Heatspreader Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 heat εσύ δλδ με υδρόψυξη έχεις στα 3,6 70βαθμούς τώρα σε πληρες φορτίο? μιλάμε για τον πιο θερμό σου πυρήνα έτσι? Ναι, αλλά έχω κάνει μπανανιά στη λούπα και πρέπει να τη στήσω πάλι. Υπολόγιζε 10C μείον. Έχω βάλει την αντλία να ρίχνει νερό στο Reservoir...
giorgis1987 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 με απασχολει για το κατα πόσο αξίζει να ασχοληθώ περισσοτερο με τη μητρική που έχω ή να πάω για κάτι άλλο και περισσότερο παραμετροποιήσιμο και να μου δώσει τα 3,5 με 2000φσβ που θέλω εφόσον θα σκάσω 150 ευρώ για υδρόψυξη
phanispal Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Ωραία, άρχισε τα trial 'n' error μέχρι να βρεις τοίχο με την Gigabyte σου.
giorgis1987 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 ένα τρόπος να βρεις τοίχο, είναι να ρίξεις όσο μπορείς πολλαπλασιαστή και να κάνεις boot με όσο το δυνατόν υψηλότερο FSB πως σχετιζεται ο πολλαπλασιαστής με το φσβ που μπορει να ανεχτει η μητρικη?
phanispal Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Διότι ζορίζεται περισσότερο όταν θέτεις 9*450 π.χ., παρά με 6*450. Μπορεί με 9*450 να μην postάρει καν, αλλά με 8*450 να μην έχει πρόβλημα.
giorgis1987 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 και τι ρευματα θα πρεπει να εχω δωσει στη μητρικη από τις ρυθμισεις 1 εως τρια που λεω και παραπανω , δεν εχει και αλλες φυσικα...
phanispal Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Ξεκίνα με τα πρώτα βήματα για κάθε ρύθμιση και βλέπουμε.
M@ROUD@S Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 @giorgis1987 θα το πω λιγο ακομψα αλλα ξεκολλα με το fsb δεν θα δεις διαφορα...και σιγα το fsb θα βαζεις και τρως τοιχο...Ασε που μπορει να βαλεις 400*7=2.8 και να τρως errors επειδη φταιει μια ρυθμιση αλλο και οχι η μητρικη.Μετα θα δωσεις 50 ευρω για μητρικη και 60 με 200 για ψυξη για να ανεβεις και μπορει παλι πορτα να τρως...Τα 400 τα εχει η μητρικη σου...Το θέμα ειναι να βρεις τις ρυθμισεις που θα σου δωσουν τα 3.6 στον επεξεργαστή...Συγνωμη αν ειμαι αποτομος αλλα εχω περασει απο αυτο το σταδιο και ευτυχως που εχω ενα φιλαρακι και με κρατησε...Βεβαια απο την αλλη το να ψαχτεις με τις ρυθμισεις του bios μονο καλο μπορει να σου κανει απλα μην δωσεις λεφτα αν δεν εισαι σιγουρος για την αποδοση της αγορας σου...Τελος αν φτασεις στο αμην καλο θα ηταν αν μπορουσες να δοκιμασεις το cpu σου σε καποιον φιλο σου που εχει μεγαλυτερη πειρα και καλυτερο hardware...Αν σε βολευει το Αιγαλεω δεν εχω προβλημα να το δοκιμασουμε και μαζι...Στα λεω ολα αυτα για να μην δωσεις λεφτα για πεταμα...
giorgis1987 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 πρώτα από όλα μαρέσει πολύ ο τρόπος σου. Έπειτα έκανα πολλές δοκιμές χθες στο βράδυ στη λογική που μου περιέγραψες και ο τοίχος μου είναι χοντρικά στα 450. Έχει δεν έχει διαφορά το φσβ εγώ ευχαριστημένος είμαι με τα 1800.Κατα συνέπεια δε θα δώσω τα λευτά που λες και δε θα αλλάξω μητρική. Κατά τη γνώμη σου όμως αξίζει να πειραματιστώ με υδρόψυξη ώστε να πετύχω το 3,6 γιατί το συγκεκριμένο δικό μου κομμάτι θέλει πολλά ρεύματα για να ανέβει όπως είδα και μου τις τεντώνει τις θερμοκρασίες ακόμη και για τα 3,4. Σ ευχαριστώ παρα πολύ για την προσφορά αλλά μένω Άλεξανδρούπολη οπότε καταλαβαίνεις.
