι και πιο ελαφρυ αλλωστε... Τωρα αυτο που λες για τη μοδα των mtb δεν το ξερω, μαλλον για μοδα trekking θα μιλαγα αλλα τεσπα... Τελος για το εσπρεσο , μου φαινονται πολλα τα λεφτα για ενα τετοιο σπαστο/mtb και εχω σημαντικες ενστασεις σχετικα με τον σκελετο του αν αφησουμε απ εξω τα περιφεριακα που δεν ειναι ανταξια της τιμης του...με αυτα τα χρηματα θα μποροσουσες να παρεις πολυ καλο mtb/δρομου... Γενικως δεν το λες ενα ποδηλατο value for money. σε πια πολη εισαι?
Haldol Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Εάν μιλάμε για πολλά χιλιόμετρα σκέψου και τη λύση της κούρσας. Λίγο πιο άβολη θέση οδήγησης, αλλά στην τελική όπως λες, το θέλεις για γυμναστική. Και τη γυμναστική που θα έχεις με ένα τέτοιο ποδήλατο τα άλλα την κοιτάνε από μακριά. Τις λακούβες απλά τις αποφεύγεις, δεν είναι ανάγκη να πέφτεις μέσα επίτηδες. Και ναι, μπορεί να πάει σε στρωμένο χώμα. Μην ξαναβάλω τη φωτό με τη δικιά μου κούρσα ανεβασμένη στα κατσάβραχα του Διονύσου.
Chrisxxx Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Θενκς παιδια για τις απαντησεις. Θα το σκεφτω, θα τα δω και απο κοντα και θα αποφασισω
snik Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Καλησπερα παιδια θελω και εγω την βοηθεια σας για αγορα ποδηλατου. Ειδα καποιες απο τις προτασεις σας αλλα νομιζω οτι ξεφευγουν λιγο απο το budget μου (περιπου 200 ευρω). Η χρηση του ποδηλατου θα ειναι καθαρα για γυμναστικη και επειδη ασχολουμε με την φωτογραφια ισως το συνδιασω και κανω μερικες φωτογραφικες εξορμησεις στην Αθηνα. Γενικα θελω ενα ποδηλατο πολης που αντε μια φορα στις 20 ισως παει εναν απλο χωματοδρομο (μην φανταστειτε τιποτα το ιδιαιτερο). Πιο παλια ειχα ενα ποδηλατο απο τα γνωστα των supermarket που αν και εγραψε αρκετα χιλιομετρα θυμαμαι οτι ηταν αρκετα βαρυ και με παιδευε παρα πολυ στις ανηφορες. ps δεν αποκλειω και την αγορα καποιου μεταχειρισμενου αν δεν υπαρχει λυση σε αυτα τα χρηματα.
kuzko21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 στο χρηματικο οριο που θετεις , δυσκολα μπορεις να βρεις κατι καινουριο σε αλλουμινιο (για λιγοτερο βαρος). Φυσικα παντα μιλαμε για ποδηλατο χωρις αναρτησεις σε αυτα τα λεφτα , αλλα ουτε τις χρειαζεσαι μιας και δεν το θες για χωμα... Καλο θα ηταν να κοιταξεις σε αγγελιες ποδηλατων σε διαφορα site οπως πχ www.podilates.gr , υπαρχουν πολλες αγγελιες κατα καιρους, και γενικα να διαβασεις λιγο ωστε να δεις τι παιζει πανω-κατω με τα ποδηλατα... τωρα για καινουριο και αξιοπιστο σε αυτα τα λεφτα δεν μου ερχεται κατι , φτηνα και σιδερενια μπορεις να βρεις εδω -να κοιτας χωρις αναρτησεις! αλλα γενικα ειναι οτι πληρωνεις παιρνεις το θεμα... ΚΟΝΑ DEW το παραπανω ειναι ενα ποδηλατο ακριβως για τη δουλεια που το θες αξιοπιστο και γενικα πολυ καλο, δυστυχως φευγεις απο το μπατζετ , εκτος και αν κανεις την υπερβαση... A! Επισης μπορει να θες να στραφεις στο σπαστο ποδηλατο, μαλιστα υπαρχει και ενα site που εχει δυο μοντελα σε προσφορα 40% συγκεκριμενα ειναι αυτο και αυτο (με εσωτερικο σασμαν 3 ταχυτητων)
snik Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Καταρχην σε ευχαριστω για την αμεση και αναλυτικη απαντηση. Δηλαδη απο οτι καταλαβα για να παρω κατι καλο πρεπει να παω καπου στο 400αρι... Η αγορα θα γινει πιθανοτατα τον Σεπτεμβρη απλα ηθελα να εχω μια εικονα για το τι παιζει απο τιμες. Μηπως θα μπορουσες να μου προτεινεις μερικα μοντελα που υπαρχει περιπτωση να τα βρω μεταχειρισμενα σε αυτα τα χρηματα;
kuzko21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 ναι , βασικα το 400 ειναι ενα ποσο στο οποιο εχεις πολλες αξιοπιστες και γενικα value for money επιλογες... Εαν εχεις σκοπο να προχωρησεις σε αγορα το Σεπτεμβρη τοτε θα μπορεις να δεις και τα καινουρια μοντελα που θα εχουν παρουσιαστει... Τωρα οπως σου ειπα για να βρεις ενα μεταχειρισμενο αξιοπρεπες πρεπει να ειναι ενα μοντελο σε αυτα τα χρηματα απλα περασμενης χρονιας... παντως σκεψου και το σπαστο, πιστευω οτι θα σε βολεψει αν δεν θες να το αφηνεις και μονο του...σε ποια πολη μενεις?εχεις καλους δρομους να φανταστω ε?
kosmasgr Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Σήμερα είδα ένα Bianchi εγώ και χάζεψα. Αυτή η περίοδος δεν ειναι για 500 ευρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα