Προς το περιεχόμενο

Τα όρια του q6600 σε υδρόψηξη.

giorgis1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υποθέτω ότι κι εσύ με τη σειρά σου πέρασες πολλές σελίδες για να φτάσεις στο συμπέρασμα που μου είπες , έτσι δεν είναι? ;-)

Ναι είχες απόλυτο δίκιο έτσι είναι τα πράγματα.

Αλλά έχω την αίσθηση ότι δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο γιατί αυτή τη στιγμή σας ποστάρω από τον καινούριο μου 450*8 = 3,6 με 1800 fsb q6600 @ 1,440 full load και οι θερμοκρασίες μου είναι στο 64 έχοντας βάλει tjmax 95!!! και είμαι σταθερός στα small εδώ και 2 ώρες, αν τις κάνω 8 μετά θα πάω για τα big και τέλος θα προσπαθήσω να ανεβάσω και τη ram και νομίζω θα είμαι καλά για λίγο καιρό. Τώρα το όνειρο των 4,0 δεν ξέρω αν το επιτύχω ποτέ λόγω ρευμάτων μάλλον, αν δεν τσιγκουνευτώ μπορεί να αγοράσω το κιτάκι της corsair που μου πρότεινε κάποιος στις πρώτες σελίδες στα 75 ευρώ για να επεκτείνω τις δοκιμές. για την ώρα πάντως είμαι αρκετά ικανοποιημένος.

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
αν δεν τσιγκουνευτώ μπορεί να αγοράσω το κιτάκι της corsair που μου πρότεινε κάποιος στις πρώτες σελίδες στα 75 ευρώ για να επεκτείνω τις δοκιμές.

και αυτό εγώ στο πρότεινα... :-D

να τον ακούς τον νέο.. ξέρει.. !!! :-D

εγώ έφαγα άπειρες ώρες και παραλίγο να πουλήσω τον q6600 σε ένα μέλος απο δω μέσα όταν κατάλαβα οτι έφταιγε η μητρική μου και η RAM ... και έπαιξα στα 3.2 απροβλημάτιστα.. ίσως κάποια στιγμή δοκιμάσω και παραπάνω :)

πάντως όσον αφορά την υδρόψηξη καλύτερα σε custom για κάτι πιο δυνατό.. !

Δημοσ.

ναι τη σκεφτόμουν τη λύση της custom απ την άποψη ότι θα πετάξεις πάνω και τη μνήμη και τη ΝΒ και την κάρτα γραφικών και θα το χρονίσεις όλο το σύστημα ενώ από λεφτά είναι περίπου στα διπλά από αυτό το κιτ όπως τα υπολόγισα για ένα καλό σύστημα με 360 ψυγείο και 500 αντλία από ebay μεριά και συνολικά νομίζω είναι μια φάση που αξίζει. απλά λέω να το χαρώ λίγο ως έχει με αέρα στ α 3,6 και όταν το βαρεθώ και προσπαθήσω για τα 4 να πάω μια καλή σε τέτοιο σύστημα ώστε να μου μείνει, θα αποφασιστεί αυτό εντός του μήνα...

Λέτε ρε παιδιά από άποψη ρευμάτων αφού τώρα με 3,6 παίζω 1,440 έχω περιθώριο ως τα 1,500 να φτάσω τα 4?

σας προλαβαίνω και λέω ότι θέλω εκτιμήσεις ξέρω ότι τίποτα δεν είναι στάνταρ (πλέον....)

Δημοσ.

Tα 4ghz για 24/7 με τον q6600 δεν υπάρχει περίπτωση να τα φτάσει ή για να στο θέσω αλλιώς οι πιθανότητές σου είναι κάτω απο 5%. Ζήτημα να βρεις άτομο να τον έχει εκει. Οι περισσότεροι είναι στα 3600 και όσοι έχουν καλά κομμάτια μέχρι 3800. Προσωπικά είμαι εδώ και δυο χρόνια με αέρα στα 3600(400χ9) με 1.48v core, με ψύξη επεξεργαστή sunbeam/tuniq tower t-120 (εχει βγει και πιο καινούρια εκδοση). Σε idle τώρα το καλοκαιράκι ειμαι στους 45βαθμους και σε full load στους 85. Το χειμώνα 5 βαθμούς πιο κατω. Απο τις θερμοκρασίες δεν παθαίνει τπτ. Εχει περάσει πάρα πολλά 48αωρα κάνοντας encoding hd ταινιών στους 80-85 βαθμους και δεν έχει πάθει τπτ.

