Heatspreader Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δεν το έχουν όλες ε? Δεν είναι πάντα τόσο μεγάλο πρόβλημα βέβαια. Απλά σου ανεβάζει τη θερμοκρασία σε IDLE. Αυτό γιατί αναγκάζεσαι να δίνεις παραπάνω ρεύμα, έτσι ώστε όταν χρειαστεί να δουλέψει το CPU σε Full Load, η ελάχιστη τιμή της τάσης που θα πέσει λόγω v-droop εκείνη την ώρα να είναι ικανή να το κρατήσει σταθερό. Όσο για τις μόντες αυτές, πάντα διαφωνούσα.
giorgis1987 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 εγώ έχω μια asrock kai oxi asus και προς έκπληξή μου όταν αρχίζει να δουλεύει ο επεξεργαστής σε φουλ φορτίο η τάση ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ αντι να πέσει όπως θα περίμενα, έχει και καλά και μια ρύθμιση για vdrop αλλά δεν ξέρω αν φταίει αυτό για την άνοδο Με ποιο πρόγραμμα πήρε τις λεπτομερείς τιμές των ρευμάτων σου. βλέπω εκεί ένα sb pll, από το σκέτο pll που έχει εμένα έχει κάποια διαφορα? επίσης εγώ έχω 1 vtt εσύ βλέπω έχεις και για τις ραμ τέλος έχεις πολύ χαμηλά ρεύματα πως τα κατάφερες?
Heatspreader Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 εγώ έχω μια asrock kai oxi asus Βάλε κάποια στιγμή αν σου είναι εύκολη στην υπογραφή σου, το σύστημά σου, γιατί παρόλο που έχω παρακολουθησει λίγο το Topic, δεν θυμάμαι το Hardware σου. όταν αρχίζει να δουλεύει ο επεξεργαστής σε φουλ φορτίο η τάση ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ αντι να πέσει όπως θα περίμενα Μικρές αλλαγές να φανταστώ έτσι? Με ποιο πρόγραμμα πήρε τις λεπτομερείς τιμές των ρευμάτων σου. Everest Ultimate Enginner Edition (Φαντάζομαι και το απλό θα τις δείχνει) βλέπω εκεί ένα sb pll, από το σκέτο pll που έχει εμένα έχει κάποια διαφορα? Δες εδώ. Δεν νομίζω να το έχω πειράξει αυτό πάντως. επίσης εγώ έχω 1 vtt εσύ βλέπω έχεις και για τις ραμ Δεν τα έχω πειράξει αυτά. Σου ξαναλέω Overclock: Ανεβάζουμε το V core άντε αν χρειαστεί και να πειράξεις το VTT. Αν χρειαστεί ανεβάζεις και το Chipset (Northbridge - πιο σπάνια το Southbridge). Ότι άλλο από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να σε μπερδεύει. τέλος έχεις πολύ χαμηλά ρεύματα πως τα κατάφερες? Όταν είδα ότι είμαι σταθερός, άρχισα να πετσοκόβω ότι ρεύμα έβρισκα. Συνέχισα να είμαι και τα άφησα έτσι.
p_under Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δεν το έχουν όλες ε?Δεν είναι πάντα τόσο μεγάλο πρόβλημα βέβαια. Απλά σου ανεβάζει τη θερμοκρασία σε IDLE. Αυτό γιατί αναγκάζεσαι να δίνεις παραπάνω ρεύμα, έτσι ώστε όταν χρειαστεί να δουλέψει το CPU σε Full Load, η ελάχιστη τιμή της τάσης που θα πέσει λόγω v-droop εκείνη την ώρα να είναι ικανή να το κρατήσει σταθερό. Όσο για τις μόντες αυτές, πάντα διαφωνούσα. γτ διαφωνεις ?εμενα η πρωην μου p5e χωρις υπερβολες ειχε απο 0,03-0,09 v vdroop αναλογα το φορτο στον επεξεργαστη , μολις ομως της περασα το bios της rampage επαιζε πολυ πιο καλα. επεσε κ ενα μολιβιασμα κ εστρωσε εντελως.
