Προς το περιεχόμενο

Όταν τα Windows 7 δεν βλέπουν τον Solid State Disc (SSD)

naknak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα έδωσα ένα σωρό λεφτά για ένα SSD από επώνυμο μαγαζί και με διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να υπάρχει καμία ασυμβατότητα κ.τ.λ.. Και όμως… Όταν πήγα να εγκαταστήσω τα windows δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να δουν τον δίσκο, αν και το BIOS τον έβλεπε, όπως και όλα τα PC ως εξωτερικό. Οι τεχνικοί, περιττό να σας πω τι απάντησαν… «Το σύστημά σας δεν είναι συμβατό» κ.τ.λ.

Η απάντηση τελικά είναι το internet…

Πως διορθώνεται:

Καταρχήν χρίζεστε ένα λειτουργικό ενεργό. Αν δεν υπάρχει δεύτερο PC διαθέσιμο, προτείνω το Hiren's BootCD v10.4 με Keybd Patch (ένα γενικό εργαλείο, πού είναι πάντοτε χρήσιμο και αποτελεσματικό). Είναι Bootable. Τρέχοντάς το θα βρείτε την επιλογή «mini XP» την οποία προτείνω (λειτουργεί σαν live XP CD). Επίσης απαραίτητοι είναι και οι τελευταίοι divers δίσκων της μητρικής.

Μέσα από το Dos ή από τα ΧΡ:

Αν υπάρχει η επιλογή ΑHCI στον ICH controller του BIOS την επιλέγετε (συνήθως εντοπίζετε σε υπομενού με το όνομα παραπλήσιο του : «Storage Configuration»), αλλιώς το αφήνεται σε IDE (αν και υπάρχουν αναφορές ότι με IDE δεν έχει λειτουργήσει).

Στα XP ανοίγουμε το «Run» («Εκτέλεση») και πληκτρολογείτε:

∙ cmd

∙ diskpart (φορτώνει τα εργαλεία δίσκων)

∙ list disk

∙ select disk x (όπου «x», βάζετε τον αριθμό του δίσκου που έχει αποδοθεί στον SSD)

∙ list partition

∙ select partition x (όπου «x», βάζετε τον αριθμό του partition που έχει αποδοθεί στον SSD)

∙ delete partition

∙ create partition primary offset=1024

Μετά από τα windows κάνετε format στο υπολειπόμενο δίσκο (όχι στο partition τον 1024ΜΒ που δημιουργήσαμε) και «Μέγεθος Μονάδος Εκχώρησης» ορίζουμε το 4096K.

Ξεκινήστε την εγκατάσταση των Windows 7 και αν δεν αναγνωρίσει και πάλι τον δίσκο δηλώστε τους drivers που κατεβάσατε (συνήθως χρειάζονται όταν ενεργοποιείτε το ΑHCI). Δεν είναι απαραίτητο να διατηρήσετε τα δύο partition.Οπότε διαγράψετε τα και δημιουργήστε νέα, της επιλογής σας.

Καλή τύχη και ελπίζω να σας βοήθησε αυτό το Post.

Δημοσ.

Εχω περασει Windows 7 σε 8 SSD μεχρι στιγμης, σε κανεναν δεν ειχα θεμα. Μηπως τον συνδεσες στον δευτερευων controller και οχι στον Intel ?

Δημοσ.

Και όμως… Και για να βρω άκρη και αυτή την ψηλό-ανορθόδοξη μέθοδο μου πείρε 3 μέρες συνεχούς ψαξίματος. Τελικά την λύση μου την δώσανε από την Intel…

Δημοσ.

Αυτη η μεθοδος δεν υφισταται, επρεπε να σου τρεχει κανονικα χωρις κολπα. Μπορει να ειναι θεμα μητρικης και ασυμβατοτητας, τι μηχανημα εχεις ?

Δημοσ.

Πάντως δεν κάθισα να την σοφιστώ για να κάνω την ζωή των άλλων δύσκολη… Και όμως φίλε Nik. K, αν ψάξεις λίγο, θα δεις ότι πολύ έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα και με διαφορετικές μάρκες και μοντέλα σκληρών και μητρικών. Η μητρική που χρησιμοποίησα είναι η Asus Maximus II Gene, και ο σκληρός ο Intel Postville 80GB SSD.

Δημοσ.

Φιλε μου καλως η κακως εχω το Ελλατωμα να κρινω με βαση οσα βλεπω και οσα μου τυχαινουν και οταν εχω 3 μηχανηματα σπιτι μου ( 2χi7 / 1χΑΜ955 ) και πανω σε αυτα εχω δουλεψει 8 διαφορετικα μοντελλα SSD ( και Intel X25-M ) χωρις κανενα προβλημα αυτο μου λεει πως κατι δεν γινεται σωστα στην ολη διαδικασια οσων εχουν προβληματα.

Περα απο αυτο ομως εφοσον δεν ειμουν παρον δεν μπορω να ξερω ποιος ηταν ο λογος.

Δημοσ.

Ίσως μου απαντήσει η Asus, μετά από 3 ερωτήσεις που τους έχω στείλει και ακόμα περιμένω απάντηση, αν υπάρχει πράγματι ασυμβατότητα ή συμβαίνει κάτι με την τελευταία έκδοση του Bios. Πάντως από την Intel (που άλλωστε το προϊόν της παρουσίασε το πρόβλημα) μου απάντησαν ένα ξερό «συμβαίνει» εν’ ολίγης…

Δημοσ.

Ειναι πιο ευκολο γιαυτους να βρουν μια λυση για το προβλημα παρα να κατσουν να ψαξουν το γιατι γινεται εξαρχης αφου και να εβρισκαν μαλλον θα διεφερε απο κατασταση σε κατασταση. Οπως και να εχει θα ρωτησω απο περιεργεια την Intel Αμερικης να δω μηπως μου πουν τπτ περισσοτερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...