Για τις θερμοκρασίες που ανησυχείς μόλις φτάσει στους 100βαθμους ρίχνει το multi στο ελάχιστο (6 μου φαίνεται) και θεωρώ (αν και δεν το χω δοκιμασει ποτε) ότι αν οι θερμοκρασίες δεν πέσουν τότε κλείνει. Σε μένα που είμαι σταθερος στα 3600 με 1.48, με 1.6ν δεν είμαι σταθερός στα 3800 και ήδη απο τα 3350 και πάνω θέλει δυσανάλογα πολύ περισσότερο ρεύμα για να είναι σταθερος. Γνωμη μου ρίξτο στα 400χ9. Δεν έχει πρακτικό νόημα το παραπάνω fsb.

Δημοσ.

έχουμε νέα.

έπεσε στα χέρια μου μια asrock p45x3 deluxe kai to h50 tis korsair

οπότε άρχισα τις δοκιμές για να το σταθεροποιήσω στα 3.6 και είπα να το κάνω ως εξής.

Να σταθεροποιήσω αρχικά το BIOS στα 400 και μετά να ανεβάζω σταδιακά μόνο το multiplier και το ρεύμα του επεξεργαστή, όμως η συγκεκριμένη μητρική έχει ένα κάρο ρυθμίσεις και δεν έχω ιδέα τι είναι αν μπορεί κάποιος που έχει επαφή ας μου εξηγήσει και ας μου πει κάποιες ενδεικτικές τιμές για τις εξής ρυθμίσεις

GTLRef voltage

NB voltage

NB GTLRef voltage

SB core VOLTAGE

SB 1.1V voltage

VTT voltage

PLL voltage

Δημοσ.

Να ανεβάζεις σταδιακά το Multi δεν έχει ιδιαιτερο νόημα καθώς η αύξηση απο 3200 στα 3600 είναι πολύ μεγάλη. Γνώμη μου κάνε ένα 400χ6 για να δεις αν σηκώνει η μητρική 400mhz, που κατα πάσα πιθανότητα το κάνει χωρίς να χρειαστεί να αυξήσεις τα ρεύματα σε northbridge ή ότιδήποτε άλλο. Επίσης δες αν θές που φτάνουν οι μνήμες σου για να μην σε κόβουν αυτές. Υπάρχει η πιθανότητα αν οι επιλογές στο ρεύμα είναι στο auto να σου τις αυξήσει απο μόνο του όταν κάνει οverclock και αυτό δεν είναι καλό (καθώς θα σου δώσει πολύ περισσότερο απ' ότι χρειάζεσαι) οπότε βάλε manual , την κάθε τιμή.

Αφού έχεις κάνει τα παραπάνω, βάλε το multi στο 9 και άρχισε να αυξάνεις τα mhz, ρίχνοντας παράλληλα το διαιρέτη στις μνήμες, όταν χρειάζεται, ώστε να είσαι πάντα μεσα στα όρια και να μην σε κόβουν αυτές. Με τη μητρική που έχεις κατα πάσα πιθανότητα θα χρειαστείς μόνο αύξηση του vcore, για να είσαι σταθερός.

Ισως σε βοηθήσει να γράφεις σε ένα χαρτί καθε φορά τις ρυθμίσεις και τα ρεύματα που έχεις δοκιμάσει.

Δημοσ.

το κατάλαβα κι εγώ αυτό που λες και τώρα το παίζω διαφορετικά

έχω βάλει 400*8, έχω δώσει σταθερό ρεύμα αρκετά πάνω για να είμαι σταθερός, εφόσον έχω υδρόψυξη δε με νοιάζουν οι θερμοκρασίες, έχω βρει κάποιες τιμές pll κ vtt όπως κ nb που με κρατάνε σταθερό (μπαίνει κανονικά windows και λειτουργεί καλά και πλέον ασχολούμαι με τις μνήμες με το memtest δοκιμάζοντας μέχρι που μπορούν να πάνε χωρίς σφάλματα, ανεβάζοντας κάθε φορά ελάχιστα το ρεύμα τους ή αν δεν αρκεί αυτό ελάχιστα τη nb, μόλις βρω κι αυτό θα παίζω μετά με πριμε για να βρώ τα ρεύματα του επεξεργαστή.

