Προς το περιεχόμενο

Τοπολογία δικτύου για file server και asterisk call center

goginos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις συμβουλές..

Έχω και κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το RAID.

Να συνεχίσω εδώ ή να ανοίξω άλλο topic?

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
η ubuntu server δεν εχει γραφικο περιβαλλον νομιζω

Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να βάλεις μετά την εγκατάσταση και το GUI που θέλεις ανάμεσα σε Gnome, KDE, XFCE... τελείωσε την εγκατάσταση του λειτουργικού και μέτα βάλε όποιο ξέρεις καλύτερα ή το πιο ελαφρύ αν μιλάμε για παλιό pc.

Δημοσ.
η ubuntu server δεν εχει γραφικο περιβαλλον νομιζω

Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να βάλεις μετά την εγκατάσταση και το GUI που θέλεις ανάμεσα σε Gnome, KDE, XFCE... τελείωσε την εγκατάσταση του λειτουργικού και μέτα βάλε όποιο ξέρεις καλύτερα ή το πιο ελαφρύ αν μιλάμε για παλιό pc.

Δημοσ.

νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνει αυτό. Σαν νέος χρήστης γλιτώνει μπόλικη βαβούρα, κρύο ιδρώτα (τι ναι τουτο τωρα αυτο που βγαλε??) και χρόνο

Αν χρειάζεσαι το γραφικό περιβάλλον πήγαινε κατευθείαν σε Ubuntu κανονικά, κι όχι Server Edition.

Δημοσ.

νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνει αυτό. Σαν νέος χρήστης γλιτώνει μπόλικη βαβούρα, κρύο ιδρώτα (τι ναι τουτο τωρα αυτο που βγαλε??) και χρόνο

Αν χρειάζεσαι το γραφικό περιβάλλον πήγαινε κατευθείαν σε Ubuntu κανονικά, κι όχι Server Edition.

Δημοσ.

επειδη εβαλα πριν 1 μηνα για να το δω και θα ξαναβαλω για ενα λογο

μπορεις να μου πεις πως τα βαλω στο γραφικο gnome/kde το αλλο δεν με ενδιαφερει :P

Δημοσ.

μπορεις να μου πεις πως τα βαλω στο γραφικο gnome/kde το αλλο δεν με ενδιαφερει :P

Δημοσ.

άλλο το Gnome, κι άλλο το KDE. Είναι και τα δύο το ίδιο πράγμα (DE) αλλά διαφορέτικά project.

εγκαθιστάς όποιο θέλεις με την εντολή

>sudo aptitude install gnome

ή

>sudo aptitude install kde4 

Δημοσ.

άλλο το Gnome, κι άλλο το KDE. Είναι και τα δύο το ίδιο πράγμα (DE) αλλά διαφορέτικά project.

εγκαθιστάς όποιο θέλεις με την εντολή

>sudo aptitude install gnome

ή

>sudo aptitude install kde4 

Δημοσ.

thanks (εκανα ξανα αυτη την εντολη αλλα περιμενα να ειναι διαφορετικη απο τον server)

το apt-get με το aptitude ειναι το ιδιο ? (δεν ξερω πως μου ηρθε )

και το kde4 εχει γινει stable πλεον ή ? (εαν βαλω το 3 θα εγατασταθη το 3 ? )

Δημοσ.

thanks (εκανα ξανα αυτη την εντολη αλλα περιμενα να ειναι διαφορετικη απο τον server)

το apt-get με το aptitude ειναι το ιδιο ? (δεν ξερω πως μου ηρθε )

και το kde4 εχει γινει stable πλεον ή ? (εαν βαλω το 3 θα εγατασταθη το 3 ? )

Δημοσ.
το kde4 εχει γινει stable πλεον ή ? (εαν βαλω το 3 θα εγατασταθη το 3 ? )

Οχι μόνο είναι stable αλλά έχει φτάσει και στην έκδοση 4.4

Δημοσ.
το kde4 εχει γινει stable πλεον ή ? (εαν βαλω το 3 θα εγατασταθη το 3 ? )

Οχι μόνο είναι stable αλλά έχει φτάσει και στην έκδοση 4.4

Δημοσ.

Παιδία συγγνώμη που καθυστέρησα να κάνω post!!

Ήθελα, προηγουμένως να έχω διαβάσει κάποια πράγματα για το raid και να βρω τον χρόνο για να κάνω κάποιες δοκιμές.

Έτσι, λοιπόν, εγκατέστησα έναν ubuntu server 10.04 ως εξής:

19052010008f.jpg

Δηλαδή, έβαλα 2 δίσκους 1TB και κάθε έναν απ΄ αυτούς τον χώρισα σε 3 partition (/, swap, /home). Ανά ζευγάρια ίδιων partition έκανα RAID 1 για "/" και "swap" και RAID 0 για "/home"

Οπότε απαριθμώ τις απορίες/(αν)απειρίες μου από μια δοκιμαστική εγκατάσταση Ubuntu Server 10.04:

1. Πως ακριβώς λειτουργεί το LVM? (Εγώ τα έκανα manual)
  2. Το file system του root είναι σε ext2, ext3, ή ext4? (ή δεν παίζει ρόλο)
  3. Κατά τη δημιουργία του RAID έπεσα σε μια επιλογή Number of spare devices και άφησα την default επιλογή 0. Αυτή η επιλογή σε τι χρησιμεύει?
  4. Επίσης στο τέλος της εγκατάστασης με ρώτησε που θέλω να εγκαταστήσω τον GRUB. Εγώ τον άφησα την προεπιλογη (dev/sda dev/sdb). Αυτό πάει να πει ότι εγκαταστάθηκε και στους δύο δίσκους ο GRUB? Έχω την εντύπωση ότι έπρεπε να δηλώσω έναν από τους 2 δίσκους. Ισχύει?
  5. Κατά το τέλος τις εγκατάστασης ρωτάει έαν θέλουμε να bootarei ο server σε περίπτωση που χαλάσει ένας δίσκος. Επιλέγοντας ΝΟ το RAID array δεν κινδυνεύει να χαλάσει, αλλά δεν bootarei. Είναι σχετικά απλό να bootarei μετά από μια τέτοια επιλογή?

Μάλλον πρέπει να σας ζάλησα λίγο? Γι' αυτό δεν συνεχίζω...

Ευχαριστώ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...