giorgis1987 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 δε θυμάμαι αλλά για 450*8 αυτή τη στιγμή το έχω 1.424 φουλ φορτίο αλλά το αφήνω μόνο για λίγα δευτερόλεπτα γιατί έχω θερμοκρασία αδράνειας 50, με το που ξεκινάει μου ξεπερνάει για πλάκα το 70-75 οπότε και δεν το αφήνω περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα... συνεπώς υποθέτω ότι δεν έχει καν νόημα να ψάξω με ρεύματα για να το σταθεροποιήσω εφόσον δε μπορώ να το τεστάρω λόγω θερμοκρασιών... δεν ξέρω, έχω ψηθεί πολύ σοβαρά να πάω σε υδρ΄.οψυξη κάπου στα 150 ευρώ όπως υπολόγισα, τουλάχιστον θα μου μείνει ακόμη κι αν δεν αξίζει τελικά τον κόπο ο συγκεκριμένος επεξεργαστής. πάντως όπως το λέγατε χτυπάω με άνεση τα 3,6, απλά το θέμα είναι ότι με τέτοια ρεύματα δεν παίζει να το δουλέψεις 24/7 η βαριά πράγματα ειδικά με τον καιρό που κάνει αυτές τις μέρες, οπότε για μένα τουλάχιστον χάνει το νόημά του...
Heatspreader Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 με το που ξεκινάει μου ξεπερνάει για πλάκα το 70-75 οπότε και δεν το αφήνω περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα... Και ποιο είναι το πρόβλημα? Αν φτάσει 100C θα κλείσει μόνος του. δεν ξέρω, έχω ψηθεί πολύ σοβαρά να πάω σε υδρ΄.οψυξη κάπου στα 150 ευρώ όπως υπολόγισα, Με την υδρόψυξη θα έχεις λίγο καλύτερες θερμοκρασίες, όχι όμως ότι σε κόβει κάπου η ψύξει, απλά τη βάζεις επειδή δεν θες το επεξεργαστή σου να ψήνεται. Κάτι που δεν αναφέρθηκε είναι ότι με υδρόψυξη, έχει κάποιου είδους buffer στις θερμοκρασίες. Φτάνει τα 65C ας πούμε, αλλά πέφτει 5-6+C την ώρα που είναι σε πλήρη φόρτο. Μέχρι να ζεσταθεί όλο το νερό, το ψυγείο προλαβαίνει και το κρυώνει. Στην αερόψυξη το μεταλλικό στοιχείο ζεσταίνεται αμέσως και δεν υπάρχει κάπου να φύγει η θερμότητα πέρα από τον ανεμιστήρα που φυσάει.
M@ROUD@S Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Με 1.42 νομιζω επρεπε να έχεις μικροτερες θερμοκτασίες και ασε το πολλαπλασιαστη 9Χ. Τι VTT εχεις βαλει;
giorgis1987 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 άλλο: έχουμε μια σίγουρη απάντηση τι tjmax έχει το q6600?
Luciddream Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 δε θυμάμαι αλλά για 450*8 αυτή τη στιγμή το έχω 1.424 φουλ φορτίο αλλά το αφήνω μόνο για λίγα δευτερόλεπτα γιατί έχω θερμοκρασία αδράνειας 50, με το που ξεκινάει μου ξεπερνάει για πλάκα το 70-75 οπότε και δεν το αφήνω περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα...συνεπώς υποθέτω ότι δεν έχει καν νόημα να ψάξω με ρεύματα για να το σταθεροποιήσω εφόσον δε μπορώ να το τεστάρω λόγω θερμοκρασιών... δεν ξέρω, έχω ψηθεί πολύ σοβαρά να πάω σε υδρ΄.οψυξη κάπου στα 150 ευρώ όπως υπολόγισα, τουλάχιστον θα μου μείνει ακόμη κι αν δεν αξίζει τελικά τον κόπο ο συγκεκριμένος επεξεργαστής. πάντως όπως το λέγατε χτυπάω με άνεση τα 3,6, απλά το θέμα είναι ότι με τέτοια ρεύματα δεν παίζει να το δουλέψεις 24/7 η βαριά πράγματα ειδικά με τον καιρό που κάνει αυτές τις μέρες, οπότε για μένα τουλάχιστον χάνει το νόημά του... μαρέσει που πέρασαν πόσες σελίδες πόστ για να βγάλεις το ίδιο συμπέρασμα με αυτό που σου είπα στην πρώτη σελίδα... !! η γνώμη μου αν έχεις λεφτά για ξόδεμα και όρεξη για δοκιμές.. πήγαινε σε υδρόψυξη.. αλλα μάθε να τα στήνεις, ελέγχεις, καθαρίζεις, κτλ, μόνος σου.. ! για το tjmax του G0 κάτι μου λέει οτι είναι 90-91c ... αλλα δεν παίρνω και όρκο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.