σωστό το σκεπτικό μου?

---------- Προσθήκη στις 16:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:15 ----------

απλά ήθελα να ρωτήσω αν ξέρεις ποιές άλλες τιμές ρευμάτων πιθανόν να σχετίζονται με τις μνήμες πέρα από το δικό τους ρεύμα και της nb?

Δημοσ.

Προσωπικα δεν χρειάστηκε να τα χρησιμοποιήσω και δεν είδα κάποια διαφορά, αλλά βέβαια δεν είχα στο όριο τις μνήμες (1000mhz ddr2).

Aν εξαιρέσουμε τa southbridge, τα άλλα ίσως παίζουν κάποιο ρόλο αλλά όχι κάτι το τρομερό. Κυρίως το ρεύμα στις μνήμες και οι θερμοκρασίες τους. Σε μένα με 4dimmακια, μετά απο μια αλλαγή που είχα κάνει στο κουτι (προσθεσα δίσκους), οι μνήμες δεν έπαιρναν καθολου αέρα και είχα restart και error στο memtest, και αναγκάστηκα να βάλω ένα fanακι να τις χτυπάει για να είναι οκ (οι μνήμες είχαν ψύκτρες και όταν τις ακουμπούσα χωρίς το ανεμηστηράκι ζεματούσαν).

Δημοσ.

τις μνήμες τις σταθεροποίησα στα 1333 και δεν ασχοήθηκα περισσότερο τώρα όμως δεν μπορώ να σταθεροποιήσω επεξεργαστή.

είμαι στο 1,5vtt στο 1.35nb στο 1,7-1,8pll και έχοντας ανεβάσει το ρεύμα κοντά στο 1,480 ακόμα δε μπορώ να σταθεροποιηθώ στο πριμε.

ΓΙΑΤΙ????

Δημοσ.

Γιατί έχεις τις μνήμες τόσο ψηλά? Άσε τις μνήμες όσο χαμηλά μπορείς και ασχολήσου με το CPU.

Τι μνήμες έχεις που παίζουν τόσο ψηλά?

Δημοσ.

Γιατί να μη τις έχω heatspreader εφόσον είναι κάτω από τα εργοστασιακά τους όρια.... και με τάση της μάνας τους 1,65?!

με τον επεξεργαστή τι να κάνβω μου λέτε?

---------- Προσθήκη στις 19:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:55 ----------

ddr3 είναι πάντα, να εξηγούμαστε....

Δημοσ.

Εγώ θα κοιτούσα πρώτα το CPU. Θα έβαζα διαιρέτη 1:1 και όταν είχα ανεβάσει το CPU σε σημείο που ξέρω ότι είναι σταθερός θα έπαιζα με διαιρέτη και θα έτρεχα Benches να δω που παίζουν πιο γρήγορα οι μνήμες και με ποιον διαιρέτη.

Εγώ παίζω με αυτά τα ρεύματα:

VoltagesRampage.jpg

Επίσης νομίζω ότι όλες οι ASUS μητρικές έχουν μία μαγκιά στο BIOS όπου η τάση του CPU μένει πάντα σταθερή και εξαλείφει γενικά το V drop.

Αν για παράδειγμα έχεις ανοιχτό το CPUz και τρέξεις κάποιο Stability πρόγραμμα βλέπεις τη τάση του CPU να πέφτει?

ddr3 είναι πάντα, να εξηγούμαστε....

Νόμιζα DD2 :P

Δημοσ.

οχι ολες οι asus . εμενα η χ38 μου ειχε τεραστιο vdroop πριν πεθανει ....αλλα αναλογα την μητρικη μπορεις να κανεις κ μερικες μοντες ωστε να μην εχει κ τοσο .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...