Προς το περιεχόμενο

Γρατζουνιές και γδαρσίματα από παρκαρίσματα

Snolly

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους,

νέος οδηγός με νέο αυτοκίνητο ένα Toyota iQ και φυσικά έχω καταφέρει στη ζούγκλα του Πειραιά να του φάω όλες τις γωνίες (και τις 4) με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Δεν έχω πουθενά βαθούλωμα αλλά μου έχει φύγει μπόλικο χρώμα σε αρκετά σημεία.

Θέλω να το φτιάξω να μην φαίνεται έτσι άσχημο (μάυρα σημάδια στον λευκό προφυλακτήρα) αλλά δε θέλω να δώσω υπέρογκα ποσά για αριστοτεχνείες αφού θα ξαναγίνουν.

Κάτι σαν τοπικό βάψιμο θα ήθελα να φύγουν τα σημάδια και ας μην είναι τέλεια η δουλειά.

Έχει κανείς να προτείνει κάτι;

Ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό είναι φόρουμ κάντο μόνος σου κι έτσι;

Δεν έχω χρόνο ούτε για δείγμα να κάτσω να ασχοληθώ εγώ, έχουμε κάποιο μαγαζί/συνεργείο να κάνει τέτοιες δουλειές;

Όχι ντε και καλά φαναρτζίδικο που θα στο κάνει τέλειο αλλά κάτι να καλύψει τα χοντρά.

μαθε πρωτα να οδηγας και μετα πανε και φτιαξτο! το λεω γιατι και το δικο μου αμαξι ειναι γεματο γρανζουνιες στις γωνιες του αλλα κοιτα να δεις...δεν ημουν μεσα στο αμαξι οταν γινανε οι γρανζουνιες...

εντελως φιλικα στο λεω, δε φταις 100% εσυ, αλλα και ο τροπος αποκτησης διπλωματος... δινω για εππαγγελματικο διπλωμα τωρα και το βιβλιαρακι θεωριας εκτος απο αρχαιο (1960-1970?) εχει τρομερα λαθη μεσα να σου πεσουν τα μαλλια. αλλο θεμα ομως αυτο...

αν θες να το κανεις πιο φθηνα, δες τον αριθμο πλαισιου του αμαξιου σου, πανε σε ενα μαγαζι με χρωματα και θα σου βγαλουνε σε σπρευ ( για ευκολια) το ιδιο ακριβως χρωμα. επισης ζητα και ενα ασταρι, θα σου πουν αυτοι. τριψε με ενα γυαλοχαρτο την περιοχη, καθαρισε την, βαλε το ασταρι, περιμενε να στεγνωσει, και βαψε με το σπρευ. *παρε και φαρδια χαρτοταινια να καλυψεις την περιοχη γυρω γυρω απο το σημαδι

Απο οτι ξερω οι μικρογρατσουνιες, η θαμπαδα του χρωματος, και γενικα καποια "σχηματα" που εμφανιζει το χρωμα στην επιφανεια του αυτοκινητου λογο χρονου, εξαφανιζονται με ενα καλο γυαλισμα σε καποιο κεντρο περιποιησης αυτοκινητου.Νομιζω πειπου κοστιζει 120-150 ευρω.

Απο εκει και περα αν οι γρατσουνιες ειναι σε βαθος και δεν καλυπτονται με το γυαλισμα, θα χρειστει να γινει τοπικη βαφη η οποια,οπως ξερω, κοστιζει περιπου 50-70 ευρω,αναλογα το χτυπημα και την δουλεια που θελει.

μαθε πρωτα να οδηγας και μετα πανε και φτιαξτο! το λεω γιατι και το δικο μου αμαξι ειναι γεματο γρανζουνιες στις γωνιες του αλλα κοιτα να δεις...δεν ημουν μεσα στο αμαξι οταν γινανε οι γρανζουνιες...

εντελως φιλικα στο λεω, δε φταις 100% εσυ, αλλα και ο τροπος αποκτησης διπλωματος... δινω για εππαγγελματικο διπλωμα τωρα και το βιβλιαρακι θεωριας εκτος απο αρχαιο (1960-1970?) εχει τρομερα λαθη μεσα να σου πεσουν τα μαλλια. αλλο θεμα ομως αυτο...

αν θες να το κανεις πιο φθηνα, δες τον αριθμο πλαισιου του αμαξιου σου, πανε σε ενα μαγαζι με χρωματα και θα σου βγαλουνε σε σπρευ ( για ευκολια) το ιδιο ακριβως χρωμα. επισης ζητα και ενα ασταρι, θα σου πουν αυτοι. τριψε με ενα γυαλοχαρτο την περιοχη, καθαρισε την, βαλε το ασταρι, περιμενε να στεγνωσει, και βαψε με το σπρευ. *παρε και φαρδια χαρτοταινια να καλυψεις την περιοχη γυρω γυρω απο το σημαδι

Τι σχέση έχει τώρα όλο αυτό; Οι γρατζουνιες θα ξαναγίνουν έτσι κι αλλιώς, η ερώτηση είναι απλή σχετικά. Ξέρετε μαγαζί που να κάνει μπαλώματα και όχι αρκιβό φανοποιοίο;

Πήγαινε στην αντιπροσωπία και ζήτα μπουκαλάκι (μπορεί να στο δώσουν και τζάμπα) με το χρώμα του αυτοκινήτου, κάτι σαν σβηστικό δλδ, και φτιάχτο μόνος σου. :-)

Πήγαινε στην αντιπροσωπία και ζήτα μπουκαλάκι (μπορεί να στο δώσουν και τζάμπα) με το χρώμα του αυτοκινήτου, κάτι σαν σβηστικό δλδ, και φτιάχτο μόνος σου. :-)

Καλύτερα όχι.Θα χαλάσει τσάμπα 9 ευρώ και δέν θα μπορέσει να δώσει ουσιαστική λύση.Θα έλεγα οτι το μπουκαλάκι πιο πολύ έχει ενημερωτικό χαρακτήρα αν θές να πάς το όχημα σε φαναρτζή,ασχέτως αν αναγράφεται ο κωδικός χρώματος σε κάποιο πλαίσιο (συνήθως πόρτα οδηγού).

Ισά ίσα που το τελικό αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο,αφού στην βαμμένη περιοχή θα πρέπει να γίνει φινίρισμα με πολύ λεπτό γυαλόχαρτο (GRIT >1000) και να περαστεί με αλοιφαδόρο.

Υπάρχουν βέβαια εταιρίες που αναλαμβάνουν τέτοιες επιδιορθώσεις (http://www.chipsaway.gr / http://www.paintbull.gr). Δέν βάζω το χέρι μου στην φωτιά για το κόστος στην περίπτωση του φίλου,συνήθως χρεώνουν κοντά στα 80 ευρώ/γρατζουνιά...

Ετσι οπως το λες φαινεται απαγορευτικο ... δεν ειναι σιγουρα 80ευρω η γρατζουνια η ταριφα! Ας περασει μια βολτα να ρωτησει τιμες !

Αν μιλάμε για γρατσουνιές σε διαφορετικά σημεία του αυτοκινήτου,τότε ναί,είναι απαγορευτικό.Αν όμως στην ίδια πόρτα και σε μια περιοχή 10x10cm υπάρχουν 5 γρατσουνιές, φαντάζομαι οτι υπολογίζονται ώς μία...

ps."Έσβησα" πρόσφατα 4 καλές στην paintbull της περιοχής μου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...