giorgis1987 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 όταν αρχίζει να δουλεύει ο επεξεργαστής σε φουλ φορτίο η τάση ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ αντι να πέσει όπως θα περίμενα Μικρές αλλαγές να φανταστώ έτσι? ναι μικρές όσο ήταν στην παλιά μου μητρική η πτώση είναι τώρα η άνοδος, περίεργο? lol όταν αρχίζει να δουλεύει ο επεξεργαστής σε φουλ φορτίο η τάση ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ αντι να πέσει όπως θα περίμενα Μικρές αλλαγές να φανταστώ έτσι? Το απλό δεν έχει τόσες λεπτομέριες, αν θέλεις στείλε μου ένα πμ με τις πηγές σου
qsis Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 οχι ολες οι asus . εμενα η χ38 μου ειχε τεραστιο vdroop πριν πεθανει ....αλλα αναλογα την μητρικη μπορεις να κανεις κ μερικες μοντες ωστε να μην εχει κ τοσο . νομιζω καποιες ασους (οι πιο καινουριες σιγουρα ) εχουν επιλογη για το vdrop διορθωστε με αν κανω λαθος , αλλα ειναι το ιδιο με το load line calibration των gigabyte?
giorgis1987 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 ρε παιδιά σας παρακαλώ βοηθήστε με λίγο εδώ. δεν μπορώ να το σταθεροποιήσω με τίποτα γιατί αν του δώσω λίγο λιγότερο ρεύμα δεν του είναι αρκετό ενώ αν του δώσω ένα κλικ παραπάνω με την άνοδο του σε φουλ φορτίο χτυπάει τα 1,504 και μετά από ένα λεπτό μου κάνει επανεκκίνηση, τι να κανω...?
phanispal Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Επανεκκίνηση χωρίς BSOD's; Τι θερμοκρασίες έχεις σε full load;
giorgis1987 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 οι θερμοκρασίες μου δεν ξεπερνάνε τουσ 65-67, είμαι με υδρόψυξη, αν και όχι πολύ ποιοτική... Αν αυτό που λες είναι η μπλε οθόνη, άλλες φορές την έχω άλλες όχι. Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει που δοκίμασα να ρίξω τις μνήμες στα 400 και τον πολλαπλασιαστή και να τρέξω στα 3,2 πάλι δεν είμαι σταθερός σε ρεύματα τις τάξης των 45000 βιοσ Και ας μου εξηγήσει κάποιος που να ξέρει απο Asrock ιτ σκατά μπορεί να φταίει, είναι φανερό οτι κάτι δεν πηγαίνει καλα!
giorgis1987 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 λοιπόν παιδιά τα κατέφερα!! κάτι απο τα 2 κάηκε ή η μητρική η ο επεξεργαστής! η μητρική πάντως χωρίς επεξεργαστή πρέπει να ανάβει η όχι? γιατί τα λαμπάκια της όλα λειτουργούν, όταν πατάο το κουμπί κάνουν μια κίνηση οι ανεμιστήρες και σταματάνε.... πρέπει να βρώ μητρική να δοκιμάσω τον επεξεργαστή....
p_under Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 o cpu δεν καιγεται τοσο ευκολα . κανε ενα clear cmos κ ξανα δοκιμασε.
giorgis1987 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 ΕΙΧΑ P45. Tώρα πια δεν έχω γιατί όπως υπέθεσα δεν ήταν ο επεξεργαστής αλλά η μητρική. Τώρα, σε ποια λέτε να πάω μεταξύ των 2? Asus P5E3 Pro (χ48) http://www.plaisio.gr/ProductPreview.aspx?Catalog=14&Category=1000000286&Product=1411217 Asus Maximus Extreme (x38) http://www.plaisio.gr/ProductPreview.aspx?Catalog=14&Category=1000000286&Product=1049941 Και σκέφτομαι να πουλήσω και τον επεξεργαστή αφού τη γλίτωσε να πάω σε τίποτα qx
caution Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Ξέμεινες από μητρική, θα πουλήσεις και το chip - μήπως να αποχαιρετούσες γενικά το 775 ;
giorgis1987 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 όχι γιατί η μητρική είναι μέσα στην εγγύηση οπότε δε θα πληρώσω, παρα μόνο τα περίπου 30 ευρώ διαφορά για να πάρω μια από τις παραπάνω. επίσης το chip αν το πουλήσω κανένα 100άρι θα δώσω άλλα 50 ΄-70 να πάρω και πάλι μεταχειρισμένο qx το οποίο όμως θα με πάει αρκετά ψηλότερα από ότι είμαι τώρα με συνολικό κόστος γύρω στο 100 ενώ για να πάω σε i7 ξέρεις πόσα χρειάζομαι για ποιοτικά προιόντα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.